Clubul "babelor" FIV-oase 44
Raspunsuri - Pagina 5
adijo spune:
Salutare , babutelor! N-am mai intrat de f. mult timp pe forum, incerc sa recuperez zecile de pagini pierdute, am citit pe sarite putin si am vzut cateva vesti bune: felicitari prospetelor mamici Ady, Morena! Sa aveti parte de 9 luni fara peripetii!
Cat despre mine, cred ca e momentul sa anunt ca am reusit! sunt insarcinata, am aproape 11 sapt! "concediul" l-am facut la Sibiu, deodata cu Aadina, dar la DR Chicea. Asta dupa ce 7 ani am " cantat" ca eu nu merg la FIV in RO, iata ca soarta mi-a dat peste nas...si am reusit cu ai nostrii. Acest Fiv l-am facut " la plesneala" , ca sa citez o buna prietena ( Bruni!); dupa esecul din primavara , (cu embrionii de la Wunsch , care nu au rezistat dezghetului), eram hotarata sa merg la GK. Trimisesem chiar, o parte din analize, mai trebuia sa repet o parte din ele, cand mi-am dat seama ca eu nu voi ajunge sa fac Fiv la GK, decat prin oct-nov .Si m-a apucat in acel o panica, ca o sa ajung la 4o si eu tot o sa ma pregatesc de fiv,( nu am decat 35 dar, de, paranoia) ca trece timpul , ca eu trebuie sa fac ACUM fiv si nu in toamna; ca urmare m-am gandit ca la Sibiu ar merge repede... eu fusesem anul trecut la o discutie cu Dr Chicea, dar nu in ideea de a face Fiv la ei ci doar sa mai aflu o parere legata de cazul meu. Cand am inceput Fiv-ul nu aveam nici un plan de bataie ,( dr imi spusese anul trecut ca ar face , in cazulmeu, protocolul antagonist).si atat. Cand am sunat sa anunt ca vreau sa fac Fiv la ei mi-au rspuns sa incep Ac si sa revin cu un tel dupa ce le termin ( surpriza! nu discutasem nimic de AC , si nu prea eram de acord cu ele, dar le-am luat). nu tu analize , eco sau altceva...pe perioda Ac am avut spotting in fiecare zi: mi-am zis ca nu-i bine, poate ar fi bine sa intrerup totul acum si sa merg in toamna la GK; erau primele indoieli legate de alegerea Sibiului; dar , ceva din mine spunea sa merg mai departe. Vine ciclul , sun la Sibiu, mi se spune sa incep Gonal 150 ui/zi ( eu ma asteptam sa ma cheme la un control, sa discutam de protocol, dar nimic);aveam o nemultumire legata de doza: as fi vrut sa incep cu o doza mai mica, sa nu mi se selecteze f. multi foliculi, poate asa reuseam sa-i "dospesc" mai bine; cum nu am putut discuta cu medicul , de la mine putere am facut primele 3 zile 112,5 Ui/zi. la prima eco am discutat acest aspect , medicul a insistat pe doza de 150 si cu aceasta am ramas pana la final; evident din ziua 6 am inceput si antagonistul( Orgalutran). punctia am facut-o in ziua 15 : cred ca, in cazul meu , aici s-a facut diferenta : la Debrecen si la Viena doza mi-a fost micsorata pe finalul stimularii si punctia s-a facut mult mai repede, deci foliculii nu au avut timp sa se matureze; la Sibiu m-au tinut pe 150 ui pana la final si am facut mi multe zile, desi, riscul de OHSS era f. mare , si la fiecare eco medicul ma avertiza ca voi face hiperstimulare... declansrea ovulatie am facut-o cu HCG(pregnyl), desi ,astfel , imi semnan condamnarea la OHSS.. puteam face declansarea cu agonist ,si riscul de ohss era 0, dar atunci ,nu puteam face transfer fresh, cica luteinizarea nu se face corespunzator daca se declnseaza cu agonist ( povestesc chestia asta pt ca , din cate mi-aduc aminte , Cris, la budapesta , a facut declansare cu agonist si tranfer fresh, dar fiv-ul nu a fost reusit, poate asta ar fi o cauza...).Am avut 25 ovo, 17 mature, 11 fertilizate. 5 embrioni s-au dezxvoltat perfect! ( restul au fost slabi, ca la Fiv-urile anterioare). am facut transfer de blasto Ah, am uitat, pt prima data , spermograma sotului a iesit nasol! si eu chiar ii dadusem, de data asta ,Profertil, 3 luni inainte, pt ca el fumeaza mult, si m-am gandit sa nu aiba Adn-ul afectat! am facut Icsi, evident. ( nu mai facusem pana acum).
Am transferat 2 embrioni perfecti ( nu imi venea sa cred, am intrebat-o pe embrioloaga daca sigur sunt ai mei?!). dupa transfer am tras un ohss de toata frumusetea ( deh, doctorul ma avertizase..).Mi-a spus ca daca voi ramane insarcinata , hiperstimularea se va agrava, daca se linistea insemna ca rezultatul e 0).M-am simtit asa de nasol si m-am speriat asa de tare ca , efectiv , imi doream sa nu se prinda nimic, pt ca nu vedeam cum poate fii mai rau de atat! dupa 3 zile insa m-m dezumflat , complet; in acel moment mi-am zis " asta e, s-a terminat". la 8 zile d la transfer am facut HCG: 37,5! La 10 zile: 56,5 nu se dubla! la 14 zile : doar 112.5 - tot nu se dubla, si val . era destul de mica pt blasto; asta e , mi-am zis , din nou o sarcina opita in evolutie;... peste inca 4 zile : 600! la 3sapt de la transfer am facut primul eco: nu se vedea nimic... repet beta: 2900! fug din nou la eco: se vedea un saculet!( dar nu m-am entuziasmat prea tare, eram convinsa ca va fii o sarcina oprita in evolutie). peste inca o sapt s-a vazut inimioara! nu-mi venea sa cred!dar tot eram sceptica... si peste inca o saptamana, surpriza de prorportii: doua inimioare in acelasi saculet! deci , da sunt insarcinata cu gemeni identici, embrionul s-a divizat! din pacate bucuria ne-a fost umbrita de informatiile pe care le-am aflat despre sarcinile monoamniotice- monocoriale: sansele de a duce cu bine la capat o astfel de sarcina sunt de doar 50%. riscurile de deces intrauterin la varste mari ale sarcinii sunt f. ridicate( se incolacesc si se innoada cordoanele bebelusilor si se opreste fluxul sangvin; de asemenea, poate sa apara un sindrom de transuzor-transfuzat- unul din bebelusi primeste prea mult sange si altul prea putin, si pana la urma mor amandoi, sau , si mai rau daca supravietuiesc , se pot naste cu sechele ..). asta e, acum ma rog la Dumnezeu, daca tot mi-a dat aceasta sarcina, sa ma ajute sa ajung cu ea pana la capat cu bine, sa nasc copii sanatosi
Emotiile nu s-au terminat aaici: la 8 sapt am ajuns in spital cu o hemoragie de toata frumusetea: si atunci mi-am zis ca atat a fost tot; dar bebeii s-au tinut bine; am stat 10 zile sub observatie; am avut hematom retroplacentar. Mi s-au facut si analize de trombo ( cele care imi lipseau) si hematoloaga spitalului m-a pus pe heparina ( innohep 3500). se pare ca am si mutatia Pai 67545/5g heterozigota, pe langa MTHFR 1298C; dar, cica nu ar fi asa de grave mutatiile si pe la 14 sapt sa intrerup anticoagulantul si sa raman pe aspirina si acid folic. Mutantelor , voi ce ziceti de asta?
bun, acum sunt acasa, cu indicatie de repaus la pat, sangerarile s-au mai oprit dar, tot mai curge putin colorat; sper sa fie bine.
Gata , cred ca m-am cam intins cu povestile, dar am avut atatea a sa va spun....
many_bani spune:
Citat: |
citat din mesajul lui adrianaady Da Mutatia protrombinica (factor II)- genotip heterozigot si MTHFR A1298C heterozigot Sarcina pierduta la 5-6s in ian 2009 |
Sa vii cu vesti bune. Eu am trait din echo. in echo. si eram linistita max. 2 zile, nu prea m-am bucurat de sarcina. Sper ca tu sa fii o burtica linistita si fericita.
adrianaady spune:
Multumesc Many , acum sincer nu cred ca voi fi eu prea linistita sau fericita, sper doar sa se termine totul cu bine.
Adijo felicitari pt bebelini luptatori, ma bucur tare, tare! ai avut si tu ceva obstacole din pacate, dar sa vezi ca cu ajutot de la Dumnezeu se vor naste bebei sanatosi si puternici Eu nu stiu ce sa zic despre intreruperea anticoagulantului, daca iti merge bine pe perioada lui si totul se dezvolta normal, nu vad de ce l-ai intrerupe. Tu din ce oras esti? ai putea cand te simti in stare sa ii faci o vizita dr Avram sau dr U la fundeni.
many_bani spune:
Adijo felicitari ptr. inimioare. Nu mai citi si nu mai pune raul in fata, mergi cu pasi marunti si supravegheata bine sigur vei ajungeti la finish cu bine
MeAlex spune:
Adijo, felicitari! Sa ai o sarcina usoara, fara peripetii si cu bebei la termen! Ce fel de MTHFR ai? Homozigot sau heterozigot? Ai putea sa trimiti un mail la Fundeni, doctoritei Uscatescu, ca sa mai ai o parere. Dr. Avram te va lasa cu Aspenter.
Daca vrei, iti trimit PM cu datele pentru ambele.
Am fost azi la Inst. Babes, mi s-au parut foarte draguti, maine e gata rezultatul, incerc sa ajung sa il iau. Prefer sa il iau in original, nu le-am mai dat adresa de mail.
Azi am luat rezultaltele analizelor anuale si am aflat ca am iar ASLO pozitiv, dupa 7 ani de cand se negativase. Nu inteleg de unde a aparut. E vorba de infectie cu streptococ beta hemolitic (da infectie in gat, reumatism infectios, boli de inima si rinichi). Probabil ma voi trata ca si atunci, de capul meu cu un antibiotic oral...am zis sa incerc, pentru ca era unul de generatie noua si faceam asta dupa 6 luni de injectii cu moldamin saptamanal care nu avusese niciun efect.
Si a mers.
Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/4G homozigot
3 sarcini oprite in evolutie la 7 s, 9s, 11 s (a 3-a sub tratament cu Clexane)
adijo spune:
Mersi, fetelor. incerc sa nu pun raul in fata, ma straduiesc sa fiu optimista, dar cateodata ma apuca spaima sa nu se intample ceva rau ( dupa atatia ani de lupta cu infertilitatea nu cred ca mai poti fii asa de relaxata pe perioada sarcinii- ti-e frica tot timpul, mai ales in primele luni, sa nu pierzi sarcina care ai obtinut-o asa de greu..).
Adrianaady, sunt din Baia mare, hematoloaga de aici s-a consultat tot timpul cu dr. Avram legat de tratamentul meu, am senzatia ca Avram i-a zis sa intrerup ( pt ca ea nu are asa mare experienta pe hematologie-obstetricala). oricum cred ca voi discua cu gravidutele de la Trombo..
QiaoBing spune:
adijo ce epopee ! felicitari pt inimioare si te asteptam cu vesti bune in continuare.
adriana abia sapt viitoare ai eco ? eram convinsa ca mergi maine. nu stiu ce e cu neuronul meu, sunt tare cu capul in nori in ultima vreme si tot am senzatia aia ca am uitat ceva
miky82 spune:
Adijo felicitari pentru cele doua inimioare luptatoare! va doresc multa sanatate si o sarcina fara probleme, cumnata mea are 2 fetite gemene identice si a dus sarcina pana la 38 de saptamani si sunt sanatoase, acum au 7 ani, nu te mai stresa, Dumnezeu a hotarat ca acum este momentul pentru a-ti darui inimioarele mult asteptate si nu ti le va lua , fi optimista ca totul va fi bine.
toate fetele!
adrianaady spune:
Adijo eu sunt abia la inceput, dar te inteleg in tot ceea simti; ciudata combinatie de sentimente.... hai ca va fi bine , trebuie
Qiao saptamina care vine ma duc, sa am 6 sapt implinite