Colectia de toamna-iarna 2005 (37)
Raspunsuri - Pagina 11
ilenutza spune:
Cu ce ?
Nu am nascut....
Azi a luat sotul carut si scaunel.Nu le-am vazut inca decat pe net, graco ultima plus ts
Cate porcarii de aruncat banii au parut, m-am crucit....
Trebuie sa mai aduca patutul, ni-l imprumuta niste amici, de lemn , alb Ikea...
Ile , mami de V si A ,
lavi02 spune:
Mihaela pardon, scuzati nu asta am vrut sa spun. voiam sa zic cand ne vedem ai sa vezi ce usor mi-e mie cu bb3 :)
Ilenuta, bravo pentru achizitii, sa le folositi cu placere! Asa e, s-au inventata 100 de chestii pe care sa dai banii si de care sa nu mai stii cum sa scapi dupa cateva luni. Eu ma limitez cat pot cu achizitiile la bb3 si e foarte bine.
meems spune:
Lavi, sa-ti traiasca nepotica!
Ioana, faptul ca nasiti atat de des imi confirma ceea ce credeam deja: ca sunteti o familie deosebita!
Bafta cu burtica Mariei, sa-i dati de cap...
Miha, bravo ca ati scapat de colici!
Ile, sa va fie de bine achizitiile! Zic si eu ca Lavi: cu cat mai putine, cu atat mai bine.
mihaela_80 spune:
Ramasesem datoare cu povestea nasterii. Cu atat mai mult cu cat nu e vorba de o nastere oarecare - ci de una care a durat o luna si o saptamana, care s-a desfasurat,adica, de-a lungul a 37 de nopti si o dupa-amiaza :)
Staza renala aparuta la 33 de saptamani mi-a dat noapte de noapte contractii ca la balamuc, asa incat pe 4 iunie cand au aparut iar, pe la 11 dimineata, intarituri de burta la 20-15-10-5 minute, m-am intins frumusel in pat si mi-am comandat o noua carte pe kindle, ca se anunta o noapte grea. Pe la 4 dupa-amiaza citisem deja cateva capitole de Ana Karenina in germana :), tradusa cu niste fraze asa de alambicate, ca trasesem si cateva reprize de somn intre timp. Pe cand toata lumea buna se afla la ceai acasa la Kitty, s-a auzit deodata poc de-a sarit catelul de pe patura, s-a uitat in jur si s-a culcat la loc.
Eu, in schimb, stand cu fundul intr-o balta calda, aveam o banuiala ca pana aici mi-a fost cu somnul :)Contractiile erau deja la 4 minute, capul familiei era isterizat ca nu ma misc mai repede spre spital, Maya se invartea prin hol cu scaunul de masina pt bb in brate.
La spital la triaj m-au privit cu scepticism. Sigur aveti contractii adevarate? s-a rupt si apa, zic. Eh, spun ei, pt asta o sa va testeze ei sus pe sectie.
Sus pe sectie era luna plina :) 3 sali de nasteri, 2 doctori si 3 moase impartiti la vreo 11 gravide. Eu eram cea mai pasnica dintre toate: restul luasera in serios ce scrie in brosura pt femei insarcinate primita de la casa de asigurari : ca e normal ca in travaliu sa injuri, sa fii agresiva cu partenerul si sa bruschezi personalul medical, ei sunt obisnuiti si nu se supara :)
Litrul de apa de pe pantalonii mei s-a colorat cum trebuie in contact cu hartia testului.: din fericire, nu ma pocnise brusc incontinenta urinara. Si mai bine chiar, monitorul tinea cu mine: alea erau contractii adevarate, la 3-4 minute. Moasa de serviciu a oftat uitandu-se la medicul de garda: o internam, ce sa-i facem....Si catre mine: dar sa va mai plimbati prin curte, ca n-avem nici sala de travaliu nici camere libere si mai veniti peste o ora la monitorizare.
In curtea spitalului teii erau in floare :) 3 pasi, al patrulea pe contractie, 3 pasi,iar contractie, de vreo 10 ori pana ce pe contractie n-am mai putut sa merg si imi venea sa ma tin de ceva.
La 18.30 am primit un pat intr-o camera de 2 persoane : vecina mea era japoneza si nascuse dimineata. Nu stiu cum le doare pe femeile japoneze la nastere, dar cred ca ele reusesc sa nu se invarta in jurul patului sau sa se lase in genunchi langa el, ca ma privea oripilata cand incepeam (desi nu scoteam un sunet, respiram frumos, mandra de atata auto-control).
Asa ca m-am hotarat sa imi petrec restul travaliului pe casa scarii, unde era liniste, toata lumea circula cu liftul. Am urcat de cateva ori cele 4 etaje, sus de tot am gasit o sala de conferinte goala, cu niste scaune rotative numai bune de fatait cand stateam in genunchi. Peretii erau dati cu ceva zgrunturos, bun de pipait, iar de la geam panorama era superba. Si apropo de perspectiva: cand incepea sa se adune disperarea, imi trimite Lavi sms: gandeste-te ca in ceilalti ani in ziua asta o sa faci tort :) Si-asa mi-a mai crescut putin moralul si s-a oprit in plina desfasurare episodul de plans de mila proprie.
Trebuia sa mai merg la monitorizare la 8 dar la 7.30 contractiile erau chiar neprietenoase asa ca m-am tarat pe scari in ritmul treapta - contractie, contractie, contractie, auleu, asta nu se mai termina, treapta, vai de capul meu, ajungand victorioasa si transpirata la etajul de nascut sa cer epidurala, ca de aia s-a inventat. Dilatatie 6, va aducem formularele de consimtamant se le semnati dupa care i-me-di-at vine si anestezistul.
Sala de nasteri (aia minunata, pe care o vizitasem, cu cada de baie, mingiute de toate formele si culorile, franghie atarnata din tavan si alte delicii) libera tot nu era (din toate trei se auzeau niste urlete fioroase). Asa ca poftiti pe hol, la monitorizare (holul lung si lat, de-o parte si de alta, despartite de paravane si de perdelute, aparate de monitorizare cu paturile aferente.
M-au montat pe pat si au uitat sa traga paravanul. In patul de vizavi, un cuplu tanar, cred ca inca la liceu erau, cu sarcina mica, de vreo 5 luni, veniti la control de rutina. S-au uitat entuziasmati si induiosati la burta mea mare si si-au pipait-o pe a lor, cu ochii spre viitorul luminos. Ce dragut, au zis ei.
Un sfert de ora mai tarziu, dupa vreo 6 contractii in care eu eram ba in pat, ba langa pat, ba sub pat, cu autocontrolul mult diminuat, cauza din care se intampla sa mai gem, tanarul viitor tata era deja palid si ma intreba ingrijorat: va simtiti bine?
Excelent, am spus, si mi-am bagat iar nasul in perna de alaptat pe care si-o uitase acolo cineva: mirosea a sampon de grepfruit si miros mai bun in timpul unei contractii nu exista pe lume.
Intre timp completasem si formularul cu 100 de intrebari si semnasem ca daca mor, raman paralizata sau cu dureri cronice in urma epiduralei nimeni nu poate fi tras la raspundere. Semnasem cu entuziasm. Sincer vorbind, toate pareau optiuni mai bune decat ce mi se intampla in momentul ala. Nici vizualizarea tortului lui Lavi nu mai producea niciun efect pozitiv, motiv pentru care nu i-am mai raspuns la sms.
Doctorita care la 8.30 m-a controlat si a spus: aveti dilatatie 9, haideti in sala de nasteri, ca s-a eliberat avea cei mai frumosi ochi din lume. Dupa ce s-a terminat totul i-am si spus si s-a inrosit :)
M-au instalat pe un pat normal (eu asteptam trioul: schimbat in haine de spital - epilat - clisma (dupa atata suferinta credeam ca merit si ceva relaxare:) dar n-am avut dreptul la niciuna dintre aceste bucurii.
A, la noi nu se practica, mi-a zis jumatatea de cap de moasa care bagase nasul pe usa sa vada daca n-am nascut, daca nu m-am transformat intr-un crocobaur sau daca n-am potential de urlat-dat in judecata spitalul. Negativ la toate, a conchis ea si a zburat in fuga spre sala alaturata de travaliu, unde o localnica zbiera in dulcele dialect local: Vreau cezariana ca moooooor :)))
Nu i-au facut, dar nici n-a murit, dimpotriva. M-am intalnit dimineata urmatoare cu ea la micul dejun si avea o pofta de mancare de lup.
Aparatul meu de monitorizare arata contractii de 2 minute cu pauza de 20 de secunde intre ele. Bun si atat. Nu mai aveam forta sa cobor din pat si sa ma dau uta-uta pe minge, dar puteam in sfarsit sa trag de franghia aia atarnata din tavan. Un cearsaf, de fapt, albastru cu luni galbene pe ele, altceva nu-mi amintesc. A, si era fixat foarte bine, treaba nemteasca.
Urmatoarei jumatati de cap aparute in usa i-am spus ca eu trebuie sa imping. S-a uitat stanga-dreapta sa vada daca nu o salveaza cineva, nu era nimeni. Hartia cu contractii era, iar, de acord cu mine.
La ora noua aveam dilatatie 10, au aparut o moasa adolescenta :0 si doctorita cu ochi frumosi in care m-am uitat cu disperare si am rugat-o sa nu ma mai lase singura. Mi-a promis ca nu, dar pleaca numai un pic,sa aduca anestezistul :) El a venit, s-a prezentat frumos (a zis poezia repede-repede, intre 2 contractii, ca in rest ma intorceam cu spatele la ei si era clar ca nu-i mai aud) si si-a cerut scuze ca a intarziat, dar au fost multe nasteri, si ca vrea sa imi explice ca din punct de vedere medical, cantarind riscurile si beneficiile si avand in vedere stadiul la care si bla bla bla...
Vreti sa spuneti ca nu mai are rost sa facem epidurala, asa-i? am gemut eu, iar el a scuturat de multe ori din cap fericit ca da, s-a asigurat ca sunt multumita de decizie si n-o sa-i dau in judecata si a fugit disperat spre camera alaturata de travaliu, unde cineva urla, de data asta cu accent rusesc sau polonez: nu mai pot, o sa mooooor.
Nici ea n-a murit, ca am vazut-o a doua zi la micul dejun. Era bulgaroaica si pe fetita ei o chema Maria.
Dupa vreo ora de impins (bun cearsaful ala, domle) s-au hotarat sa ma ajute cu apasat pe burta, ca asta mica era mare si nu cred c-as fi reusit singura.
Au facut lumina difuza, sa nu sperie copilul, dupa aia au luat-o si mi-au pus-o pe piept si au taiat cordonul de-abia dupa ce nu mai pulsa. A plans un pic de tot, cat i-au aspirat nasul, dupa care s-a impins in picioruse pana la san si asta a fost tot. A stat acolo si cat au tesut frumos :)doctorita si seful de sectie, si dupa aia, cand au venit Maya si proaspatul tata in vizita.
Acesta din urma era ingrozit ca l-am dus cu zaharelul si l-am chemat abia dupa nastere, de parca o fatza palida prin jur imi mai lipsea.
M-au intrebat daca vreau sa pastrez placenta (wtf?) si au plecat, lasandu-ne in liniste vreo ora pana a venit pediatrul, care a masurat bb de 3650, 52 de cm si a imbracat-o in costumas de spital cu ursuleti
Era 11 seara si era liniste - mi-au spus asistentele dimineata ca au fost 10 nasteri toata ziua, de obicei au 3, iar 5 dintre ele intre 8 si 10 seara :)
Eu ma gandeam, din nou, ca la anul asta si in toti care vor veni, in ziua asta o sa fac tort.
lavi02 spune:
Ce surpriza frumoasa pentru alaptatul de ora 6 fara un sfert!
Hihi, tu ai prins urmatoarea luna plina dupa mine, fiind 29 de zile intre nasterile noastre! Cand ma plimbam eu in travaliu ma uitam pe geam la luna plina si maaaare.
Edit: foarte frumoasa povestea!!!!!!
Sa va traiasca dulcica de Emilia mancacioasa!!!
Imi amintesc cum erai tu entuziasmata de toate amenajarile pentru travliu din sala de nasteri - n-ai prea apucat sa te bucuri de ele.
Noki_Lara spune:
Guten morgen in viteza luminii.
Lavi, nu am uitat sa te sun. Pur si simplu nu apuc.
Miha, superba povestea! Si tare amuzanta. Of, mie Lavi nu mi-a zis nimic de tort in momentele de nascare. E drept ca nci nu prea avea candMi-a placut de Emilia cum a dat din picioare pana la sursa de food.
Voi stiti ca saptaman viitoare e tabara???? Io ieri am reailizat iminenta evenimentului.So, cum ne organizam cu deplasarea?
Ando, sper ca citesti foruul. Ca timp ai amu. Baga proceduri de deplasare.
corap spune:
salutari de dupa vacanta
Miri, eu zic sa ne luam bilete numai pentru dus si sa ne intoarcem cand ne-om intoarce. sau cu trenul de mai tarziu...
PS: ai mei cica vin amandoi (asta era varianta de ieri, mai au 2 zile la dispozitie sa se hotarasca definitiv )
mai scriu, acu' ma pun la curent cu noutatile (am obs. ca n-a nascut ile )
ilenutza spune:
Cand e urmatoarea luna plina?Asta ca sa mai am ceva de rumegat...
Mihaela, frumos travaliul tau pe scari!!Sa inteleg sa nu l-ai vrut pe soata acolo
Si nu am inteles, te-a durut sau nu?Glumesc....
Ai fost o viteaza si ai pove f frumos si emotionant.
Ref la cheltuieli, si eu vreau sa le tin la minim.Am luat doar caruciorul nou, ca achizitie mai oneroasa.
Dar unele noutati sunt atat de haioase.
De ex stiati ca exista un fel de suzeta care in loc de tetina are un saculet de panza in care poti pune bucatele de mancare pt cand incepe cu dintii.BB molfaie acolo si nu se ineaca...
Sau incalzitor de bibe si borcanele
Sau bibe de sticla -la mare moda...
Sau o multime de produse bio pt baie si ingrijre bbBani sa fie...
Miha, Lavi ati luat cadou la fete din partea lui bb?
Mai avem de adus patutul acasa si gata...
Ile , mami de V si A ,