Temperatura ridicata,
De 3 zile copilul meu de 15 luni imi face febra foarte mare. De 3 ori i-a ajuns temperatura la peste 40, asa ca primul lucru a fost sa incercam sa i-o scadem.. mai ales ca a doua oara cand mi-a facut 40,3 incepuse sa-i piarda cunostinta..de ne-am speriat f tare.
Pediatra a spus ca are rosu in gat si inceput de rosu in ureche..asa ca am inceput cu antibiotic de aseara, insa ea a mai avut in trecut probleme cu gatul si urechea dar nu i-a crescut temperatura atat de mult...
Intrebarea mea e cum ii scadeti temperatura pe moment pana isi fac antitermicele efectul? Nu cer sa-mi spuneti din teorie, ci cum ati procedat voi in situatiile acestea...
Noi i-am pus la inceput comprese ude pe cap, ptr a scadea temperatura la caput, unde ardea ff tare, apoi i-am pus un prosop umed pe corp, dar treptat, ptr a nu fi o diferenta brusca de temperatura, iar apoi am bagat-o in cadita cu apa, la fel treptat, unde am reusit sa-i scadem temperatura la 39,9 ...nu-i mult, dar important e ca a scazut sub pragul de 40.. I-am mai pus si sosetute imbibate in apa cu otet..Asa am procedat 2 nopti la rand.
Nu stiu daca am procedat bine sau gresit, insa principalul a fost sa-i scadem temperatura sub 40.
Daca voi stiti si alte metode care dau rezultate rapide chiar as dori sa mi le impartasiti.
Azi am hotarat ca daca incepe sa-i creasca din nou temperatura vom merge la spital ptr alte investigati.
Multumesc de eventualele raspunsuri si sfaturi .
Mami de printese!
Buburuza
Fluturasul
Povestea Printesucai
Raspunsuri
Amonar spune:
Si baiatul meu a avut temperatura (nu mare) acum cateva zile. I-am pus un prosop inmuiat in apa si cu putin otet pe frunte plus sosete inmuiate in otet. Daca nu i-ar fi scazut temperatura i-as fi pus un prosop ud peste picioare, asa cum ai facut si tu. Intr-adevar nu e bine sa il racesti dintr-o data ci treptat. Eu am avut noroc ca nu a trebuit sa ii administrez antitermice. Dar si baiatul meu a avut delirium cu toate ca temperatura a fost 'mica' cam la 38,6. Pt delirium sunt mai multe cauze, printre care si dezhidratarea sau racirea corpului prea rapida sau hipotermia.
Succes si insanatosire grabnica.
roxanaz spune:
in aceste cazuri cea mai buna e baia - cu apa la o temperatura putin mai scazuta decat de obicei, sa zicem cam la 35.5-36 de grade. racirea extremitatilor, care se recomanda acum ceva timp, este controversata acum - se pare ca exista risc mai mare de soc termic daca se aplica comprese reci doar pe cap/frunte, sosete reci in picioare, etc.
racorirea camerei e iar binevenita, 18-20 de grade, stiu ca la voi nu e chiar asa cald deci nu cred ca asta e vreo problema.
copilul dezbracat cat mai mult - pielea sa aiba contact cu aerul recisor si asa sa ajute procesul de reglare termica.
deci cam tot ce ai facut tu.
febra asta mare timp de 3 zile mi-ar indica in prima faza o amigdalita sau o roseola. ai verificat acum gatul? pentru ca pustulele eruptive pot aparea pe amigdale in foarte putin timp, de unde nu era nimic poti vedea explozia in doar cateva ore.
sanatate multa!
Roxana
Laura25 spune:
picky, eu stiu ca agocalminul picaturi (din fiola adica) ajuta foarte bine la scaderea temperaturii. Dar nu stiu de la ce varsta/cate picaturi se dau. asta un medic te poate lamuri. In rest, pe langa ce ai facut tu, ar merge si cartofi rasi pusi intr-o carpa tot asa, pe frunte.
Sanatate multa!
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
Darria spune:
O asez in cada cu apa, la temp. < decat temp corpului ei si-a dau mereu apa pe ea. Nu folosesc termometrul, asa cum spune teoria(apa cu 1-2 grade <) ci verific cu mana. Sta in apa 30 minute - 1 ora pana isi face efectul antitermicul. La ea, de obicei, dupa o ora incepea sa scada.
Impachetarile nu si-au facut efect niciodata. Otet nu am folosit, poate irita pielea si nu-i vad eficienta(de hidratare are nevoie si se poate face cu apa simpla).
De cand era fetita mica, pediatra imi spusese sa folosesc Panadol(paracetamol) la temp. pana 39 grade si nurofen(ibuprofen) la peste 39. Daca tb. alternate se schimba situatia, administrez f-tie de caz(ce antitermic e la rand). Asa am procedat cand a fost cazul.
Mi-a spus ca in cazuri grave se pot alterna si la 2 ore(f-tie de situatie) sau chiar mai putin(sub supraveghere medicala - spital)
La temp. peste 40 de grade si care nu scadea cu alt antitermic(desi trecuse timpul in care ar fi tb. sa scada) imi calculase cat din supozitorul novocalmin sa-i pun in fundulet. Nu era pro novocalmin dar nici cu convulsii nu e ok.
La tem. mare(> 39,5) si care creste brusc(cazul nostru 10-15 minute) a.i. nu are timp antitermicul sa-si faca efectul imi recomandase desitin dar nu am folosit.
o temp peste 39 trebuie investigata si apoi tratament.
Sanatate.
dana vio spune:
Supozitor cu novocalmin. Merge foarte bine. La inceput la 4ore, apoi la 6ore etc. Poti sa-i dai alternativ cu alt antitermic. Si poti incepe cu 1/2supozitor (taiat pe lung).
Dar trebuie sa-i iei temperatura de fiecare data inainte ca sa fii sigura ca-i trebuie. (Scade mult si rapid.)
Oricum, nu stiu cum e pe la voi, dar eu la 40grade eram de mult cu copilul la urgenta.
Alex n-a avut febra mai mare de 38.8 dar leacurile babesti n-au ajutat niciodata. Mai eficient decat supozitorul asta eu n-am gasit.
Alexandra Maria
14.12.2007
anya spune:
Temperaturi "mici" (pana in 39) le-am scazut alternand la 3-4 ore Calpol (paracetamol) cu Nurofen. Peste 39 trecem pe Novocalmin. Dupa 3 zile de febra fara sa debuteze clar ceva - discutat neaparat cu medicul.
Picky_toto spune:
Antitermice folosesc doar nurofen si perdolan supozitoare. Algocalmin nu se foloseste aici si niciun doctor nu prescrie acest medicament. La spital am vazut ca folosesc dafalgan supozitoare, dar tot paracetamol e.
Temperatura apei este de 33-35 grade si o bag treptat, ca sa nu-i produca un soc.
In gat nu imi da voie sa ma uit si daca as insista incepe sa planga si se ineaca cu secreti. Spre dimineata pe la 4 a avut o faza cand nu mi-a putut respira, a trebuit sa o smucesc ca sa-si revina. Ii curat si ii pun ser fiziologic in nasuc.. acum nu are febra insa respira greu doar pe gurita, si accelerat. Am observat ca si buzele i s-au invinetit.
Temperatura in casa e undeva la 20-21 grade in living si 18-19 grade in dormitoare; Am lasat-o dezbracata si pe noapte am culcat-o intr-un maieut.
Nici eu nu sunt adepta otetului, mai ales ca am folosit la cea mare si i-a produs o reactie insa cu temperatura asa mare am incercat. I-am pus si cartof ras la gat..la cea mare a ajutat..
Multumesc ptr raspunsuri.
Mami de printese!
Buburuza
Fluturasul
Povestea Printesucai
Picky_toto spune:
Am fost cu cea mare la pediatru cu febra peste 40, mai exact 40,6 masurata de medic, si ne-a zis ca-i normal temperatura asta la copii. Am ajuns cu ea si la urgente tot cu febra asa mare si dupa 3 ore de asteptat in sala, in care copilul ardea de nu puteai sa stai langa ea, si tinuta in chilotei in sala de asteptare, ne-a preluat pediatru de garda si dupa ce a controlat-o superficial ne-a zis ca nu suntem caz de urgenta si ca nu are timp de stat la discuti cu noi(am cerut o analiza a sangelui si a urinei)..avea tot asa inceput de rosu in gat si ureche..dupa 2 zile am fost la un alt pediatru unde a depistat pneumonia...
Suntem patiti de aceea am o asa mare oroare de cat de superficial controleaza medici de aici..insa daca incepe sa-i creasca temperatura vom merge la spital;...
Mami de printese!
Buburuza
Fluturasul
Povestea Printesucai
dana vio spune:
Atunci fa-i bai/dusuri reci/caldute, da-i si antitermice si multe lichide, sosete cu otet/spirt, comprese. Fa tot ce stii sa-i scazi temperatura si daca ai posibilitatea fa-ti rost de medicamente din Romania. Daca stii ca copii tai fac temperatura asa mare si chiar convulsii, nu sta fara supozitoare cu Novocalmin, sa ai Panadol, Ibalgin, Nurofen, antibiotice, tot ce poti cumpara in Romania fara reteta. Sa ai pe ce pune mana.
Eu am o prietena in Germania care vine in Romania la fiecare 2ani si isi face aprovizionarea la farmacie, tot din motivele spuse de tine.
Alexandra Maria
14.12.2007
Ingrid S spune:
Fetita mea respira accelerat si avea febra mare care nu-i scadea cu nimic, am dus-o la urgente ca banuiam pneumonie si asa a fost. Lua tratament cu antibiotic de doua zile fara niciun efect, partea buna e ca aici nu stau la discutii cu tine, imediat baga copilul pe antitermice intravenos, analize, ascultat plamani....cum sa te trimita acasa, nu-s normali la cap acolo, eu m-as fi dus inapoi la medicul de garda si i-as fi spus cateva. A mea a fost internata 7 zile si a luat trei tipuri de antibiotic sa se vindece. Nu-i de joaca.
Edit: du-te la urgente sau la pediatru si nu pleca pana nu o asculta la plamani.