Copilasul meu incepe gradinita!

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns copiloi spune:

Selene, alta treaba n-ai?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanap85 spune:

ai dreptate Selene_Bunny ,nici la noi da voie sa stai cu copilul,decat daca cunosti educatorul ...insa am putut sa-l iau dupa cate ore vreau eu,al meu a fost la program lung si la inceput mai mergeam sa vad ce face ,mai mult sa vad cum se comporta educatoarea,adica au niste regului si ei dar nu ma pot obliga sa-l tin tot programul sau sa nu trec in acest timp cat e la gradi sa nu vad ce face ..doar sa nu-i deranjez si pe ceilalti copii,nu intram in clasa ,nu-l chemam pe David sa ma vada dar ma uitam pe fereastra :)

Mami de ingerasi :David(25.10.2006)Paul (15.05.2009)si Anastasia(25.02.2011).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Eu am fost in situatia voastra cu copii (2) obtinuti dupa Fiv. I-am dus de la inceput la gradinita cu program prelungit (8-17). Nu am stat pe culoar, nu am sunat la gradinita, nu am stat pe la usi si nici nu m-am uitat pe geam (nici n-as fi putut pt ca era la etaj ). M-am dus frumusel la serviciu. Cum ar fi fost ca in clasa aia mica in care abia incapeau copiii sa mai stea inca pe atatia parinti... La al doilea copil a fost putin mai simplu pt ca prima saptamana au stat impreuna (aerau putini copii si au comasat grupele). Parintii sunt mult mai afectati de aceasta schimbare si mult mai stresati. La fel si cu inceperea scolii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

din cate am observat in cazurile din jurul meu, copilasii (in jur de 2 ani) se bucura primele 2-3 zile ca merg la gradinita, dupa care urmeaza o perioada de 2-3-4 saptamani in care nu mai vor la gradinita, realizeaza ca dupa ce ii duc la gradi, parintii pleaca.
daca se trece de perioada asta, in general e ok. mai sunt cazuri care nu se adapteaza nici dupa 2 luni, insa sunt exceptii.

nu sunt de acord cu ruptura brusca, de asta e bine sa duci copilul cu cateva sapt. inainte de a incepe mama/tatal serviciul. asta daca gradinita permite accesul parintilor.

intr-adevar la noi e mai greu cu accesul parintilor in sala de grupa. mai ales la cele cu program lung unde sunt peste 30 copii in grupa, nici nu ar fi posibil sa stea 30 de mamici cu 30 copii...
uneori nu se permite nici unui parinte accesul, insa am vazut cazuri in care copilul plangea de i se facea rau, in care mama a avut voie sa stea o perioada cu copilul. insa depinde si de educatoare si de cat de "atenti" sunt parintii cu ea. asta e adevarul.
insa la urma urmei ce conteaza este sa-i fie bine copilului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Citat:
citat din mesajul lui copiloi

N-am, pentru ca mi se pare aiurea sa mi se sugereze ca, poate daca ii zambeam mai larg educatoarei cand mi-a facut observatie ca un copil de 2 ani si 9 luni nu se aduce in bratze la gradinita sau daca ii duceam un buchet de X trandafiri rosu cu galben in loc de un buchet de crizanteme sau daca ii strecuram vreo atentie - POATE - as fi putut sta cu ea 2 ore in fiecare zi, asa cum se intampla in alte gradinite.

Sunt curioasa cum va fi din toamna, la program scurt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns many_bani spune:

Citat:
citat din mesajul lui Selene_Bunny

Citat:
citat din mesajul lui copiloi

N-am, pentru ca mi se pare aiurea sa mi se sugereze ca, poate daca ii zambeam mai larg educatoarei cand mi-a facut observatie ca un copil de 2 ani si 9 luni nu se aduce in bratze la gradinita sau daca ii duceam un buchet de X trandafiri rosu cu galben in loc de un buchet de crizanteme sau daca ii strecuram vreo atentie - POATE - as fi putut sta cu ea 2 ore in fiecare zi, asa cum se intampla in alte gradinite.

Sunt curioasa cum va fi din toamna, la program scurt.

Din putin se face mult - ajutor umanitar!

Lucrusoare de vanzare...

In atentia celor carora le face placere sa depaseasca limitele celor scrise de mine: in cazul in care considerati ca aveti dovezi de necontestat cum ca am facut 99 de oua, pe care le ascund in camara, cu intentia de a le vinde la suprapret, va invit sa deschideti un subiect special pe aceasta tema. Multumesc pentru intelegere.

Nu cred ca cineva a sugerat ceva, eu una nu am sesizat, fiecare a povestit experienta si repet, am stat in preajma gradinitei (nu in clasa) 2 saptamani si eram chemata cand chiar nu puteau sa-l potoleasca. Si noua ni s-a sugerat sa nu-l ducem in brate, era foarte grea desprinderea, mergeam de manuta si vorbeam despre ce urma sa se intample si asa a fost greu. Nu stiu cum este la o gradi de stat, experienta noasta era de la o gradi particulara Montessori si nu am dat nici o "atentie" ptr. a fi tratat copilul altfel.

Mergi la inceput