Trombofilia, o cauza a infertilitatii - 72 -
Raspunsuri - Pagina 12
sorinella spune:
Nu inteleg de ce medicul meu nu imi recomanda sa iau si altceva inafara de acid folic.Vad ca voi aveti de luat tot felul de vitamine,etc..Se pare ca trebuie sa-mi gasesc repede un hematolog
am revenit azi de la doctor si in legatura cu mutatiile mi-a spus ca deocamdata preconceptional sa iau Femibion 1, acid folic 5 mg , magne B6 , aspenter 75 , si dupa instalarea sarcinii sa trec pe clexane 0,4 mg.
acum problema este sa reusesc sa raman insarcinata , de 2 ani jumatate nu am mai reusit.
XIII Val34 Leu - heterozigot , PAI-1 -heterozigot , MTHFR C667T - heterozigot
2010 ian. sarcina oprita din ev la 8 sapt ,april embolizare fibrom ,2011 vara -3 IUI , april 2012 fibrom uterin operat
[/quote]
crismoni spune:
am primit si eu rezultatele la mutatiile trombofilice si suna cam asa:
pozitiv la factor II, factor XIII Val34Leu si PAI-1 - heterozigote
pozitiv la MTHFR C677T homozigot
negativ factor V Leide si MTHFR A1298C
recomandari medic genetician: Aspenter si acid folic, in sarcina si Clexane, testarea membrilor familiei
Fetele cu experienta ce-mi puteti spune, inca nu am ajuns la hematolog si ginecolog
Mutatii:
- factor II G20210A - heterozigot
- factor XIII Val34Leu - heterozigot
- PAI -1 - heterozigot
- MTHFR C677T - homozigot
o sarcina oprita in evolutie la 3 saptamani in iulie 2010
in asteptare pt FIV cu dosar depus la Polisano Sibiu
eliza70 spune:
Buna Sorinella,
Progesteronul din Z21 este bun (Z21 este in faza luteala, cam la mijlocul fazei luteale). La progesteron e rau sa fie mic, dar se
da Utrogestan si/sau progesteron injectabil daca este cazul.
Nu e cazul tau, dar ti-am scris era bine sa fii facut si LH-ul in Z21.
Testosteronul e bun, e in limite si nu are legatura cu ziua de ciclu.
Fa-ti un profil de Z3 (FSH, LH, estradiol si prolactina), ca spui ca nu mai ramai insarcinata. Daca FSH-ul e peste limita laboratorului pentru faza foliculara, trebuie sa faci mai tarziu Inhibina B si AMH (pentru a vedea ce rezerva ovariana mai ai ca sa nu pierzi timp pretios si sa faci o fertilizare in vitro).
Daca iti este greu sa vii la Bucuresti la hematolog, intereseaza-te daca exista un hematolog bun cu competenta obstreticala la Cluj. Asa intelesesem ca ar exista. Oricum daca vii la Fundeni dimineata, ti se recolteaza sangele, anunti ca vii de departe si ti se dau rezultatele si tratamentul pe la orele 14 -15. Ultimul tratament care ti s-a propus de medic pare mai ca lumea.
Nu uita de partea cu endocrinologul. Intereseaza-te de un medic bun si fa-ti analizele TSH, free T3, free T4, prolactina in Z3, eventual DHEA-S si ATPO (Antitireoperoxidaza). Du-te cu analizele la dansul si ceri si o ecografie la tiroida. Eu nu am reusit sa raman insarcinata pana nu am luat luni de zile Siofor (faceam mereu chisturi ovariene), Dostinex si Thyrozol.
Asa m-a echilibrat hormonal dr. endocrinolog inainte de FIV.
Multa sanatate!
Eliza.
eliza70 spune:
Buna Crismoni,
Eu am doua mutatii MTHFR heterozigote si cand am aflat de ele am fost la medicul genetician mai intai.
Dansul mi-a spus ca fara Aspenter si Clexane nu voi reusi sa trec de saptamana 5 de sarcina.
Mai tarziu ama ajuns la dna dr Avram care m-a intrebat daca surorile sau verisoarele mele pe linie materna (fetele surorii mamei mele) au pierdut sarcini. Intr-adevar doua verisoare pierdusera sarcini pana in luna 3. Dupa ce am aflat de tratament, una din verisoare a fost tratata de dna dr Uscatescu pe perioada sarcinii cu Clexane de 0,4 ca si pe mine si are o fetita sanatoasa.
Trebuie sa gasesti un medic hematolog cu competenta obstreticala ca sa-ti stabileasca tratamentul complet si doza de Clexane.
Citeste te rog ce i-am scris Sorinellei de endocrinolog si fa-ti analizele inainte de a te duce sa faci FIV. Daca tiroida nu e OK,
nu e bine sa faci FIV pana nu te tratezi. La fel daca prolactina este foarte mare, trebuie scazuta cu Dostinex inainte de FIV ca sa ai sanse cat mai mari.
Sanatate multa!
Eliza.
myhadavid spune:
OLIMP, LA CINE AI FOST IN CLUJ??? LA DR. AVRAM???
eu inca n-am reusit sa le scriu e-mail (probleme de snanate cu piticul)...si sapt asta vreau sa fac si sindromul antifosfolip...cand merg sa le am pe toate
caresse spune:
Eliza70, multumesc mult!
Am hotarat sa ma duc la GeneticLab pentru ca am sflat de la Simonia ca acolo lucreaza si dr Albu despre care am auzit numai de bine. Sunt programata la o dna dr Milea,Mirea sau cam asa ceva (sotul meu nu retine nume si el este cel care a aranjat intalnirea) . Banuiesc ca mai intai se va uita pe analize si examenul antomopatologic si deupa aceea vom face analize. Adica, sper ca va face asa !
In legatura cu acidul folic, eu consider ca trebuie luat, pentru ca defectele de tub neural trebuie evitate.
O zi usoara !
Mami de Andrei (5.8 ani) si de ingeras Elena (22s- 19.05.2012)
olimp spune:
myhadavid da cu dansa am discutat telefonic si mi-a recomandat taratamentul , si acelasi tratament mi-a fost confirmat si de catre ginecoloaga mea. Eu fosolipidicul nu l-am mai facut .
XIII Val34 Leu - heterozigot , PAI-1 -heterozigot , MTHFR C667T - heterozigot
2010 ian. sarcina oprita din ev la 8 sapt ,april embolizare fibrom ,2011 vara -3 IUI , april 2012 fibrom uterin operat
crismoni spune:
multumesc fetelor pentru raspunsuri
aveti idee cand va fii dna dr. Avram in Cluj saptamana viitoare?
Mutatii:
- factor II G20210A - heterozigot
- factor XIII Val34Leu - heterozigot
- PAI -1 - heterozigot
- MTHFR C677T - homozigot
o sarcina oprita in evolutie la 3 saptamani in iulie 2010
in asteptare pt FIV cu dosar depus la Polisano Sibiu
eliza70 spune:
Cu placere Caresse.
Du-te ca daca acolo lucreaza dr. Albu Dinu, e un profesionist.
Dansul e si ginecolog si genetician si este primul medic care mi-a
spus ca eu nu pot tine o sarcina fara Aspenter si Clexane, vazand mutatiile mele.
Succes!
Eliza.