Fibrom uterin (30)
Raspunsuri - Pagina 20
olimp spune:
floren
bine ai venit , imi pare rau sa aud ca si tu esti posesoare de nenorocitele astea de fibroame dar nu-ti pierde speranta , prietana mea acum trebuie sa nasca , are uter fibromatos peste 15 fibroame si....in 2-3 zile va avea un baiat!
XIII Val34 Leu - heterozigot , PAI-1 -heterozigot , MTHFR C677T - heterozigot
2010 ian. sarcina oprita din ev la 8 sapt ,april embolizare fibrom ,2011 vara -3 IUI , april 2012 fibrom uterin operat
olimp spune:
azi am fost la doctor , daca nu elimin sarcina pana saptamana viitoare imi va da ceva pastile sa o elimin , nu e viabila din pacate....
2010 ian. sarcina oprita din ev la 8 sapt ,april embolizare fibrom ,2011 vara -3 IUI , april 2012 fibrom uterin operat
Floren_ spune:
Seara buna tuturor!
Multumesc Olimp pentru primire! Am citit povestea ta, si ultimele vesti si... nu gasesc cuvinte pentru a spune cat de rau imi pare ca trebuie sa induri experienta asta, dupa atata chin, asteptare si sperante... Imi pare tare rau! Data viitoare sunt sigura ca va fi totul bine.
Cu cateva zile in urma am vazut o emisiune in care se discutau cauzele infertilitatii, dupa 30 de ani. Am inteles ca dupa aceasta varsta calitatea ovulelor scade, astfel incat, dupa 35 de ani doar doua ovule din 10 ar fi viabile. M-am ingrozit. Si daca nu avem ovulatie in fiecare luna, nu ne ramane decat sa ne inarmam cu rabdare si speranta.
Am incercat sa-mi monitorizez ovulatia si intr-adevar, nu ovulez in fiecare luna. In urma cu 6 luni m-am apucat sa fac un tratament naturist pentru stimulare ovariana, cu trifoi rosu si tinctura de marar, si a functionat. Aveam ovulatie, dar in plus, fibroamele mele pareau a creasca, lucru de neinteles, pentru ca erau (si sunt in continuare) complet devascularizate. M-am speriat si am intrerupt tratamentul. Astfel ca, in ultimele luni, nu m-am mai concentrat pe obtinerea unei sarcini ci pe stoparea cresterii fibroamelor.
Am tot citit pe net si am aflat ca napraznicul este folosit cu succes in tratarea fibromului. De 3 luni ma indop cu 4-5 tablete de napraznic pe zi, iar saptamana trecuta, la ecograf, am vazut ca monstruletii si-au redus din nou dimensiunile. In plus, ovarele mele prezinta numerosi foliculi... Cu endometrul insa nu stau tocmai bine.
Acum asteptam sa vedem ce-o sa fie...
Cum ziceam: rabdare, rabdare si speranta...
Va pup, fetelor! Sa aveti o seara frumoasa!
olimp spune:
floren
nu stiam ca napraznicul e bun la fibroame , am sa il iau si eu caci si fibromul meu vad ca creste nestingherit.
asa este dupa 30 ani ne scade fertilitatea in ritm exponential , dar sti ciudat este ca eu de cand ma stiu tot cu problema asta ma confrunt...
mi-e tare greu , sotia varului meu are 42 de ani si e insarcinata , natural , si a facut-o in luna in care a vrut ! ma simt asa de frustrata....
stiu ca nu trebuie sa ne pierdem speranata dar cateodata mi-e greu si mie sa imi pastrez entuzismul cand vad cum se scurg zilele pe langa noi...
sper sa fie bine data viitoare daca va mai fi o data viitoare , sunt deja la a doua sarcina oprita din evolutie...
2012.sept. sarcina oprita din ev. la 5 saptamani
Violeta_ND spune:
Floren, bun venit in grup
Nu esti singura. Si eu am 37 de ani si multi monstruleti embolizati.
Olimp, si eu am trecut prin situatia ta la a doua sarcina. Doctorita de familie mi-a spus sa nu stau sa se elimine singura si sa ma duc la chiuretaj. Cred ca a fost si mai bine pentru psihic sa nu stau sa astept. E posibil sa nu se elimine total si sa trebuiasca si chiuretaj.
Ai luat tratament pentru trombofilie? Te rog raspunde-mi. Imi fac probleme si eu. As vrea sa incerc in decembrie si nu as vrea sa mai trec printr-o alta nereusita.
olimp spune:
vio
eu nu sunt in stare sa ma trec printr-un chiuretaj , prefer sa las sa se elimine de la sine , stiu ca sentimentul de astepatare nu este tocmai cel dorit dar , crede-ma nu stiu cum e mai bine....
da pentru trombofile fac tratament dar se pare ca degeaba , iau femibion , acid folic , aspenter si magne B6
2012.sept. sarcina oprita din ev. la 5 saptamani
Floren_ spune:
olimp, sa nu astepti prea mult, ca ar putea fi periculos. Cum te simti acum? Ai dureri de burtica sau sangerari?
In privinta napraznicului, din ce am citit pe net, si am citit mult, este folosit atat pentru tratarea infertilitatii cat si a fibromului uterin, insa de cele mai multe ori asociat cu extractul din mladite de zmeur. Chiar si aici pe forum am gasit cateva retete naturiste, oferite de fete care se confrunta cu aceleasi probleme ca si noi, pe la capitolul 22, pagina 4.
vio, multumesc frumos pentru intampinare!
E cam multa liniste pe aici... Sper sa mai intre fetele cu vesti bune. Va marturisesc ca de cand am inceput sa citesc povestile de viata ale celor care si-au descarcat sufletul aici, am devenit si eu mai curajoasa si mai optimista. Ceva imi spune ca va fi bine, intr-o zi...
Asa ca, "la lupta!" pentru cucerirea statutului de mamica, cu rabdare si speranta!
Pup fetele!
Dana1122 spune:
Olimp, nu-i un moment usor acum pentru tine, dar la cata determinare ai, eu sunt sigura ca vei reusi!
Floren, bine te-am gasit, imi pare bine ca ai trecut din partea invizibila in cea vizibila :)
Violeta, te pup! Ai 2 luni la dispozitie inainte de decembrie sa ajungi la dr. Ion.
Ultima data cand am fost la camera de garda, am intalnit 2 mamici, ambele cu uter fibromatos - prima dintre ele avea 32 de ani si un copil, iar a doua avea undeva la 40 de ani si era insarcinata cu al 4 lea copil! Mi-au dat speranta si mie.
Eu intre timp am facut chiuretajul biopsic, pentru a vedea daca endometrul este (relativ) in regula si se poate deschide uterul. Din pacate, experienta acelei zile in care am fost internata pt analiza nu a fost una ok, dar macar stiu la ce sa ma astept cand voi reveni acolo pentru operatie.
Noapte buna, va pup!
Ninia81 spune:
Buna ziua, fetelor!
Am intrat special pentru tine, Olimp sa te imbratisez si sa iti spun ca imi pare tare rau pt ce ti se intampla.
Am tot citit, dar nu imi gaseam cuvintele...nici acum nu le am la mine, insa vreau sa stii ca sunt alaturi de tine si de toate fetele care traiesc aceasta drama.
Eu sunt bine, insa nu prea mai am starea de a intra pe forum.
Ninia81 spune:
Floren,sa te ajute Dumnezeu sa iti tii cat mai curand copilasul in brate!
Mi-au dat lacrimile citind povestea ta.
Chiar sunt f curajoase si luptatoare fetele de aici.