Bulgarasi de ianuarie-februarie 2012 (22)
Raspunsuri - Pagina 4
beatrix spune:
Buna dimineatza si de la noi,
La multi ani sarbatoritilor de saptamana asta si multa sanatate bulgarasilor bolnaviori!
Foarte frumoasi bulagarasii de la TM si mamicile lor atarata tare bine! Sunt un pic invidioasa pe siluetele voastre!
Intalnire placuta fetelor azi, sa aveti vreme frumoasa si sa va strangeti cat mai multe.
Cu diversificarea, greu mama greu! Asa cum zicea si Mihacor pana la urma se adapteaza in functie de copil. Eu pot sa va spun 2 experiente:
Eric: diverisficat la 4 luni:
-am inceput cu pireul de legume, brocoli, spanac, dovlecel, cartof...., orez si morcov cate un pic! El se tot constipa si evitam sa i le dau mai des sau mult pe ultimele doua! Totul a mers fara probleme, parca abia astepta sa manance. A avut doar o masa de legume pana la 6 luni jumate si in biberonul de seara ii puneam o cupa de cereale. Nu mai mult ca statea bine cu greutatea, era pe curba normala. Fara supa sau sucuri. La 6 luni jumate am inceput si cu fructele si carnita in pireul de legume, restul lapte. Si asa am mers pana la 1 an. Atunci am mutat cerealele dimineatza, bea un biberon cu 2 cupe de cereale la 7, la 12 manca legumele, la 15 fructele, , la 17-18, legume+carnita/ supa/ sandvich si la 19-19.30 iar un bibe de lapte fara cereale si apoi somn pana dimineatza. Asa am mers pana pe la 2.5 ani cand a ramas acelasi meniu dar fara cereale deloc in biberon pe care si l-a scos la 4 ani. Biberonul a fost folosit exclusiv numai pt lapte, 5 minute dimineatza si 5 minute seara. Apa a baut cu cana, sucuri, dulciuri nu a servit pana la 3 ani cand a inceput gradinita. Atunci a inceput sa ceara cioco, biscuiti....
Cel mai mult am evitat si incerc sa evit in continuare s-ai dau biscuiti si bomboane tari. Bomboane tari nu mananca nici in ziua de azi, biscuiti mai mananca, nu zilnic dar mananca. Dentista zice ca astea 2 ar fi cele mai periculoase pt dinti, biscuitii pt ca se lipesc de dinti si nu ai cum sa-l speli pe dinti imediat dupa ce mananca si cat stau lipiti ataca dintii, iar bomaboanele cica chiar daca le sug, spre final tot le sparg si asta ar afecta smaltul si ar favoriza aparitia cariilor. Deocamdata sta bine cu dantura si sper sa ramana asa.
La Sven, am inceput la 6 luni si jumate aproape, cu legume. Am incercat si facute de mine si la borconas. In afara de morcov si dovleac (asta de la borcanas) le scuipa de nu ma vad si apoi plange, asa ca le-am oprit. Am trecut acum pe fructe (mar, para, piersica, banana), deocamdata preparate termic pe care le accepta! Deci avem o masa de fructe si restul lapte. Mai departe vom vedea cum merg lucrurile.
Legat de borcanase, eu am tot timpul in casa. Daca am timp ii fac eu, daca nu, borcanas! La fel in concedii, am luat borcanase cu mine! Daca am putut si am avut incredere in sursa, i-am dat facut de mine, daca nu, borcanas. Dar cu Eric n-am avut nici o problema cu mancarea!
V-am zis de scaunul de masa de la ikea, nu l-am luat! Raman la ce am, chicco, ca m-i se pare mai bun.
Aaa si la Eric si la Sven, cred ca din cuaza parului, m-i se spunea/spune ca e fetita!
o zi minunata
mady_19 spune:
fetelor asteptam poze de la intalnire..poate o sa resusesc si eu sa ajung odata si-o data...
Alice_Elena spune:
Ziua buna! La multe luni sarbatoritilor!
Imi pare rau ca nu am reusit sa ajung.. M-am trezit tarziu si pana ma mobilizam, nah, asta e. Sper ca a plouat doar in dristor!
Astept pozele
My_Lady0091 spune:
Sper sa aveti vreme buna la intalneala!
Citat: |
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca |
alina_anto spune:
Am revenit de la intalnire. A fost SUPER!!!
Letitia a avut ideea geniala sa ne adapostim la o terasa apropiata, asa k am scapat la fix de ploaie.
Am fost 6 mamici de baietei si o singura fetita- Kariss, cu mamica ei.
Revin cu detalii, dar nu si cu poze, k am uitat sa iau camera..
Vreau doar sa va mai spun ca avem niste copilasi minunati, iar pe voi, mamicilor va iubesc!
Alina mamica fericita de ScortzisoaraSara-Maria (09.05.2008) si Filip-Andrei(14.01.2012)
anca_cls spune:
La multe lunite frumoase Isabela Andreea, Filip si David Andrei!
Distractie placuta fetelor la intalnire!
suzieq spune:
Alina, nu ati facut nicio poza? nici macar cu telefonul?
Eu am fost la un semniar despre alimentatia copilului de la nastere pana la 3 ani, destul de interesant, cand primesc materialele o sa le postez pe contul comun. Legat de diversificare s-au discutat lucruri pe care le cam stiam si o sa incep exact cum vroiam cu legume (pe la 5 luni jumate-6, in functie de concediu si vaccin), seara ceva cereale si la final fructele. Trebuie sa caut o sursa de fructe, legumele si carnita de pui o sa le iau din gradina de la maica-mea, dar fructe nu am cum sa iau ca sunt departe. Trebuie sa ma apuc de cumparat ustensile ca nu am nimic.
suzieq spune:
Stiu ca mai sunt mamici pe forum care au optat pentru patut transformer de la bebe design, ce aparatoti folositi pentru el? AM fost la ei in magazin si aveau aparatori standard si nu stiu cum sa le lef pe partea fara grilaj.
ane-maria spune:
ce rau imi pare ca nu am venit , dar ar fi fost greu mai ales ca veneam de la marginea Bucurestiului si pe ploaie ar fi fost tare nasol, asta e, data viitoare