FIV cu Dr. ALBU Dragos cap. 61
Raspunsuri - Pagina 12
liza79 spune:
pai tratament cu antibiotic, nu? trebuie sa fie si o antibiograma atasata. eu am avut infectie cu e.coli si din fericire a trecut cu tratament. nu dispera, trebuie sa se rezolve
ambele MTHFR heterozigote, ambele PAI-1 heterozigote, trompe infundate, Graves-Basedow, FIV1 in iunie
Annika spune:
da, banui ca se trateaza... problema mea e sa nu apara intarzieri in efectuarea FIV-ului datorita minunatei e-coli.
rezultatul complet este:
CULTURA IN CONDITII AEROBE - PREZENT E.COLI
SENSIBIL:
Amoxicilina / Acid clavulanic
Ampicilina
Ceftriaxon
Cefuroxim
Ciprofloxacin
Doxiciclina
Gentamicina
Levofloxacin
Penicilina
Trimetoprim/ Sulfametoxazol
CULTURA FUNGI - NEGATIV
avem si spermograma
volum: 4,8ml (valori normale >= 2ml)
culoare: opalescent (valori normale Opalescent)
pH: 7.3 (valori normale 7.2 - 8.0)
Lichefiere: completa (valori normale Completa: picaturi distincte)
Timp de lichefiere: 15min (valori normale: <= 20min)
Vascozitate: crescuta (valori normale Normala)
Concentratia: 14mil/ml
Nr total de spz in proba: 67,2 mil (valori normale >= 15mil/ml sau >=40mil in proba)
Motilitatea: 78.5%
Tip -> a+b = 71.4% (valori normale >=50%)
Partea mai nasoala e la morfologie :(
forme normale 6% (valori normale >=15%)
forme anormale 94%
Spermatozoizi cu forme anormale -> defecte ale capului 86%
-> defecte ale corpului 28%
-> defecte ale cozii 16%
Rezultat: Teratozoospermie severa
velvet spune:
annika,nu stati f rau.si noi am avut 9%forme normale la sperm din decembrie 2011.dar noi am avut 24,5 sperm/mil,39 mil in total si acum la sperm din mai avem 15 mil/ml,tot 39 mil in total.mi-e teama sa nu scada.formele normale le avem de 12% acum.astea orcum cresc f greu.mobilitate a plus b 66%.iar volumul acum l-am avut cel mai mare-2,8 ml.sunt sperm de FIV.eu stau si astept.nu sunt pregatita din nici un punct de vedere.sper sa vina bebe fara FIV,dar...sanse f mici,stiu.trebuie sa tratati e colii aia.mult succes!
Annika spune:
mercic velvet... mult succes si voua ... poate reusiti natural.
Si noi mai incercam natural, cel putin pana intram pe tratament ptr FIV... la noi se mai adauga si problema varstei: am 43, iar domnu' meu e mai mare cu 7 ani
velvet spune:
mult succes si voua,annika!Doamne ajuta!noi cred ca la anu cu FIV ul daca nu vine Minunea....
QiaoBing spune:
anijja sotul s-a batut cu un enteroccoc. a facut 10 zile tratament cu antibiotic, a iesit ok si am facut fiv-ul. acum iar enteroccoc, iar antibiotic, iesit ok (rez l-am luat vineri), azi a dat proba pt fiv. e posobil sa ii reaparat, dar face tratamentul cand fac si eu stimularea si cand tb sa dea proiba e inca sub efectul antibioticului si e curat. la el e posibil ca si din cauza asta sa fi ajuns de la normospermie la terato severa, cu doar 3% forme normale la fiv-ul din ianuarie. dar nu a fost prob, pt ca au ales doar 4 gigei pt ICSI si din 4 foliculi am obtinut 4 embrioni.
azi am avut si eu punctia, folicului a rezistat eroic pe pozitii, endo a facut ce stie el mai bine - s-a oprit la 7mm. acum astept tel de maine sa vedem daca am trecut la nivelul urmator.
liza79 spune:
Qiao, chiar ma gandeam la tine Esti tare cu foliculul tau cel viteaz
Annika, nu te stresa prea tare cu spermograma. Si a sotului meu e aproximativ la fel, doar ca la noi sunt un pic mai multi cu forme normale, dar tot sub limita. Pe el l-a linistit Mihalca, a zis ca si asa exista destul material pt FIV - se compenseaza cu faptul ca sunt destul de multi gigei (el avea 56mil in proba). Vedeti si voi ce zice andrologul.
ambele MTHFR heterozigote, ambele PAI-1 heterozigote, trompe infundate, Graves-Basedow, FIV1 in iunie
QiaoBing spune:
doamnelor, nu va mai faceti griji, pt FIV sunt suficienti doar cativa gigei zdraveni la cap, depinde de cate oua o sa aveti. azi in salon cu mine era o fata al carei sot urma sa faca punctie testiculara. ea avusese 3 foli, deci daca storceau de 3 gigei buni era suficient.
liza s-ar putea sa fac et cand ai tu punctia. stau cu ochii pe tine acum !
liza79 spune:
chiar ma gandeam acu cati gigei o sa avem noi, in conditiile in care perioada de abstinenta e mai mare de 5 zile... lucia vaduva mi-a trimis mail cu detaliile referitoare la punctie, si acolo scrie "Perioada de abstinenta; sexuala înainte de recoltare trebuie sa fie între 2 si 5 zile"
trebuie sa ne prezentam la 7.30 la clinica, deci nici nu am timp prea mult sa ma stresez.