ventolin pentru rosu in gat/laringita?
Fetelor as avea si eu o curiozitate daca stiti ce si cum. Acum 2 sapt am fost in concediu in Turcia. Intr-o zi baietelul meu s-a trezit foarte ragusit fara alte simptome, la vreo 2 zile a aparut si tusea. Am fost cu el la dr generalist de acolo, mi-a pus un diagnostic de laringita cu semnul intrebarii si m-a trimis la pediatru. pediatrul mi-a spus ca este rosu in gat fara sa mentioneze daca este sau nu laringita, si ca are o otita medie. Pentru rosu in gat ne-a pus sa facem in spital 3 sedinte de aerosoli , la interval de 20 de min cu ventolin. Acum curiozitatea mea ar fi daca a mai facut cineva o schema de genul acesta? la noi de obicei (si am fost la destui pediatrii)pentru rosu in gat primesc tratament cu aerosoli diverse combinatii pentru cateva zile, ori aici facut 3 sedinte de aerosoli in cca 1 ora, apoi i-a verificat gatul si a zis gata pentru gat nimic, antibiotic pt otita ...Asa cum spuneam este doar o curiozitate a mea legata de tratamentul administrat mai ales ca ventolinul am vazut ca este pt astm in general si daca ar fi asta o solutie destul de rapida pentru rosu in gat?
Raspunsuri
natalia_nica spune:
"Ventolin inhaler este astfel indicat, atat in tratamentul si profilaxia astmului bronsic, cat si in tratamentul altor afectiuni asociate cu obstructia reversibila a cailor respiratorii, cum sunt bronsita si emfizemul."
Daca dai Google cu Ventolin gasesti sursa...
puisorul spune:
Ventolinul este un bronhodilatator care se administreaza in crizele de astm. Nu are nici o legatura cu gatul rosu sau otita.
condrea spune:
Poate tie ti-a zis doar "rosu in gat", dar ascultandu-i plamanii poate a avut suficiente motive sa-i dea Ventolin
irinabobe spune:
condrea in od cert nu avea nimic la plamani, in primul rand ca mi-a spus ca nu are bronsiolita si in al doilea rand pentru ca mi-a recomandat ventolin inainte sa-l asculte la plamani. deci la primul control verificat gat , urechi, m-a trimis la aerosoli, si cand am terminat aerosolii l-a ascultat si la plamani si mi-a zis ca nu are bronsiolita. deci in mod cert ventolinul a fost recomandat pentru rosu in gat/laringita. am spus ceea ce ma mira este modul de administrare al aerosolilor respectiv 3 ture la 20 de min. la noi nu am intalnit schema asta. si doi ma intrebam daca chiar este un tratament eficient pentru rosu in gat, in ideea daca l-as mai putea folosi...
Dorsilia spune:
Ventolin am primit de fiecare data la bronsitele consecinte ale unei raceli ce s-a lasat cu tuse agasanta, si punem in aparatul de aerosoli cu ser
ilenutza spune:
Noi pentru laringita am luat numai calciu, o fiola dimineata si una seara si le trecea.Fara nimic altceva.Tratament de la dr Jianu de la Municipal
Poate ca a vrut sa va dea preventiv, avand in vedere sa erati in concediu.
Eu le dadeam imediat ce ii vedeam ragusiti sau tuseau asa latrator,
Ile , mami de V si A ,
ch_dana spune:
Amelia a avut si ea rosu in gat (am fost la control aici in RO la pediatra ei si a confirmat), dar fara otita; i s-a dat de catre medicul turc:
- Nurofen (avea peste 38.5)
- Bactrim sirop
- Tantum verde spray
Nu a tusit, nu era ragusita, doar febra foarte mare si nu mai putea sa mai inghita, plangea si refuza mancarea (altceva decat lapte si apa).
lavi02 spune:
Laringita poate duce la obstructie respiratorie si probabil de-asta v-a dat ventolin, plus pentru tuse.
Ventolinul este un medicament cu efecte adverse serioas, am inteles ca poate afecta si inima, in niciun caz nu e un tratament pe care l-ai mai putea folosi si in alte situatii, fara prescriere medicala.
Ce am folosit noi in caz de tuse latratoare sau raguseala: in prima intentie spray nazal cu apa de mare, de multe ori erau doar mucoase uscate si trecea cu atat. Nivelul doi: aerosoli cu ser fiziologic, 3 pe zi. Asta n-are ce dauna. De regula treceau cu asta. Daca nici cu asta nu treceau, directia medic.