Trombofilia, o cauza a infertilitatii - 72 -
Raspunsuri - Pagina 13
sorinella spune:
Eliza multumesc
eu am inceput cu ultimele analize hormonale mai am de facut pt ziua a 3 fsh,lh,prolacina si tsh si pt a 14 fsh,lh,prolactina si estradiol.
Mi-am facut cele pt tiroida in decembrie dupa avortul spontan
TSH-HORMONUL HIPOFIZAR TIREOSTIMULATOR BAZAL
0,4070 #956;U/ml (0,4-4,0)
FT4-TIROXINA SERICA LIBERA
1,28 n g / d l (0.89 -1.76)
16,5 pmol/L (11.5 - 22.7)
Anticorpi anti microzomiali tiroidieni (anticorpi anti TPO)
13,5 IU/ml
VALORI NORMALE : < 35 IU/ml
Anticorpi anti tiroglobulina............ 39,1 UI/mL (< 34)
Medicul zicea ca in principiu au iesit bine
Sa raman insarcinata nu am mai incercat dupa chiuretajul din mai,astept sa termin cu toate analizele,sa merg la un hematolog.Dupa prima pierdere am ramas dupa 2 luni,poate a fost prea repede dar acum stiu ca problema e mutatia pe care o am.
Anna85 spune:
Am fost si eu la doamna doctor Uscatescu... Am fost preluata de dna Viorica care m-a impresionat cu blandetea si rabdarea dansei!
Va multumesc foarte mult caci datorita voua m-am hotarat sa merg la dansa si datorita colegelor mele care si ele sunt pacientele doamnei dr...
Sa ne ajute Dumnezeu sa ducem sarcina pana la termen!
Ana-Maria, 26 ani, Mutatiile 677C>T si 1298 A>C in gena MTHFR prezente in stare heterozigota, o sarcina oprita in evolutie la 5 saptamani si 4 zile, in 2011.Operatie laparoscopica pt ovare micropolichistice, martie 2012.
"Atunci cand exista dragoste si jertfire de sine, totdeauna se pune unul in situatia celuilalt, il intelege si il doare. Si atunci cand cineva il primeste pe aproapele in inima sa indurerata, il primeste pe insusi Hristos, Care il umple cu si mai multa veselie duhovniceasca."(Parintele Paisie Aghioritul)[url=http://lilypie.com][/url]
eliza70 spune:
Buna Sorinella,
Intr-adevar analizele de tiroida sunt in regula.
Cand faci un profil hormonal complet e bine sa-l faci pe acelasi ciclu
(Z3, apoi Z14, apoi Z21), nu pe cicluri diferite (adica Z21 de pe un ciclu si Z3 si Z14 de la ciclul urmator), pentru a avea o imagine mai corecta de ansamblu.
Nu uita in Ziua 3 a ciclului sa faci estradiolul, care este foarte important.
Dupa ce ai toate aceste analize hormonale e bine sa i le arati unui medic ginecolog care are ceva experienta in domeniul fertilizarilor in vitro.
Ai dreptate, o sa incerci din nou dupa ce te lamuresti cu ce a iesit in rezultatele analizelor tale.
Multa sanatate!
Eliza.
velvet spune:
buna seara am si eu o nelamurire/intrebare.am citit de curand ca mutatia factorului Leiden este responsabila,printre altele,si de infertilitate primara.eu sunt posesoarea unui Leiden heterozigot si a unui MTHFR A homozigot.nu am ramas niciodata insarcinata din cauza unei spermograme nu f bune.este posibil sa fie si leidenul de vina pt ca nu am ramas niciodata insarcinata?va multumesc
olimp spune:
velvet este greu de spus daca doar mutatia facotrulul Leiden sa fie vinovata , binenteles nici sparmograma sotului nu este de cea mai stralucita dupa cum spui tu , dar am intalnit fete care au ramas insarcinate chear daca spermogara a fost slabuta.
oricum daca ai mutatia in sine discuta cu un hematolog daca nu ai facut-o inca el poate sa te lamuteasca mai bine in ceea ce priveste situatia ta .
foarte importante sunt si analizele hormonale , ele pot ascunde alte capcane care sa te impiedice sa ramai insarcinata , sa verifici ovulatia , endometrul , sunt multe nu stiu cate dintre acestea le-ai facut.
pentru mutatie trebuie tratanment in general , aspenter cel putin , complex viatminos de B-uri pt MTHFR , cel mai bine caut-o pe d-na Avram la telefon sau e-mal si te ajuta cu mare placere.
XIII Val34 Leu - heterozigot , PAI-1 -heterozigot , MTHFR C667T - heterozigot
2010 ian. sarcina oprita din ev la 8 sapt ,april embolizare fibrom ,2011 vara -3 IUI , april 2012 fibrom uterin operat
velvet spune:
olimp,multumesc de raspuns nu,nu am ajuns la un dr hematolog.ma gandeam sa ii scriu un mail ori dnei dr uscatescu ori dnei dr avram.mailul dr avram nu il am.nu pot ajunge nici in bucuresti prea curand.si stiu ca la fundeni trebuie sa fii la 7 dimineata.am facut hormonii,toti oki,si cei de tiroida.ovulatie am,asa cred,am facut eco a 2a zi dupa ovulatie si aveam lichid in douglas.eco transvaginal oki,endometru de 8 in ziua 8 a cm ului.doar ca mi s-a scris de dr albu-endometru neomogen.a zis ca e oki ca marime,dar inainte de FIV mi-ar face o histeroscopie.la IA nu e nevoie.am facut si HSG in septembrie anul trecut,trompe permeabile.da,spermograma noastra nu e deloc buna,face sotul tratament de la sf lui ianuarie.o sa repetam si hotaram atunci ce vom face.nu sunt pregatita de FIV nici psihic ,nici financiar.am aceleasi sentimente ca si tine,te-am citit...greu,tot mai greu...
in legatura cu mutatiile,mi-a zis dr albu sa iau acifol,femibion si l-am intrebat de aspenter si a zis ca nu recomanda.eu totusi iau unul la 2 zile.luasem unu pe zi,dar cred ca e prea mult deocamdata.am facut toate analizele de trombofilie,toate bune.si homocisteina,in limite.in afara de aceste 2 mutatii care mi-au iesit pozitive,din pacate.
olimp spune:
velvet adresa de e-mail a doctoritei Avram este simona.avram@medcenter.ro scrie-i e amabila , daca doresti am si nr de telefon , eu am primit consultatia la telefon , desi sunt din Cluj nu am mai ajuns la ea pentru ca mi-a raspuns telefonic la intrebarile mele.
mie mia dat asa , bine aici si ginecoloaga : aspenter 75 mg 1/zi preconceptional , magne B6 , femibion . acid folic , si daca se instaleaza sarcina renuntam la aspenter si se trece pe claxane 0,4 /zi.
stiu cum te simti , nici eu nu sunt foarte pregatita financiar in cazul unui FIV , mi-am cam cheltuit banii pe operatia de fibrom care am facut-o in Debrecen , dar a meritat.
XIII Val34 Leu - heterozigot , PAI-1 -heterozigot , MTHFR C667T - heterozigot
2010 ian. sarcina oprita din ev la 8 sapt ,april embolizare fibrom ,2011 vara -3 IUI , april 2012 fibrom uterin operat
sylena spune:
Buna fetelor,
Revin cu vesti dupa ce am facut mutatiile genetice se pare ca sunt posesoarea a 2 din ele si anume:
MTHFR MUTATIA 1298 A in stare heterozigota
PAI MUTATIA -675 4G in stare heterozigota
Precizez ca am fost la fundeni inainte de a afla rezultatul lor si am 2 luni tratament cu aspenter + vitamine. Oare e suficient? Peste 2 luni dr U mi-a recomandat sa vin din nou sa vedem ce rezultate imi ies, cu toate ca de data asta doar LA2 a iesit mai mare decat in limite.
MTHFR 1298 A heretozigota si PAI -675 4G heterozigota/ 2 sarcini oprite in ev la 6s si 4s (avort menstrual)