Grecia, incotro?

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns portocalia spune:

Citat:
citat din mesajul lui Esthera2011

Tanti Andacos ia uite ce spune Nigel Farage parlamentar european
http://www.youtube.com/watch?v=NqTgOwn1ISw
Upsss....si asta e englez, nu grec



acum ca l-ai citat pe nigel, aproape m-ai convins! n-ai cumva si-un link la vadim sau dan diaconescu, sa fie tacamul complet?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cait spune:

Citat:
citat din mesajul lui Marox

Am vazut pe la inceputul anului un reportaj despre cum au fost afectati de criza anumite categorii profesionale - ziaristii, profesorii, functionarii in general. La un moment dat au zis o chestie care m-a nedumerit - ca in ciuda tuturor legilor de austeritate pe care le-a votat parlamentul grec, armatorii nu au fost deloc afectati. Privilegiile lor nu au fost deloc "ciupite". Le intreb pe fetele din Grecia: asa este? Si daca da, de ce, cum e posibil ca ei, cei mai bogati, sa nu contribuie la efortul colectiv?

Marox, mama lui Alex (n. 14.06.03) si a Juliei (n. 29.03.05)

Pentru ca armatorii au spus clar: daca li se impune sa plateasca impozite mai mari sau sa faca vreun efort ei isi iau talpasita in Cipru sau Monaco.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nati spune:

Poate grecii ar trebui sa-l asculte pe Max Keiser ce are de spus, plus Hugo Price, si ceea ce propun astia doi, poate ar fi o solutie la criza lor.
Dar din ce spune Max Keiser ( Keiser Report) despre criza grecilor, Grecia e terminata, plus vin din urma si celelalte tari europene in urmatorii ani.
Eu sper sa se insele amarnic!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

60% din flota armatorilor nu este inmatriculta in Grecia.



--------------------------------------------------------------------------------------------------
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deceneus spune:

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ

Esthera, am citit primul link dar tot nelamurita sunt.
Adica Germania e de vina pentru mizeria in care e acum Grecia, pentru ca:
1)Germania a vandut armament Greciei? Asta e motivulk principal, asta li se imputa nemtilor?;
si 2) pentru ca guvernul de la Berlin se chinuie sa ii convinga pe greci sa accepte masurile de austeritate?

In articol se mai spune ca nemtii nu-s capabili de a gestiona criza (??!!) si din cauza asta folosesc ´´argumente populiste´´- adica varsta de pensionare a grecilor. Huh?

--------------------------------------------
´´Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei´´S.F.

@lady - relatiile internationala la nivel mare sunt pline de surprize. Un mare producator de armament este si influent in banci internationale pentru ca este un client important al lor. Cifrele comertului cu armament sunt uriase.
O Banca poate sa ofere unui guvern un imprumut conditionat de realizarea unui contract de armament, un contract important pentru clientul ei.
Se pare ca suntem in etapa in care asemenea afaceri au devenit la ordinea zilei si domina mediul de afaceri international. Din cauza asta s-a ajuns la criza. Guvernele au apelat tot mai mult la imprumuturi pe care le-au cheltuit in "gauri negre", si o parte au avut ca destinatie protectia sociala pentru mentinerea la putere.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Esthera2011 spune:

Portocalia....o secunda nu mi-a trecut prin cap sa te conving pe tine sau sa-ncerc sa postez un link cu Vadim. Unii recunosc ca troica, din, umbra conduce o tara. Iar dupa ce George Papandreou si-a dat demisia din functia de prim ministru a fost "numit" de catre troica pe Luca Papademos(fost vicepresedinte al Bancii Centrale Euopene). Tot acest Papademos din functia de guvernator al Bancii Centrale a Greciei a luat parte la operatiunea financiara de mascare a datoriei cu ajutorul Goldman Sachs in scopul de a asigura aderarea Greciei la la euro.
Nati ca zice Max Keiser ca e terminata Grecia...eu il cred, ca vor urma si alte tari europene...tot ce se poate dar uite ca tot Max Keiser afirma:criza datoriile suverane, o conspiratie mondiala.
Dar, ca sa nu alunec pe panta asta...si fara sa cred ca exista totusi o conspiratie, asa cum afirma Keiser...cred ca "bancile, fondurile de hedging si agentiile de rating au creat criza pentru a face profituri"(afirmatia ii apartine analistului economic Max Keiser)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:



Esthera bine intzeles ca te-am raportata la moderator mesajele i(e)stherizate nu prea sunt apreciate pe forum si mai ales ai primit deja o avertizare verbala!

De asemeni nu ma cobor tonului tavernos cu care te exprimi!
O zi si o sesta cit mai frumasa!


Citat:
citat din mesajul lui olim

dana, nu din cauza lor faci economii, ci din altele!


Olim,eu am impresia ca la tine se scutcircuiteaza ceva cind citesti mesajele mele!Reciteste faza cu economiile,reciteste de fapt mesajele mele la topicul asta si abia dupa ce le INTZELEGI,abordeaza-ma!

Asa,acum ca tot Germania e cauza falimentarii Greciei,a Spaniei,stau ca vin din urma Italia,Cipru si cred ca nu se opreste aici,facetzi va rog eu tot ce e posibil si scoatezi-o din Uniune!

Iesirea din UE a Greciei,falimentul Spaniei si a altor state,va afecta bineintzeles si Germania insa,va asigur ca peste citziva ani va fi tot acolo unde este astazi!De ce...raspundetzi-va singuri si ami ales intrebatzi-va singuri de ce anumite tzari sunt unde sunt!

Astazi ma grabesc!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amonar spune:

Astazi un articol in ziar 'Olandezii refuza sa plateasca in restaurantele grecesti':
Acesti turisti dau replica 'am platit deja la UE'. E un trend ingrijorator pt ca se poate ajunge la ura, la impartirea in tabere a natiunilor si nu in ultimul caz...la un razboi. Se intra intr-un cerc vicios care trage pe toata lumea in jos. Bineinteles ca natiunile (omul de rand) tarilor dezvoltate dpdv economic nu au fost niciodata de acord cu 'proiectul Europa'. La referenduri (in caz ca s-au tinut) raspunsul popoarelor a fost NU: Politicienii nu au tinut cont de parerea boborului, ei au telul lor. Oricum e o rusine ca nu in toate tarile vestice a avut loc un referendum cu privire la formarea UE: Popoarele vestice sunt 'sufocate' cu taxe peste taxe pe care mai mult sau mai putin le accepta si le inteleg, dar de acolo pana a plati pt un imperiu e o cale lunga. Toti se intreaba, ce am eu de la acest imperiu? Dpdv economic nu este nevoie de a forma un imperiu (cu regi, adjuntanti, servitori, samd) este destul de a construi un sistem de colaborare economica si politica 'fair' pt toate partile.

Ca cineva intreba despre sistemul de taxe in Olanda, cel mai mare procent de taxare este de 52%, dar se aplica in mod progresiv.
Deci daca ai un salar de 100k de euro brut pe an, se 'taie' salarul in treapte
- pt prima treapta pana in 18945 euro se plateste 33,10% (unde un procent de 31,15% reprezinta numai asigurarea pt pensie, pt sanatate si pensia de 'vaduva', nu stiu cum se numeste)
- a doau treapta incepe de la susnumita suma pana 33.863 unde se taxeaza 41,95% (procent in care sunt incluse asigurarea pt pensie, vaduvie si sanatate care reprezinta standard 31,15% din tot procentul)
- a treia treapta incepe de la 33863 si se termina 56491 care se taxeaza cu 42% (acest procent este pur taxa care merge in totalitate la FISC)
- a patra treapta incepe la 56941 si se taxeaza cu 52% (acest procent merge direct la FISC, de asemenea)

Deci tot ce se castiga peste 56941 se taxeaza cu mai mult de jumatate, taxa pura.

In plus, da exista o asigurare de sanatate personala obligatorie care costa intre 100-200 de euro in functie de doleante, care trebuie platita din buzunar. Plus 'riscul personal' care a ajuns la 300 de euro pe persoana pe an. Adica daca mergi la doctor, se plateste mai intai 300 de euro din buzunar si dupa aceea plateste asigurarea.

Iar de taxa de drumuri olandeze sa nu mai vorbim, sper ca Romania sa nu le ia exemplu. Diferenta intre taxa de drumuri aplicata in Germania si cea aplicata in Olanda poate avea o diferenta de factor 8 pana la 10. Adica mai mult in Olanda, pt aceeasi masina.

Scuze pt offtopic




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dyannna spune:

Pai eu zic sa se tina cont si de vointa populatiei nu doar de cea a politicienilor, daca m-ar intreba cineva la vreun referendum( ceea ce nu se va intampla evident )as vota ptr excluderea din UE. Cred ca ne-am fi descurcat destul de bine si cu alte politici, nu doar sa impartim averea statului tarilor dezvoltate ca doar ,doar ne accepta in minunata UE...si cand in sfarsit le-am dat tot ( adica le-au cumparat prin licitatii cinstite si deloc subevaluate ), am reusit in sfarsit sa aderam ,dar, ca sa vezi: a inceput criza si trebuie sa punem osul la munca,lenesii si evazionistii care suntemAsa-s eu, mai sceptica, nu pot crede in generozitatea altor state fata de statele mai putin dezvoltate...doar traiesc pe pamant , nu in rai si istoria nu-i asa de veche cum se spune si e si ciclica pe deasupraPs : mai sunt 10 zile si plec in Grecia in concediu,abia astept..poate ii ajut si eu sa iasa din criza ca tare bine m-am simtit pe la ei si nici nu le-am putit ca-s esteuropean

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karmenutza spune:

Citat:
citat din mesajul lui tiusca

586 sal minim brut in Grecia?Si la noi 200 euro..pai daca noi supravietuim cu atat cred ca si ei s-ar descurca....dar nah,noi venim dupa 50 de ani de comunism,cand oricum nu mancam prea mult si nu consumam...asa ca noi avem pielea tabacita si putem sa mai suportam nspe ani de austeritate.


Diferenta este ca in Romania toti (90 % din locuitori) sunt proprietari de apartamente si nu platesc chirie. Dar daca ai salariul 586 de euro si platesti chirie 400 - 500 cum e? Facturile aparte! Si chirias daca esti in Romania nu platesti 400.

Mergi la inceput