Fibrom uterin (30)
Raspunsuri - Pagina 6
Violeta_ND spune:
Nu se poate!!!1
Mi s-a facut pielea de gaina cand am citit mesajul . Am crezut ca nu am citit bine.
Imi pare nespus de rau
Sper sa iti dea un motiv pentru care sarcina s-a oprit in evolutie.
Esti in Belgia sau in tara? Spuneai ca vii in iulie in Romania.
olimp spune:
pretty imi pare nespus de rau pentru ceea ce s-a intamplat , tu ai facut analieze de trombo ?
stiu cum te simti sa te ajute DD sa treci cu bine sa-ti dea putere
am fost la doctor si mi-a spus ca avand in vedere mutatiile mele de trombo , ( acum iau aspenter , femibion 1 ,acid folic si magne B6 ) daca se instaleaza sarcina sa trec pe clexane 0,4 mg.
cat despre ciclul venit prea repede la mine nu s-a pus problema fibroamelor pentru ca nici inainte cu ditamai monstrul nu aveam astfel de surprize , ci mi-a verificat sanii si cand m-a strans de mameloane a tasnit secretie lactoasa , evident eu aveam prolactina putin ridicata , acum iau tratament pentru ea.
mi-a spus sa incerc 3 luni natural si mai vedem dupa ce este de facut.
XIII Val34 Leu - heterozigot , PAI-1 -heterozigot , MTHFR C667T - heterozigot
2010 ian. sarcina oprita din ev la 8 sapt ,april embolizare fibrom ,2011 vara -3 IUI , april 2012 fibrom uterin operat
Violeta_ND spune:
Inca nu mi-a venit CM. Am facut chiuretajul pe 2 iunie. Am 32 de zile, mai astept. Nu ma mai doare burta de cateva zile. In general ma simt bine. Beau in continuare ceai de zmeur, cretisoara si urzica.
Mi-au trecut ametelile si durerile de cap. Probabil erau datorate stresului.Am facut treaba prin casa zilele astea si m-am relaxat putin.
Dana, mi se pare ca sunt standarde ce inseamna ciclu abundent, mi se pare ca e cazul atunci cand schimbi un tampon in mai putin de o ora.
La primul fibrom schimbam asa, iar uneori aveam si accidente daca ma ridicam de pe scaun dupa o perioada de timp.
olimp spune:
vio lasa ca vine el , ma refer la ciclu , poate si caldura este de vina , oricum ai trecut printr-o pierdere de sarcina..se va rezolva.
fetelor tinctura de zmeur la ce este buna ? caut si pe net .
2010 ian. sarcina oprita din ev la 8 sapt ,april embolizare fibrom ,2011 vara -3 IUI , april 2012 fibrom uterin operat
Violeta_ND spune:
Olimp
Zmeurul face bine in sfera genitala.
Doctorul din Zalau, un moldovean mi-a recomandat gemoderivat de mladite de coacaz negru pentru fibroame. Singurul medic cae mi-a recomandat ceva pe baza de plante. Gemoderivatele din muguri ar contine celule stem vegetale si de aceea ar trebui sa fie mult mai active. Ar trebui sa invatam de la chinezi sa ne pastram sanatosi.
Daca spuneai ca ai lactatie, nu cred ca o sa ramai insarcinata acum. Ai prolactina mare?
Maca regleaza hormonal.
olimp spune:
mai ce sa zic , in martie cand am facut analizele hormonale prolactina era normala , acum zicea doctorita ca se poate si sa fie ceva accidental de o luna , oricum merg la farmacie sa cumpar branca ursului , am citit ca este buna atat pentru fibroame , cat si pentru reglaj hormonal si mai multe.
si mi-a dat si pastilute pentru lactatie.
Violeta_ND spune:
Branca ursului nu are nici o legatura cu fibroamele.Nicaieri nu am citit asta.
Imbunatateste fertilitatea la femei si barbati(e si un afrodisiac). Scade tensiunea, asa ca grija daca ai tensiune mica, mai ales pe caldurile astea. Ai gija si cum o iei. E pana la urma un fel de medicament.
"La femei, administrarea incepe din ultima zi de ciclu si continua pana la ovulatie, cand se intrerupe."
olimp spune:
buna vio
mi-am luat branca ursului , luam si eu si sotul , oricum ne-a reconamdata-o si doctorul din ungaria de la FIV. Intradevar nu este pentru fibroame dar e buna pentru reglaj hormonal si ovulatie ceea ce ma intereseaza pe mine acum. Sper sa nu creasa fibromul cel mic .
eu pe prospecte si internet nu am gasit ca s-ar face pauza la ea de la ovulatie dar mai caut , zice ca se face in cure de 3 luni si apoi o luna pauza . mai caut dar merci daca aflii tu mai multe anunta-ma si pe mine.
Dana1122 spune:
Prettysunshine, imi pare asa rau! Ti-a zis ceva doctorul (doctorii), macar intuiesc de ce s-a oprit? Acum cat trebuie sa faci pauza? Ca daca ar stii clar de la ce e, poate ar exista un tratament pre-sarcina, ceva pregatitor, sa sustina sarcina cand e in faza incipienta. Asta daca nu-i de vina fibromatoza, ci altele. Cand stateam la coada la Giulesti, spunea o fata care era insarcinata in ultimul trimestru ca anterior acelei sarcini pierduse o sarcina. Iar dr (Ion) o sfatuise sa nu faca chiuretaj, ci sa astepte sa elimine natural sarcina aceea. A facut cum i-a spus, a zis ca dupa vreo 2-3 luni a eliminat, dar cu hemoragie si altele. N-am inteles de ce, ea spunea ca a fost bun sfatul doctorului, pentru ca a putut ramane insarcinata mai repede dupa aceea.
Eu nu am noutati, am uitat sa sun pe 1 iulie (oricum, era duminica) la cabinetul particular al dr. Ion Ionut, am sunat pe 2 iulie dupa-masa si mi-au zis sa sun dupa 20 iulie. M-am saturat de aceste "sunati peste o luna, sunati luna viitoare, nu se fac programari, nu mai sunt locuri" samd. Nu e vina lor, nu e vina nimanui, dar efectiv m-am saturat, ma demobilizeaza maxim timpul asta care se scurge fara sa fac nimic, stiind ca fibromul creste...si eu asteptand...si asteptand...si citind...am tot felul de stari.
Din pacate, fibromul e maricel tinand cont ca-i submucos..de fapt e mai mult intramural (cea mai mare parte in perete), deci interventia va fi destul de invaziva. Inclin spre miomectomia abdominala (gen cezariana), pentru ca-i mai sigura si parca mai lipsita de complicatii. La histeroscopie (am tot citit in ultimul timp), se taie ce iese din perete, iar partea de fibrom ramasa in perete este impinsa in urmatoarele luni dupa prima interventie spre interiorul uterului (se contracta peretii uterului). Apoi urmeaza a doua interventie, in care doctorul elimina si aceasta parte, dar nimeni nu garanteaza ca este toata partea....si ca nu mai ramane nimic in perete, care sa creasca la loc sau sa se infecteze sau mai stiu eu ce. Intr-adevar, pe de alta parte, la histeroscopie nu-ti taie peretele uterului, asta-i marele avantaj.
Apropos de ce ziceati legat de scurtarea ciclurilor si menstruatii abundente, pe mine ma tine o menstruatie si 10 zile, iar in zilele critice schimb un tampon pe ora, daca nu mai des. La fel, accidente daca schimb pozitia brusc dupa ceva timp.
olimp spune:
dana of si medicii astea , atata te amana de pana la urma te duci cu groza acolo.., sper ca in 20 sa nu te mai amane.
eu am facut operatia tip calsic , cezariana asa arata si uita acum am 3 luni de la operatie si am voie sa incerc sa raman insarcinata , initial si eu am optat pentru laparoascopie dar pentru ca nu au reusit intraoperator sa scoata tot au decis sa taie sa scoata tot fibromul , locul este perfect curat si peretele intreg. uneori e mai bine sa tai raul de la radacina decat sa astepti un timp si apoi sa faci din nou operatie.
in cazul meu asa s-a intamplat si cu embolizarea , am facut-o ca sa scap de operatie in sine si degeaba ...tot la bisturiu am ajuns.
cat despre menstruatiile abundente , posibiul sa fie fibromul vinovat , iar ca si durata nu stiu ce sa zic , eu nu m-am lovit de asa ceva din contra la mine erau prea scurte si fara sangerare abundenta , dupa ce am indepartat fibromul am inceput sa am din nou menstra normala. posibil la tine sa dea sangerare abundenta fiind intramural.