Hai Diana,Biribu !Piersicute de iul-aug2012 (44)
Raspunsuri - Pagina 7
dannett spune:
Multumesc fetelor pentru raspunsurile legate de concediul medical.
Firma la care lucrez e o multinationala cu origini din Israel si e "mai greu" cu beneficiile oferite angajatilor daca nu sunt cerute expres de lege
Personalul actual de la HR nu e mai deloc informat in aceste privinte...m-au trimis la contabilitate. Contabila a gasit si ea directiva ce ati mentionat-o si voi, dar mi-a zis ca Codul muncii suprascrie ceea ce scrie in Directiva 2003/88 (mi-a subliniat din CM: Cap3, Sectiunea1, art145 punctul (2)).
Maria, chiar daca scriu mai rar sa stiti ca va urmaresc si sunt la zi cu cititul. De luni intru si eu in prenatal si teoretic as avea mai mult timp. Problema e ca ne si mutam weekendul asta, sper sa fac rost de un dongle 3G ceva temporar, ca fara internet sunt terminata chiar si pentru cateva zile. Incerc sa ma pazesc cat pot sa nu ma apuce nascutul zilele astea. Stresul ca stresul, dar sigur cu mutatul nu o sa prea stau in pat relaxata .
Asa ca fetelor, nu va grabiti cu nascutul ca vreau si eu sa particip in direct la galerie!!!!
34+
Fleurdelise spune:
Buna fetele,
Mi-a venit si mie randul la tanguit. Am avut o noapte ingrozitoare, m-au trezit pe la 12 niste arsuri cum nu am mai avut, parca ma ardea cu fierul rosu si imi sapa un sant din cosul pieptului pana in gat. Si greata, ma gandeam na, taman acum la sfarsit de sarcina incep sa vomit... (n-am).
Am luat Maalox, mi-a pus barbatu o gramada de perne sub mine, inclusiv una mare de la canapea, am stat un timp asa, in fund, dar nici asa nu mergea, burta era ultra-intarita si la orice rasucire se balanganea, copilul se impingea cu picioarele in burta. A fost groaznic, intr-un final am adormit chinuit, dupa ce am mai extras din perne.
Doamne, fetelor, zilele astea am impresia ca nu rezist pana joia viitoare, ce mult mi se pare ca mai e. Si tare vreau sa stam cuminti pana la ziua programata, cateodata ma buseste plansul cand ma gandesc ca nu mai vrea sa stea si o sa ajung in urgenta la spital, pe mana unui medic necunoscut, care nu-mi cunoaste problemele...
Acum am facut un dus si mi-e un pic mai bine.
Diana si Biribu, fac si eu galerie, si nu vreau deloc sa v-o iau inainte...
Si-acuma, vestile de la voi:
Ali, bine ca ai ajuns la o decizie si felicitari pt. grasunelul tau care se pare ca i-a luat pe toti voinicii de la odisee! Atentie cu sofatul, si eu ma trezesc conducand mai nervos, toata sarcina am fost asa, bine ca nu s-a intamplat nimic!
Roxy, nu intra in panica, ai avut "doar" o noapte foarte proasta, dar daca au cedat contractiile e semn bun, nu erau din alea de travaliu in nici un caz.Odihna maxima macar cateva zile de acuma.
Bea, mi-a placut raspunsul doctoritei tale la faza cu antitetanosul. Se vede ca e destupata la minte. Cum ai rezolvat cu profa si cu licenta? Sper ca totul e ok.
Ada, si eu cred ca e semn bun ca Nectarel plange cand ii trebuie ceva. In cazul asta, voia mititelul sa fie atins si mangaiat de mamica lui. Sa fie sanatos si fortos ca pana acum, la cat mai multe lunite!
Muraturica, nu pun poze tunsa pana nu pui si tu macar una cu burtica!
Azi vreau sa stau numai prin casa, sa mai aranjez camaruta bb-ului.
Va pup si sunt prin zona.
36 + Eric Ioan
"Copiii sunt mesajele vii pe care le trimitem unor vremuri pe care nu le vom vedea" (John W. Whitehead)
Carmen_80 spune:
Back from dr. Lichid in continuare la limita inferioara a normalului, placenta gradul 3, bebe lungut, iar daca voi va bateti in bebei grasunei, eu sigur castig la cel mai slabut. Are doar 2900 gr. :( O sa mergem din nou sapt viit la monitorizare. Partea buna este ca bebe e vioi si foarte activ. Abia reusea sa-l masoare. Tot in pozitie pelviana, fara sperante de a se mai intoarce. Si in continuare repaos la pat...ca sa mai stea putin, poate mai pune si el niste carnita.
Fleur te-a apucat panica? Te-a parasit zenul? Hai ca mai ai putin, trebuie sa rezisti. Stai si tu linistita zilele astea, incearca sa te odihnesti, ca il agiti si pe bebe.
37 sapt + Patrick Andrei
AMR 13 zile
Fleurdelise spune:
Ce liniste pe aici...
Carmen, lasa ca e bine, mai are un pic de timp sa ia in greutate, la cca 3 kg e super ok, cred eu. Depinde si de genele parintilor, noi suntem mari, cu cine sa semene, voi sunteti supli si inalti, probabil. Ai grija de tine, tindem acuma la sfarsit sa ne obosim si sa ne zapacim de tot cu pregatirile.
Eu am pus rufe la spalat si l-am trimis pe barbata-miu sa imi ia cirese, ca nu mai rezist de pofta.
Fetelor cu zenul mai greu drept sa va zic, as vrea sa mai am sa va dau la toate, dar pt mine nexam, s-a dus. La suprafata sunt linistita, dar in interior clocotesc de teama + nerabdare iar fizic sunt la capatul puterilor.
Ma gandesc la Delia, ce-o mai face Laila?
Sa nu uit, Roxy ce te invidiez ca deja lapticul si-a facut aparitia. La noi seceta, si ma gandesc cu ingrijorare la cat timp dupa cezariana imi va veni. In mintea mea nici nu concep sa nu alaptez si sa nu ii fie destul, dar cine stie cum va fi. Voi avea se pare si o "marraine d'allaitement" (nasa in ale alaptarii), trebuie sa o sun dupa nastere pt sfaturi.
Hai ca ma opresc din mesajul asta incorerent, va astept si pe voi la taifas.
36 + Eric Ioan
"Copiii sunt mesajele vii pe care le trimitem unor vremuri pe care nu le vom vedea" (John W. Whitehead)
chmihaela spune:
Buna fetele
M-au apucat emotiile pe mine cand am vazut ca o parte din voi va veti tine puiutii in brate in curand.
Eu nu a reusit sa recuperez tot ce ati scris.Am fost iar in spital pentru perfuzii,momentan contractiile au cedat dar trebuie sa stau ft mult la pat.Sper sa reusesc sa ajung la 37 de saptamani.
Va pup.
mami de robert 20.10.2010 30+ Miruna Stefania
ned spune:
Mihaela imi pare rau sa aud ca ai fost in spital. Bafta, sa mai stea bb in burtica pana la 37 s.
Fetelor care va apropiati de termen, nastere usoara si ceva galerie .
Eu am fost cumintica azi, incep sa ma misc din ce in ce mai greu. Pt fetele care stau in zona eroii revolutiei, am gasit un dispensar pe str preda buzescu, cel mai aproape. Acum tre sa vad si la ce dr pediatru ma opresc.
33+ AMR 6+
mutatia MTHFR 677 C>T si 1298 A>C heterozigota.
mutatia PAI-I -675 4G homozigota.
2 sarcini oprite din evolutie la 6-7 saptamani
ioana3110 spune:
Carmen
nu te ingrijora ca si prietenei mele i-au zis ca BB are 3 kg cu 2 zile inainte de nastere si avea 3.700. Si oricum 3 kg e ideal.
Dca aai timp si chef scrie-mi pe PM continuarea cu cursurile prenatale :-)
Pup fetele
10 ani de incercari pentru a avea un BB
FIV 2 reusit decembrie 2011 Budapesta, dr Peter Kovacs
PAI 4G/5G homozigot, FXIII heterozigot, Tiroidita hashimoto
ilenutza spune:
Wow maria ce raspuns detaliat si documentat!! Felicitari!!
Eu cred ca ar trebui sa faci o cerere scrisa catre societate, cu nr de inregistrare, un exemplar lor, unul tie si sa soliciti un raspuns scris.Si pe urma mai vezi.Atasezi ce a scris maria si astepti.Apoi poti sa faci o adresa ca Casa de asigurari de sanatate , care se ocupa cu concedii medicale si apoi sa le dai cu legea in cap.Pt ca dra HR este pe din afara legii si de multe ori daca soliciti in scris va fi atenta la ce va debita.
iti spun din experienta de mamica si jurist
Trebuie sa iti imaginezi legislatia si CIM ca pe niste cercuri concentrice: in mijloc un cerc mic - contractul de munca.Peste el, un cerc mai mare, contract la nivel de unitate, peste el un cerc mai mare - contract la nivel de tara, peste el un cerc maaare - legislatia europeana.
Dar asa te lovesti de niste incompetenti care din condei iti taie din drepturile tale, iar tu te gandesti ca are ala dreptate, ca nu e de prost angajat acolo...
Deci nu te lasa intimidata si sustineti drepturile.
Orice cerere sa fie solicitata in scris nu prin vorbe...
balanta tu ziceai ca ai bb cu capul sprijinit pe col?
De cateva zile bambina mea a binevoit sa coboare sub linia pubiana, asta ca sa puna paie pe foc si sa stau cu frica ca nu apuc macar 37 sapt.
Ile , mami de V si A ,
balanta_tm spune:
ile, da, la mine bb1 "s-a cazat" pe col din sapt 20 . imagineaza-ti ce presiune pune pe col, acum, la aproape 33 sapt, mai ales ca si celalalt bb sta tot cu capul in jos, dar macar e situat mai sus. oricum, 2 bb-i, 2 placente, 2 pungi cu lichid amniotic...atarna greu pe un biet col cerclat.
iar bb-le de pe col este si nazdravan, adica este cam agitat. uneori cand ii simt capul miscandu-se, imi vine sa iau jumate de diazepam sa-l mai potolesc. pana acum nu am luat; sa vedem cat mai rezist fara. oricum, stiu ca la polizu si municipal se da diazepam fara retineri la gravidele care au sarcini cu risc.
kmy_black spune:
din pacate vin cu o veste trista!!!
astazi verisoara mea(valy_mary78, stiu ca nu a fost activa dupa inscrierea in odisee) a aflat la control ca fatul(baietel:CEZAR) este decedat, luni ar fi avut 34 de sapt si inca fff putine pana la nastere, dar ingerii au decis ca locul lui este langa ei si nu langa mami si tati care il asteptau de atata amar de timp!!!
kmy, de IUSTIN-GABRIEL 8.04.2011
bobocelul mameifetele mele de suflet
Invinge durerea,razi cat se poate,caci tot la zi ajunge si cea mai lunga noapte!!!