Pufi de 2010 (79) - Bine ai venit bebe Alexandru!
Raspunsuri - Pagina 11
larisel spune:
Bravo Yannis pt atatea achizitii!
alexutzzza Nu ma supar pe gradi si nici pe fete din cauza serbarii, oricum nu aveam vreo asteptare, dar din toata succesiunea de evenimente macar una sa fi fost "de buna-voie" ...
La gradi a noastra nu prea s-a vrut serbare separata pe grupe, de la inceput s-a mers pe ideea ca grupa mare (nu avem si pregatitoare) face serbarea iar cei mici (celelalte 3 grupe: mijlocia de 3-4 ani, mica de 2-3 ani si super-mica de 0-2 ani) fac "umplutura". La prima serbare cand fetele mele erau la grupa cea mai mica (intre timp au venit copii si mai mici decat ele) si aveau 2 ani, grupa lor nu aveau de facut decat sa stea pe scena (imbracati intr-adevar in spiridusi).
Iar legat de costume... mie imi place ideea, mai ales ca toti erau la fel si greseala in cazul de fatza a fost a mea, pt ca nu am probat costumele acasa... am presupus (gresit) ca le vor placea foarte mult (Natalia in general e disperata dupa rochii, toate sunt ale ei, nu vrea sa si le scoata nici cand sunt ude, murdare etc si mereu se lasa cu plansete) si nu vor vrea sa le mai dezbrace, iar de labele de ratza efectiv am uitat sa le acomodez cu ideea... Si ca sa dezvolt "fitza" Nataliei vizavi de haine, are slabiciune pt rochii si fuste... la gradi (nu stiu de ce) o dezbraca de rochia cu care o duc dimineata si o imbraca (probabil cu gandul sa conserve rochia desi nu am cerut eu) in ceva mai comod, gen colanti si tricou si saraca Naty umbla cu rochia in brate (cel putin pana la somnul de pranz, cand au prilejul sa i-o ascunda). Pe mine deocamdata ma "distreaza" aspectul asta si intr-un fel o incurajez sa fie mai ... "fetita" , spre deosebire de sora-sa care e aproape infiderenta la haine si detul de "baietoasa" in comportament.
alexutzzza spune:
Fetele din Bucuresti care ajung vreodata prin Otopeni si au hainute de donat. Compania la care lucreaza sotul meu (electrocasnice de lux si profesionale care-ti spala rufele de le scoate si calcate) au o campanie. Strang hainute de la oameni, le spala, le aranjeaza si le dau la Crucea Rosie care le dau mai departe. Vedeti Link-ul:
http://www.casamea.ro/lifestyle/noutati/electro/miele-da-startul-campaniei-de-colectare-a-doua-tone-de-haine-pentru-copiii-nevoiasi-in-parteneriat-cu-crucea-rosie-romana-8542/main_pic-1#slider_poze
tomaca spune:
Citat: |
citat din mesajul lui larisel Bravo Yannis pt atatea achizitii! alexutzzza Nu ma supar pe gradi si nici pe fete din cauza serbarii, oricum nu aveam vreo asteptare, dar din toata succesiunea de evenimente macar una sa fi fost "de buna-voie" ... La gradi a noastra nu prea s-a vrut serbare separata pe grupe, de la inceput s-a mers pe ideea ca grupa mare (nu avem si pregatitoare) face serbarea iar cei mici (celelalte 3 grupe: mijlocia de 3-4 ani, mica de 2-3 ani si super-mica de 0-2 ani) fac "umplutura". La prima serbare cand fetele mele erau la grupa cea mai mica (intre timp au venit copii si mai mici decat ele) si aveau 2 ani, grupa lor nu aveau de facut decat sa stea pe scena (imbracati intr-adevar in spiridusi). Iar legat de costume... mie imi place ideea, mai ales ca toti erau la fel si greseala in cazul de fatza a fost a mea, pt ca nu am probat costumele acasa... am presupus (gresit) ca le vor placea foarte mult (Natalia in general e disperata dupa rochii, toate sunt ale ei, nu vrea sa si le scoata nici cand sunt ude, murdare etc si mereu se lasa cu plansete) si nu vor vrea sa le mai dezbrace, iar de labele de ratza efectiv am uitat sa le acomodez cu ideea... Si ca sa dezvolt "fitza" Nataliei vizavi de haine, are slabiciune pt rochii si fuste... la gradi (nu stiu de ce) o dezbraca de rochia cu care o duc dimineata si o imbraca (probabil cu gandul sa conserve rochia desi nu am cerut eu) in ceva mai comod, gen colanti si tricou si saraca Naty umbla cu rochia in brate (cel putin pana la somnul de pranz, cand au prilejul sa i-o ascunda). Pe mine deocamdata ma "distreaza" aspectul asta si intr-un fel o incurajez sa fie mai ... "fetita" , spre deosebire de sora-sa care e aproape infiderenta la haine si detul de "baietoasa" in comportament. _ din 09.12.2009 mami de gemanutze sagetatoare |
Larisel, daca Natalia tine rochia in brate dupa ce au dezbracat-o, de nu le zici sa o lasa asa, adica sa nu o mai schimbe. Pentru copii la varsta asta jucariile lor, obiectele personale, sunt ca niste extensii ale fiintei lor. Daca ii desparti e ca si cum i-ai dezradacina. Ca e carpa lui Tudor, ca e rochia lui Naty, masinuta lui Kay, asa isi gasesc ei metoda pentru autolinistire. Probabil ca asa pastreaza ea legatura cu ceva cunoscut, cu voi, cu casa etc. Fiecare copil este diferit si simte altfel, de ce trebuie sa fie schimbati in colanti daca nu exista motive de pericole sau accidente iar copilul isi doreste altceva care nu contravine nici macar regulilor normale sociale (adica nu vrea sa umble dezbracata prin clasa).
Mai tarziu cand vor fi mari, rocker vor fi pusi sa se tunda, sau sa nu mai poarte jeansi (desi astea pot fi considerate mai grav decat rochita unei fetite de 2 ani care vede, simte si intelege lumea dupa alte repere).
tomaca spune:
sa stii ca la inceput n-am stiut ce sunt acelea caterpilars. M-am dus si m-am documentat.
larisel spune:
Nu e o regula... si pe mine m-a intrigat initial faptul ca o schimba de rochie, totusi nu s-a intamplat decat de vreo 2-3 ori si consider ca inca e devreme sa ma bag cand nu stiu de fapt motivele pt care au facut-o. Ar trebui sa merg pe fir si sa intreb, dar cum eu personal ma intalnesc destul de rar cu educatoarea (dimineata le preia asistenta sau oricine altcineva si le urca la ele in clasa, iar seara iarasi ni le aduce cine se nimereste, poate o ingrijitoare de la grupa lor, poate alta, depinde cine este liber atunci) si nu mi s-a parut inca grav... am lasat-o asa. Pe langa rochie oricum pleaca de acasa cu 1-2 plusuri, asa ca legatura exista...
tomaca spune:
Neata,
Am sa pun si eu cateva poze in album.
Pana la urma a fost ok, adica l-a inceput a plans ca s-a dus la educatoare care l-a dus in gradi (serbarea era afara) cu copii de grupa lui, dar cand s-a vazut acolo fara mine, a inceput sa planga (a si vomitat). Mi s-a parut ca l-aud, m-am dus dupa el, era la cea de-a doua educatoare in brate si striga intr-una mama-mama si ma cauta cu ochii. L-am luat afara, s-a linistit evident si cand a intrat grupa lui de pitici mi-a zis directoarea sa merg cu el. Am stat putin cu el la trenulet si apoi a ramas singur. Pana la urma a ramas printre ultimii mohicani, doar 3 pitici. Unii nici macar nu au vrut sa plece din bratele parintilor.
larisel spune:
Citat: |
citat din mesajul lui tomaca Nu reusesc, as ca le trimit pe email Povestea unui Dor mami tomaca si bebe Tudor Ioan un |
Parea un pic suparici, dar am vazut ca s-a implicat in "fluturarea" fasiilor colorate. Bravo Tudor pt prima serbare!
Bestial tricoul...
miremia spune:
Hello fetelor!
Am admirat si eu poze cu Tudorelul la serbare, este tare simpatic, si el si tricoul!
Si daca tot am intrat in cont, am vazut ca suntem aproape de limita cu spatiul. Nu dati cu rosii...poate fetele care au albumele mai mari, reusesc sa mai stearga/micsoreze din poze, cand au timp.
decenuela spune:
neatza fetili...
las si aici o coffe fierbinte...sau un fresh rece?
am fost in we la iubirea vietii mele si am ramas cu gandul la el. sunt un pic obositoare drumurile pana la sv dar desi mi e f greu nu vreau sa l aduc aici, ii merge atat de bine acolo, e liber, fericit, aer curat, mananca bine, e ingrijit ok de ai mei....aici ce ar primi?doar dragostea mea mare...ore fixe de iesit afara, caldura mare....si na, am zis ca daca mi se ofera oportunitatea de a l tine acolo...sa l mai las.
oricum, ori eu sunt depasita de evenimente insa am constatat ca el e nordul meu, fara el sunt o drogata care nu poate sa faca nik...dar....
sa aveti o zi super