Despre Japonia, pe amestecatelea(2)
Raspunsuri - Pagina 7
nelia spune:
Si mie imi plac. Nu sint ei chiar preferatii mei, dar trebuie sa recunosc ca am cunoscut citiva practicanti de kendo, tineri si foarte tineri, ca sa nu ziceti ca am luat-o chiar razna... care sint pur si simplu frumosi! Si fetele, desi sint mai putine pe aici sau mi se pare mie... dar prin filme si pe unde le-am mai vazut, sint frumoase si foarte delicate.
Cornelia
Mais ce travail est souvent désagréable, donc impopulaire. (Carl Gustav Jung)
ina.click spune:
tipele din filmele (horror) sud coreene pe care le-am mai vazut sunt de asemenea de o frumusete halucinanta.
Si (unele) chinezoaice.
Si filipineze...
Ce mai, tot sectorul
Uite de-aia sunt eu pro inter-racial marriages, apropos. (eu sunt casatorita cu roman alb, nu regret decizia, pe asta mi l-a scos Cupidon in cale)
Visez la o zi in care vom fi cu totii in asa hal de corciti intre noi incat rasismul va disparea. Probabil va fi inlocuit de altele, da, dar va fi imposibil sa fii mandru ca esti alb galben negru sau sa dispretuiesti pe altii din aceleasi motive, pentru ca tu insuti vei fi un mix din cele 3 culori (mai mult galben si brun din ce spun gurile conspirationiste).
Si de asemenea, cred ca vom fi cu ttii teribil de frumosi. Ma uit uneori la consucrsurile astea de miss, de modele, etc. Cele mai frumoase "exemplare" sunt o amestecatura zapacitoare, tata irlandez + african, mama suedeza + japoneza etc si rezultatul e un tulburator de minunat exemplar uman, ba mulatri cu ochi verzi ca marea, ba blonde carliontate cu ten de nisip, etc samd.
Nu cred ca am sa prind aceste vremuri dar va fi minunat pentru oricine le va prinde :)
coracora spune:
Avem voie sa spunem ca nu ne place cum arata japonezii sau se va considera ca "stricam" topicul?
Mie nu-mi plac. Daca e sa prefer vreo sub-rasa de origine asiatica, aleg tailandezii sau cambogienii.
Japonezii sunt palizi, cu parul "batz" (imi par de-a dreptul ridicoli cand si-l vopsesc sau si-l coafeaza in modele imposibile pentru cineva cu atat de mult "apret" in par). In plus sunt foarte mici de statura (sunt ca o natie de Iri cu ochi oblici).
O parte din japoneze sunt dragute, cu trasaturi fine.
Asa ca na, gusturile difera. Si nu m-am referit aici la actorii din filme, cei alesi pe spranceana, ci la japonezii de rand, cei vazuti de mine prin Asia sau la birou.
coracora spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Julie Trist, din punctul tau de vedere si interpretarea ta personala |
Tie ti-e total indiferent (ca sa nu scriu ca te bucuri nespus) cand auzi ca a mai murit cate unul din cauza de prea multa munca? Sau ca s-a inchis in casa cu anii pentru ca nu putea suporta "rusinea" de-a fi dat rateu? Te intreb pe tine pentru ca tu pari a adera in totalitate la idealurile nipone.
Sau in Japonia se cosidera ca aceste cazuri (extrem de numeroase dealtfel) sunt sacrificiile inerente pe drumul catre succes?
Dar prin spiritul "heirupist" au ajuns japonezii in topul puterilor economice mondiale dupa razboiul pomenit... Acum Japonia e pe locul al treilea, dupa SUA si China - ma intreb ce-o fi in China, de-a urcat in top asa de rapid |
A fost vreodata analizat temeinic impactul politicii heirupiste duse la extrem asupra calitatii vietii japonezilor?
Stii, e o tara extrem de mica in Asia, undeva langa Nepal si China, se cheama Bhutan. Acolo, regele Wangchuck a introdus un concept extrem de interesant prin care isi dorea sa masoare nivelul de fericire al supusilor sai; l-a numit Fericirea Nationala / Interna Bruta (Gross National Happiness), exact pe modelul celor care masoara rezultatele activitatilor economice dintr-o tara prin Produsul Intern Brut.
Ideea mi se pare extrem de interesanta si denota preocuparea intensa a conducerii unui stat (si) pentru bunastarea mentala a populatiei. Asta nu inseamna ca aspectele pur economice sunt neglijate; Bhutanul traieste bine din exportul de energie si se spune ca toate gurile sunt hranite in aceasta tara.
Asadar, Julie, exista o preocupare similara a guvernului japonez? S-au pus vreodata in balanta beneficiile materiale si respectiv gradul de fericire a populatiei?
Termenul/fenomenul "karoshi" a fost numit pentru prima oara in Japonia. Dar asta nu dovedeste doar ca - asa cum insisti sa ilustrezi - exista doar aici (pentru ca a fost preluat inclusiv de limba engleza, de exemplu - ma mir ca nu aveai habar; a aparut chiar si in Romania - va amintiti, cred, de cazul intens mediatizat al unei tinere care a murit de karoshi, de acum cativa ani...) ci mai ales faptul ca a fost recunoscut pentru prima oara aici. Si nu e privit deloc cu aprobare - aici - si ma refer la societatea japoneza, nu la gaijinii care o privesc din afara ei. |
Daca tot ai habar (dupa cum elegant te exprimi), ai vrea te rog sa-ti argumentezi afirmatia potrivit careia termenul de karoshi a fost preluat in limba engleza curenta?
Avand in vedere faptul ca acest fenomen e dezaprobat de societate, asa cum afirmi tu, care sunt concret masurile luate la nivel central pentru combaterea aparitiei de noi cazuri?
hannen spune:
Parerea mea despre japoneze e ca sunt uritele si au o dantura nu urata,ci foarte urata. Tot parerea mea e ca chinezoaicele is mai frumoase ,crde la TV e standardul.Plus ca ceea ce li se pare lor frumos noua nu prea .De ex. lor le plac urechile cit foile de varza si nasmari.mari.De barbati nu ma pronunt ca nu ma intereseaza sa-i studiez,iar copilutii aia ce arata la 40 de ani ca de 25 nu-s genul meu.Ei,e si asta un avantaj,sa arati bine la 40+ mai ales pt. o femeie .dar si cind imbatrinesc...Dar batrinetea nu infrumuseteaza in general.
Whatever happens don`t let go of my hand!
hannen spune:
Imi cer scuze pt. mesajele indescifrabile.Am vrut sa editez ceva si se pare ca tel meu editeaza dupa bunu-i plac. A iesit o varza in mesajul anterior .Ma bucket ca totusi s-a inteles ceva.
Whatever happens don`t let go of my hand!
Julie spune:
Coracora, din moment ce toate contributiile tale la acest subiect au constat in a spune agresiv si nepoliticos fata de cei care locuiesc aici - cat de putin iti plac japonezii, cum arata, cum vorbesc, cum zambesc, cat sunt de falsi, cum si de ce se sacrifica, cum ii discrimineaza pe straini, cum nu se pupa si nu se ating si cat de inumani ti se par si cat e de trist aici, de fapt (fara sa fi vizitat aceasta tara nici macar o data, din cate am dedus), cat e de gresit totul etc etc .... ce mai cauti de fapt aici?
Lumea ti-a raspuns si ti-a tot raspuns si tot nu-ti convine si nu-ti convine. Ce-ar fi mai bine sa parasesti acest subiect care - clar - nu-ti face nici o placere si nu-ti aduce nici un beneficiu... Sau poate-ti place sa te contrazici cu toata lumea... ?sau vrei cearta?
Sayonara !
Si scuze tuturor pentru acest off-topic.
Julie
coracora spune:
citat din mesajul lui Julie Coracora, din moment ce toate contributiile tale la acest subiect au constat in a spune agresiv in cat de putin iti plac japonezii, cum arata, cum vorbesc, cum zambesc, cat sunt de falsi, cum si de ce se sacrifica, cum ii discrimineaza pe straini, cum nu se pupa si nu se ating si cat de inumani ti se par si cat e de trist aici, de fapt (fara sa fi bvizitat aceasta tara nici macar o data, din cate am dedus), cat e de gresit totul etc etc .... ce mai cauti de fapt aici? Lumea ti-a raspuns si ti-a tot raspuns si tot nu-ti convine si nu-ti convine. Ce-ar fi mai bine sa parasesti acest subiect care - clar - nu-ti face nici o placere si nu-ti aduce nici un beneficiu... Sau poate-ti place sa te contrazici cu toata lumea... ?sau vrei cearta? Sayonara ! Si scuze tuturor pentru acest off-topic. Julie |
Ultima data cand am verificat, asta nu era forumul tau ca sa ai dreptul sa gonesti oamenii de pe el (sau de pe topicurile lui).
Interventia ta mi se pare extrem de aroganta si lipsita de bun simt.
Eu nu ma contrazic cu nimeni, eu discut (uneori si in contradictoriu, de ce nu?) si nu inghit pe nemestecate gaslusti de-astea cu "totul e perfect, nimic nu pute, ura, ce frumos!" Deci nu sunt "materie prima" buna pentru osanalele pe care erai pregatita sa le primesti.
Dar, din fericire (!!) pe acest topic posteaza si forumiste care au o relatie absolut sanatoasa fata de Japonia si care isi argumenteaza opiniile fara sa sara de fund in sus.
Asadar imi pare rau sa te dezamagesc, insa raman pe topic.
Ingrid S spune:
Julie, subiectul nu este: "sa laudam cat mai mult Japonia" si care sunt contra, shut the fuck up, ok?
Daca vrei asa, schimba titlul si stim o treaba.