Bobocei de sept-oct 2012 (16)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Adriana_77 spune:

Felicitari fetelor care au facut morfologia ptr vestile bune.
Bun venit Adriana si Ilinca.

Vero am fost ieri la med de fam ca sa cer o trimtere si fara ca eu sa pomenesc ceva de prenatal, mi-a spus sa-i aduc adeverinta de la ginecolog pe care sa scrie sarcina 28 de saptamani si de la 1 iulie intru in prenatal (la 1 iulie voi avea 29 de saptamani si 2 zile). Asa cum zicea si Ane, mergi la med de fam cu adev cand faci 28 de sapt si nu te lasa pacalita.
Noi suntem bine, bebe e f activ, mai greu cu caldurile si durerile crunte de spate, eu am si hernie de disc lombara pentru care am primit de la neurolog indicatie de cezariana, inca incerc sa ma acomodez cu ideea.

27+ Bogdan Alexandru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns veroboroda spune:

Elfica, cum sa cred ca are cineva ceva cu mine? Doamne Fereste....Nici o secunda nu m-am gandit la asa ceva. Am zis doar ca am impresia ca se formeaza grupulete care dialogheaza intre ele si atat.E adevarat ca e foarte greu sa retii tot ce scrie toata lumea si sa incerci sa raspunzi la toata lumea.
Anne'mary, Adriana, va multumesc pentru raspunsuri. Am citit Ordonanta 158/2005 si am vazut ca am dreptul de la 28 de saptamani, e obligatoriu sa-ti ramana 42 de zile obligatoriu de post natal. avand in vedere ca la mine va fi tot cezariana deci mai devreme decat data prevazuta pentru nastere, nu e nici o problema. Doar ca medicul de familie cam stramba din nas si cred ca o sa fac putina caterinca, e dreptul meu pana la urma.
Kytana,
Mami de printesa Bianca Elena (29.08.2007) si+24 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielabejan spune:

neatza fetelor!
kytana noi suntem bine, intr-adevart ieri nu au prea stat la calc, am intrat putin, am citit si am iesit .
bine ai revenit g-rainbow.
ilinca sper sa ne impartasesti cat mai multe sfaturi din propia experienta si sa te simtit bine si in odiseea asta.
felicitari pt fetitze veroboroda si miro.
nu mai tin minte numele in legatura cu adaugarea in listutza cu mamici de la inceput, nu te supara asa am patit si eu,dupa cateva saptamani am fost adaugata, cred k nu foarte multe fete stiu cum sa schimbe listuta si cine stie [robabil nu a avut timp dupa ce o sa intre lumea in concediu probabil o sa fie mai multa activitate, asa sper eu
pe mine nu va suparati daca nu intervin prea des, dar nu am experienta, imi place sa citesc sa ma informes, dar unde nu stiu nu ma bag, mai ales k nici macar nu sunt in romania, nici cu analizele si concediile nu ma pot pronunta prea mult k aici e diferit
intr-adevar la un moment dat si eu am avut impresia k mesajele mele aici sunt invizibile, dar e foarte posibil sa fie si cum spunea elfica,ne apucam citit tot si involuntar uitam informatii, poate ar fi bine cand citim sa ne notam pe o hartiuta pe cine vrem sa felicitam -ma refer la nume ca sa nu le uitam si ce raspunsuri putem da si la cine putem da un raspuns
si mi-e mi s-a intamplat sa intru de n ori pe DC in speranta k mai apare cate ceva scris si aici si am fost dezamagita cand am vazut atata liniste, e mult mai placut cand lumea scrie, orice, numa sa fie activitate, sa stim k aici ne gasim una pe alta k altfel nu avem cum sa ne contactam si mai ales cele care suntem la prima sarcina cred ca stam un pic mai prost cu rabdarea si cand avem o nelamurire suntem un pic mai mult nelinistite decat cele cu experienta si poate chiar avem speranta k aici vom primi un raspuns imediat si de multe ori cred ca incurajarile si faptul k nu suntem totusi singure, ajuta mult mai mult.
asa ca haideti fetelor care doar cititi, scrieti macar un salut pe zi, o suparare sau o bucurie din ziua respectiva, asa o sa treaca mai repede timpul pt toata lumea
eu sunt si voi fi si aici si pe facebook, desi recunosc ca imi face mai mare placere sa citesc si sa scriu aici, probabil motivul este faptul k aici v-am gasit pe toate si aici am inceputul totul
pt toata lumea

25+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mami.ilinca spune:

Miro&Veroboda: felicitari pt fetite !
Elfica: asa am simtit la prima nastere, acum sigur vreau sa-mi tin bebelusa langa mine , imediat ce ma pun pe picioare! Dar sa ajungem acolo
Anne'mary: ce-ti fac baietii? ati mai fost la control la bucuresti?
Kitana:nu stiu daca se obisnuiesc asa repede cu laptele praf, li se da fff putin, cred ca 10 -15 ml. Totul e sa fie ei papaciosi ....restul nu cred ca e important. Acum nu stiu unde o sa nasc Municipal sau Sanador, e cam greu cu banii , dar macar multumesc lui Dumnezeu ca am avut sansa ca prima data sa nasc la privat, conteaza enorm zilele acelea ca cei din jur sa se poarte civilizat si sa-ti fie confortabil totul Din pacate , costa mult si nu toata lumea isi permite

Daniela&Adriana: multumesc pt primire!

Ma bucur sa va cunosc si sa va citesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzitziri spune:

Elfica, multumesc pentru adresa de mail. Deocamdata situatia este sub control, dar daca voi avea nevoie de lamuriri sau pur si simplu sa discut cu cineva, voi apela cu siguranta
Am facut doua ture de chimio si urmeaza sa mai fac 2 sau 3 pana la cezariana.Vedem din mers. Bebelusa e bine, creste normal, e foarte activa (spre marea mea liniste), asa ca deocamdata totul e bine!

Bun venit fetelor noi si felicitari celor care au trecut de morfo si stiu ce o sa aiba!
Eu nu prea am mai activat pe aici, recunosc ca imi este mai la indemana FB-ul...dar cum timp am suficient (sunt acasa acum in concediu de odihna pana intru in prenatal), o sa incerc sa intru mai des...
Azi facem si noi 28 de saptamani deci suntem fara nici un dubiu in trimestrul III.

Oana,mamica implinita de David Paul(17.09.2008)
28+

Computers are useless. They can only give you answers. -Pablo Picasso

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Olivette spune:

Salutare la burtici,

Pe mine sa nu va suparati ca nu raspund zilnic, de citit va citesc cu sfintenie, dar pana apuc sa scriu uit majoritatea lucrurilor. Deh, neuronul gravid, dau si eu vina pe el

Bine ati venit fetele noi, bine ati revenit cele care n-au mai intrat de mult si felicitari pt rezultatele bune la analize si eco. Sa avem parte numai de vesti bune de acum incolo.

Andreea, ne luam de manuta, azi intram amandoua intr-o saptamana noua.
Eu am fost acum 2 zile la cei 2 dr si totul este ok. A fost bine sa fac comparatie, ca unul imi da mai multe info, altul mai putine.
Bebelina iubita e in grafic, cf calendarului aveam 26s si 5 zile si la femur i-a iesit 29s. Deci pare o dra cu picioare lungi. La celalalt dr, surpriza, o ora mai tarziu imi zice ca femurul are 24s si ca are un deficit de crestere, incepe sa ma intrebe daca fumez, daca bebe e zilnic activ si alte chestii. Imi venea sa-i zic: nene, acum o ora avea picioare de 29s, acum le are de 24?!?
A mai masurat de 2 ori dupa ce si-a schimbat bebe pozitia si a rezultat 26s si apoi 26s si 3 zile, asa ca a concluzionat ca masuratoarea de 24 a fost gresita. Asa ca sa vedeti cat pot sa ne insele aparatele lor. Daca n-as fi mers la alt dr in aceeasi zi, m-ar fi bagat in sperieti cu retardul lui de crestere.

Alta diferenta: prima dr imi zice ca ii pare cam mic colul la eco si vrea sa faca o transvaginala sa se asigure. Ii rezulta 4.2 cm, ce n-am mai avut eu de la 12 sapt (de atunci am avut cam 2.8-3.9), dar acum sincer cativa mm sigur difera tot timpul. Pe al doilea dr il intre cum e colul si el imi zice ca la o eco normala nu se poate evalua, ar trebui sa-mi faca una transvaginala, dar prefera sa nu umble pe acolo. Si il intreb: ok, dar eu de unde stiu ca e ok colul? Fiti atente raspuns: colul se evalueaza doar in cazul in care exista antecedente de col deschis in sarcina, sarcini pierdute din cauza aceasta, si cum la mine nu este cazul, nu ne ingrijoram. Ii zic: pai nu este cazul ca nu am mai avut sarcini pana acum (exceptand pe cea oprita in evolutie la 9s). Zice: pai tocmai, ca nu aveti antecedente! Sunt singura careia i se pare aiurea? Adica ce ar trebui, sa pierd cateva sarcini din cauza colului, ca sa il masoare?!? Cum naiba sa am antecedente pt ceva ce nu am avut? In fine, norocul meu ca mai merg la o dr care se uita la aceste lucruri. Doar ca ma enerveaza situatia: adica la Medicover unde nu platesc nimic imi masoara tot, imi da sa fac analize, imi masoara greutatea si tensiunea la fiecare vizita si dincolo unde e cabinet privat, chiar si cu programare poti sta si 4-5 ore pana intri, dau o caruta de bani de fiecare data (in jur de 600 lei), nu-mi masoara colul, nu mi-a luat niciodata tensiunea, nu mi-a dat sa fac nici o analiza toata sarcina (nimic-nimic, nici sange, nici urina, toxoplasma si altele. Ca mi le-am facut eu la Medicover e partea a doua, dar nu m-a intrebat niciodata de ele). Pai e normal?

27+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns veroboroda spune:

Ilinca, Daniela multumim pentru felicitari!
Eu sunt din Braila si am nascut la maternitatea de stat pentru ca alta nu aveam. Initial, nic nu vroiam sa aud sa nasc aici, eu fiind galateanca si primele 3 luni de sarcina au fost urmarite de un medic din gl, datorita caruia de fapt am reusit sa raman insarcinata.Dar mi-a fost recomandat un medic tanar si foarte bun in braila la care am ramas pe tot parcursul sarcinii si cu care evident am si nascut. Am fost foarte multumita, conditiile, cel putin in maternitatea din braila s-au schimbat mult in bine. AM nascut prin cezariana din cauza varstei si a problemelor avute pe perioada sarcinii, mi-am vazut bebelina imediat ce a scos-o din burtica, am alaptat-o prima data la 3 ore dupa operatie si am stat fara bebelina mea doar o zi jumatate cat am sta in reanimare. Dupa aceea am avut o rezerva, in care am stat cu bebelina mea pana m-am externat. E adevarat ca am fost oarecum privilegiata, datorita reputatiei doctorului meu, toate asistentele erau foarte dragute cu mine si greu acceptau sa le dau bani si in general cele care nasc prin cezariana sunt in saloane separate de cele care nasc natural.
In ceea ce priveste lapticul praf primit in maternitate e intr--adevar foarte putin, 10-max 15 ml si nu au timp sa se obisnuisca cu el. Important e sa-l pui pe bebe cat mai des la san , chiar daca ti se pare ca nu trage nimic, astfel se stimuleaza lactatia.
Fetele care sunteti la prima sarcina, daca aveti intrebari, nu ezitati sa le puneti celor care sunt la a doua, a treia sarcina. Asa ca asteptam intrebarile voastre.
pup
Mami de printesa Bianca Elena(29.08.2007) si+24 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielabejan spune:

din pacate asa is dr astia, nu se gandesc cat de repede se poate panica, speria o mamica ci doar arunca niste vorbe si masuratori si isi completeaza hartiile si gata
iar noi ne agitam si pt cel mai mic gest al lor
dar Doamne Doamne o sa ne ajute sa avem toate sarcini usoare si la termen si sa fim sanatoase si dotate cu laptic din belsug pt bebelusi

25+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Olivette spune:

Pfuuuui,ce de-am scris si tot am mai uitat cate ceva!

Elfica, din ce am citit eu pe forumul miresici.ro, la subiectul cu Nasterea la Finaltropia, ziceau fetele ca in rezerve ai bebele cu tine. In saloane nu il ai, dar pe fiecare usa este pus un afis care incurajeaza mamicile sa-si ia bebelusii cu ele in salon, ca asa e cel mai bine. Unele vor, altele nu vor. Din cele care vor, unora li se aduc fara probleme, la altele comenteaza asistentele ca au ele grija mai bine, dar cu ceva scandal, si amintit de ce scrie pe usa, ti-l aduce. Cred ca depinde de ce asistenta dai si cat de acra este. Dar asta e clar, afisele de pe usi incurajeaza mamicile sa stea cu bebeii lor. Cand voi merge la cursurile acelea chiar o sa intreb sa vad ce zic.

Chiar, voi nu veniti? Nu trebuie sa nasti la Filantropia ca sa le faci. Eu am inteles ca poti veni oricum si tocmai, ca la sfarsit iti fac ei o tura pe acolo, sa te convinga ce bine si frumos e la ei daca alegi sa nasti acolo.
Eu o sa merg si-l iau si pe sot cu mine, ca sa-i dea certificatul acela de puericultura si sa primeasca 2 saptamani de concediu dupa ce nasc.

Abia astept si eu sa intru in concediu si atunci clar o sa fiu mai activa pe forum. Ma gandeam de la 1 august sa nu mai merg la munca si sa stau acasa. Sper sa rezist pana atunci!

Si pe mine ma omoara caldura. Efectiv nu pot sa stau fara aer conditionat. Nici pe acela nu-l prea suport ca ma iau sinusurile imediat, dar il prefer decat caldura!

Aaa, mi-am mai adus aminte ceva. Azi se pare ca stau bine cu memoria Am intrebat dr despre "contractiile" pe care le am. Adica; de fiecare data cand ma ridic, mi s epare ca mi se intareste burta si nu se mai inmoaie decat ddaca ma asez. Si asta poate dura si ore. Mi-a zis ca sigur nu sunt contractii, pentru ca, daca ar fi, ar trece in cateva secunde-minute, nu m-ar tine non-stop cum mi se pare mie. A zis ca ceea ce simt eu sunt muschii abdominali care se incordeaza si la a doua sarcina o sa vad ca burta o sa fie mai moale, pentru ca muschii vor fi mai lasati. Prea mi se parea si mie dubios sa ma tina asa cu orele burta intarita! Deci m-am linistit, nu am contractii non-stop. Deh, daca nu ma pricep .

Tot incerc sa gasesc timp sa ma apuc si eu frumos de listuta cu cele necesare pt bebe si nastere. N-as vrea sa astept concediul, ca cine stie cat mai pot sa ma deplasez atunci in ultima luna si sa nu le las pe ultima suta de metri.

Intreba cineva de cand se poate intra in prenatal. Stiu ca obligatoriu trebuie sa ai 42 zile dupa nastere, deci teoretic restul de 84 le poti lua inainte.

Si mi-am mai adus aminte ceva! Deja ma minunez de mine.
Cumnata-mea vine din State peste 2 luni si m-a intrebat ce sa-mi aduca, ce am nevoie si nu stiu ce sa-i zic. Aveti idee de ceva util de pe acolo, care la noi sa nu se gaseasca sau sa fie mai ieftin pe acolo? Vorba ceea, vrea fata sa-mi aduca si eu nu stiu ce sa-i cer.

Gata, ca mi-am depasit recordul azi!

Pupicei!

27+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stella87 spune:

Buna gravidutelor!

Si eu mai citesc fara sa raspund din cauza ca am acelasi complex: fiind la prima sarcina mi se pare ca nu stiu mai nimic :))) Si ma oftic ca in perioada in care eram foarte ocupata si stresata aici se scria de mama focului. Am stat intr-o sambata vreo 3 ore sa citesc din urma Eh, iar acum s-a mutat lumea pe fb. Eu m-am abonat la grupul de acolo dar nu mai intru sa citesc si nici nu postez. Mi se pare haotic acolo si pierd repede sirul evenimentelor. Mie mi se pare ca forumul are mai mult farmec pt povestile despre saricna si nastere. Sper sa revenim cu toatele aici

Si pt ca si eu sunt maxim de uituca acum v-am citit si mi-am notat pe un biletel ce tre sa spun si eu

Vero, eu am primit replica de la medicul ginecolog de la stat ca nu-mi da pana la 32 de saptamani. Deci nu doar medicii de fam sunt batuti in cap Pana la urma, imi voi lua de la 1 iulie 2 sapt de concediu de odihna, dupa care prenatal.

Kytana, mi se pare aberant sa negociem cu medicii astia necunoscatori de lege pt un drept ce ne apartine. Nu inteleg ce au ei de castigat sau de pierdut in toata afacerea asta de insista atata cu cele 32 de sapt.

Olivette, si eu sunt in aceeasi situatie ca tine. Am mers in paralel la medlife si la cabinetul privat al unui medic de la stat. In timp ce la medlife nu plateam nimic, ca-mi intra totul pe abonament, imi masurau totul, imi recomandau ce sa fac, vorbeam cu doctora de acolo la telefon pt orice problema, medicul asta de la stat e mereu pe fuga, asteptam cate 2 ore la el la cabinet, plateam consultatia si nici macar tensiunea nu mi-o lua. Ca sa nu mai zic ca mi s-a itnamplat sa ma duc la cabinet cu programare si el sa nu fie acolo. In fine, nu mi-a inspirat incredere si am optat sa nasc la medlife cu doctorita de acolo. E un sacrificiu financiar pt noi, dar azi am vizitat maternitatea, mi s-a explicat tot procedeul, tot ce-mi ofera ei in pachet si noi am fost multumiti.

Practic, nu tre sa-mi mai fac lista aia lunga de chestii care-mi trebuie la spital, ma duc cu buletinul si cu hainele de iesire din spital ale bebelusului. Nu se pune problema sa-i dea LP, voi alapta imediat dup#259; ce nasc si voi sta cu bebelusul cat imi doresc. Taticul e si el avantajat ca-l vede imediat ce-l scoate din sala de nasteri si poate asista si la nastere, dar in spatele unui geam. Am 4 zile de internare incluse, inclusiv ingrijirile post nastere, tot ce face neonatologul pt bebe, vaccinurile bebelusului... Fiind la prima nastere rasuflu usurata ca vor fi oameni draguti si bine pregatiti care-mi vor spune tot ce trebuie sa fac si tre sa recunosc ca sunt alte conditii.

Iar daca Doamne fereste nasc prematur, ei ma plaseaza la Filantropia si imi returneaza toti banutii. Eu sper sa duc bine sarcina la termen si sa nasc fara probleme E un sacrifiu mare financiar dar cel mai important e ca in sfarsit ma simt impacata si nu ma mai gandesc la nastere cu teama in suflet si incertitudine.

In alta ordine de idei, fetelor, eu rareori pot zice ca bebele meu este activ. Mi s-a intampalt sa am asa perioade de o zi, doua mai active, dupa care liniste, lovituri mititele si cam atat. Eu simt cum imi apasa pe partea dreapta si mi se intareste acolo burtica si in rest simt miscari foarte joase, pe linia ovarelor. Nu stiu ce cauta el pe acolo :)) Dar bine ca maine merg la medic si ii indrug toate grijile mele Am citit despre suferinta fetala si mi se face pielea gaina numai cand ma gandesc

Hai ca m-am lungit cat o zi de vara, ca tot e azi cea mai lunga zi din an

Va si s-auzim numai de bine!

fericita 27+ cu

Mergi la inceput