Tabara copil, 6 zile - 12 milioane?
Raspunsuri - Pagina 7
Morgano spune:
Multumesc mult de raspunsuri
E clar ca exista tabere pt diverse buzunare
Cand nu ai bani de niciun fel de tabara, sunt al naibii de acri strugurii
Si nu, nu era vorba de noi: cum ar fi sa dau 24 de milioane pt 2 copii pe 6 zile?
Si oricum mi se pare scump, pt ca e vorba de grup nu de o persoana care plateste single cazare, masa, etc....
Dar vad ca sunt si preturi mult mai mari si persoane dispuse sa le achite
Deci ... dupa buget
Gabi_K spune:
Sincer, nu cred ca un copil are nevoie de bani aruncat pe fereastra pe un lux inutil. Intr-o tabara un copil are nevoie de un pat curat, are nevoie sa fie impreuna cu alti copii, deci cazarea se poate rezolva intr-o pensiune cocheta de 2 margarete, in camere cu 4-6 paturi.
Copiii nu au nevoie de caviar la mic dejun, si nici somon la pranz. Au nevoie de mancare variata, proaspata, iar asta nu gasesti neaparat doar la restaurant de 4 stele, poti si la pensiunea respectiva.
Si inca ceva: nu cred ca un copil va fi mai fericit, daca tabara= camera cu 1-2 paturi, tv cu 85 de canale, wifi, restaurant superlux, dar cine stie de cand pastreaza mancarea la congelator, daca nu intra nimeni din cauza preturilor imense pe care le practica...
A face fericit un copil nu inseamna sa cheltui vreo 2000 lei pt 5-6 zile sa-l trimiti in lux identic cu luxul de acasa. (tabara de 1200 mai presupune si cheltuieli suplimentare gen pijama noua, rucsac nou, etc, plus bani de buzunar)
Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)
Povestea nasterii: Lili si Robert
ingridnen spune:
cei 1200 RON nu ii platesc pentru luxul din camere ci pentru diversitatea activitatilor (tiroliana, initiere in alpinism, campare, echitatie, paradisul acvatic, pescuit etc etc).
Daca ar fi mers cu d-na invatatoare nu ar fi avut nici pe departe aceste activitati. Oricum, la noi la scoala nu s-a organizat nici o tabara
Revin cu impresii cand se intoarce cupilu '
Ingrid si Cristi 9 ani
MElise spune:
Am citit paginile din urma si ma tot gandesc daca e mult sau daca e putin cat s-a vehiculat pe aici pentru o tabara. Fetita mea merge intr-o tabara de limba engleza, pe langa Bran, costa 799 de ron (6 nopti + plus masa 7 zile + cursuri de englez#259; + activitati diverse + o excursie la Brasov), la care se adauga transportul, 130 ron. Deci rezulta 930 ron. Initial mi s-a parut cam mult, pentru ca, vorba Roxanei, nu eram obisnuita cu preturi de astea pentru tabere, dar, stand si aprofundand un pic lucrurile, am ajuns la concluzia ca e un pret onest. Profesoara cu care se duce e o fosta colega de-a mea si mi-a zis ca a mai fost si ca e ok din toate punctele de vedere. Initial nu eram hotarata sa o las, insa am considerat ca merita un mic sacrificiu financiar, mai ales ca anul asta a avut niste rezultate deosebite la scoala, concursuri etc...
Cat despre taberele de stat... de care era interesat cineva mai inainte, pot sa va spun din experienta proprie cateva lucruri. Am fost in ultimii 3 ani in 3 tabere diferite, ca insotitor de copii, la Paltinis, la Arieseni si la Busteni. Sunt vechile tabere in care mergeam si inainte de 1989. E drept ca s-au facut renovari la un moment dat, insa nu sunt conditii extraordinare. Cred ca seamana cu internatele din multe licee romanesti. Mancarea a fost ok la Paltinis de exemplu, insa la Busteni a fost foarte proasta, dar cred ca asta tine si de personalul de la bucatarie si mai ales de felul in care e administrata cantina... Costurile au fost tot timpul pana in 500 de ron pe 6 nopti de cazare + 7 zile cu 3 mese pe zi. la asta se adauga transportul si se mai adauga eventuale excursii. De exemplu, la Paltinis am platit un microbuz ca sa ne duca pe Transfagarasan si a ajunsundeva la 60 de ron de copil. Deci oricum se mai adauga niste cheltuieli...
Mi-as fi lasat cu toata increderea copilul si intr-o tabara de stat, desi conditiile sunt mai modeste, insa nu s-au organizat la ea la scoala. Depinde foarte mult de cel care ii insoteste pe copii ca tabara sa fie distractiva si educativa si relaxanta. Hai sa fim seriosi, pentru voi distractia din vacanta inseamna doar 4 stele si ghiftuit???? In anii trecuti o luam cu mine pe fetita mea, dar cum eu acum sunt in concediu maternal... am ales varianta care mi s-a oferit, privata. Si cred ca e ok si asa. Dar, in cele din urma...fiecare, dupa buget... sau dupa alte criterii la care tine...
MElise
Cricor spune:
Stiti ce nu inteleg eu? De ce credeti voi ca cei care isi trimit copii in tabere de 1200 ii trimit acolo pentru luxul nemaivazut si mancarea peste masura de multa?
Fetele au tot explicat, ca sunt tabere unde sunt multe activitati, sunt instructori pentru aceste activitati...e normal sa coste mult, oamenii aia muncesc, nu fac voluntariat...nuuuu stiti voi sigur ca-i trimit pentru lux.
Si de ce ar trebui sa cumperi pijama noua si rucsac nou la copil care merge in tabara de 1200?
Nu-i firesc ca o tabara de echitatie sa coste mai mult decat una de cercetasi..de exemplu?
Al meu merge in tabara de cercetasi..sau asa ceva..costa 900 de lei...a fost tabara organizata de invatatoarea lui. Banuiesc ca u-i luxul pamantului la o cabana de pe langa valenii de munte..si nu, nu-i cumpar pijama noua..si nici rucsac.
capcaunul spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Cricor Stiti ce nu inteleg eu? De ce credeti voi ca cei care isi trimit copii in tabere de 1200 ii trimit acolo pentru luxul nemaivazut si mancarea peste masura de multa? |
In plus de asta, nu inteleg de ce unii spun ca strugurii-s acri, cand sunt struguri deajuns pentru toate gusturile? Cine vrea struguri ieftini, poate cumpara struguri ieftini. Cine doreste struguri cu mot, cumpara struguri cu mot. Ce treaba au cei care mananca struguri ieftini cu cei care aleg strugurii cu mot si vice-versa. E loc pentru toata lumea! In fond, este sau nu economie de piata?
Ce, ati auzit vreun sofer vaitandu-se ca dom'le ce nesimtire, cum sa coste un Lamborghini o suta de mii de euro? Din contra, ii face o poza din Logan si-apoi o pune mandru pe facebook.
giulia81 spune:
noi am platit 1500 ron pt tabara "copilul sanatos" - 11 zile/10 nopti - in muntii Apuseni (la 90 de km de Cluj Napoca). nu mi s-a parut o suma extraordinar de mare, dar nici mica. mi-a placut lista de activitati zilnice, programul de masa (meniul alcatuit de nutritionist) si l-am trimis. e plecat de luni, am vb la telefon, zice ca e super.
revin cu impresii cand se intoarce.
Caught between the devil and the deep blue sea...
eunice78 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ingridnen cei 1200 RON nu ii platesc pentru luxul din camere ci pentru diversitatea activitatilor (tiroliana, initiere in alpinism, campare, echitatie, paradisul acvatic, pescuit etc etc). Daca ar fi mers cu d-na invatatoare nu ar fi avut nici pe departe aceste activitati. Oricum, la noi la scoala nu s-a organizat nici o tabara Revin cu impresii cand se intoarce cupilu ' Ingrid si Cristi 9 ani |
Ingridnen, am impresia ca baietii nostrii sunt in aceeasi tabara. Au plecat cumva duminica si se intorc sambata? Si au fost ieri dimineata la Aquapark si dupa masa au tras cu arcul? Baiatul meu e suuper incantat. Iar alaltaieri au facut alpinism. Si o sa mearga si in Aventura Park.
Mie nu mi se pare scump raportat la tot ce fac acolo. Daca e aceeasi tabara, poti sa stai linistita, noi am fost si la schi cu ei si a fost super.
eunice78 spune:
Revin ca am mai citit ce s-a mai scris. Nicidecum nu se pune pb de lux ci de activitatile educative care se fac acolo. Copii invata sa se orienteze, invata tehnici de supravietuire, fac alpinism, merg in Aquapark, devin mult mai independenti, au tot soiul de concursuri, ff misto. Nu se pune problema de somon, caviar si altele asemanatoare.
Ni s-a spus ca nu e nevoie sa dam bani de buzunar copilului (nici in iarna nici acum) pentru ca nu e nevoie..in banii astia au tot ce le trebuie. Mie organizatorii astia mi se par ff echilibrati, oameni care iubesc muntele, respecta natura etc. In plus la noi e ziua onomastica a copilului vineri. I-am rugat pe organizatori sa ii ia copilului acolo un tort si sa serveasca niste sucuri si cand am vrut sa le dau bani pentru aceasta tratatie au refuzat spunand ca acopera ei aceste costuri. Mi s-a parut ff amabil din partea lor.
Legat de haine..nu am luat absolut nimic nou pentru tabara. Am investit in tabara de iarna niste bani intr-un rucsac pentru munte si echipament pentru schi (casca, ochelari si salopeta de fapt). Acum a plecat cu hainele pe care le are in mod uzual (trening, adidasi, bocanci, tricouri, pijama, slip, etc). Eu nu vad de ce trebuie copilul sa mearga in tabara doar cu haine noi..sunt ferm convinsa ca ei nu fac concurs legat de tzoale acolo ci se joaca. Atata timp cat hainele sunt curate, potrivite activitatilor ..sunt absolut ok. Nu trebuie sa fie nici noi si nici de firma. Parerea mea.
Si ca tot vorbim de preturi: cel mic e in tabara cu gradinita, are 5 ani si jumatate. O saptamana a costat 950 lei. Prin raportare la grija care trebuie acordata copiilor de gradinita si activitatile pe care le fac, responsabilitatea educatoarelor mi se pare ff ok.
Iar cel mare a fost anul trecut in tabara in Germania (7 ani) si a costat circa 600 Euro cu totul inclus, transport cu avionul. Nu mi s-a parut mult, a fost o experienta de neuitat si extrem de educativa.
Parerea mea e ca nu putem cataloga daca o tabara e scumpa sau nu decat dupa ce aflam ce ofera ..altfel discutam ca sa ne aflam in treaba..
lavi02 spune:
Pai sunt doua aspecte: o tabara e scumpa sau nu in raport cu ce ofera, adica e teapa :) sau nu. Si celalalt aspect, e spumpa sau nu in raport cu bugetul parintelui.
Seful agentiei care organizeaza tabele de activitati se numeste cumva Radu? Am vazut pe site-ul lor ca organizeaza si tabere de activitati. noi am fost cu ei intr-o excursie de final de clasa a 4-a peste week-end. Pentru copii au fost 4 oameni care le-au organizat activitati, tiroliana, tir cu arcul, tir cu pusca de paintball dupa amiaza, apoi discoteca seara, apoi dimineata incepand cu ora 10 alte activitati pana la 12. Oamenii aia chiar au muncit si n-a fost usor de ei, copiilor le-a placut, a fost un succes.