Iepurasi mar-apr 2010 - 8 BV Freedelia
Raspunsuri - Pagina 7
nafi spune:
Buna fetelor!
Ina - imi imaginez ce simpatic trebuie sa fie Robin vorbind romaneste cu accent frantuzesc! Eu ma cam chinui cu Riccardo caci desi ii vorbesc destul de mult in romana el imi raspunde in italiana desi intelege tot ce-i spun. apoi are momente cand il apuca vorbitul pe romaneste dar cand e fara cu tati care pricepe zero romana!
Carmikey- bafta cu scoala de educatoare! Riccardo mai are momente de nostalgie cand merge la bufet, scoate biberonul si imi cere sa bea lapte! dar asta destul de rar si mai mult seara. in rest lapte nu prea mai bea , in schimb mananca tone de iaurturi si moderat orez cu lapte.
Erina si Riccardo e f activ , mai ales acum iarna cand nu mai iesim in parc stau cu el acasa destul de mult si ne stoarce ca pe bureti! dar nu ma pot plange de el pentru ca e normal sa fie asa activ , important e ca nu e genul care sa distruga prin casa , sa cotrobaie prin sertare etc. el isi vede linistit de jocul sau cu masinutele, trenul, tractoarele, autobuzul, avionul gigant pe care ni-l flutura deasupra capetelor strigand "atentie la caap!"....si ne implica si pe noi in diverese jocuri pe care le inventeaza.
Pasim in noul an cu speranta ca va fi si distractia va continua in formula trio
Un vot va rog! :-)
http://www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=miss%20odiseea%20sarcinii%20editia%202&page=8
Povestea lui Ricky
http://forum.desprecopii.com/forum/log.asp?log_id=154629
vladimirescu spune:
Salutare, mamici!
Recunosc ca intru extrem de rar - o data la mai multe luni - dar ma bucur sa mai aflu de voi. De uitat nu v-am uitat, imi amintesc deseori de voi :)
Noi sintem bine. Floricica e foarte sociabil si vesel, mai are si bizdici de alintat, dar e frumusel si dragastos. Vorbeste foarte bine, cu multe cuvinte si le pronunta perfect - zice R de multa vreme samd. Nu prea seamana cu Vladimir. Spre deosebir ede frate-su, Floricica e sociabil, vorbest ecu toata lumea, de fapt turuie fara oprire, repeta totul, cinta fara nici o jena in franceza sau engleza - neintelegind nimic si stilcind bogat, dar il doare la basca de greseli, ii da inainte. Vrea sa faca totul singur, sa nu-l ajuti si sa nu-l inveti "ca el stie". De desenat sa nu-l inveti ca stie, desi nu e in stare sa traga o linie mai dreapta si nici un mar nu-i iese, de nici un fel. Nu are rabdare sa-l inveti nimic, dar din fericire e destul de priceput la chestii practice (cu telecomenzi, imbracat-dezbracat etc) si se misca usor - nu ca Vladimir caruia trebuie sa-i explici cum se urca o scara, din alea cu "pui intii piciorul sting, apoi tragi de mina dreapta si ridici si piciorul drept". E amuzant ca sint asa diferiti - Vladimir e super-bun la scoala (invatatoarea zice ca e la distanta mare de urmatorii), are o logica brici, dar e varza la orice inseamna sport si e si fricos ca un iepure, iar Flo nu are rabdare sa inteleaga ca lumea nimic, in schimb e curajos, voluntar si descurcaret. Pt cum am vazut ca se paruiesc fratii intre ei in alte familii, as zice ca ai mei se impaca foarte bine - se iubesc si sint destul de rezonabili amindoi cind au conflicte.
Floricica mai foloseste pampers noaptea si la prinz cind doarme - nu pare deloc pregatit sa se abtina in timpul somului si, sincer, prefer sa mai folosim o vreme scutece decit sa ude patul si sa-l schimb in crucea noptii :) Vladimir a avut cutec noaptea pina pe la 4 ani, a baut lapt edin biberon dimineata pina la 4,5 ani si nu mi se pare ca i-a daunat in vreun fel, asa ca nu sint preocupata de performante de tipul acesta - sa scape mai repede de scutece etc.
Spre rusinea mea habar nu am ce inaltime are Floricica, o sa-l masor de ziua lui. Cred ca are 14 kg daca nu ma insel - nu simt nevoia sa-l masor, caci ma uit la el cind e pe linga copii de virsta lui si mi se pare ca e ok.
E mult mai rezistent la boli decit Vladimir, de mlte ori cel mare raceste si el nu. Dar se pare ca asa e la al 2-lea copil - s eimunizeaza de mic imbolnavindu-se de la cel de gradinita si dupa aia e mai bine :)
La gradi nu mergem inca, dar din toamna da, caci il primeste daca are 3 ani impliniti - vreau sa-l dau tot la franceza unde e Vladimir (lui ii place f mult acolo, e in clasa 1 acum, scrie, citeste, socoteste, face si gramatica deja)
Eu sint ok, inca ma straduiesc sa-mi repun activitatea pe roate - caci am lasat-o cam moale in ultimii ani. Am slabit vreo 15 kg in ultimele luni, in sfirsit am avut chef sa fac asta - si nici macar nu a fost greu, nici regim nu am tinut, ci pur si simplu nu am mai mincat cind nu mi-era foame si nici n-am mai dat gata noaptea cutii intregi d eciocolata (chestie pe care am facut-o f des ani d ezile :)). Am inceput sa mai fac niste sport si acum ma dor mai putin oasele batrine (am facut 45 de ani luna trecuta :) Calatoresc in unele luni destul de mult, si asta imi face bine caci statul in casa si in birou mi-a cam luat aerul.
Acusi o sa merg cu Vladimir in vacanta si el o sa ia primele lui lectii de ski - l-am inscris la o scoala care-l tine ocupat 5 ore pe zi ca sa pot si eu schia in timpul asta. Acum adun informatii despre ghetari, trenuri cu cremaliera etc ca sa-i povestesc pe acolo care e treaba cu ghetarii, cum e cu alpinistii din secolul trecut samd, ca sigur ca ma intreaba (mergem pe Mont Blanc ). Trag nadejde sa prinda niste curaj si un pic gustul aventurii, ca tare canic/domestic mai este :)
Ah, iar am scris cam mult si fara un sens anume... asta e, scuze... Dar daca astept sa am vreme sa gindesc ceea ce scriu, atunci mai trece un an pina las aici citeva rinduri!
Va imbratisez pe toate si, desi intru rar, sa stiti ca nu plec de tot!!
vladimirescu spune:
DONATII
Tocmai am gasit azi un site unde posteaza tot felul de oameni care au nevoie de ceva pentru copii... e site-ul imparte punct ro. In fiecare zi am vazut ca posteaza multi. Din mesaje vad ca le sint necesare tot felul de lucruri pentru copii, de la haine pina la creioane si orice. Am senzatia ca nu ar face mofturi nici la lucruri care mai pot fi imbracate dar nu mai arata asa de bine incit sa le dam unei rude sau colege... Intrucit stiu ca in casa fiecarui copil ramin mereu lucruri pe care nu avem cui sa le dam, poate va uitati si voi pe site si faceti un bine cuiva...
Eu am dat mereu cunostintelor tot dupa copii, nu suport sa zaca la mine un lucru degeaba cind ar putea fi de folos cuiva... M-am gindit azi sa nu mai dau cunostintelor - caci pina la urma cei pe care-i cunosc pot sa-si cumere si singuri, nu sint in situatii disperate... Asa ca m-am hotarit sa raspund unor anunturi care suna chiar disperat :)
va imbratisez cu drag!
honeybaby spune:
Salutare !
Long time no see
La multi ani iepusarilor !
Noi suntem bine , ne-am marit gansca dupa cum stiti , mai avem un motanel de 10 luni in familie asa ca e tare animata atmosfera aici.
\se joaca, se bat , se chitaie etc. Sunt tare diferiti dar se completeaza bine unul pe celalat .
Maya e crescut e si ea fetita mare, nu vb prea bine , nici foarte sportiva nu e dar ii place sa incerce. In rest la fel de vesela , tot o ranjita a ramas , tot fotomodela, tot la fel de mult ii place sa doarma, doarme la mult ca frati-su la 10 luni.
Mai vroiam sa scriu dar au dat navala !
Va pup pe toate
Denisa mami de berbecuti M & S
nafi spune:
Vladimirescu , Honebaby ce ma bucur sa citesc noutati despre voi si puiuti!
Eu l-am avut pe Ricky un pic bolnavior, dar a durat doar o zi Se tot vaita de crampe , a facut si febra...moderata nu f mare...ne-am dus la garda cu el ca era sambata trecuta si ne-a zis ca a facut chetoza ..nu stiu in romana daca tot asa se numeste. oricum se pare ca e o chestie pe care o fac frecvent copii mici cand mananca prea multi carbohidrati si au nevoie de ceva dulce ca sa revina la normal. medicul ne-e recomandat coca cola. I-am dat miere si ceai dulce ( caci era seara si cu coca cola nu mai dormea toata noaptea) si a doua zi era ca nou!
V-am povestit ca sa stiti in caz ca patiti ceva asemanator. eu eram in panica deja gandindu-ma ca are apendicita ceva avand in vedere ca nici un remediu pentru dureri de burta nu a functionat, nu avea diaree si il durea in partea dreapta jos a abdomenului.
Fug ca trebuie sa ajunga cu tati de la camin. din seara asta incepem sa dormim in patul fara bare , cel ptr copii mai maricei. sper sa-i placa ! voi cum v-ato organizat? ipeuricii vostri tot in patutul de bebe dorm sau ati trecut la cel intermediar?
Va doresc un weekend placut!pupici
Pasim in noul an cu speranta ca va fi si distractia va continua in formula trio
Un vot va rog! :-)
http://www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=miss%20odiseea%20sarcinii%20editia%202&page=8
Povestea lui Ricky
http://forum.desprecopii.com/forum/log.asp?log_id=154629
vladimirescu spune:
HONEYBABY - wow, rare bird .. :) Dragi salutari!
NAFI - ce frumosi sinteti voi doi in poza!
In chestiunea cu dormitul, cred ca sintem cei mai codasi: tot cu mine doarme :) Patutul din lemn cu bare e o mobila inutila la noi, nici unul nu a vrut si pace sa doarma acolo. Iar Vladimir nici nu ma lasa sa-l dau altui copil desi i-am spus ca nici macar nu a stat in el. E mai special el: nu vrea sa creasca, se supara cind ii zic ca de-acum e un baiat mai are, zice ca nu, el e mic si vre acarat pe scari in brate citeodata ca si frate-su cel mic. In schimb Floricica se supara si plinge daca ii spune cineva ca el e mic, zice ca ba nu, e mare. Ca atare e pace l anoi, cind intreb cine e puiul meu mic, Vladimir zice ca el, iar cine e puiul meu cel mare - Flo zice eu! si toata lumea e multumita astfel :))
FREEDELELIA - bravo mami eroina! Pentru mine e un mare mister cum te descurci tu cu gasca de pitici - si am toate motivele sa cred sincer ca te descurci bine! Nu pricep cum de ai timp si sa intri p ela noi - si pe celelalte topicuri, ale celorlalti copii... Cred ca esti super-om ! :)
ERINA - voi ce mai faceti? Tot asa frumosi sinteti?
CASTELANA - te admir cu Montessori ala de-l urmezi :) Cred ca are principii bune - mi-ai stirnit curiozitatea si am mai citit... Din pacate la mine nu se prea pot aplica, am obosit sa-i contrazic pe toti ceilalti de cum s ecresc copiii. Asadar la mine Vladimir si in ziua de azi cere sa fie ajutat sa se incate, imbrace etc iar eu sint singura care nu sar de indata sa ma execut... asa ca m-am resemnat pur si simplu, ma limitez la ce pot face eu cu el si altii sa faca ce cred ei (bunicii etc). Ma gindesc ca pina la urma n-o fi asa grav. Acum am emotii caci plec cu el 10 zile la ski si vreau sa fac din asta o aventura, sa prinda si el gustul de a se descurca singur in diverse situatii si de a avea initiativa.
PS - emotiile cu skiul vin si de la faptul ca nu sint chiar in regula cu genunchii si oasele in general si mi-e si teama sa ma duc la un cotrol - mi-a intrat in cap ca am osteoporoza si cam imi fortez nocrocul :))
Erina spune:
Buna.
Vladimirescu multumim ca ne-ai "interpelat" atat de minunat. Noi zicem ca da. :)
David e la fel de blond-alb si de fermecator.
Intru rar pe aici, ultima data am resetat parola ca o uitasem, acum m-a trimis pe forum un search pe google despre...viata in Perth.
Felicitari pentru baiatul voluntar si indemanatic si pentru mobilizare in privinta dietei si sportului. Alunga temerile, e o varsta magica( dar cred ca asta deja stiai pentru ca simt tonusul excelent).
Ca noutati despre David, vom investiga mai mult, dar se pare ca are alergie la proteina laptelui de vaca.
Pun maine dimineata pe e-mailul comun cate o poza cu d&d.
Erina spune:
Nafi multumim mult pentru informatia despre chetoza,. Acum citeam cum se produce.
Cred ca e adorabil Riccardo cum vorbeste amestecat.
Honey, S e adorabil, Maya a crescut foarte mult si e foarte frumoasa.
Si D&D sunt diferiti ca si caracter si ata ii face mai interesanti!
Pun imediat pozele promise.
ioanaa28 spune:
UUUAAAAAAAU !!!
ce bucurie sa va reved fete dragi !!!
Si sa mai citesc despre iepurasi !!!
Si eu ma gandesc des la voi, si la puiuti...eu chiar am impresia ca o periada frumoasa din viata am trait-o impreuna...uneori povestesc de
spre voi, " prietena mea X , care locuieste in Y si are Z copii...."
Mai intai despre noi...sunt super fericita si multumita, am doi baieti de nota zece,,si o zic la modul cel mai serios, adica am avut si momente mai tensionate, cel putin in privinta lui Alex ...in perioada sarcinii si dupa ce s-a nascut Ovi o vreme , dar de mai bine de un an pot sa zic ca am copilul perfect la aproape 7 ani. Daca tot l-am pomenit sa-l laud mai departe cra -cra...
Alex a foarte sufletist, istet si frumos !!! si ce me bucura enorm e ca am stabilit o legatura afectiva foarte faina ( ca aici am avut un pic de scartaiala in perioada de care pomeneam ) . Acum ne intelegem ca buni prieteni, si inca sunt centrul universului lui. Iar de reletia cu Ovi ce sa mai zic, e super. Am fost cu ei in diferite cercuri de prieteni si cunostinte si toti i-au laudat. Alex e chiar fratele mai mare care il protejeaza pe pitic, avem dispute si cand il mai cert eu pe Ovi, ii ia vesnic apararea, chiar si cu argumente de genul " mami, stii ca e mic, si creierul lui e mic, si inca nu pricepe prea bine, cand va creste cat mine, ii va creste si creierul si va intelege ce-i zici "
Alex e in clasa pregatitoare, ii place si se descurca ff bine, scrie citeste, socoteste, d-na invatatoate il lauda mereu.E ff activ , ca urmare nu depaseste 23 de kg, da e si ff sanatos. Anul trecut in primavara a avut 2 viroze...de atunci nici o problema. Se da cu bicicleta chiar si iarna, cu role, patine, schiza ff frumos si cu mult cursj, si mergem din septembrie o data pe sapt la inot, chiar daca asta presupune deplasare in alt oras la 40 de km.
Iar Ovi...e cel mai frumos spectacol al vietii !!! tin minte ca la aceias varsta si Ali era la fel, un amestec interesant de puiut naiv si copil mare. As vrea sa-l tin asa o jumatate de viata !!!
Chiar, eu am o problema in privinta asta...ma deprima gandul ca n-o sa mai am copil mic...Si cu Alex am simtit la fel, dar ma consolam ci gandul ca vpi mai face cu siguranta un copil...dar de al treilea nu prea incape vorba. Stiu, fiecare varsta cu farmecul ei, si am sa-i iubesc la fel de mult, dar acum sunt asa niste momente magice.... te miri ce face sau spune si imi iese inima din piept de fericire si emotie !!! e un univers atat de inocent, si fantastic de basm si poveste si dragoste si afectiune in rauri, care zau nu se compara cu nimic !!! unde mai pui ca in centrul lumii asteia sunt eu...MAMA !!!
No, mi-am zis of-ul ca solutii de oprit timpul in loc n-am, asa ca revin la croncaneala
Ovi e frumos...cum altfel...istet si ff vorbaret. Cred ca asta cu vorbitul e singura trasatura ce o are in comun cu frate-su. in rest sunt total diferiti, da vad ca se poarta...
Vorbeste stalcit si usor peltic, cu niste dezacorduri haioase, deseneaza si picteaza ff mult, canta de toate, dar pasiunea vietii lui sunt masinile...de fapt orice are roti. se joaca singur cu cateva masini si cate o ora , e de obicei linistit, dar mai avem si crize specifice varstei ,ca de exemplu perioade de" NU VLEAaaaU !!!"
Eu chiar nu ma chinui sa dobor statistici, are scutec la somn, asta si pt ca inainte de culcare bea 400 ml de lapte, si la somnul de amiaz ...si dimineata.
Iar seara, ma pun cu ei in pat pana adorm...n-o fi o metoda de laudat dar mie-mi placeeeee, ador mirosul lor si atingerea lor...dar dorm de obicei fara treziri, asa ca mi-am reluat locul in dormitorul conjugal langa un alt rasfatat si iubit...
Spre deosebire da frate-so, e mare, fara a fi insa gras, are o alta constitutie, 104 cm si 19 kg...la nudu' gol din pacate cu toate astea e sensibil dar, cum ca avem tratamenul corect si sper ca ii vom da de capat. Primavara trecuta am avut 4 luni cu vreo 6 cure de antibiotic si toate diagnosticele si tratamentele posibile din pacate unele incorecte, pana am ajuns la cine trebuie, si pare a avea un inceput de astm bronsic pe fond alergic E alergic la mucegai si praf. acum suntem cu tratament alopat si homeopat deopotriva si pare a fi bine.L-am dus in septembrie o sapt la gradi si a facut o viroza cu manifestari urate , asa ca l-am retras si prefer sa stau inca un an cu el acasa, pana va mai creste si -si va face si tratamentul efect.
am scris un roman...dar revin
ma bucur tare ca ati mai scris , va pupacesc dulce
poate mai aflam vesti si de la alte dragi prietene...nu nominalizez dar stiu ele ca le duc dorul
sensibila spune:
La multi ani iepurasei
care implineste 3 anisoriiiiiiii :
Sofia Maria de Kossir
sa fii sanatoasa, norocoasa si fericita !
de Steluta Norocoasa
IAD3 reusita 16.06.2009 cu Dr Anca Moisa (IAD1 nereusita, IAD2 avort menstrual)
Povestea Giei - nasterea stelutei noastre norocoase
Atat sunt de mare !
www.petitieonline.ro/petitie-p42643046.html " target="_blank">Spuneti NU abuzului sexual fata de minori!
www.pethelp.ro/" target="_blank"> Carucioare pentru animalute
Nu exista decat un singur copil perfect pe lumea asta si fiecare mama il are.
Hotararea de a avea un copil este cea mai importanta.Este ca si cum ai decide ca inima ta sa fie pentru totdeauna in afara corpului.