pat suprapus...pro si contra

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

hm-hm .
eu cred ca opozitia sotului tau are un alt inteles : a cumparat paturile suprapuse din proprie initiativa, fara sa se consulte cu tine si/sau baietii, si acum i se pare ca ii subminati decizia/alegerea, demontand paturile. e ca si cum i-ati spune mai pe ocolite "mai tati, ai dat-o in bara rau de tot de data asta, nu ne place deloc ce-ai cumparat tu"...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy spune:

Corina bun punctul tau de vedere, mai ales ca al meu sot nu prea cumpara mobila in casa , ci imi spune sa mergem impreuna si el spune doar sa cumparam sa zicem un dulap si eu ii arat ce ar merge , el alegand ceva din ce i-am aratat eu.Dar acum vazand in casele nemtilor cam peste tot acest tip de pat acolo unde sunt mai multi copii i-a intrat si lui in cap ca asa face economie de spatiu si intr-un fel ar fi in randul lumii sa zic asa.Cum ar fi sa zicem sa vina ceneva la noi si sa vada ca nu ai pat suprapus .I-am spus fara suparare sa doarma el in pat daca tot ii place .Acum facem o proba cu paturile asa, dar tot ma intreaba cand pun paturile la loc .Mai vedem...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilenutza spune:

Eu cred ca sotul a luat-o prea personal, i s-a incalcat autoritatea de cocos

Din pacate intr-un fel se vad lucrurile cand stai acasa si cu tootul altfel cand vii seara tarziu de la servici le vezi altfel, si fara legatura cu realitatea,

Psihologicii nu rec. paturi suprapuse pt copii, dar fiecaruia cum ii place,Noi avem un pat pt fiecare.

Ile , mami de V si A ,

Mergi la inceput

ilenutza multumesc pentru raspuns.Vad ca vei fi fericita posesoare a unui carucior roz (sarcina usoara in continuare si un bebe roz sanatos ), pe langa cei doi flacai din dotare , vroiam sa te intreb cum vezi in viitor ca vei repartiza copii pe paturi, astfel incat sa aiba fiecare patul lui .Asta daca nu cumva ai un apartament sau casa cu multe camere si poti sa-i pui in camere separate.Noi din pacate nu dispunem decat de o camera pentru cei doi flacai, asa ca trebuie sa ne rezumam la asta.Dar idee patului suprapus tot nu ma incanta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Roxy, nici pe mine nu ma incanta paturile suprapuse, mie mi se pare ca iti iau din spatiu vizual. Pentru ca e ocupat spatiul de la nivelul ochilor cand intri in camera. In plus mi se pare ca e mult mai greu sa schimbi asternutul sus, nu e?

Noi avem pat tip sertar, care se trage de sub celalalt. In practica sta in majoritatea timpului scos afara, e bagat inauntru doar dupa ce aspiram pana la culcare sau cand fetele sunt plecate la bunici.

Asa ca eu votez in final tot cu paturi separate, nesuprapuse. Stati o luna asa apoi votati si vedeti ce iese :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DidiAlex spune:

Citat:
citat din mesajul lui ilenutza

Eu cred ca sotul a luat-o prea personal, i s-a incalcat autoritatea de cocos

Din pacate intr-un fel se vad lucrurile cand stai acasa si cu tootul altfel cand vii seara tarziu de la servici le vezi altfel, si fara legatura cu realitatea,

Psihologicii nu rec. paturi suprapuse pt copii, dar fiecaruia cum ii place,Noi avem un pat pt fiecare.

Ile , mami de V si A ,

Ilenutza, poti te rog sa exemplifici aici putin?

mie nu imi plac paturile suprapuse, nah amintiri din camin in anu I, ai mei si-ar dori dar momentan au loc asa ca au doua paturi (22m are camera lor) dar nu stiam ca "capetele luminate" nu-l recomanda.

Mergi la inceput

multumesc celor care si-au luat putin timp si au raspuns la subiectul meu.Ca sa spun asa, da era greu sa schimb asternutul la cel de sus, mai ales ca noi folosim din acela cu elastic sub saltea, si ca sa pot pune la coltul cel indepartat de scara, era o adevarata aventura.Dar asta nu era chiar asa o problema, doar ca imaginatia mea e bogata si imi era mereu frica ca cel mare care dormea deasupra ar putea rupe patulsi cade cu totul peste cel mic, de dedesubt, si aici va inchipuiti ce scene vedeam .Dar de numai eu sunt asa dusa.
Ca sa mai spun cum e la noi acum, am desfacut paturile, chiar daca sotul inca spera sa le pun la loc, dar ei nu vor asta si nici eu .Am pus paturile (norocul meu ca se pot desface in doua paturi identice) in prelungire , iar cel mic se bucura ca are si el vedere buna in camera, nu mai da cu capul de patul de sus (distanta dintre paturi suprapuse era mica, pentru ca asa am luat gandindu-ma ca cel de sus sa nu stea la inaltime prea mare...dar era dezavantajul ca era prea aproape de cel de jos )si ca poate sa-l vada pe fratele lui cand vorbesc seara la culcare.Spatiul de joaca s-a mai redus cu dimensiunile unui pat, dar am cumparat doua cutii lungi de plastic transparent si am pus jucarii in ele , putind astfel sa le pun si sub patul al doilea, asa ca am creat alte locuri pentru joaca.
Ma interesez acum de alte stiluri de pat care sa respecte si ce as vrea eu, dar sa pot face si economii de spatiu.Am vazut paturi din acelea care se ridica pe timpul zilei, transformandu-se in dulap , dar ma mai gandesc.Oricum asta pentru viitor ca acum nu ii vad dormind in acelasi pat, la stilul smuls in care dorm, cred ca ar avea ochii vineti dimineata .Daca mai aveti solutii de creat spatiu in camera, astept cu deosebit interes.Iar ideea cu psihologii care nu recomanda, ma intereseaza si pe mine ca argument adus sotului ca sa nu mai spere

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

Citat:
citat din mesajul lui lavi02
Noi avem pat ttp sertar, care se trage de sub celalalt. In practica sta in majoritatea timpului scos afara, e bagat inauntru doar dupa ce aspiram pana la culcare sau cand fetele sunt plecate la bunici.

Asa ca eu votez in final tot cu paturi separate, nesuprapuse. Stati o luna asa apoi votati si vedeti ce iese :)

cum arata?

o poza ceva?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Roxy, eu stiu ca una dintre marile bucurii ale copilului este sa sara pe pat. Poate unii parinti spun "Nu!", dar eu ii dau voie. Cu paturi suprapuse, asta nu se mai poate - jos nu-i loc si sus este prea sus si-i periculos.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Cristina_C

Roxy, eu stiu ca una dintre marile bucurii ale copilului este sa sara pe pat. Poate unii parinti spun "Nu!", dar eu ii dau voie. Cu paturi suprapuse, asta nu se mai poate - jos nu-i loc si sus este prea sus si-i periculos.

Cristina le-am cumparat trambulina de camera pentru asta , si o folosim toti (tine pana la 150 kg ...dar oricum sarim pe rand si nu suntem asa grei niciunul)plus ca ajuta la slabit pe langa placerea saritului.Oricum nu stiam daca scandurile alea de sub saltea rezista la aceasta placere si daca nu cumva dorm pe jos dupa aceea, ca nu par asa elastice.

Mergi la inceput