Scoala "subventionata" de catre stat?

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Citat:
citat din mesajul lui mihaela_s

Activitatile extrascolare nu sunt recomandate copiilor prescolari. Nici dansul nici pictura, nici instrumentul nu isi au rostul (decat in cazul geniilor, dar atunci copilul isi manifesta preferinta) mai devreme de 6-7 ani.


pur si simplu...

Hobby

calator de profesie



E prima oara cind aud ca nu sunt recomandate. De ce nu ar fii?

Sunt intradevar parinti care isi alearga copii de la o activitate la alta de nu mai are copilul timp sa respire, dar cum sa nu isi aiba rostul facute fara aglomerari si alese bine?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Pentru ca un copil mic nu isi poate coordona miscarile suficient de bine, pentru ca nu are rabdare, pentru ca pentru el joaca e pe primul plan. La fel si cu instrumentele si cu desenul. Ceea ce face singur e perfect, dar nu indrumat, in grup, dupa ideile altora.

In Ro, fata cea mare a facut dans. Avea doi ani jumate si a luat-o instructorul pentru ca era un prieten de al nostru. Varsta minima era 5 ani. Dar tot devreme mi se pare. Stiu cum dansa, am vazut-o :). Era mai mult o miscare dezordonata decat dans...evident ca nu a ramas cu nimic, nici nu mai tine minte :).

Aici de exemplu, toate activitatile sunt pentru copii de peste 7 ani. Unele sporturi se incep de la 6 ani. Si unele instrumente sau artele plastice.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina.click spune:

piciul meu inca n-a ajuns la varsta scolara dar eu imi amintesc bine de scandalaul facut de taica-meu cand m-a mutat la alta scoala
A rabdat bietul pana la sfarsitul clasei a 5'a. El insusi profesor de altfel, dar nu spagos, niciodata. Cred ca maximul de chestii care pot semana a spaga ar fi ca in loc de bani accepta plata in oua si gaini la meditatii :))
Pana intr-a 5a am luat asa
- cadouri de 1, 8 martie, de zile de nastere, zile de nume inainte de paste si craciun si probabil inca vreo doi sfinti care imi scapa.
Cadouri, voi vad ca voi va zbarliti la un parfum. Noi am luat covoare, candelabre si masini de spalat lol :))Cerute franc, deschis.
- flori peste flori peste flori de flori. Ficusi, trandafiri si alt ghivece plus buchete;
- fond de clasa
- fond pentru excursii (am facut UNA singura )
- fond pentru activitati artistice si sportive (a.k.a. zis poezii la casa de cultura, great fucking fun)
- poze
- albume
- alte tampenii

tata a rabdat de gura mea 5 ani. ca ma jeluiam ca mie mi-s dragi doamnele. Si imi erau, vacile dracului,ca asa operau :)copiii le indrageau, parintii strangeau din dinti si din curea si uite-asa mai trecea un an.

La sfarsitul clasei a 5a tata mi-a zis ca ma transfera. Am bocit de ziceai ca ma da la orfelinat. Totusi n-am sa uit in veci cand a venit si cand a incercat sa il ia directorul cu lugu lugu, a rabufnit cu vocea lui de stentor (prof de mate, mai lucrase si la surzi vreo doi ani, racnea mereu) "poate nu au covrigi in coada la ailalta scoala DA POATE SI-OR CUMPARA SINGURE MASINI DE SPALAT ca io m-am saturat sa vi le iau! da ce m-am insurat cu toate strambele astea din cancelarie de tre sa le inzestrez io? " etc samd


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Daca acel curs e pt copii de peste 7 ani, bineinteles nu se va potrivii unui copil de 3 ani. La fiul meu la gradinita vine dinafara (si da, am platit extra), cineva pt educatie muzicala. Bineinteles nu isi va aduce aminte, dar e pt virsta lor facuta: descopera instrumentele de percutie deocamdata. Ca nu sunt atenti tot timpul, nu face nimica.

Sa dau si alt exemplu personal: cind eram la gradinitza in fiecare an dansam pe la serbari cite un dans popular. Familia mea, desii avea placi cu muzica populara, nu o asculta si nici nu a fost vreodata pasionata de acest gen de muzica. Dupa gradinita, nu am mai pupat dansuri populare. Iar eu? Iubesc cu patima genul asta, iubesc dansurile populare. De la 5 ani aveam placa mea favorita pe care o ascultam de mai multe ori pe zi. Am facut amu la virste adulte cursuri de dans popular (nu numai romanesti). Deci influenta acelor dansuri stingace de gradinita a fost pt mine foarte mare! Nu am invata atunci despre care e tipicul romanesc, ce ritmuri sunt sau sa fac deosebire intre o hora munteneasca si una din Ardeal, dar mi-a ramas ritmul romanesc, acel "feeling".



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Ce spui tu Aschiuta e altceva, nu sunt cursuri de dans sau de muzica. E pur si simplu o joaca, o descoperire prin joaca a instrumentelor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Si cum crezi ca sunt celelalte cursuri oferite la virsta asta daca nu descoperire prin joaca? Asta in cazul in care le ofera cineva specializat, bineinteles, ca nu oricine e facut sa predea / invete copii mici - trebuie sa fii pregatit pt asta. Sub ce titluri sunt oferite la voi astfel de cursuri sau activitati de tu nu le consideri cursuri sau activitati extrascolare si spui ca e altceva?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Of, Ina, noi discutam de ce se intampla AZI.
Ah, si poate ar fi dragut sa indulcesti apelativul cu cornutele.



--------------------------------------------------------------------------------------------------
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

La noi de exemplu invata la scoala instumentele, au si ocazia sa cante la unele. Cei care doresc mai mult, fac cursuri particulare, oferite de profesori specializati. La gradinite nu fac foarte mult in afara de joaca, in care sunt incluse cumva si muzica, si dansul (au program liber intr-o sala in interiorul gradinitei in care au muzica si ei danseaza, fiecare cum doreste, nu organizat sub forma de curs) si artele plastice-au o sala unde intra imbracati in costume speciale, impermeabile si au tot felul de "lectii": sa manjeasca cu mainile, apoi cu pensulele, pe diferite materiale: harie, lemn, plastic, pietre...apoi fac tot felul de obiecte de lucru manual. Toate astea insa intra in programul cu educatoarele, nu e nimic platit extra, pentru ca nu sunt cursuri ci intra in curicula. Eu cand citesc cursuri, ma gandesc la ceva strict organizat, asa cum merg copiii mai mari.

Ce ofera activitatile la grupele de varsta mai mari? Exact ce ofera si in Ro sau in alte tari. Nu asta era discutia. Ci ca astfel de cursuri nu sunt potrivite, asa cum am spus, copiilor mai mici. Ca ei invata prin joaca si nu prin "invatare".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Eu am avut ambele fete in gradinita in Ro. Pe cea mare si 4 ani de scoala, deci stiu cum e cu aceste cursuri. Si cu serbarile :). Si cu restul cheltuielilor...:).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Pai depinde atunci ce intelegi tu prin "cursuri". Tu intelegei se pare numai ceva facut cu scopul nobil de a invata foarte concentrat si motivat si cu exigenta si cu anumite pretentii de a avea acumulat vizibil ceva. Aici eu inteleg prin cursuri ceva pe o tema data, organizat in anumit cadru de timp. Dupa cum am spus pt cursul de muzica vine cineva din afara platit special. Si totul e facut pt virsta lor de sub 3 ani, fara pretentii de viitor Beethoven. Asa sunt si alte cursuri oferite la virsta prescolara. De exemplu biblioteca ii invita la activitati despre carti unde lii se citeste , se vorbeste cu copii. Tot activitate extrascolara si tot pt prescolari si asta. Cred ca nemtii sunt mai relaxati in ceea ce isi doresc de la un curs sau activitate extrascoala. Aici se merge mai mult pe hobby, pe distractie, pe descoperire. Si asa sunt f multe activitati oferite aici.

Mergi la inceput