demisia fara preaviz, art 81, al 8
As aprecia parerea unui jurist intr-o problema legata de demisia fara preaviz.
Dupa ce am facut o cerere de incetare a contractului de munca pe cale amiabila cu preaviz de 2 saptamani care nu a fost aprobata, am facut o alta cerere de demisie fara preaviz in baza articolului 81, al 8 nerespectarea obligatiilor angajatorului) mentionand ca motiv inegalitatea de sansa si tratament.
Bun...Angajatorul a inregistrat cererea notand pe ea ca perioada de preaviz este de 20 de zile si a spus ca daca nu ma prezint la munca 3 zile consecutive urmeaza incetarea contractului pe motive de indisciplina...si anume ca nu m-am prezentat la munca in perioada de preaviz. Nu inteleg care preaviz! Poate face asta? Si daca da...care sunt consecintele?
Multumesc anticipat!
Raspunsuri
marius spune:
Nu merge sa scrii doua trei cuvinte acolo - trebuie sa justifici concret motivul(motivele) reprezentand obligatii nerespectate efectiv de angajator.
Asa ca scriem pe o cerere fara justificare concreta nu are valoare.
Daca nu te prezinti se desface CM disciplinar asa cum ti s-a spus.
www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
TOMALAVINIA spune:
Buna!
ma intereseaza si pe mine demisia.
Cate zile trebuiesc efectuate de cand depui preavizul?
Cum se procedeaza?
Nu am fost niciodata in aceasta situatie.
Eu lucrez si sambate si duminici, e perioada aglomerata, cu multi colegi in concediu.Cum e mai bine sa procedez?
marius spune:
Cate sunt inscrise in contractul de munca (sau contractele colective daca exista) dar nu mai mult de 20 de zile lucratoare cu exceptiile de rigoare cf. Codului Muncii.
www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!
marius spune:
@eumada - obseervatie:
Mesajul la care ai raspuns are o vechime destul de mare. Ar fi recomandabil sa se verifice si daca ceea ce scriem mai este de actualitate pentru mesajul citat.