Clubul "babelor" FIV-oase 45

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns samira33 spune:

adriana,iti iei concediu de risc maternal???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns smaick spune:

lara nope avion
ari ai grija sa intrebi ce acte trebuiesc semnate de sot ca eu am avut luni surpriza sa ma intrebe de el; situatia este cumva diferita ca al meu este posesorul dar deh, credeam ca daca a semnat o data ajunge

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianaady spune:

Deocamdata nu, dar in curand cred ca da ; dupa 12 saptamini sigur ....
Multi mi-au recomandat sa stau acasa de acum din primele saptamini, e cam riscanta sarcina cu gemeni in primul trimestru, se poate intimpla orice din pacate ....
Si dupa 9 ore pe scaun sa vezi dureri de burtica ....
Oricum reduc programul la 6 ore, le sugerez sa mai lucrez de acasa, ma duc la birou o zi, doua stau acasa... Si jobul e important, dar acum alta e prioritatea

Mergi la inceput

am inteles.
tu stii mai bine ce ai de facut...eu pot doar sa-ti spun ca o sarcina gemelara necesita mai multa atentie deca un singulara..dar tu stii asta.
stii ca poti sa-ti iei maxim 120 de zile de concediu de risc maternal,da???si-l poti lua fractionat sau tot odata.
si daca am retinut corect din lege,e platit la 75% din media veniturilor e ultimele 10 luni.
optezi pentru 2 ani de stat acasa sau doar pentru un an???sau nu te-ai gandit inca???
hai ca zici ca-s d-na profesoara si te ascult la lectii

Mergi la inceput

Habar nu am cit se plateste sau nu; nici nu conteaza; fac cum va fi mai bine pt bebei de data asta .
Am o doctorita de familie f inteleapta si saritoare; ma invata ea ce trebuie sa fac; mergem si la comisie, la medicina muncii daca depasim vreun termen legal... sunt cai si solutii.
Cred ca o sa stau un an in concediu de ingrijire copii; off sunt multe de luat in considerare dar le iau si eu pe rand ; usurel asa sa nu ma copleseasca..

Mergi la inceput

adriana,sunt sigura ca ai sa iei cele mai intelepte decizii pentru tine si bebelusii tai.
si asa cum iti spuneam si la telefon...Dumnezeu ti-a dat 2 pruncusori...pentru ca stie ca o sa va descurcati cu ei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lara27 spune:

aha, deci asa-i acum
pai atunci, de la sapt 12 poate sa-si ia risc maternal (4 luni), apoi intra-n prenatal si gata..ciucalata (ady, probabil mai ai si CO pe anul asta, nu?)
eu zic ca-si ia doar 1 an, daca iei 2, primesti doar 1200 lei, sau??
bine, am inteles ca se revine la faza aia cu 2 ani si 85% din venitul pe ultimele 12 luni..he, he, poate avem noroc, macar la faza asta

to be continued..

Mergi la inceput

Samiruta sper din suflet sa ma descurc si sa iau cele mai bune decizii
Cand se intoarce zuza mica din concediu, planuim o intilnire cu fetele ca imi e un dor Sa stii ca ma uit la Tinar si nelinistit

Mergi la inceput

Da Lara cam asa e planul

Mergi la inceput

ooofff...e greu al naibii sa lasi bebele la 1 an acasa.
chiar daca ai bunici care sa te ajute si sa stai linistit ca e bebe pe maini bune.
dar sunt atat de dependenti de mama la 1 an incat e tare naspa.
eu am vazut la nepotelul nostru...cumnata a inceput munca atunci cand avea nepotelul 1 an si tanjeste rau de tot dupa ea bebe,pentru ca de Luni pana Vineri sta cu buni cu el...iar cu mami doar in we...si nu se dezlipeste de ea...asa ii duce dorul.

pe de alta parte insa...banii astia...oooffff....sunt situatii cand nu poti sa stai acasa 2 ani oricat de mult ti-ai dori...ca necesitatile unui copil cresc odata cu varsta...si nu ai ce face.

Mergi la inceput