Fibrom uterin (30)
Raspunsuri - Pagina 16
Dana1122 spune:
Doctorul nu mi-a zis in mod direct nimic, doar mi-a prezentat cele 2 variante: histero in 2 pasi, cu posibilitatea sa ramana un rest de fibrom si, daca-l vreau si pe acela extirpat, sa fie nevoie sa intervina clasic, sau miomectomie abdominala, cu incizie pe uter. Din ce am simtit eu, l-a pus mult pe ganduri faptul ca eu cu indulgenta am 4 mm ramasi din grosimea peretului, in unele zone nici atat, iar in cazul asta probabil sunt riscurile mari (sa nu poata muschiul uterului sa se mai contracte pentru a elimina restul fibromului sau sa fie gaurit). El nu m-a indreptat clar catre niciuna din variante, dar l-am simtit reticent fata de histero in 2 pasi. :( Ma supara foarte mult faptul ca am monitorizat acest fibrom timp de 4 ani, cu atatea ecografii (am 2 sacose), atatia bani, ducandu-ma la toata crema doctoricala din capitala, degeaba, efectiv degeaba... Si sunt suparata foarte mult si pe mine, pentru ca am incercat variante naturiste (gen energoterapie, gemoterapie, etc) aproape un an de zile, pierzand timpul.
Nici n-am aflat de acest doctor de mult timp, iar cand am aflat, mi-a luat luni bune sa ajung la el, foarte-foarte greu gasesti un loc liber, si la centrul de planificare, si la cabinet. Dar orisicat, cea mai mare parte din vina a fost a mea, ca mi-a fost frica de operatie, indiferent cum se numea ea si am tot amanat decizia. Acum suport consecintele...
Nici macar clasic nu ma pot opera imediat, datorita situatiei mele de la locul de munca, cred ca de-abia prin februarie ar putea fi posibil. Off. Ar trebui sa pun atentionare la inceput, sa sariti peste postarea asta a mea, ca e oglinda starii psihice in care ma aflu.
Acum m-apuc sa caut pe net ce sanse mai am cu ditamai fibromul, care pana la operatie probabil va mai creste... si ce este aia biopsie de endometru, ca am inteles ca inainte de operatie trebuie sa mi se faca asa ceva. Off. Off.
Violeta_ND spune:
Dana, capul sus!
Situatia nu e asa de rea, chiar daca ai fi nevoita sa faci miomectomie. Nu esti prima nici ultima. Gandeste pozitiv, altfel atragi ghinionul.
Referitor la serviciu, poate gasesti altceva care sa te multumeasca.
Eu, de vineri ma mut in Bucuresti. Parca am fost in transa si acum imi dau seama ca ma mut singura in capitala, fara barbatul meu. Si noi nu am stat despartiti mai mult de 3-4 zile de cand ne-am mutat impreuna. o sa-mi fie greu, dar nu se mai putea asa. Ieri m-am certat iarasi cu indrumatoarea mea. ma linistetste faptul ca nu mai sunt nevoita sa o ascult prea mult timp. Sper sa termin doctoratul in octombrie, noiembrie. La noul loc de munca am nevoie de diploma.
Sa fim optimiste, dar cu picioarele pe pamant.(Deviza mea)
Dana1122 spune:
Violeta, multumesc! Cateodata deraiez si atunci imi prind bine mesajele mobilizatoare. Imi place deviza ta, scurta, dar cuprinzatoare!
As schimba jobul si maine, daca as primi acelasi salariu, ca sa pot face fata cheltuielilor si ratei la banca, ca oricum trag de el si tot nu-mi ajunge, mereu aman si tot aman chestii pentru lunile urmatoare (gen dentist, tuns parul, etc).
M-am apucat sa citesc, cica biopsia de endometru se face cu anestezie generala sau locala, deci cred ca-i o treaba serioasa. Acum iar trebuie sa ma duc la doctor, sa-l intreb unde si cand o fac, ca in vartejul atator informatii primite la ultima vizita, nu am dat importanta acestei analize.
Ioanakkk, asa e, ai bifat corect toate diferentele dintre cazurile noastre, acum am realizat ca fibromul meu e de fapt intramural (si amprenteaza mucoasa), n-are nimic intracavitar. Mai ma poti ajuta cu o informatie (daca o ai)? Doctorul mi-a spus ca in urma operatiei, pe zona unde a fost fibromul, voi ramane fara endometru, deci pe interior voi avea o portiune fara mucoasa, pt ca nu se mai reface. Tie ti-a spus acelasi lucru? Sau a mentionat de asa ceva si care ar fi implicatiile? In mod clar pe acea portiune nu se poate nida o sarcina, dar ma gandesc la displazii si alte posibile efecte.
Violeta_ND spune:
Eu am facut chiuretaj biopsic, cu anestezie locala. Te pisca de cateva ori si ia probe pentru biopsie. Probabil trebuie facut ca sa excluda alte afectiuni.
dragalasa28 spune:
Buna dimineata fetelor!
Am facut sambata ultima operatie de diphereline, si l-am sunat pe dr care ma programat pe 05.09 la operatie. Nu stiu nimic mai mult, astept sa imi mai faca o ecografie sa vedem cat de tare s-a micsorat fibromul si apoi sa luam decizia operatiei. Acum la cate am tras din cauza bufeurilor, astept sa se termine mai repede toata nebunia asta sa ma pot gandi si eu la ceva mai frumos.
Va doresac o zi buna
olimp spune:
buna fetelor am revenit de prin concediu ...
mai vreau , gata de maine incepe scarbiciul.....
nu am apucat sa va citesc retro dar va pup pe toate
vio am inteles ca te faci bucuresteanca felicitari pentru job !
dragalasa tinem pumnii si mai povestim sa ne spui cum a decurs interventia
dana
pretty
restul fetelor
nu am venit cu bebe ci cu o menstrutaie de toata frumusetea de la caldura la 43 de grade ce sa mai fac ! traiasa OB-urile !
XIII Val34 Leu - heterozigot , PAI-1 -heterozigot , MTHFR C677T - heterozigot
2010 ian. sarcina oprita din ev la 8 sapt ,april embolizare fibrom ,2011 vara -3 IUI , april 2012 fibrom uterin operat
Violeta_ND spune:
Dragalasa
mai ai putin si scapi. Cred ca nu ti-a fost prea bine pe caldurile care au fost.
Olimp sa-ti fie de bine. Data viitoare incerca la Sovata.
Luna viitoare trebuie sa ma duc la ecograf.Sper sa fi scazut fibroamele. Nu ma mai baut ceaiuri. Nu am mai facut nimic . Azi s-ar putea sa mergem la o familie care are bebe de cateva luni.
pretty ce mai faci? Ti-e mai bine?
olimp spune:
buna fetelor
vio iti tin pumnii sa fie mai mici fibroamele....
eu personal am spus gata am lasat armele jos si nu mai fac nimic nici macar temperatura bazala nu imi mai iau , daca vrea sa vina bine daca nu treaba lui , m-am saturat sa tot sper in van si sa ma stresez de am ajuns sa nu ma mai pot gandi la nimic altceva decat la acest lucru.
dar nu va parasesc , promit
XIII Val34 Leu - heterozigot , PAI-1 -heterozigot , MTHFR C677T - heterozigot
2010 ian. sarcina oprita din ev la 8 sapt ,april embolizare fibrom ,2011 vara -3 IUI , april 2012 fibrom uterin operat
ioanakkk spune:
[quote]citat din mesajul lui Dana1122
Violeta, multumesc! Cateodata deraiez si atunci imi prind bine mesajele mobilizatoare. Imi place deviza ta, scurta, dar cuprinzatoare!
As schimba jobul si maine, daca as primi acelasi salariu, ca sa pot face fata cheltuielilor si ratei la banca, ca oricum trag de el si tot nu-mi ajunge, mereu aman si tot aman chestii pentru lunile urmatoare (gen dentist, tuns parul, etc).
M-am apucat sa citesc, cica biopsia de endometru se face cu anestezie generala sau locala, deci cred ca-i o treaba serioasa. Acum iar trebuie sa ma duc la doctor, sa-l intreb unde si cand o fac, ca in vartejul atator informatii primite la ultima vizita, nu am dat importanta acestei analize.
Ioanakkk, asa e, ai bifat corect toate diferentele dintre cazurile noastre, acum am realizat ca fibromul meu e de fapt intramural (si amprenteaza mucoasa), n-are nimic intracavitar. Mai ma poti ajuta cu o informatie (daca o ai)? Doctorul mi-a spus ca in urma operatiei, pe zona unde a fost fibromul, voi ramane fara endometru, deci pe interior voi avea o portiune fara mucoasa, pt ca nu se mai reface. Tie ti-a spus acelasi lucru? Sau a mentionat de asa ceva si care ar fi implicatiile? In mod clar pe acea portiune nu se poate nida o sarcina, dar ma gandesc la displazii si alte posibile efecte.
Buna Dana!
eu nu am facut biopsie de endometru.poate la tine e vorba de operatie mai complicata.stiu ca se face inainte de operatie pentru a exclude
un diagnostic mai complicat care ar presupune repetarea operatiei (ceea ce ar face prima operatie incompleta si inutila).nu te panica...e doar pentru excludere!la mine s-a trimis la anatomo-patologie fibromul si am primit rezultat peste o luna jumate.
Referitor la endometru...Este adevarat...poate fi afectat de operatie ..dar si de multe altele, banale, cum este un simplu chiuretaj...asa ca am ales sa nu ma stresez( de fapt mie doctorul nici nu mi-a pomenit).Sarcina gaseste loc in alta parte...Dar la tine e suprafata mai mare si poate chiar nu e cazul histeroscopiei...
Mult succes in continuare tuturor