Scoala "subventionata" de catre stat?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Nu exista in nici o lege vreo dispozitie prin care un parinte sa fie obligat sa plateasca o suma de bani pentru sistemul educational.
Am tot vazut mesaje prin care se ridica aceasta problema dar de fiecare data citindu-le ajung invariabil la aceeasi concluzie.
Nimeni niciodata nu a cerut prin lege sau vreo forma oficiala un singur leu unui parinte pentru copilul sau.
Daca s-au platit bani a fost un rezultat strict al grupului de parinti Y din scoala Z pentru un fapt T fara nici o legatura cu vreo cerinta legala sau precizata in vreo lege sau vreun act normativ oficial.
A nu se confunda cu situatiile in care nu exista fonduri suficiente pentru a suporta cheltuieli dar asta este un aspect iar parfumuri,fonduri, extra samd nu au avut niciodata nici o legatura cu nici un act oficial.

www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana vio spune:

Citat:
citat din mesajul lui eumada

Elle sunt de acord cu tine.In conditiile in care toti au acces la calculatoare,in conditiile in care generatia noastra ,anii 1983-1984 a invatat pe caiete simple si slava domnului,stim sa citim si sa scriem si putem toti sa facem fata,mi se pare aberant sa pui la clasa I laptop si monitor.....probabil la generatia urmatoare va trebui sa aiba tablete la fiecare copil,sa uite sa citeasca si sa scrie de mana.....zic eu.
Una e sa participe la diverse activitati extra...curs de dans,cursuri de informatica alta e sa se sponsorizeze fanteziile invatatoarei.

Eva va merge la gradinita in toamna.Am optat pentru una de stat,recunosc unde nu ajunge oricine,dar ca si cheltuieli se apropie bine de 600 ron pe luna.Taxa am inteles e de 350 ron(aia care s e plateste ,dar activitati sunt garla.Ce-i trebuie motanului meu care inca e impiedicata cand merge curs de dans....curs de pictura cand nu are rabdare si alte traznai,nu stiu...citeam pe site"necesar activitate sa protejam natura:fiecare parinte sa aduca o floare in ghiveci,un bulb de...un bulb de,stropitoare,lopatica speciala,manusi gradinarit.....ma lasi?

Eu consider ca la nici trei ani e prea mica..abia stie sa se stearga singura dupa pipi...ce dans de societate?Ce pictura cand ea inca zice"cheioanele sunt colololate,ulaaaaaaaaaa" si le azvarle in sus?L avarsta lor maximul de concentrare e de 15 minute...dar de,trebuie ca cineva sa castige niste bani...plus ca mie pictura imi trezeste amintiri neplacute.

Madalina

Copiii gasesc de toate în nimic. Adultii, nimic în toate."

Putin off-topic: asa e si la noi in oras o gradi, cica "de stat". Taxe cum spui tu, optionale garla. In concluzie, copii aia nu stiu mai mult decat Alex care merge la o alta gradi unde nu exista decat engleza. O duc eu in particular la balet si daca o conving sa mearga la inot e destul. Sunt doar fitze. Singurul lucru care conteaza este sa ai incredere ca vor avea grija de fetita ta, ptr ca la varsta asta au mai multa nevoie de supraveghere decat la scoala.

Alexandra Maria
14.12.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eleni spune:

Elle, eu iti spun exact experienta mea personala, incepand inca din primul an de gradinita al Mariei.
Constienta fiind ca sunt multi care nu zic nimic dar comenteaza la colt, mi-am asumat eu rolul de "comentator". Si la gradi, si la scoala.
Am analizat mereu orice oferta (si da, ajungeam sa comandam chestii la edituri, intens negociate de mine, sau in alte locuri, repet negociate de mine personal, tocmai ca sa usurez cheltuielile parintilor.
Si crede-ma primul an am fost cel mai hulit personaj, toti crezand fie ca am eu comisioane, fie ca vreau sa ma fac importanta pentru a-mi fi copilul bagat in seama.... Dupa al doilea an, in sfarsit au vazut rezultatele actiunilor mele... si au tacut.
Pe mine nu ma deranjeaza sa imi spun parerea. Si daca altii tac, eu nu tac. Si chiar incerc sa ii educ si pe ceilalti in acest sens. Eu sunt pe principiul ca nu e suficient sa ma autoeduc pe mine si sa imi educ copilul, trebuie sa contribui si la societatea in care traim.
Nu e un rol usor, iti asumi si comentariile si huiduielile de rigoare, dar satisfactia pe care o ai dupa o perioada, cand in sfarsit mesajul ajunge la parinti e fantastica.
Acum, dupa 2 ani de scoala, si daca as propune sa mergem pe Luna, parintii din clasa Mariei ar sti ca este sigur cea mai buna oferta de transport pe luna, ei avand doar decizia alegerii daca au ce sa faca copiii pe Luna.
Insa in primul an au fost atatea comentarii pe la colturi incat un altul s-ar fi lasat pagubas. Eu insa nu am renuntat, imi place sa ma lupt cu morile de vant.
Deci draga mea, anul urmator ia atitudine, verbalizeaza si asuma-ti.
Succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

Citat:
citat din mesajul lui dana vio

Citat:

Elle sunt de acord cu tine.In conditiile in care toti au acces la calculatoare,in conditiile in care generatia noastra ,anii 1983-1984 a invatat pe caiete simple si slava domnului,stim sa citim si sa scriem si putem toti sa facem fata,mi se pare aberant sa pui la clasa I laptop si monitor.....probabil la generatia urmatoare va trebui sa aiba tablete la fiecare copil,sa uite sa citeasca si sa scrie de mana.....zic eu.
Una e sa participe la diverse activitati extra...curs de dans,cursuri de informatica alta e sa se sponsorizeze fanteziile invatatoarei.

Eva va merge la gradinita in toamna.Am optat pentru una de stat,recunosc unde nu ajunge oricine,dar ca si cheltuieli se apropie bine de 600 ron pe luna.Taxa am inteles e de 350 ron(aia care s e plateste ,dar activitati sunt garla.Ce-i trebuie motanului meu care inca e impiedicata cand merge curs de dans....curs de pictura cand nu are rabdare si alte traznai,nu stiu...citeam pe site"necesar activitate sa protejam natura:fiecare parinte sa aduca o floare in ghiveci,un bulb de...un bulb de,stropitoare,lopatica speciala,manusi gradinarit.....ma lasi?

Eu consider ca la nici trei ani e prea mica..abia stie sa se stearga singura dupa pipi...ce dans de societate?Ce pictura cand ea inca zice"cheioanele sunt colololate,ulaaaaaaaaaa" si le azvarle in sus?L avarsta lor maximul de concentrare e de 15 minute...dar de,trebuie ca cineva sa castige niste bani...plus ca mie pictura imi trezeste amintiri neplacute.

Madalina

Putin off-topic: asa e si la noi in oras o gradi, cica "de stat". Taxe cum spui tu, optionale garla. In concluzie, copii aia nu stiu mai mult decat Alex care merge la o alta gradi unde nu exista decat engleza. O duc eu in particular la balet si daca o conving sa mearga la inot e destul. Sunt doar fitze. Singurul lucru care conteaza este sa ai incredere ca vor avea grija de fetita ta, ptr ca la varsta asta au mai multa nevoie de supraveghere decat la scoala.

Alexandra Maria
14.12.2007

Asa e....o duc eu,asa mica cum e la bazin,la mall,in parc,la teatru(s-a speriat la teatrul de papusi...:()in excurisii...e prea mult si prea multe fitze,mai ales ca e mica,eu o consider mica pentru prostioare de astea...hai,pe la 10 ani.....sa zicem ca merge un sport,un curs de dans.dar la 3 ani?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lo_li_Ta spune:

Citat:
citat din mesajul lui Elle_seb

Este perfect normal sa cumperi rechizitele copilului pe care le foloseste, imbracaminte, samd, insa nu e normal sa ti se impuna fondul scolii, toate renovarile ar trebui sa le faca ministerul, nu parintii. Daca un copil sare cu picioarele pe o banca si o rupe, vine parintele si o repara.

Nu pricep, ti se pare normal sa repare parintele sau primaria/ministerul?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackgirl0 spune:

Eumada, este off topic, dar daca te-ai laudat, acum raspunde-mi si mie la o curiozitate: "ce inseamna gradinita de stat, unde nu ajunge oricine?"

Pt un parinte care si-a inscris anul acesta copilul prima oara la gradinita, in perioada in care trebuia, cu 3 dosare la 3 gradinite, cu copilul pus pe lista de asteptare, ceea ce ai scris tu imi lasa un gust amar.

Gizas, deja incep diferentierile intre copii: care merge la ce gradinita!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

Suntem off topic complet.
Si nu m-am laudat sunt mandra ca a fost acceptata.Parte a faptului ca a fost oparita si intr-un fel neplacut pentru mine e cunoscuta,parte a faptului ca a avut un punctaj foarte mare la dosar si a impresionat cu inteligenta ei comisia care analiza dosarele....

Faptul ca personalul de acolo(cel putin o ingrijitoare si doua educatoare sunt bune prietene cu mama mea..nu a contat,am aflat dupa ce a fost aprobat dosarul)....ca erau acolo...si am avut destul stres pana atunci,ma temeam sa nu ajunga intr-una obisnuita de cartier unde nici wc-uri ca lumea nu au,clante la baie etc.

ON TOPIC...eu nu cred ca la 3-4-5 ani au nevoie de cate 7 activitati scolare platite.Ajunge ca sta pana la ora 4 acolo....poate copilul vrea sa alerge nu sa faca pictura....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Citat:
si a impresionat cu inteligenta ei comisia care analiza dosarele....

Madalina

'comisia care analiza dosarele' a stat de vorba cu copilul ??!?! Si inteligenta acestuia a contat in primirea ei la gradinita respectiva!??! Dar ce e acolo? Harvard junior!??! ati facut si portofoliu, cu poze si filmulet de prezentare? Chiar nu inteleg!
E prima data cand aud asa ceva.

Criteriile de acceptare intr-o gradinita sunt aceleasi peste tot : 3 ani implinitit, domiciliul in zona gradinitei, un frate mai mare in aceeasi gradinita, serviciul parintilor in zona gradinitei, etc . Sa intelegem ca la gradinita asta se aplica alte criterii?

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lo_li_Ta spune:

Eu nu inteleg cum a impresionat comisia cu inteligenta, exista proba de admitere la gradinita, interviu, a vazut-o "comisia"? E IQ-ul criteriu de departajare la gradinite? Eu stiam ca e vorba de domiciliu in primul rand. Punctaj la dosar, pt ce? Exista ca la licee, "medii" mari? Fara ironie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

subiectul este despre scoala - haideti sa ramanem la el. despre cum sunt admisi copiii la gradinite se poate deschide un altul.

Roxana

Mergi la inceput