Temperatura ridicata,

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anya spune:

In Romania, in spital de urgenta , temperatura f mare se trateaza cu algocalmin (inclusiv la copii). Acasa - supozitoarele Novocalmin sau cateva picaturi de algocalmin fiola (dupa greutatea copilului). Tot ce va scriu acum este ceea ce mi-a spus pediatrul copiilor.
Acum nu stiu ce sa zic de Belgia. Cunosc pe cineva care a fost exasperat de medicii de acolo si o data pe an cand vine in Romania cu copilul se duc la doctori aici si isi fac provizia cu tot ce le trebuie (cu reteta de la medic sau fara).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Citat:
citat din mesajul lui dana vio

Supozitor cu novocalmin. Merge foarte bine. La inceput la 4ore, apoi la 6ore etc. Poti sa-i dai alternativ cu alt antitermic. Si poti incepe cu 1/2supozitor (taiat pe lung).
Dar trebuie sa-i iei temperatura de fiecare data inainte ca sa fii sigura ca-i trebuie. (Scade mult si rapid.)
Oricum, nu stiu cum e pe la voi, dar eu la 40grade eram de mult cu copilul la urgenta.

Alex n-a avut febra mai mare de 38.8 dar leacurile babesti n-au ajutat niciodata. Mai eficient decat supozitorul asta eu n-am gasit.

Alexandra Maria
14.12.2007

Copilul tau n-a avut niciodata febra mai mare de 38.8 si totusi i-ai dat novocalmin?...Ai citit prospectul? Eu dupa ce l-am citit nu am avut curaj sa-i dau, nu e recomandat sub 4 ani decat in cazul in care febra nu a cedat cu altceva...iar copilul lui Picky Toto are abia 15 luni! Daca-i da novocalmin si face soc anafilactic, cine-si asuma riscul, voi, ca i-ati dat pe forum solutia asta, cu facutul proviziilor din Ro daca acolo medicii nu recomanda?
Fata mea a avut o singura data febra mare, inainte cu o luna de a implini 3 ani, a facut doua nopti la rand intre 39.5- 39.9 (dar masurat rectal) insa dupa cum spuneeam nu am avut curaj sa-i dau novocalmin, i-am dat paracetamol supozitor si pana sa-i mai verific febra i-am umezit corpul cu apa calaie, in vreo juma de ora i-a scazut cu cateva liniute ceea ce am considerat ca e ok.
Dar respiratie accelerata, invinetitul buzelor...pe mine asta m-ar fi speriat, as mai fi chemat doctorul.

I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mada spune:

algocalmin se da o picatura pe kg corp.

are copilul 12 kg se dau 12 picaturi de algocalmin

Rares al meu e campionul casei la febra mare, crescuta in timp foarte scurt de la 38 la 41,2 de exemplu de imi sta inima cand loc cand vad.
nurofen si panadol (la debutul bolii sau al febrei- de multe ori febra este primul simptom) dat la 4 ore alternativ. sa poti cumva preveni sa faca puseuri mari de febra si daca dupa administare nu scade algocalmin, ca el scade imediat.

Roaga parintii sau prietenii sa-ti trimita din tara, daca vrei iti trimit o cutie de fiole sa ai in cazuri de genul asta

Eu cand vedeam ca e mare temp il luam, il dezbracam de pantaloni si il bagam in dus, caldut pe picioare, maini si cu mana ii dadeam usor pe fata, apoi udam prosop mare si il dezbracam de tot il scoteam din baie infasurat in prosopul care era inca cald.
Si il tineam cam 10 min, pana incepea sa scada, apoi ii dadeam ceva haine usoare, tricou si scutec, sau acum maie si chilotei.

Otet diluat pe soseste si prosop ud pe unde il poti tine pe piele, dar nu pe spate

Eu vara trecuta am stat cu el cu 41,5 la Budimex 4 ore la camera de garda abia m-au bagat inauntru, unde i-au pus supozitor cu paracemtamol si m-au trimis cu el in curte si imi aduceau afara in curte cearcefuri ude, asa ca tot asa si la noi
nici macar scutecul nu m-au lasat sa il tin pe el
Si el tot de la gat a fcaut febra asa si otite, cred ca 20 a facut in 3 ani

Sanatate

Ilinca si Rares

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona2006 spune:

Am sa o iau sistematic, sa nu uit ceva...

Maya mea mereu face temperaturi din astea mari cind e bolnava, am ajuns cu ea de nenumarate ori la dr , urgente etc. Ce am retinut eu din toate evenimentele astea:
- primul lucru, analiza de singe ptr a vedea daca e bacterie sau virus, ptr ca la bacterie daca nu primeste antibiotic, tine mult febra mare
- trebuie sa te impacientezi cind febra creste peste 41 si merge spre 42 (jur ca asta mi-au spus multi dr)Maya mea mereu delireaza cind are febra peste 40...
- la fel, trebuie vazut de ce are buzele vinete si respira sacadat - musai, musai trebuie sa o vada un dr ptr nivelul oxigenului in singe si sa o asculte la plamini.
Concret, scaderea temperaturii ; Nurofen la 6 ore (max 4 doze in 24 ore) si supozitoare cu paracetamol la 3 ore).
Eu cind are febra f mare o bag in cada, dar in apa calda spre calduta, pe care o las sa se raceasca TREPTAT. Convulsiile febrile nu se fac neaparat la febra mare, se fac daca temperautra corpului creste sau scade BRUSC (este la fel de periculos si scaderea brusca a temperaturii). Trebuie sa stea in cada mult, si o ora daca rezista si daca nu se simte rau.
Dupa ce o scot din cada ii mai pun si o cirpa muiata in apa calduta pe frunte, nu stiu, pe a mea o ajuta...
Stii cum se spune, cite case atitea obiceiuri, tu trebuie sa gasesti ce functioneaza ptr copii tai.
Acum febra nu mai e asa un mare bau-bau decit daca e prelungita, exista modificari in respiratie (f important) sau e ff mare.
Daca ai incredere in homeopatie, poti sa vb si cu un homeopat, al nostru mi-a recomandat sa-i dau belladona cind are febra f mare.
Multa, multa sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Picky_toto spune:

Multumesc tuturor pentru sfaturi.

Azi am fost la urgente cu ea, si am stat mai bine de 3 ore pe acolo. Am gasit un doctor pediatru plictisit, sictirit, de se plimba din camera in camera fara sa faca ceva...S-a uitat in urechi, in gat si a ascultat-o la plamani iar ca sa fie sigur ne-a trimis sa-i facem poza (macar atata lucru a facut si el). Asa ca acum stam linistiti ca macar stim ca la plamani nu are nimic si ca problema febrei mari ar fi de la ureche si sa continuam cu antibioticul iar daca mai face febra asa mare inca vreo 3 zile atunci sa ne reintoarcem la spital.
Asa ca acum asteptam si speram sa nu mai faca febra asa mare...

Mami de printese!
Buburuza
Fluturasul
Povestea Printesucai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns softurela spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ilinca_M.

Citat:
citat din mesajul lui dana vio

Supozitor cu novocalmin. Merge foarte bine. La inceput la 4ore, apoi la 6ore etc. Poti sa-i dai alternativ cu alt antitermic. Si poti incepe cu 1/2supozitor (taiat pe lung).
Dar trebuie sa-i iei temperatura de fiecare data inainte ca sa fii sigura ca-i trebuie. (Scade mult si rapid.)
Oricum, nu stiu cum e pe la voi, dar eu la 40grade eram de mult cu copilul la urgenta.

Alex n-a avut febra mai mare de 38.8 dar leacurile babesti n-au ajutat niciodata. Mai eficient decat supozitorul asta eu n-am gasit.

Alexandra Maria
14.12.2007

Copilul tau n-a avut niciodata febra mai mare de 38.8 si totusi i-ai dat novocalmin?...Ai citit prospectul? Eu dupa ce l-am citit nu am avut curaj sa-i dau, nu e recomandat sub 4 ani decat in cazul in care febra nu a cedat cu altceva...iar copilul lui Picky Toto are abia 15 luni! Daca-i da novocalmin si face soc anafilactic, cine-si asuma riscul, voi, ca i-ati dat pe forum solutia asta, cu facutul proviziilor din Ro daca acolo medicii nu recomanda?
Fata mea a avut o singura data febra mare, inainte cu o luna de a implini 3 ani, a facut doua nopti la rand intre 39.5- 39.9 (dar masurat rectal) insa dupa cum spuneeam nu am avut curaj sa-i dau novocalmin, i-am dat paracetamol supozitor si pana sa-i mai verific febra i-am umezit corpul cu apa calaie, in vreo juma de ora i-a scazut cu cateva liniute ceea ce am considerat ca e ok.
Dar respiratie accelerata, invinetitul buzelor...pe mine asta m-ar fi speriat, as mai fi chemat doctorul.

I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around.

Acum nici nu ma mai surprinde pozitia pentru vaccinare. Daca tu dai copilului novocalmin la febra pana in 39, e logioc sa privesti vaccinul ca total inofensiv.

Mami de fetite: Diana (15.dec.2007) si Bianca (15.iun.2010)

Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adriana30 spune:

buna,

ne-am confruntat si noi cu temperatura peste 40 de grade cand a avut herpangina. dr ne avertizase ca pericolul in herpangina este temperatura care poate creste peste 40.

noi folosim cu succes pt temperatura remediul homeopat belladonna. nu stiu daca il poti gasi, dar e bine de stiut, mai ales daca extremitatile sunt reci.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana vio spune:

Convulsii de la temperatura copii pot face si la 38 si la 40 grade. Fiecare este diferit. Iar eu-una categoric nu stau sa-mi pateasca copilul nu stiu ce din cauza febrei mari versus 1/2 supozitor novocalmin.

Fratele meu a facut febra peste 41grade cand era copil, n-a patit nimic, e perfect normal, dar salvarea n-a vrut sa-l ia, ca e " cu risc " si n-am sa uit niciodata cum sunau si intrebau daca mai traieste!

Fiecare isi creste/trateaza copilul cum vrea. Atata vreme cat fata mea este in regula chiar nu-mi pasa cine ce zice.

Alexandra Maria
14.12.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns riana spune:

Novocalminul e de evitat, poate da o reactie chiar si dupa mai multe administrari, care nu e reversibila si poate fi mortala.
Daca febra e peste 39 si nu scade in nici un fel, sa zice ca daca va asumati riscul , puteti administra novocalmin.
Dar MAXIM 2 / 24 ore, in nici un caz la 4 ore sau la 6 ore cum am citit mai sus.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Darria spune:

Citat:
citat din mesajul lui adriana30
noi folosim cu succes pt temperatura remediul homeopat belladonna.

Te rog spune-mi in cat timp scade temp. cu Belladonna? ce concentratie?
ma intereseaza mai mult la o temp mare(aproape de 40) sau la temp. ce creste brusc.
Daca temp. revine peste cateva ore, se poate administra iarasi? cate zile?

Noi folosim de o luna Belladona ch 30 la recomandarea homeopatului dar pt. dermatita. Pt. febra inca nu am avut ocazia si nici nu am mai intrebat homeopatul(il intreb cand o sa fie cazul).

Mergi la inceput