Trombofilia, o cauza a infertilitatii - 72 -
Raspunsuri - Pagina 7
nanne16 spune:
Mersi, Alex!
Deci e cam grav si de asta s-a oprit din evolutie? Insa cu trament nu ar trebui sa fie o problema,nu? Ok, nu e 100% garantat...
Le-am adunat si pe homo, si pe hetero... Nu m-am abtinut
Voi Incerca sa iau legatura cu doctorii mentionati. Banuiesc ca se face si un tratament preventiv sau, ma rog, inaintea unei sarcini/fiv.
Dr. Ciochinaru este la Grivita, pentru ca nu-l gasesc inca pe site?! Oricum, o sa sun.
Asta nu inseamna ca nu putem citi parerea ta despre noul Dr.
Nanne
Factor XIII V34L - pozitiv heterozigot; PAI 4G/4G (asta e homozigot pare-se); EPCR haplotipuri - A2/A3
cris8 spune:
Buna fetelor,
O intrebare va rog mult, daca poate cineva sa imi raspunda: pt mutatia genei PAI-1 4G/4G homozigota (toate celelalte analize de trombofilie au iesit f bune) care ar fi varianta mai buna in sarcina: clexane 0,4 sau clexane 0,4 + Aspenter 1/zi?
Care e diferenta intre cu si fara aspenter?
Ileana.M spune:
cris8
Din discutia avuta am intles ca tratamentul meu va fi aspenter pana raman, dupa care urgent clexane, dar e drept ca nu este o schema finalizata de tratament (trebuie intai sa primim acceptul sa incercam din nou si sa definitivam o serie de alte teste din ce am inteles).
Mutatii:
- PAI 1 4g/4g homozigot
- MTHFR C677T heterozigot
1 sarcina oprita in evolutie 11 saptamani (02.06.2012)
MeAlex spune:
Cris8, e greu de spus...eu sunt impotriva Aspenterului 1/zi asociat cu Clexane in sarcina...eu asa am avut si facut hematom, dezlipire de saculet si apoi hemoragie masiva. De la Fundeni se recomanda 1 Aspenter la 2 sau la 3 zile. Parerea mea e ca cel mai important e Clexane. Daca citesti din urma, la Gravidute cu trombofilie, vei gasi pe Balanta, care e insarcinata cu geneni dupa fiv la Viena, si ia doar Clexane 0.6, fara Aspenter.
Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/4G homozigot
3 sarcini oprite in evolutie la 7 s, 9s, 11 s (a 3-a sub tratament cu Clexane)
cris8 spune:
MeAlex, multumesc din suflet pt raspuns. Adevarul este ca de la tine asteptam un raspuns, pt ca din ce am mai citit eu fugitiv pe aici am vazut ca esti mai bine informata.
Asta era si teama mea...de hematom...pt ca mai stiu fete care cu combinatia aspenter - clexane au facut hematom..iar acum mi-ai confirmat si tu. Eu dupa 6 ani de incercari si muuulte investigatii + 2 IA nereusite , acum am reusit sa raman insarcinata cu primul fiv. Rezultatul il am abia de 3 zile si sunt ff emotionata si imi doresc sa fie bine pana la capat, beta a crescut f frumos la 48 de ore. Nici nu-mi vine sa cred ca mi se intampla si mie...dna dr Uscatescu mi-a recomandat clexane 0,4 de la stimulare, acum de cand am test pozitiv nu am ajuns la dansa dar ma duc luni dimineata si o sa vad... dna dr ginecolog mi-a recomandat clexane 0,4 + aspenter dar sincer nu am avut curaj sa iau aspenterul si voiam sa fiu sigura ca fac ce trebuie...
Sa stii ca m-ai linistit f mult ...multumesc mult si Doamne ajuta!
MeAlex spune:
Multumesc pentru cuvintele frumoase, Cris! Ce sa fac, de nevoie am mai invatat una-alta...Mai sunt fete cu experienta in trebusoara asta, dar nu prea mai intra. Multe dintre ele au nascut si acum au treaba! Las'ca ajungem si noi sa fie asa ocupate!
Probabil ca dr. Uscatescu iti va recomanda si Aspenter, 1 comprimat la 2 sau la 3 zile. Luat asa e OK, nu am citit ca ar fi dat probleme.
Sa dea Dumnezeu sa fie bine! De ce zici ca mai sunt cateva zile? Te referi la eco?
Tu ce mutatii ai?
Nanne, e posibil sa fie la Grivita dr. Ciochinaru. Cel mai bine e sa suni si afli atunci.
Ileana, se incepe cu o anumita doza, apoi se face analiza antiFXA si se decide cresterea sau mentinerea dozei.
cris8 spune:
MeAlex, imi pare rau ca ai invatat atatea de nevoie... eu am mutatia PAI-1 675 4G/4G homozigota, atat. Am mai facut MTHFR, Factor II, si VLeiden si sunt negative. Parca ar mai fi o analiza Factor XIII daca nu ma insel...dar nu am mai facut-o. In rest, toate celelalte analize de coagulare si profil trombofilie au iesit perfect (anticorpi cardiolipinici, proteina C, proteina S, etc. ...)
Eu nu am pierdut nicio sarcina, e prima data cand raman insarcinata, dar le-am facut preventiv daca tot am ajuns la fiv...
Nu ziceam ca mai sunt cateva zile, ci ca am aflat de sarcina doar de cateva zile de luni 18 iunie am beta pozitiv. Pe 4 iulie merg la eco. Ufff...sper sa fie totul bine.
Ileana.M spune:
cris8
Iti tinem pumnii! Sigur o sa fie totul bine si o sa fiti ok si tu si bebe:D
Tot de 6 ani incercam si noi, am facut o tona de alte analize inainte, dar niciodata cele de trombofilie. In ziua in care am aflat ca sunt insarcinata m-am dus sa discut cu obst. de FIV. Eu ceream detalii si dansul imi explica ca s-ar putea sa nu mai fie necesar. Eram in 3 saptamani. Probabil ca pentru FIV faceam toate mutatiile acestea .
In ceea ce priveste invatatul ... ce pot sa spun: acum 2 saptamani nu stiam nimic despre PAI 1, MTHFR, Factor x, heparine, clexane, aspenter, mutatii genetice, trombofilie, etc. Nu credeam ca imi va schimba viata atat de mult. Acum 3 sapt. faceam planuri de amenajare pt camera copilui, acum fac teste si analize pentru a vedea ce a mers rau (desi 90% medicii sunt siguri ca trombofilia e de vina) .
Dar,incerc sa imi pastrez putin optimism, pentru ca trecutul oricum nu mai pot sa il schimb.
MeAlex Multumesc pentru lamuriri. Acum am aflat si despre AntiFXA :D.
Mutatii:
- PAI 1 4g/4g homozigot
- MTHFR C677T heterozigot
1 sarcina oprita in evolutie 11 saptamani (02.06.2012)
MeAlex spune:
Aaaaa, ai dreptate, Cris, am inteles eu gresit! Va fi bine la eco, esti acoperita de tratament, totul e in regula.
Daca vrei sa iti dau adresa de mail (dar nu stiu cat de repede raspunde) sau numerele de mobil ale asistentelor de la Fundeni, sa imi spui.
Legat de analize, ma bucur macar ca am deschis ochii la un anumit moment si am facut analizele desi nimeni nu mi le recomandase...ca multe alte fete, de altfel...
MeAlex spune:
Ileana, te inteleg foarte bine! E bine sa faci analizele oricum, ca sa nu ai intrebari si dileme in sarcina viitoare, sa nu intrebi "dar daca era altceva"? Asa e cel mai bine.
De asta am facut si eu analize si nu am mers pe ideea ca a fost un accident, ca doza de Clexane nu a fost buna, etc.
Eu cred ca incercarile astea mi-au fost date ca sa rezolv anumite situatii si sa ajung pana la urma sa am bebele meu.