Strengari de Martie - Aprilie 2012 - 7

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dara76 spune:

La mine e adevarat ca ar fi mers bine si usor cu mulsul, cu pompa dubla electrica, numai lapte sa fi fost, ca ma mulgeam toata ziua - imi si placea ca stiam exact cat e, nu bajbaiam daca o fi mancat sau nu. Adica mai complicat s-o cantaresc pe ea sa vad care e diferenta. Stiu persoane care s-au muls 7 luni - mie cu aia dubla electrica nu mi se pare mai complicat decat un supt, poate doar ca trebuia sa mai sterilizez dupa aia la ea - dar e cam acelasi lucru si acum cu sterilizat bibe tot timpul.

Eu nu vreau sa vad peste tot reflux, de-asta nu am mai zis, insa cat timp nu face urat bebe de la inceput, ci dupa o cantitate mancata, mie mi-e clar ca ii vine inapoi...sau daca se screme sigur sigur ii vine inapoi si nu mai vrea sa pape din cauza lui. Ai dreptate Tala, pana nu reusesti sa scoti aer, nu papa din nou. Dr. ne-a explicat ca si la bibe si la san, trage un pic pe langa aer, chiar daca pare ca are buzele lipite, nu trage aer doar din bibe cum credeam eu (de am luat Dr. Brown's).
In plus, cel mai mult aer se aduna in stomacel de fapt la plans, nu la mancat, am citit studii ca dupa plans aveau mult mai mult aer in stomacel bebeii. Si cand vine papa, vine peste aerul ala existent deja acolo.


mami de Miruna Sanziana (02.04.2012)


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aredwynn spune:

Acu' ca mi-ati mai zis de greva suptului, m-am apucat sa citesc despre asta si mi se pare ca ne incadram cu multe chestii. Eu am banuit greva suptului acum 2 saptamani cand incepuse sa nu mai manance bine, dar inca nu incepusera agitatiile astea, dar nu am citit, stiam ca exista, ma gandeam ca se manifeste prin refuzul de a manca, dar nu stiam amanunte. Nu stiu ce sa zic de cauze, cred ca trebuie sa mi le notez sa pun doctorita sa verifice tot, ca ea mereu zice ca-i bine fata, ca n-are nimic. Nu ca as vrea sa aiba ceva, D-ne fereste!, dar macar sa ma asigur ca verifica tot ce trebuie. Nu mai stiu unde am citit ca daca apesi bebe pe urechiute simultan si pare ca doare, e posibil sa fie otita. Am incercat asta - nu e cazul, dar totusi o sa rog dr sa verifice cu un otoscop. Dintii nu mi se pare ca ar da ceva semne, desi ii curge saliva muuuuuuuuulta, n-am mai vazut asa ceva la alti bebelusi si tot, dar absolut tot ce ia in manuta duce la gurita. Afta nu cred sa aiba, ca mananca noaptea bine. Dar o distrage orice din jurul ei, imagini, lumini, sunete... e de groaza
Azi, daca tot ploua, o sa stau cu ea la san toata ziua, ori o sa manance, ori la loc comanda. Daca incepe sa se agite, o pun in leagan/pat si cand incepe sa-si suga pumnii - o pun la san si tot asa. Sper sa rezist, dar tre' sa trecem cumva peste asta. La muls nu-mi iese decat dimineata, am observat. Azi-noapte m-a lasat cu un san plin si tare si nu am reusit sa scot mai nimic din el in 30 de minute. M-am culcat la loc cu sanul tot plin. E a doua oara cand patesc asta si nu stiu de ce, ca lapte era mult.
O sa intreb si de reflux, ca tot ce-i posibil sa fie si asta. Ii vine inapoi aer, uneori da in sughit si, mai nou, da branzica afara mai mult si mai des decat inainte. Inainte, cand se agita asa, urma sa faca kk si dupa aia se linistea si manca mai departe bine. Acum nu mai e asa, dar tot o mai ridic sa dea aerul afara si o pun din nou dar fara succes...
Lady, te tin la curent.

Anca, mamica Nataliei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dara76 spune:

Da, si sughitul e tot la faptul ca nu e maturizata cardia, care da si refluxul.
Pai tocmai ziceau fetele (si eu) ca toti bebeii balesc la greu.

Metoda noua de scos aerul, o pun in scoica si sta cumva ingramadita, si cand o iau, scoate aerul.


mami de Miruna Sanziana (02.04.2012)


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aredwynn spune:

Tot am vrut sa va intreb, a propos de faptul ca acum isi tot sug pumnutii bebelusii si duc la gura tot ce prind, ce jucarii e ok sa le dam ca sa le suga, sa fie safe si dpdv al faptului ca nu au parti mici ingerabile si dpdv al materialului, adica sa fie fara bpa, pvc, plumb, sa nu fie din china. Am citit www.whattoexpect.com/first-year/natural-baby-care/healthy-toys.aspx" target="_blank">aici de ce sa ne ferim cand luam jucarii bebelusilor. Eu am primit niste chestii dar nu vad sa scrie pe undeva din ce material sunt facute si nu i le-as da sa le roada. Stiti unde se poate gasi ceva safe?

Anca, mamica Nataliei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lady_X spune:

Suna simplu cum spui tu dara cu mulsul, dar mi se pare ca muncesc dublu. Odata stau si spal bibe, sterilizez.. dau de manmcare piticului, il tin la ragait si tot ce trebe. Uneori nu se calmeaza imediat si tre sa-l mai tin in brate, in timp ce sanii mei incep sa doara ca a trecut ora mulsului. Azi de exemplu, curgeau garla si eram toata uda, si el nu terminase de mancat. Numa ce ma trezisem si nu aveam tampoane pt sani. Apoi mulsul dureaza cam 20-30 min, ca mulg pana vin si valurile urmatoare, ca sa am cat ii trebuie lui. Dc statea el alea 20-30 min la san ce bine era.. Si mai groaznic mi se pare noaptea. Pic pe jos de somn, el deja doarme dupa masa.. si eu stau sa mulg.
In fine, ma bucur foarte mult ca inca am lapte si reusesc sa-l mentin doar din muls, ca am inteles ca nu la toata lumea iese la muls. Cum zicea dia parca, cat mulgi inseamna ca atata poti mulge, nu ca atata lapte ai.

Aveti idee cand ar trebui sa-si ridice capul bebeii? Al meu si-l tine bine cand il tin la ragait, dar am incercat sa-l pun pe burta, si abia ridica f putin, apoi se enerveaza ca nu poate si nu-l mai las. Doctorita mi-a spus sa-l mai tin pe burta sa-si intareasca muschii gatului, dar nu-mi place ca se chinuie si se enerveaza.


Mami de Adrian, 31.03.2012

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinaelena spune:

Tala, si eu patesc la el cand e f obosita, desi ii este foame, nu poate sa pape, asa ca trebuie sa o adorm si dupa un somn de frumusete de 15-20 de min se trezeste si papa linistita. M-am chinuit de cateva ori pana sa ma prind de treaba asta.

Am pus un filmulet pe picasa, nu rade in hohote, dar atat a vrut sa arate ea la aparat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buburuza1979 spune:

buna fetelor.
scriu scurt ca nu ma lasa piticii...
Anca, incearca sa mananci si niste compot de ananas ca cica in caz ca e gustul laptelui schimbat (din diverse motive) asta ii da gust bun si le place bebelusilor...

oricum fi tare pe pozitii ca trece si greva asta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J.D. spune:

Anca, iti recomand girafa vulli pentru ros. se gaseste pe amazon uk. poate si in magazinele online.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amy25 spune:

Anca, faptul ca ai sanul plin si nu iese nimic la muls are o cauza. Eu pateam asa si ori nu mulgeam nimic 5-10 min ori ramanea ceva si durea de muream.
Ideea e ca atunci cand mulgi la pompa sa fii complet relaxata, totul e de la creier. Copilul la san reuseste sa sparga aceasta bariera insa pompa nu.
De multe ori, singura fiind, ma duceam la bucatarie sa mulg si aveam si statia pornita. Stand cu gandul ca bebe ar putea plange oricand, nu-mi venea laptele mai deloc.Deci eram stresata. Cand stiam ca e cu sotul, se umpleau borcanele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buburuza1979 spune:

Citat:
citat din mesajul lui J.D.

Anca, iti recomand girafa vulli pentru ros. se gaseste pe amazon uk. poate si in magazinele online.

Finn Constantine 15.10.2009 si Euan Tudor 04.05.2012


da, da! pe aia o roadem si noi la greu. si Serban a ros la ea mult si bine! eu am luat-o de la dinobebe acum vreo 3 ani... intra la ei sa vezi daca o mai au!

edit: o au. http://www.dinobebe.ro/jucarii-1/jucarii-pentru-dentitie-si-zornaitori/girafa-sophie.html

noi mai avem si asa ceva (tot Vulli) ca au venit in set cu girafa http://www.dinobebe.ro/jucarii-1/jucarii-pentru-dentitie-si-zornaitori/inel-pentru-dentitie-biberon-aroma-vanilie.html dar girafa e piesa de rezistenta (mai ales urechile :)))

Mergi la inceput