Bobocei de sept-oct 2012 (17)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Kytana spune:

Stella, sa imi spui ce parere ai!In prima faza iti lasa o piele asa catifelataaa Iar creme..meh, pe majoritatea scrie ca nu sunt adecvate pentru noi, iar eficienta... hm nu prea.

Fetele am facut o mancare de mazare de te lingi pe degete

O seara minunata si sper sa va odihniti! Fara muscaturi de tzantzari

25+ cu

-= Love life, live love =-

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mami.ilinca spune:

Buna seara,

Eu nu sunt prea in forma, nu stiu de ce as zace doar sau o fi o lene mai mare ca mine.
Anidaz:ai incredere in medicul tau! Ecografiile nu sunt masuratori 100 % reale! In plus stresul asta pe care il traiesti il afecteaza pe bebe!Cand te-a mai chemat la urmatoarea eco?
Mirabela: cate ore stai la serviciu? cum te-ai simtit dupa ziua de azi?

Am citit tot ce ati scris dar neuronul meu gravid atat a retinut, sorry, promit si zile mai bune
Mai vroiam sa va zic si sa va amuz, ca tot vorbiti de memoria un pic afectata de sarcina, eu uit dimineata unde am parcat masina cu o seara in urma cand am venit de la serviciu, ;intr-o dimineata ploua ca naiba si eu eram convinsa ca merg in directia buna, bineinteles ca ma inselam

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nu_mai_stiu spune:

Pun lista si revin ca am de recuperat din urma Sunt in urma cu cititul...

Picaturi pentru colici (infacol)
Bephanten
Garmastan
Periuta de dinti cu capac
Prosopelele pt spalat sanii
Paturica pufoasa pentru carut
Pasta de dinti
Sapun
Gel dus
Sampon
Snur suzeta
Suzeta DISNEY NUK
Set de 4 biberoane NUK
Tampoane demachiante
Set sosetele
Gel dus bebe
Sampon bebe
Crema de corp bebe
Crema iritatii bebe
Crema iritatii mostra (pentru spital)
Ulei corp
Servetele umede
Absorbante ALWAYS NIGHT
Betisoare de urechi bebe
Termometru baie NUK – 2.99 E
1 set babetele (7 in set)
Servetele umede +cutie
Prosop baie cu colt pentru cap
Body
Pantaloni
Bluzite cu capse
Costumas pentru iesit din spital
Set manichiura + pieptan (pt bebe)
2 seturi de huse pt masa de infasat
Capot
Pijama ,camasa de noapte pentru alaptat
Chiloti unica folosinta
Cana electrica
Silicoanele pentru sani
Baby phone
Termometru camera
Termometru de corp cu cap flexibil
Perie speciala pt sticle
Sterilizator biberoane sau fierberea biberoanelor
Lingurita mica de silicon sau alt material
Geanta izoterma
Scutece de finet
Pulover/ bluzite/pantaloni caciulita,botosei exterior, iarna
Lenjerie,cearsafe de patut
Cearsafuri protectoare pt saltea
Portbebe/ MARSUPIU
Prosop mare si mic
papuci de casa
Papuci pentru dus
Ciorapi
Sutiene pentru alaptat
Dezinfectant maini
Prosoape de hartie
Servetele nazale
Absorbante din vata (sensiblu)
Pansamente sterile
Comprese sterile patrate –multe (cele mai bune sunt Kara –alb cu albastru-nu se desira la capete)
Alcool sanitar
Baneocin pudra
Ser fiziologic (in fiole de plastic), sau apa de mare (din farmacii) pentru usurarea eliminarii secretiilor din nasuc si pipeta adiacenta +seringa
Lama de ras
Pompa de san
Tampoane pentru sani
Termos pentru ceai
Plicuri ceai lactatie
Pahar,lingura,furculita,farfurie (unica folosinta)
Aparat foto+incarcator
Mobilul +Incarcator
Notebook-ul+incarcator+stick internet
Actele (ecografii,buletin,adev de salariat,etc)
pampers

Mai sunt cateva lucruri netrecute...dar eu zic sa facem o lista sa o punem pe prima pagina si mai adaugam cate ceva pe parscurs.
Sper sa nu fi repetat ceva...

ANDREEA 26+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns patricbebe spune:

Buna dimineata!!! Ieri ne-am vazut bebelina la eco, are 1200 de grame la 28 de saptamani, creste bine si frumos, bumbaceste de zor mai ales cand eu vreau sa ma intind nitel.
Folosesc pentru burta crema antivergeturi de la Mustela si pana acum nu si-au facut aparitia chiar daca am vestigii vechi si adanci din adolescenta si credeam ca si acum o sa arata ca un ogor gata de insamantat. Anticelulita masajul e super bun dar si miscarea, o dieta saraca in grasimi iar cremele sunt si ele pe acolo pentru suport moral oricum hidratati pielea cat mai bine. Raportez si eu 9 kg pana acum luate fara sa le pun la numar pe cele extra de dinainte.
Bob La multi ani!!! Sper sa gasiti un stapan demn de catel, Domnul Tomas catelul nostru este adoptat, e o combinatie de Dumnezeu stie ce rase, cea mai evidenta e Irish Wolfhound si uite ca venim dupa o zi de sambata plina de concursuri la care a si castigat Perfect Mixed Breed. Bafta multa si daca nu se iveste nimic pentru catel o sa aiba bebe prieten de smotocit si jucat!

pupici

24w cu Ilaria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinuka_g spune:

'neata burtici!
am lipsit ieri, am fost la ai mei la tara si ne-am rasfatat...
mi-am facut o fituica cu ce-am citit, sa nu pierd detalii importante...am citit odata ca atunci cand scrii pe hartiute ce ai de facut/cumparat e semn de imbatranire, dar eu fac listute demult

pozitia lui bebe meu in burtica e cu capul in jos...si-l simt lovind si apasand chiar jos...inainte era cu capul in stanga, la penultima eco era cu capul in dreapta, la ultima era cu capul in jos...dr a zis ca inca are loc sa se-ntoarca dupa bunul plac...
pentru celulita e foarte bun zatul de cafea...se poate amesteca si cu cateva picaturi ulei de masline si se maseaza usor zonele afectate...dupa limpezire nu se mai spala cu dus-gel si ramane pielea foarte catifelata...din pacate nu mai beau cafea (rar cate un 3 in 1) si n-am zat :(...in schimb sunt plina de celulita pe coapse, cred ca toate cele 9 kg le-am pus acolo ...vergeturi n-am deloc (inca), ma dau, cand imi aduc aminte cu o crema hidratanta de la himalaya sau cu ulei de masline...
carcei am si eu de cateva nopti, cu toate ca beau magneziu...mi-a zis dr sa iau si calciu, dar mi frica...ameteli n-am avut decat odata cand m-am ridicat mai brusc, in schimb am probleme mari cu dormitul noaptea, ma intorc de pe o parte pe alta si nu pot dormi mai deloc si cu respiratul, simt cateodata ca ma sufoc si tre' sa stau in fund...
faza cu prenatalul ma dispera, atatia doctori, atatea pareri...parca ar da din buzunarul lor...apropos, dupa nastere poti lua cate zile vrei/poti/raman, cu conditia sa fie minim 42?
ce credeti de un drum lung cu masina? fara AC ?...cele care ati fost in concediu ati fost cu masina? n-ati fost hurducate? ati facut opriri dese? ar trebui sa mergem pana la socri, vreo 250 km...
bobisor la multi ani fericiti!
adina sper sa te inistesti stie dr ce zice...mie mi-a zis ca la david apare o dilatatie ventriculara la creier/craniu, dar sa stau linistita ca astea apar si dispar...acuma eu ascult de el, ca altfel raman nauca gandindu-ma ca are bebe ceva la cap!
kytana pupam sa treaca arsura! vezi daca-i voie sa pui niste dermazin...
andreea ai o liiiisssstaaa...ma apuca groaza cand vad cate imi trebuie ...
pupici la burtici si bebei!

25+ David Gabriel Multumesc Doamne!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mlhaela spune:

Corina, daca daptul ca-ti notezi ce-ai de facut/ de cumparat, inseamna c-am imbatranit de cativa ani buni! Refuz sa gandesc asa :)))). Notez totul doar pentru o mai buna organizare.

Fetelor, am gasit pe alt forum listuta unei mamici ce mi s-a parut mai organizata, deci mai usor de urmarit, drept pentru care am s-o postez si aici.

Mobilier:

1. Patut lemn:
- bebe se poate prinde cu manutele de gratii si il ajuta sa se ridice
- un bebe mai activ poate sa-si provoace rani lovindu-se de gratii (chiar si cu protectii).
2. Patutul cu plasa:
- e mai putin periculos pentru ca nu e din materiale dure
- sunt pliante
- cand creste bebe nu are de ce sa se sprijine
- pe pozitia a doua, copilul ajunge ca doarma cam jos
- nu toate au dimensiuni standard: 60/120cm sau 70/140cm (atentie la saltea)
3. Saltea Durflex sau Saltea cocos si latex natural (Nu saltea iarba!)
4. Comoda sertare pt. hainute si accesorii bebe sau dulapior bebe
5. Masuta de infasat (necesara in cazul problemelor cu spatele)

Somn:

1. Lampa de veghe ( cand se trezeste bebe sa manance, ca sa nu aprinzi lumina si sa-l trezesti de tot)
2. Set lenjerie cu aparatori (2-3)
- un singur set are nevoie de aparatori
3. Paturici diverse lana+bumbac (2)
4. Sac de dormit cu fata din bumbac
5. Plapumioara (iarna, daca in camera sunt sub 22-24 grade)

Hainute:

- doar din bumbac
- nu se recomanda pt primele 2-3 luni hainute care se inchid la spate, sunt greu de schimbat
- pijamalutele intregi, combinezoanele, body-urile sunt mai utile in primele luni decat costumasele bluzita cu pantalon, deoarece bebeii se foiesc mult si le aluneca pantalonasii
- de preferabil, combinezoanele, body-urile sa fie cu capse in fata, suprapuse parte peste parte, cele care se baga pe cap sunt mai greu de folosit la bebe mic
- aveti in vedere faptul ca bebeii cresc foarte repede si nu apuca se le poarte pe toate de prea multe ori
- luati in considerare succesiunea anotimpurilor, e inutil sa luati hainute de vara pentru bebe 3 luni daca pana atunci deja va fi toamna-iarna
- e de preferat sa cumparati hainutele mai aproape de DPN, ca sa puteti lua in calcul si ce mai primiti (second-hand sau nou noute de la musafiri)

1. Body (se inchid intre picioare ) maneca lunga (iarna) sau tip maiou sau maneca scurta (vara) (4)
2. Combinezoane (body cu maneca si picior) (4)
3. Pulovere (iarna) sau bluzite (vara) pentru iesit afara sau mers in vizita (1-2)
4. Pantaloni sau pantaloni-salopeta pentru iesit afara sau mers in vizita (1-2)
5. Perechi manusi de interior, antizgariere cu unghiile (2)
6. Perechi sosete interior (4 perechi)
7. Caciulite interior (2-3)
- daca e cald in camera, doar dupa ce face baie
8. Pereche manusi fas (iarna) (1)
9. Pereche ghetute-botosi exterior (iarna) (1)
10. Costum fas exterior (iarna) (1)
11. Caciula fas exterior (iarna) (1)
12. Bavete (2)
- cele mai practice sunt cele cu o parte din plastic sau musama care se leaga la spate.

Baie, schimbat, cosmetice:

1. Pampers new born (1 pachet)
2. Servetele umede fundulet (1 pachet)
3. Pungi 2 kg pentru scutece folosite (1 rola)
4. Scutece din finet 90x90 (5)
5. Cadita - cu suport bebe inside: se poate folosi cat e bebe mic
- fara suport: nerecomandabil mamicilor nesigure
6. Prosop bebe cu colt pentru cap (2)
7. Pieptene
8. Forfecuta copii varfuri rotunjite (aveti grija sa fie buna)
9. Betisoare urechi copii, cu opritor (1 pachet)
- unii pediatri recomanda ca igiena sa se faca doar cu o bucata de tifon steril inmuiat in apa, la suprafata urechii
10. Produse de ingrijire bebe (gel dus, sampon, talc, crema sau ulei de corp)
- marcile difera in functie de sensibilitatea bebeului
- cele mai utilizate: sanosan, klorane, mustela, B#65533;bchen
- unii pediatrii recomanda folosirea uleiului de masline fiert si racit + vit. A in locul uleiului de corp
11. Ser fiziologic (fiole de plastic) pentru curatarea nasucului si seringa adiacenta sau pipeta
12. Aspirator nazal
- la inceput e buna pompita manuala cu varf de silicon, dar nu creeaza vid prea bun
- aveti grija ca varful de silicon sa nu fie mai mare decat nara copilului (mai exista si din astea)
- batista bebelusului (dispozitiv care se conecteaza la aspiratorul casnic) este recomandata de majoritatea mamicilor

Medicamente

1. Nurofen/Panadol pentru febra si dureri
2. Pentru buric:
- pansamente sterile
- alcool sanitar
- baneocin pudra

3. Pentru iritatii:
- Bepanthen
- Crema de galbenele (Melkfett)
- Penaten (cu extras din seu de oaie, cutie de tabla)
- unii pediatrii recomanda sa nu se dea cu nici o crema pe fundulet daca bebe nu are iritatie ci doar spalat de 4-5 ori pe zi cu apa si sapun
4. Colici:
- Babydrink (se prepara cu dublul cantitatii de apa pentru ca e foarte dulce)
- Babycalm (la fel de bun dar mai ieftin)
- SabSimplex (picaturi)
- Infacol (Anglia, foarte bun)

Mese:

1. Pompa san
NU: pompa manuala Chicco: nu videaza complet, e foarte greu de muls sanul.
DA: Stony Angel cu sticluta atasata, Avent.
2. Set stocarea laptelui matern (1)
3. Mameloane silicon (1 pereche)
4. Dischete mamelon (1 cutie)
5. Biberoane anticolici + tetine (1)
- cele din cauciuc natural sunt mai scumpe si de deterioreaza repede
- la cele cu forma ortodontica nu s-a confirmat ca ar avea o influenta mai buna asupra dezvoltarii danturii
- cele din silicon sunt mai rezistente si nu provoaca alergii
- sunt impartite pe grupa de varsta si tipul de lichid (adica pt. 0-3 luni sau pt lapte ori lichide mai groase)
- dac#259; ”#355;i #351;i al#259;ptezi bebelu#351;ul, opteaz#259; pentru o tetin#259; cu baza mai larg#259; #351;i gaura mai sub#355;ire, pentru a nu se lenevi s#259; sug#259; la s#65533;n
- tetinele de la Chicco nu se schimba si nu se potrivesc nici macar de la model la model, daramite la alte marci
- aveti grija ca biberoanele sa se inchida etans
6. Perie speciala pt sticle
7. Incalzitor biberon
8. Pentru Sterilizare:
Solutie de sterilizat: ramane un parfum destul de intepator pe tetine si pe biberoane care pe unii bebei ii deranjeaza, pe altii nu
Fierbere: unele mamici spun ca datorita calcarului ramas pe biberon bebeul a facut bubite la gura si dupa ce nu a mai sterilizat asa biberonul au trecut si bubitele...
Microunde: aveti grija la cuptor sa fie mai inalt, sa incapa trusa de sterilizat
9. Ibiric sau oala mica gradata (doar pentru bebe)
10. Lingurita mica de silicon sau alt material moale (pentru picaturi anticolici, zeama de lamaie cand sughite sau chiar ceai)
11. O cutie mai maricica de plastic care sa se inchida ermetic si in care sa-i puneti toate lucrurile lui " de bucatarie"

Pt. calatorie:

1. Carut bebe (preferabil 3in1)
Cerinte:
- maner reversibil (sa-l poti intoarce pe bebe cu fata sau cu spatele la tine) sau cosulet care se poate intoarce, eventual si cu inaltime reglabila, sa nu mergi aplecata
- roti duble pe fata si bidirectionale (sa poata fi manevrat usor in ambele pozitii ale manerului)
- sa aiba suspensii
- frana pe rotile din spate sau din fata
- roti de preferabil din cauciuc
- ham de siguranta cu prindere in cinci puncte
- pliabil gen umbrela (usor de inchis cu o singura mana si sa aiba loc in portbagaj)
- aparatoare de picioare/ploaie
- cu 3 sau mai multe pozitii ale spatarului
- cat de cat usor
- husa de iarna (si pe varianta sport), husa de ploaie si husa detasabila
- sa nu fie prea ingust pentru anotimpul rece
- materialul husei sa fie de calitate si de preferat detasabil ca sa poata fi spalat
- centurile de prindere a copilului sa fie plasate ergonomic atat pentru bebe mic cat si pentru bebe mare
Daca carutul nu e 3in1:
2. Scaun masina 0-18kg cu inclinatie cosulet sugari/scaun copii (atentie la material sa nu transpire)
3. Portbebe:
- cu trei pozitii: cu fata la tine, cu spatele la tine si culcat
- sa aiba sustinatoare de barbie
- sa aiba partea pentru spate intarita si eventual sustinatoare pentru cap
- cureaua de la mijloc sa fie reglabila ( pentru cazul in care bebe e mai grasunel si tb sa il imbraci si gros-fas- datorita vremii).
- atentie la bretele, se incrusiceaza pe spate, si sunt foarte greu de imbracat cu tot cu bebe, daca esti singura
4. Geanta transport, de schimbat si mancat
5. Parasolar masina - spate si laterale (3)

Alte accesorii:

1. Termometru camera
2. Termometru corp
- digital cu cap mobil, ca bebe nu sta locului cand ii iei temperatura rectal si poti sa-l ranesti
3. Termometru apa-cada
4. Dispozitiv monitorizare bebe
NU: walkie-talkie Bertoni (nu e foarte sensibil la zgomot)
DA: BebeSounds, Philips, Primii pasi
6. Carusel muzical (prindere pe patut)
7. Jucarii zornaitoare de mana
8. Suzete (2)
- unele suzete lasa urme pe obraji, atentie la forma mulajului din exterior
9. Lant prindere suzete de hainute si/sau cutiuta pentru suzeta
10. Dispozitiv anti-tantari (vara)
DA: Zanza No de la Chicco

Am mai scos cate un lucru ce mie nu mi s-a parut util din aceasta listuta, si-am adaugat o saltea de activitati, iar la dispozitivul de monitorizare, noi vom recurge la o camera video, sa-l vedem si sa-l auzim in permanenta.
Chiar, majoritatea dintre voi va doriti sa dormiti separat de bebe (acum vom vedea daca si reusim), cum v-ati gandit sa-l monitorizati pe bebe? Sau poate ne dau si mamicile cu experienta sfaturi despre metoda cea mai eficienta de monitorizare. Noi ne-am gandit la camera video, care sa fie legata si la TV-ul din dormitor, si la TV-ul din living. Dar banuiesc ca asta inseamna ca adio program TV.

Va pup si va doresc o zi buna. La noi e sfarsit racoroasa, ceea ce va doresc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kytana spune:

Buna dimineata! Ce as mai fi dormit de dimineata...

Vremea aceasta este superba, caldut si ploicica, prefer oricand decat soarele torid care parca ma bate-n cap si ma prosteste

Corinuka, a fugit sotiorul si a intrebat la farmacie de o crema buna, a luat ceva cu aloe vera, eco-bio crema Altceva nu i-a recomandat farmacista, ca nu avem voie. Dar a trecut si imi pot folosi mana stanga in voie (eu fiind stangace - la propriu de data asta - am crezut ca innebunesc)

Uau, ce liste lungi aveti fetele! Si a mea este tot cam asa, dar parca acum simt ca imi lipseste si mie ceva... o mai iau la puricat. Si da, o idee f buna sa o punem pe prima pagina.

Am putea pune si spitalele/doctorii unde urmeaza a naste si datele cand au fetele cezariana programata sa stim sa le tinem pumnii!

Nu stiu cine zicea ceva de o intalnire, sunt pro si eu

Azi noapte am dormit, cum nu am dormit de mult timp, neintoarsa si, daca va vine sa credeti, caci mie nu mi-a venit si am stat sa ma gandesc daca nu cumva sunt somnambula - nu m-am trezit deloc!! Fenomen este!

Va pup!

25+ cu

-= Love life, live love =-

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bob_Pixel spune:

Buna dimineata, bulinici !
Am MUSAI de mentionat ceva. Eu va multumesc tuturor celor care participati activ la acest topic. Eu fac parte din cele care sunt absolut picate din luna, sunt si comoda, dar sunt tare aeriana. Apreciez enorm sa citesc atatea postari cu sfaturi practice si utile, am sa salvez intr-un folder tot ce mi se pare interesant. Andreea si Mihaela, o sa imi incep folderul de "Info bebe" cu postarile voastre, eventual am sa le si printez ca sa le buchisesc. Eu stiu ca pana acum am fost total pe dinafara, ma bazez pe faptul ca, odata ce intru in prenatal si pregatirile mele pentru bebe vor avansa, voi avea si eu lucruri pertinente de spus. Ma bucur ca pot profita de experienta voastra de mamici sau de viitoare mamici care sunt preocupate activ de venirea berzei ! Asa, acum ca mi-am facut si mea culpa si v-am si multumit, sa raspund nitelus.

Patric, nu-i asa ca e o draguta Miss a noastra? Felicitari domnului Tomas, sunt sigura ca e un frumos, poate cand ai timp ne si arati o pozica-doua cu dumnealui. Eu as vrea tare mult sa pastram catelusa, dar nu concep s-o tin chinuita in conditii improprii, asa cum e acum, intr-un cotet lipsit de spatiu. Am lipit afise pe stalpi, am plimbat-o prin cartiere de case, numai sa fie vazuta si admirata si poate dorita... lumea insa nu-si doreste un sufletel pe cheltuiala, mai ales unul fara pedigree.

Corina : eu zic pas la drum lung fara AC. Daca e musai, atunci cred ca rezolvi cu opriri, cu hidratare (poate o limonada), un evantai ceva. Daca mergeti saptamana asta, poate e mai bine, am inteles ca va fi mai racoare putin. Referitor la prenatal, DA , dupa nastere poti lua cate zile vrei/poti/raman, cu conditia sa fie minim 42!!

Kytana : eu sunt neindemanatica din fire, de aceea, acum, in sarcina sunt extra atenta. In urma experientelor mele nefericite cu arsuri/opareli, mi-am cumparat sa am mereu in casa crema de galbenele de la plafar. Este un miracol. Tot asa, e bun si spray Oximed, pentru arsuri, cica e bun cicatrizant. Verisoara mea mi-a zis odata ca ei i-au dat cu Oximed la fifi, dupa ce-a nascut.

Bebe dragonel Andrei sau dragonita Iris la bord !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirabelac spune:

Bob la multi ani, sa fii sanatoasa si sa te bucuri de sarcina iar bb sa-ti aduca numai bucurii!

Anida nu e cazul sa te ingrijorezi mai ales ca bb e mai mare. Ai incredere si totul va fi bine. Eu nu inteleg cum de le-a iesit bb mai mare si totusi unele masuratori mai mici, ei nu estimeaza greutatea dupa aceste valori?

Ilinca stau 6 ore, in afara de ameteli si moleseala ma simt bine, m-au incercat si ceva contractii dar fara dureri. Sa vad cum ma simt ca altfel nu mai merg, sincer ma simt bine sa mai fac ceva decat sa stau acasa.

Corina daca e vorba de chisturi de plex coroid sa stii ca dispar, la noi au disparut si au fost pe ambele parti si destul de mari, insa nu m-am stresat deloc cu ele, m-am rugat si totul a fost ok.

Multumim Andreea si Mihaela pt listute, f utile.

Eu pt inceput o sa pun patutul langa patul meu sa-l am aproape dar nu in pat cu mine, nu mai fac greseala asta pt de asta mare nu mai scap nici acum... sistem de supraveghere nu am folosit insa acum mi-as lua un sistem audio si nu pe TV, ar trebui sa stai cu el deschis si nu mi se pare ok.

*****************************************Mirabela, mamik de pitic DAVID STEFAN (21.09.2006)
Povestea nasterii lui David
sapt. 28

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns patricbebe spune:

Bob e o frumusete catelul tau !!! Pacat ca oamenii vor doar cu pedigree cand nici macar nu inteleg ce inseamna ala si ce rost are. E o treaba tare haioasa sa adopti o ceva ce seamana a ceva dar de fapt se comporta ca un alt ceva. Am poze multe cu Tomas pe facebook, aici trebuie sa fac mult prea mic avatarul.

24w cu Ilaria

Mergi la inceput