Despre FTK

Despre FTK | Autor: fiona67

Link direct la acest mesaj

Ceea ce ni s-a intamplat noua nu a fost din fericire ceva grav, dar atitudinea de indiferenta a angajatilor si a directoarei, Corina Brasoveanu, vorbeste de la sine despre cum intelege FTK sa aiba grija de copii. Un atelier, un tobogan ud intr-o zi caniculara, un copil isi uda fleasca pantalonasii, angajatii nu numai ca nu fac nimic dar nici macar nu-i suna parintii.
Oare ce se intampla daca se confruntau cu o situatie mai complicata, cum o gestionau? Probabil tot prin tacere, acoperindu-se unii pe altii si bazandu-se pe faptul ca un copil poate nu povesteste parintilor si chiar daca o face cuvantul lor, al adultilor, e mai puternic.

Eu cred ca astfel de intamplari trebuie impartasite, iar parintii sa aleaga in cunostinta de cauza ce vor pentru copiii lor. Franciza FTK are si o gradinita privata - "The Future Castle" - unde preturile variaza intre 250 - 400 euro, in functie de programul ales; o saptamana cu 3 ore tematice la Summer Camp este 90 euro.

Intamplarea nostra este relatata aici:

http://roxanaraducan.blogspot.ro/2012/06/din-nou-despre-ftk.html

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Drept sa spun, Fiona, mie mi se pare ca te superi degeaba. Daca ingrijitoarea se apuca sa-l schimbe, poate ca ziceai ca de ce a facut-o sau ca cine stie ai cui or fi pantalonasii...In conditiile in care mai erau cateva minute pana cand apareati voi si era o zi caniculara (nu racea copilul) nu a fost nici o tragedie ca a stat 10 minute ud. Puteau sa se organizeze mai bine si sa va sune - dar fiind ceva banal nu cred ca s-au agitat.
Tu te superi pe tot sistemul FTK pt un incident minor dintr-un centru. E ca si cum te-ai supara pe taote gradinitele pt ca intr-una din ele copilul s-a impiedecat si educatoarea nu te-a sunat instant. Ce vei face cand va fi la scoala si va fi imbrancit in pauza? Nu te va suna nimeni. Poate daca ii va curge sange va fi dus la cabinetul medical. Ieri baiatului meu i-a curs sange din nas la scoala. S-a dus la cabinet, i l-a oprit si i-a dat o trimitere la orl. Crezi ca m-a sunat cineva? In cazul meu, pt ca eare epitaxis, de mult nu ma mai agit pt asta, dar ei nu aveau de unde sa stie. Te vei supara pe sistemul educational?
Nu e cam devreme sa te superi dupa incidentul cu piscina? Acum doua saptamani copilul meu mai mic a avut concursul municipal de inot la Izvorani. El face inot cu Aquateam, dar s-a intalnit cu un coleg de gradinita care venise cu antrenoarea lui...Denisa. Imediat mi-am amintit povestea ta si am intrebat-o pe mamica copilului "diverse"...Ei sunt f multumiti si deja copilul a ajuns la performanta. Ii cunosc pe parinti, ii cunosc pe bunicii copilului si stiu ca urmaresc pas cu pas evolutia copilului. Unde e adevarul?
Am senzatia ca faci prea mult caz de micile inerentele incidente. Dar e treaba ta, parerea ta. Partea mai putin buna e ca incerci sa popularizezi asta si ca multe mamici pot fi influentate. In acest moment ar putea sa "sara" pe antrenorii de diverse sporturi pt ca copilul a zis ca nu-i convine ceva, ar putea sa refuze sitemul FTK pt ca o ingrijitoare nu s-a agitat in 10 minute sa schimbe copilul si sa anunte si parinti...Ar fi pacat. FTK e in acest moment un sistem bun pt dezvoltarea copilasilor (cam scump, adevarat). Sportul e iar un lucru bun.
In final tin sa-ti spun doar ca n-am nici-un interes in a lauda pe cineva anume. Pe Denisa am vazut-o acum doua saptamani din tribuna iar unul din baietii mei a facut FTK dar in alt centru - nu cunosc centrul de care vorbesti si nici directoarea in cauza.
Iti doresc sa gasesti sistemul prefect pt copil si pt tine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eseea spune:

Fiona, si eu cred ca te afecteaza mult prea mult niste incidente minore din viata copilului tau. Nu-i cunosc pe cei de la FTK ( am intentionat acum cativa ani sa duc fetita dar mi s-a parut prea scump si prea putine ore pe saptamana), deci nu sunt partinitoare dar, pana la urma, ce s-a intamplat daca a stat baietelul ud pe pantaloni cateva minute pana ati sosit voi? Daca intr-adevar erati deja pe drumul spre FTK ce rost mai avea sa te sune? Ce puteai face decat sa iei copilul acasa? Eu, in cazul in care eram cu masina, nu mai luam nici macar pantaloni uscati de la ei, ca sa nu trebuiasca sa ma intorc sa-i returnez, luam copilul acasa in chilotei si gata. Daca erati in parc, de ex, si facea copilul pipi pe el ( se poate intampla, na, chiar daca e marisor)si nu aveai schimburi, ce faceai? Totusi, era o zi caniculara, chiar daca s-a udat, s-a intamplat ceva?

Apropos, baietelul tau merge la gradinita? Vorba Anyei, tu crezi ca te va suna cineva ca s-a udat copilul pe pantaloni, ca s-a murdarit, ca a cazut? Poate daca e ceva mai grav Doamne fereste ( si, da, in cazuri de astea mai grave ( gen cucuie, julituri, etc, normal ca as vrea sa ma sune si, de obicei, cred, se procedeaza asa). Dar zau ca nu mi-ar placea sa ma sune pt chestii de genul, s-a udat pe pantaloni, a plans un minut- iti spun ca faze de genul asta mai mult te panicheaza aiurea, sunt incidente minore care se pot intampla in colectivitate).

Nu vreau sa minimalizez dezamagirea ta, dar cred ca pui prea mare accent pe chestii minore care nu au avut niciun efect negativ.

Mami de fetita si de baietel

Everything is hard before becoming easy...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danaionela spune:

Nici eu nu vad ce ar fi putut face, mai ales ca totul s-a intamplat la sfarsitul cursului, ca doar gradinita nu are pantaloni de schimb. Inteleg sa fi fost suparata daca ar fi avut pantaloni de schimb si nu l-a schimbat. In plus nu vad ce ar fi putut sa va spuna mai mult. Vi s-a dat o explicatia plauzibila " s-a dus la un tobogan ud..."
Eu personal cand sunt fetele la FTK le astept in sala, stiu ca se spune sa venim cu 10 minute inainte de a finaliza cursul, exact pentru a preintampina astfel de probleme.
Nu zic ca sunt multumita de FTK in totatlitate, nu zic ca totul este perfect, dar atunci cand nu mi-a convenit ceva am spus. Trebuie sa fim obiectivi si realisti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui danaionela
Inteleg sa fi fost suparata daca ar fi avut pantaloni de schimb si nu l-a schimbat.

De pe blog:
Deci, din nou: De ce nu am fost sunati si copilul a fost lasat cu pantalonasii fleasca pe el pana s-a terminat atelierul?!?! Am mai fost si intrebati: Nu aveti nimic sa-l schimbati?? Pai, nu, n-avem, ca are 4 ani si am venit la un atelier de copt biscuiti nu sa vedem o tornada... Whatever, vazand ca am dezbracat baietelul si suntem pregatiti sa plecam asa cu el ingrijitoarea a adus o pereche de pantalonasi...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fran spune:

Eu am avut mai multe postari despre FTK din Dorobanti acum ceva ani...avea atunci pitika mea 3 ani, acum ne pregatim de scoala :)
Si eu am avut o intamplare neplacuta cu ei ( fara nici o urmare dealtfel)- am constatat ca au lasat-o singura intr-o camera de la etaj, cu o fereastra joasa larg deschisa. Pe scurt povestea- am ajuns mai devreme decat ora programata- au sarit la noi domnisoarele trainer care au luat-o in sala de curs si m-au asigurat ca au ele grija de ea ( eu oricum stateam tot timpul acolo in sala de asteptare, dar evitam sa merg in sala de curs, copilul era mic si mai maraia sa raman acolo daca intram cu ea in sala la inceput)Vedeam ceva miscare prin geamul mat care desparte ( sau despartea pe vremea aia :) ) sala de asteptare de sala de curs. Dupa un timp mi s-a parut cam liniste si m-am dus totusi sa vad ce fac...copilul singur cum am zis, geamul deschis, foarfeci la discretie...domnisoarele amabile plecasera sa-si vada fiecare de treaba ei. Nici macar nu se deranjasera sa-i dea ceva de facut- statea copilu' cu ochii in tavan.
Oricum, eu zic ca e bine de luat aminte, eu nu as lasa copilul singur la ei.
Chiar, exista un contract semnat intre parinte si FTK prin care se angajeaza sa asigure securitatea copilului cat e in grija lor? Macar sa arate ca isi pun problema...Eu de ex am un astfel de contract cu gradinita, in care se specifica punct cu punct ce face exact gradi ca sa asigure securitatea si de asemenea ce face in caz ca ii e copilului rau, are loc un accident etc.
Fiona- eu acum am copil marisor :), zic si eu ca fetele, asta cu pantalonii uzi e un incident minor DAR senzatia de lipsa de responsabilitate fata de copii am avut-o si eu la acelasi centru. Daca esti multumita de program incearca sa iei tu masuri de siguranta in locul lor - prima ar fi sa il astepti acolo, desi stiu ca ei spun tuturor parintilor sa vina la sfarsit. Chiar daca dau asigurari ca pentru orice problema ( plange copilul de ex) vor suna imediat parintele.

Anya- eu nu stiu cum mai e acum la ftk, dar cand mergeam noi repetau intr-una ca suna imediat pentru orice problema, sa plecam fara nici o grija etc.
Poate asta e si problema Fionei- nu atat ca a stat copilul ud, ci faptul ca cei in grija carora era nu si-au tinut promisiunea fata de parinti.
Cu scoala ce sa zic, vorbim deja de copii maricei, care isi poarta mai bine singuri de grija. Probabil ca nu suna nimeni de la scoala cand au loc incidente mai marute, dar nici nu se obliga nimeni dinainte ca o va face.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Am avut baietii la gradinita de stat, asa ca nu exista contract. La FTK a mers cel mic de la 4 la 6 ani jumate si in doua ore cat faceau stateau in clasa (eventual toaleta) - iar nu mi-am pus problema de accidente. Pana la urma pantaloni uzi se tot intampla (cel mai tare a fost cand a cazut in rau si nu era prea cald afara). La locul de joaca merg doar dupa ce se termina ora si doar sub supravegherea adultului insotitor. Presupun ca fiona a intarziat si s-au vazut nevoite sa-l duca ele sau fiind vorba de o ora demo sa includa si joaca...dar nu are rost sa facem speculatii.
Pana la urma e vorba de un incident minor si de-astea se vor mai intampla multe. Important e sa incercam sa responsabilizam copilul pe masura intelegerii lui, pas cu pas, pt ca el e cel care se va pazi in viata de incidente/accidente.
Cu educatoarele, antrenoarele sau alti adulti din preajma, pt incidente minore mi se pare suficient o discutie.
Daca oferta educativa a FTK (sau orice alt curs) mi s-ar parea ok, incidentul acesta nu m-ar afecta. In plus, neaparat, as duce pantalonasii spalati/calcati pentru ca sunt probabil ai altui copil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Eu nu inteleg postarile astea gen teasing publicitar cu continuarea pe blog.

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia_b spune:

Unii fac parte din categoria "vesnic nemultumit", o atitudine paguboasa si aducatoare de riduri.
Probabil ca atunci cand se rupe o unghie cheama Smurdul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxxy80 spune:

Si baietelul meu umeaza cursurile Core de la FTK Floreasca. De jum de an mergem la ei si am participat si la cateva ateliere/petreceri duminica. Eu sunt multumita de ei, de cum se poarta cu piticii. Chiar observ mereu cata grija au cand copiii urca/coboara scarile.
Fiona, cu tot respectul fata de tine dar mie mi se pare ca exagerezi putin (postara ta de aici cu trimitere catre blog). Chiar nu s-a intamplat ceva atat e grav incat sa le faci atata publicitate negativa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

Citat:
citat din mesajul lui iulia_b

Unii fac parte din categoria "vesnic nemultumit", o atitudine paguboasa si aducatoare de riduri.
Probabil ca atunci cand se rupe o unghie cheama Smurdul.

probabil de aceea scrie pe blog ca : " La 40 de ani am nascut un baietel, Alexandru Tudor, noi ii spunem Bobby. Acum el reprezinta toata viata noastra. Ma intreb daca mai are vreun rost sa ma intorc la lucru sau sa stau cu el, sa ma ocup de educatia lui, sa-l ajut sa-si construisca o viata in afara Romaniei..."

Mergi la inceput