Ghiocei de Martie-Aprilie2009**431**
Raspunsuri - Pagina 27
Ilinca_M. spune:
Anca, e drept ca eu sunt tare prinsa cu pregatirile de bac si nu prea am dat pe-aci cum dadeam io de obicei, da' de citit am citit pe cat am apucat si JUR ca nu-mi dau seama la ce replici ironice/ taioase/ in opozitie te referi, chiar m-ai facut extrem de curioasa, daca nu vrei sa intri in amanunte pe public (desi sunt convinsa ca au intrat si altele in ceatza la cele ce ai spus) te rog mult sa-mi dai exemple concrete pe privat, sa analizez si eu situatia...sper ca nu sunt in culpa (din nou!) dar daca sunt, cu atat mai mult astept lamuriri, multumesc anticipat
I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around.
anca_nicolae spune:
acum, sa scriu despre o constatare a mea... non-bucuroasa.
De foarte multe ori s-au ridicat intrebari/teme interesante, dar, multe din ele au fost pierdute in aer. Daca ele nu ar fi fost interesante si/sau importante, nimeni nu le-ar observa si nu ar raspunde. Totusi, de cele mai multe ori, ele sunt observate, si chiar raspunse. Dar, cu stupoare, acele raspunsuri para sa nu mai soseasca la nima, nici macar la initiatorii problematicilor. Si atunci, cel putin pe mine, ma apuca un soi de deznadejde, inutilitate... imi pare ca de fapt, initiatorul nici macar nu era preocupat de acea problema, doar a scris ca sa scrie, sau, cum zice una din fetele noastre, sa "semneze condica". Aceasta lipsa de interes fata de ce scriu fetele mi se pare descurajanta... si de aceea, poate, s-a ajuns la o "incorsetare/limitare voita" a dialogului dintre noi...
motivul/motivele pentru care noi, si chiar initatorii, lasa impresia ca "ignora" feedback-urile la subiecte, pot fi "externe" forumului, si chiar nevinovate, fara intentie, dar..., cand aceatsa chestie devine o tendinta, atunci si indepartarea sufletelor noastre incepe sa se faca vizibila... si subliniez, nu este o tendinta indreptata catre anume persoane, nu, ci absolut foarte multe fete au participat cu info si totusi, au fost ignorate. Si nu ma refer aici la momente mai relaxate, sa zicem pune cineva poze de la o serbare si nima nu comenteaza nimic, ci la info mai de gandire, la care chiar ar fi utila participarea cat mai multor fete cu parerile lor, la subiecte discutabile, delicate, grele...
eu, in general, sunt foarte focusata pe oameni, si, atunci cand intreb sau ma intereseaza parerea cuiva, stau cu "ochii deschisi/atintiti" pe el 100%, cat pot eu, sa nu pierd nimic. Daca nu m-ar interesa raspunsul acelui om, nu l-as intreba, clar. De aceea, cand informatii [relativ] importante sunt cerute si apoi ignorate complet, se creaza acest sentiment de inutilitate.
si atunci, de ce ne mai miram ca fetele scriu mai putin/rar?
eu imi doresc ca noi, fetele, sa ne faca placere sa ne implicam in subiectele propuse/aparute aici, la noi.
revin cu o alta constatare, de data asta, bucuratoare... :)
Poze cu noi
Veronica-Elena 14 ani, Tudor-Iulian 11 ani, Robert-Adrian 3 anisori
anca_nicolae spune:
buna ilincu'
:)
acum am citit mai sus, ca voiam sa ma apuc sa scriuy umratoarea postare, dar am vazut ca erai mirata... eu chiar am dat un micutz exemplu, cel de azi, cu crema folosiat de bebe, si nu doar eu am sesizat asprimea informatiei despre apsirina, ci chiar si bebe, d ecare sincer, mi-a parut rau... a fost un ton cu care parca i s-ar fi "reprosat" folosirea acelei creme. Stiu ca e un exemplu minor [pt ca pe cele mari eu nu le adu, cum bien a zis candva gaza, in mod intentionat trec relativ usor peste piedicile mari], dar, daca citesti atent raspusnul lui bebe, vei intelge ca s-a simtit nasol si cred ca i-a partu cumva rau ca ne-a impartasit solutia gasita de ea cu acea crema.
eeee, aceasta PARERE DE RAU, de dupa, este ce ma darama pe mine, si
ma face sa cred ca fetele s-au indepartat sufleteste...
daca eu am resimtit gresit faza cu crema si aspirina, o ROG pe bebe sa spuna daca ea a simtit altfel...
nu e lipsa de timp, eu insami scriu rar, si toate stim ca avem prietene cu care, desi vorbim rar, atunci cand vorbim suntem cu sufletul deschis si oamenii comunica parca nici nu ar fi trecut atat timp ...
deci, indiferent cat de rar citim/scriem, daca sufletul nostru este stramtorat, atunci, degeaba o mai facem...
acum revin la constatarea bucuratoare, si te pup pe tine, ilincu :)
Poze cu noi
Ilinca_M. spune:
Aoleu, pot sa ma intercalez intre mesajele Ancai?:))
Caci tocmai am repurtat cea mai mare victorie pe anul asta: prima baie fara urlete a Sophiei!! Ba mai mult, cu bucurie! Tufete, asa tampa sunt ca nu-mi trecuse pana acum prin cap sa-i torn sampon in maini sa se spele ea...asta a fost solutia...asa importanta s-a simtit ea frecandu-si burtanul si picioarele!:)) A marait si miorlait de cateva ori la spalatul pe cap, ca i-a curs apa in ochi, dar per ansamblu a fost suuuper!
Inainte de baie, stateam io la calc si ea mesterea la dulap...pe cand ma uit, imi aranjase pantofii la milimetru, bai, deci o ordine ce facuse in dulap...pfoai, si cat m-am chinuit io s-o scot Berbec ca cica Taurii-s dificili, aiurea, e suuuper un Taur la casa omului!!!
Singura problema (de care v-am mai zis) e legata de cand tre sa plece tac'su' de-acasa...tufete, e tragedie, de-as filma-o ati zice ca ce-i cu copilu' ala apucat! Deci io pot sa plec oricand, ma expediaza cu "paaa! paa!" si pusi...cand simte cu nasul ei fin ca urmeaza sa plece taica-so...urlete, plans, i se atarna de picioare, se pune in genunchi si loveste cu palmele in podea, daca vede ca tot se pregateste de plecare fuge dupa el si-l cotonogeste isteric...cand a trece si perioada asta, ca deja incaruntim?!
I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around.
anca_nicolae spune:
Ilincu, ai 2 victorii!!!! baia lui sophi si ai reusit sa te intercalezi intre mesajele mele :))))), ca ti-am si raspuns :)))
revin
Poze cu noi
inapreda spune:
Anca, si eu spui ca si Ilinca: si la alea bune si la cele rele, pune exemple concrete; nu cred ca se supara cineva daca exprimi o parere (A TA) si o si exemplifici.
inapreda spune:
Uitai ceva: io ma simt cu musca pe caciula la ne-bucuroshenia cu lipsa de feed-back: ultima data, cred, am cerut opinii despre homeopatie (recunosc, mi-ar fi placut sa vorbim mai mult si mai "din adincuri" despre asta ) si, dupa citeva zile, am venit cu niste anemice multumiri in grup . Anca, n-am facut-o din dezinteres dar s-a spus atit de putin si atit de superficial incit n-am avut de ce sa ma leg pentru a contiunua discutia. Eu am considerat ca tufetele nu au avut tangente cu H, nu m-am gindit ca nu ar vrea sa impartaseasca cu mine lucruri interesante.
anca_nicolae spune:
asa, deci partea draguta:
acum vreo 3-4 zile am incercat sa imi amintesc cand am fost eu si simpli in herasrtrau si a fost faza cu acel copil semi-uitat in parc, si, desi nu am gasit, am dat intamplator peste primele postari ale mele cu omul arab :)
mi-a facut placere sa ma rcitesc eu, pe mine, si sa analizez daca ceva s-a schimbat in felul meu de a povesti/simti si/sau daca, m-am inselat despre natura fiintei acelui om.
recitind postarile mele, am constata fff bucuroasa ca sunt identica in gandire cu acel timp, si deci, ca nu am imbatranit deloc , ceea ce speram si ma asteptam :))))
asta pe de o parte
pe de alta parte am constatat ca nu m-am inselat deloc privind fiinta omului meu arab. Iata ca din octombrie 2010 pana acum e ceva timp, si comunicarea dintre noi este la fel de interesanta, si destul de obiectiva, privind sufletul fiecarui om, diverse situatii, etc... Nu m-am inselat deloc dand o sansa unui om arab de a fi in atentia mea, desi provine dintr-un popor foarte controversat, la modul general
am regasit anumite parreri, ba ca e doar un arab, deci sigur ma minte doar pt sex, ba ca daca vrea amanta o ia doar pt sex [scris cu f..], ba ca isi ignora copiii, ba ca planifica sexul cu mine, multe. Totusi, mi-a facut MARE, MARE placere sa recitesc 2 chestii misto, de la denisamamda so gianina, cand deni OBSERVASE ca e unul din putinii arabi care chiar isi practica meseria de medic, iar gianina intelesese faza cu savurarea placerii de a primi flori, chiar si de la cineva din alte sfere
si acum, in acest prezent, constat cum el, arabul, nu numai ca isi practica meseria, dar a avut AMBITIA, la 48 de ani, sa dea inca 1 data rezidentiatul, si sa reuseasca, luand medicina muncii. Deci, pe langa medic reumato, cu munca zilnica la o policlinica, pe langa 4-8 garzi pe luna, acum merge zilnic si la rezidentiat, med muncii.
eu admir mult acest om, chiar daca, in timp, am inteles ca el a avut mare drepate cand a zis, din start: madam, eu stiu ca vreau sa fim prieteni, dar nu oricum, ci pe viata!!!! Si fara alte obligatii, alea doar asa... daca va fi cazul
deci el a simtit ca eu, anca, voi fi partenerul lui de monolog. de multe ori ma suna la tel, si vorbeste DOAR el [va dati seama ?????? :))))], despre STRICT probemel lui, ba cum ajunge la sala de examne, ca nu stie, sa caut eu, ba cum face aia, ailalta, diverse... si eu stiu ca el nu este egosit, e insa prea apasat de anumite chesatii si chiar simte NEVOIA dialogului cu mine, anca, nu il poate avea aproape cu nima altcineva...
relatia mea cu el este o victorie pt mine din 2 motive:
- ca am reusit sa aplic "ceea ce tie nu-ti place, altuia nu-i face", adica asa cum mie nu-mi convine vreun strain sa ma "caracterizeze/bagatelizeze" doar prin prisma apartenentei de romania, asa si eu am resuit sa il privesc pe EL, acel om in particular
- si ca el, un om asa istet si inteligent, ma vede pe mine, stalpul gandurilor lui
si... desi relatia noastra este 90% de dialog uman, totusi, avem multe momente de suprapunere/coincidenta de sentimente afective...
simtitm la fel si apropae in aceleasi zile ca ne este dor :)
probabil, el, acest om arab, va fi pentru mine, cea mai lunga amintire, dintre cele frumoase :)
sunt bucuroasa pentru aceasta constatare/revelatie din acest prezent
si ma bucur sa o impartasesc cu voi
revin cu alt subiect :)))
Poze cu noi
Dodo-pui spune:
Anca ma bucur ca are "arabul partener de monolog".Cand incepeti alegerea liceului si ce mai trebuie pt V
~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*
Credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la Dumnezeu imposibilul!
anca_nicolae spune:
azi am cautat intentionat o anumita emisiune, pentru VOI. Stiu ca majoritatea nu sunteti sincronizate cu emisiunea profesionistii, a Eugeniei Voda, si, de aceea, imi doresc fff mult sa va dau linkul la o anumita emisiune. Mie multe mi-au placut, nu doar prin rpisma invitatului, ci ff mult si prin prisma MODULUI in care eugenia voda danseaza printre intrebari si subiecte, ba chiar si "schiaza".
De data asta, emisiunea pe care v-o ofer are o chestie aparte, frapanta pentru mine, si de asta am ales-o pentru a v-o darui.
Cred ca inregistrarea dureaza ceva timp, poate juma de ora, nu stiu, eu pun linkul si, va rog sa o derulati, doar si doar si doar cand aveti timp si chef pentru ea.
va pup
http://www.eugeniavoda.ro/ro/emisiuni/arte/marina-voica
Poze cu noi