Trombofilia, o cauza a infertilitatii - 72 -
Raspunsuri - Pagina 6
Ileana.M spune:
myhadavid
Sunt aproape sigura ca doamna dr. Avram o sa iti raspunda la email. Este e doamna deosebita. Stiu ca ar putea fi putin mai ocupata saptamana aceasta, dar cred ca iti va raspunde.
Ileana.M spune:
As vrea sa stiu ce tratament ati urmat in perioada de preconceptie? Eu iau deocamdata aspenter si cam atat.
MeAlex spune:
Myha, nu e o regula...am auzit varianta cu 3 luni pregatire, la Fundeni ti se da tratament de pregatire si ti se spune sa incepi prestatul...
Ileana, tratamentul pentru preconceptie pe care il am de la Fundeni este: Aspenter (1 comprimat la 2 zile), Femibion, Folowise, Vitamina C (1 gram pe zi) - nu mai iau pentru ca imi stimuleaza problemele imunologice, Vitamina E (primele 10 zile ale ciclului), Omega3. Uneori dr. Uscatescu mai recomanda si Coenzima Q10 pe sotie si sot.
Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/4G homozigot
3 sarcini oprite in evolutie la 7 s, 9s, 11 s (a 3-a sub tratament cu Clexane)
Ileana.M spune:
MeAlex
Noi avem aceleasi mutatii, singura diferenta este ca eu am si un AVC la activ. De femibion 1 mi s-a spus sa il iau dupa ce testul iese pozitiv, la fel clexane - sa il fac pana ajung la primul control la medic, de cand mi se pozitiveaza testul de sarcina (am deja injectiile ramase de la sarcina pierduta acum doua sapt.). Din cauza avc-ului se pare ca o sa iau oricum aspenter in urmatorii ani. Oricum voi discuta cu doamna doctor din nou dupa ce primesc acceptul obstreticianului de a incerca din nou sa facem un bebe.
Mutatii:
- PAI 1 4g/4g homozigot
- MTHFR C677T heterozigot
1 sarcina oprita in evolutie 11 saptamani (02.06.2012)
Ileana.M spune:
MeAlex
Apropo,
Ma sperie faptul ca ai pierdut si a treia sarcina desi erai in tratament cu clexane :(. Ce sa inteleg? Ca exista riscul sa se opreasca in evolutie chiar si sub tratament? Hmmmm ...
Mutatii:
- PAI 1 4g/4g homozigot
QiaoBing spune:
MeAlex Folowise contine acid folic si Omega 3. eu il luam ca sa mai reduc din nr de pastile inghitite. tu iei si Omega 3 si Folowise ? Legat de vit C, mie dr U mi-a recomandat CETEBE cu Zinc 1 sau 2/zi si mai am si MagneB6 tot asa 1 sau 2/zi, a diferit recomandarea ei.
ileana femibion si acid folic e bine de inceput inainte de obtinerea sarcinii. macar astea 2. singurul tratament pe termen lung, preventiv, dupa avc a fost aspenterul ?
MeAlex spune:
Qiao, ai dreptate, nu am luat in acelasi timp si Omega3 si Folowise. Ieri ma gandeam ce am luat si am facut o lista, dar le-am suprapus pe astea. Cand nu gaseam Folowise, luam Omega3.
De cate ori mergeam, imi mai scotea sau imi adauga cate o vitamina. Am avut si MagneB6 (am uitat de el), iar Cetebe mi-a recomandat simplu. De cand am pierdut si pana acum nu am mai luat nimic, de curand am reluat ac. folic, am vrut sa iau o pauza.
Ileana, Clexane-ul rezolva problemele date de trombofilie, coagularea prea rapida a sangelui, dar pot fi alte cauze. Asta fac acum, caut sa elimin orice alta cauza posibila (inclusiv daca doza de Clexane a fost buna).
nanne16 spune:
Buna din nou,
Cum nu puteam sa ma las mai prejos, dupa cum spuneam saptamana trecuta ca am facut un profil cuprinzator, revin acum cu rezultatele
Este negru pe alb - sunt mutantica
Sunt "bucuroasa" totusi ca am aflat cauza intreruperii sarcinii din martie.
Pe de o parte se confirma ca nu am mutatii MTHFR, factor V Leiden si factor V R2, nici factor II, nu am nici anticorpi antifosfolipidici.
Pe de alta, rezultatul spune asta:
Factor XIII V34L - pozitiv heterozigot;
PAI 4G/4G (asta e homozigot pare-se)
EPCR haplotipuri - A2/A3
La cea din urma nu prea ma pricep, am incercat sa mai citesc cu ajutorul lui google, dar nu prea am gasit. Cred ca ar fi ceva de gen rezistenta la proteina C? Pe asta si acum o am in regula (proteina C - activitate). La proteina S - activitatea, sunt destul de aproape de limita minima la femei, in intervalul 59 - 118, eu avand 60,2.
La anticoagulant lupic mai aproape de limita maxima 45,40 sec din intervalul 35,80 - 47,80.
Acum, ce sa fac? Unde sa ma duc pentru o consultatie in Bucuresti? Se poate face prin email fara o intalnire fata in fata?
Intreb pentru ca in lunile viitoare, poate voi urma un alt FIV, as vrea o sugestie pentru un medic hematolog care se pricepe sa combine aventura cu FIV cu o sarcina dusa la bun sfarsit pentru o mutantica ca mine.
Insa orice alt sfat din partea voastra este mai mult decat binevenit.
Multumesc mult.
Nanne
Ileana.M spune:
QiaoBing
AVC-ul l-am facut la 3 ani si unul din medicamentele cu care am fost tratata a fost piramen (piracetam acum), vitamine si ture de recuperare (gimnastica medicala non stop, masaj, bai de UV, etc) pana la 14-15 ani (asta din ce imi mai aduc aminte, pentru ca nu ma preocupau prea mult pastilele). Ii multumesc lui Doamne Doamne ca am fost recuperata dupa pareza si nu am fost afectata intelectual, dar cum l-a vremea respectiva nu se faceau nici rmn-uri, nici tomografii, nici testele genetice pe care le-am facut acum (au trecut totusi 30 ani)(doar EEG-uri care aratau efectul nu cauza) nu s-a gandit nimeni ca ar putea fi o problema trombolitica. Asa ca, desi am intrebat neurologii ce probleme ar putea aparea la o posibila sarcina toti mi-au zis ca nici una, ca totul e ok, doar ca recomanda o nastere cu cezariana. Asa ca am stat linistita si mi-am anuntat obstr. de antecedentul meu cand eram in sapt. 8 in ideea nasterii. S-a schimbat la fata si m-a trimis la hematolog. Asa am aflat de mutatii, dar din pacate a fost prea tarziu pentru bebele meu. Aspenterul mi-a recomandat dna dr. hematolog sa il iau permanent de-acum incolo avand in vedere antecedentele. Se pare ca probleme cardiovasculare da PAI 1 homozigot.
Mutatii:
- PAI 1 4g/4g homozigot
MeAlex spune:
Nanne, cele mai multe dintre noi am mers la Fundeni - Hematologie, la dr. Uscatescu. Are foarte multe paciente, e zapaceala uneori, dar eu zic ca merita ca prim pas. PAI-ul homozigot e mai serios acolo si faptul ca mai ai asociata si o heterozigota (homozigot = mai grav, heterozigot = mai bland). Nu stiu ce inseamna EPCR haplotipuri.
Unele fete au fost si la dr. Simona Avram, dar eu nu am prea fost de acord cu parera dansei, asa ca nu imi vine sa iti recomand (in plus, acum lucreaza la Cluj si ai lua legatura cu dansa doar prin mail/telefon).
Cand te hotarasti ce si cum, iti pot da detalii de contact pentru ambii medici.
Eu vreau sa discut cu dr. Ciochinaru de la Medlife, am citit despre experienta dansului si in plus, din ce au mai scris fetele, e un medic OK.