Pufi de 2010 (79) - Bine ai venit bebe Alexandru!

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns atlantique spune:

Buna!

Asa este Tomaca este important sa se verifice daca se respecta sau nu licenta, ca se pare ca la noi toade devin mai mult sau mai putin "romanesti" pana la urma.
Este bine ca pana ajunge Tudor de scoala poate se dezvolta si partea asta si are continuitate si el.

La noi am incercat sa aflu dupa ce metoda lucreaza gradinita si nu am reusit. Nici nu stiu daca au auzit de Montessori. Este singura particulara (a se intelege cu dotari noi si conditii bune) si mai exista una Waldorf.

Mergi la inceput

Buna!

Nu am fost pe faza destul de dimineatza sa va dau o cafea, asa ca incerc sa va tentez cu niste prajiturele asortate si cate o limonada. Vrea cineva?

Eu sunt bucuroasa ca am reusit sa planificam si plecarea la munte si a iesit mai bine si mai "multa" decat ma asteptam.

O sa plecam saptamana viitoare pe traseul Braila -Falticeni (o cazare intermediara) - Vadu Izei apoi la retur Vadu Izei - Bicaz (cazare 1 noapte)- Braila cu parintii din dotare ca ne-am propus sa ii scoatem in fiecare an cateva zile la munte, iar la sf lui august mergem cu prietenii la Remeti (bihor) cu o oprire la Curtea de arges la dus si una la Sibiu la intors. Si ne-am propus sa ajungem si la turda la salina ca am inteles ca este f frumoasa.

Asa ca sunt f incantata ca scap de canicula si ma mai si plimb.

O dupa amiaza placuta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simplicity spune:

Florina multumim de tratatie

Ce traseu frumos aveti! Sa va simtiti f bine! Sa nu fie nici canicula si nici ploi :)

Simply,mami de fetita frumusica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tomaca spune:

Citat:
citat din mesajul lui atlantique

Buna!

Nu am fost pe faza destul de dimineatza sa va dau o cafea, asa ca incerc sa va tentez cu niste prajiturele asortate si cate o limonada. Vrea cineva?

Eu sunt bucuroasa ca am reusit sa planificam si plecarea la munte si a iesit mai bine si mai "multa" decat ma asteptam.

O sa plecam saptamana viitoare pe traseul Braila -Falticeni (o cazare intermediara) - Vadu Izei apoi la retur Vadu Izei - Bicaz (cazare 1 noapte)- Braila cu parintii din dotare ca ne-am propus sa ii scoatem in fiecare an cateva zile la munte, iar la sf lui august mergem cu prietenii la Remeti (bihor) cu o oprire la Curtea de arges la dus si una la Sibiu la intors. Si ne-am propus sa ajungem si la turda la salina ca am inteles ca este f frumoasa.

Asa ca sunt f incantata ca scap de canicula si ma mai si plimb.

O dupa amiaza placuta!

cu tot cu copil? wow, sunteti curajosi

Mergi la inceput

Buna amiaza!

Simply merci de urarai! Abia astept!

Tomaca da, cu copiii si sunt toti de aceiasi varsta +/- o luna. Am noroc ca Alex nu imi face probleme in masina, sta in scaunelul lui, doarme cate 2 ore (uneori mai mult), mai un cantecel, mai un biscuitel, mai o muzica si ajungem.
Am o cunostinta care ne spunea ca i-a si-a luat copilul dupa ea oriunde a fost ("l-am carat ca vitelul de lant dupa noi" vedeti ghilimelele va rog). Eu nu ma consiser mama vitelului dar daca pot vreau sa il duc in cat mai multe locuri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns larisel spune:

Bine ai venit acasa bb Alexandru! Felicitari mami pt ...tot! e superb bb-le !

Vacante placute, doamnelor!

bf Am auzit ca ar exista la Bran un complex dotat cu multe atractii pt copii. Nu l-am testat dar cred ca gasesti info pe google.

Am vazut + placut si poze recente de la mare!

Mergi la inceput

Si eu am vazut pozici frumi tare

Eu am terminat bagajele si maine "decolam" catre Maramu cu o oprire de o noapte la Falticeni, asa ca o saptamane de aici incolo ne citim din deplasare.

Sper sa ii prieasca puiului meu concediul ca mi-a scos o mie de peri albi pana acum.
Sper din tot sufletul sa fie doar o perioada care sa treaca cat mai repede.
El care nu mai face demult pipi pe el ziua a facut si ieri si azi, dar la modul ca a stat si s-a uitat cum facea pish pe el si cand l-am intrebat ce s-a intamplat, de ce nu a cerut mi-a zis "cut pish" (am facut pish). Plus ca are o perioada in care ori ce fac el vrea sa fie facut invers (azi era aerul conditionat deschis si ma intreaba de ce este deschis? eu: ca sa se face racoare. el: de ce? eu: pentru ca este f cald. el: veau fie cald. si il inchide. Sau: mi-am facut pedichiura si cand am arucat apa a inceput sa urle ca vrea sa o pun la loc si multe altele in acelasi registru) si daca nu se intampla cum vrea el incepe sa planga, la inceput nu f serioas si daca insist sa nu il impac plange pana incepe sa tremure. Cred ca incearca sa vada ce/daca poate sa controleze. Si culmea ca tot circul il face doar cu mine. Mama imi spune ca toata lumea sa mira de el cand sunt in parc ca este f ascultator si ca se intelege f bine cu el, se joaca frumos cu alti copii sau singur.... Are legatura cu fatul ca am inceput serviciul, incearca sa ma "pedepseasca" cumva? Este doar o etapa? Ce pot sa fac ca sa imi recapat copilul ascultator?
Ajutati-ma daca puteti ca u nu stiu ce sa mai fac. Am vorbit cu el frumos, l-am amenintat ca ma supar daca se mai comporta asa (si am sta suparata pe el), i-am spus ca daca incepe sa mai planga cum vrea ceva eu nu il mai aud (si l-am ignorat), l-am recompensat daca s-a comportat frumos, l-am laudat cand a facut ceva bine....numai nu l-am batut si nici nu este o optiune. Nu mai stiu cum sa procedez.

Ieri am fost cu el intr-un magazin si a inceput sa i-a lucruri de pe rafturi sa faca diverse traznai pe acolo (in conditiile in care el nu facea asa ceva) si i-am spus ca nu este frumos ce face si sa aiba rabdare ca plecam imediat, sa fie cuminte ca mami se supara pe el, etc si el m-a luat de picioare si m-a muscat

V-am zapacit, dar nu mai stiu ce sa fac.

Noapte buna, ma duc la sommn ca maine este o zi lunga....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simplicity spune:

Buna dimineata,

Ana sa iti traiasca baietii frumosi,am vazut pozele...sunt minunate si tare ma bucur ca si eu,peste 9 luni,o sa pot pune poze cu cei 2 copii ai mei

Florina nu stiu ce as putea sa iti spun sa faci;
- la mine se mai intampla sa ridic vocea la ea , imi pare rau cand fac lucrul asta,dar uneori nu stiu cum sa mai procedez,in ideea sa isi dea si ea seama ca uneori nu e bine ce face.

Eu cred ca au nevoie de mai multa atentie, cam noi suntem lumea lor si probabil de aceea se comporta asa. Nu stiu care ar fi solutia,ca de as stii as aplica si la mine ; cert e ca si noi avem mici dificultati:
-atunci cand o imbrac se lasa cu picioare la mine in burta si agitatie maxima(am incercat mai multe variante,nici una nu merge,adica nu se linisteste)
-arunca pe jos tot ce poate(farfurii cu mancare,lapte,apa)am incercat sa ma imunizez la asta,sa nu ma mai enervez asa ca am pus-o la strans si apoi sters(se cam bosumfla ea dar strange)
- si ar mai fi...

Goosfraba la greu cand se poate si ma consolez cu gandul ca acum e mai usor decat ce va fi peste 1 an.

Poate vacanta asta o va relaxeze si o sa aveti energie mai multa; pana la urma etapele astea tot o sa mai tina cativa ani si atunci macar din cand in cand e bine sa ne incarcam fortele,sa putem face fata situatiilor.

Te pup si o vacanta minunata sa aveti!

Simply,mami de fetita frumusica

Mergi la inceput

Atlantique, eu zic ca are legatura cu separarea de tine. Pentru el este o separare. Iar de ce-rile, sunt in top, e varsta pentru de ce? (sau inceputul ei ? ).

Aldo Naouri explica logic prin ce trece un copil cand descopera ca el nu este de fapt un tot cu mama sa (si asta se intampla la cateva luni). Cand rade in oglinda ca se vede acolo si se recunoaste, e practic a doua sa nastere. Este nasterea descoperirii de sine, iar maturitatea pshihologica din acel moment ii permite lucrul asta, il bucura, dar in acelasi timp ii produce si o adevarata drama, caci intelege ca se separa de mama sa, ca ea poate sa dispara oricand, ca de fapt nu este el, ca nu el o controleaza, si daca ea vrea, poate sa dispara. Si atunci el ce face, ce se alege de el? Il cuprinde o disperare ca pentru el inseamna moartea, daca ea nu mai vine. Doar ca ea vine de fiecare data, si se bucura de fiecare data. Asa apare si samburele de intelegere a timpului pentru el, masurat intre doua asteptari, sa vina ea, mama. Asa apare si frica ancestrala a fiecaruia, frica de moarte cu care inconstient, ne luptam toata viata.
Si daca totusi mama, nu mai vine? Ia, mai bine sa o incerce, sa o testeze, sa-i arate ce vrea el, sa o puna sa faca ce vrea el, iar ea trebuie sa se supuna lui. Asa ca incepe sa arunce de n-ori lingurinta sau un obiect pe jos, iar ea trebuie sa-l ridice, intoarce capul cand ea tocmai ii baga lingurita cu mancare in gura etc. Si toate astea in incercarea de a nu o lasa sa plece, sa o piarda.

Ceva de genul asta explica Nouri in cartea lui. Acum, nu intelege ca aceasta opozitie, aceasta incercare a copilului de a opri separarea de mama este facuta in vreun fel constient, rautacios, parsiv sau altcum. Este o lupta a lui interna, de care nu-si da seama constient, de a se maturiza, de a face fata lumii exterioare in care a fost adus fara voia lui, dar nu o constientizeaza, nu pune la cale un plan ca un adult. Pentru el este o suferinta peste care poate trece mai greu sau mai usor cu ajutorul mamei. Se pare ca aceasta atotputernicie pe care copilul incearca sa o impuna in copilarie, la unii se manifesta mai acut si cand sunt adulti. probabil dintr-o cerinta nerezolvata in copilarie .

Daca vrei, pot sa-ti trimit cateva pagini scanate, nu e mult.

Eu zic ca pentru Alex, separarea de tine abia acum incepe cu adevarat, asa ca ai rabdare cateva luni. Plus ca e la prima adolecenta in perioada 2-3 ani, prima perioada psihilogica de revolta tip adolescenta. Nu trebuie sa te vada agitata ca ar fi s-ar comporta el altfel. Arata-i de fiecare data ca esti acolo, nu dispari, ca el asta testeaza. E bine ca plecati in concediu, va vedea ca esti cu el.
Si distractie placuta. Sa ne spui cum a fost aventura (ca mie mi se pare o aventura ca mergi pana la Maramu'cu copil mic.

Hai ca m-am intins........

Mergi la inceput

Larisel, sanatate mamei tale, la fel si soacrei.

Simply - felicitari si aici! Ar trebui sa schimbam si titulul in capitol. Cand ar fi DN?
Poate n-ar strica sa iei si niste vitamine pentru mamimi in sarcina. Totusi organismul a trcut printr-un efort mare cu nasterea de acum 2 ani si alaptatul si nu a avut foarte mult timp de refacere.
Fara branza feta, fara scoici, fara creveti, fara peste oceanic, fara carne cruda, ai grija la gradinarit, la ceaiurile din plate (ca nu toate sunt ok acum).

Mergi la inceput