Cu motorhome-ul prin Europa

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cris_stef spune:

Frumoasa prezentare a Italiei. Multumesc, daca vom iesi cu masina, cu siguranta vom evita Italia. Noi am vazut Roma primavara aceasta cu avionul. Pentru Venetia vom cauta alta data oferta de low-cost.

Astept cu interes si restul aventurii. Detaliile oferite ma ajuta mult in a-mi crea o imagine despre Europa cu masina. Multumesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

partea a 5-a...

GPS-ul ne-a bagat pe o autostrada gratuita, cea de care pomeneam mai
devreme. Din fericire nu era aglomerata. Drumul a fost cumplit, prin
munti, autostrada plina de gauri si balti. La un moment dat a inceput sa ploua. Elefanta s-a descurcat foarte bine pe serpentine, a zdranganit din toate incheieturile cand am mai intrat intr-o groapa. Din loc in loc erau puse semne ca se repara strada, o banda era inchisa si se mergea doar pe un sens. Se facea coada pe ambele parti, italienii nervosi. Dar nu am vazut pe nimeni care sa lucreze propriu-zis, doar drumurile inchise si semnele puse.

Am mers cat am putut de mult si am ajuns intr-un orasel la mare, Carrara, de unde se scoate marmura de Carrara. Orasul era ca un oras fantoma, rar vedeai pe cineva pe strada. Ne-am oprit sa ne bagam picioarele in apa. Plaja murdara, pustie, un african ne-a acostat si incerca sa ne vanda posete 'de firma', prada si gucci la 20 euro. Pe malul marii erau vile frumoase si parasite. Parca orasul a avut vremea lui de glorie, dar ceva s-a intamplat. Plantele, tufisurile erau crescute si neingrijite. Vilele aveau garduri foarte inalte cu sarma ghimpata. Oamenii se uitau ciudat la noi asa ca am decis sa plecam mai departe. Mi s-a parut interesant ca bordura de la trotuar era de marmura, trotuarul murdar si plin de gauri.

Am ajuns in nordul Italiei in Iseo spre seara. Peisajul s-a imbunatatit simtitor odata cu trecerea in nordul Italiei. Pe malul lacului sunt cateva campuri. Ne-am oprit la un camp de 4 corturi si am fost cazati fix pe malul apei. De la masina pana la apa erau cativa metri. Campul era micut si plin de nemti. Si aici limba oficiala era germana. Facilitatile foarte curate, nimic de reprosat. Aveau pana si chiflele calde dimineata cum ne-am obisnuit in Germania. Am adormit cu sunetul apei, a fost foarte placut.

Cred ca Iseo a salvat Italia pentru noi. Dimineata am putut sa admiram locul unde am ajuns. Am prins o vreme superba. Lacul foarte mare, un peisaj de vis. Am decis sa exploram oraselul si imprejurimile. Orasul absolut superb, cu stradute inguste unde se mergea doar pe jos sau cu bicicleta, casutele in majoritate foarte bine ingrijite. Am prins si o piata, am vizitat o gramada de locuri. Ne-a placut atat de mult ca am decis sa mai ramanem.

Intr-o dimineata am plecat cu trenul sa vedem un alt orasel tot din zona. Am cumparat bilete si ne-am urcat in tren. In secunda urmatoare am regretat gestul. In tren niste figuri extrem de dubioase se uitau urat la noi. Mizerie cat cuprinde si o caldura si o zapuseala de ti se facea rau. La un moment dat apare controlorul moment in care am realizat ca suntem singurii care aveam bilet. Restul au dat ceva la controlor si i-a lasat in pace. Controlorul s-a oprit la noi si cand a vazut biletele ne-a zis: 'aaaa...pai voi aveti bilet. Veniti cu mine'. Si ne-a dus 2 vagoane mai in sus si am ajuns intr-un loc cat se poate de curat si civilizat, cu aer conditionat si pasageri cu care te simteai comfortabil sa calatoresti.

La receptia campului sotul meu a gasit o reclama la o firma care inchiriaza barci cu motor. Am rugat pe fata de la receptie sa sune sa intrebe de pret si disponibilitate. Se pare ca eram mai multe firme care inchiriau barci dar nici o barca pe lac. Nu mergea afacerea tare bine. Pentru barca pe care o vroia sotul meu ai nevoie de permis. Tipul de la firma intreaba daca sotul are permis de barca. Australian e bun? Orice era bun, atat timp cat aveau o scuza sa dea o barca. Ne-am plimbat pe lac linistiti, mai erau cativa nemti care au iesit cu caiacul, dar numai noi cu barca. Pe lac sunt cateva insulite, suficient de mari cat sa construiasca un castel. Ne-am apropiat de 2 dintre ele, sunt foarte dragute si interesante.

Restaurantele au fost foarte placute, pizza minunata. Copiii au hranit ratele si lebedele de pe lac. Per total a fost foarte placut, cu siguranta un loc pe care il recomand.

Am plecat devreme spre Elvetia. La intrarea in Elvetia ne-am oprit sa cumparam un voucher pentru autostrada. Trebuie sa cumperi pe un an chiar daca stai doar cateva zile. Am dat 40 de euro pe el si dupa ce l-am lipit pe geamul masinii am realizat ca mai era unul valabil acolo. Cineva a mai calatorit prin Elvetia cu masina aia. La granita se uitau la masini si pe unii ii oprea. Masina noastra avea numar nemtesc asa ca ne-a facut semn sa trecem.

Elvetia este o tarisoara cu un farmec anume, cateodata aveam impresia ca suntem intr-o poveste. Peisajele minunate, casutele dragute, mi-au adus aminte de Heidi. Am vazut cateva cascade suberbe iar undeva pe varful unui munte era zapada. Nu am vazut-o decat de la distanta dar a fost prima pe care pitica a vazut-o vreodata.

Elvetia e scumpa si superba. E mai complicat ca nu folosesc euro. Dar cu siguranta aveai senzatia ca lumea o duce mai bine decat in restul tarilor europene. Bravo lor ca nu s-au bagat in uniune si au ales sa-si protejeze cetatenii.

Nu am stat mult in Elvetia pentru ca vroiam sa ne intoarcem in Germania cat mai repede. Peste noapte ne-am oprit intr-un camp langa Lindau. Campul era pe malul lacului iar seara a venit o trupa de muzica populara si au cantat, lumea a dansat, am mancat mancare traditionala. A fos foarte frumos.

In Germania ne-am indreptat spre valea Rinului inainte de-a termina excursia in Frankfurt unde trebuia sa lasam masina si sa luam avionul spre casa.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danyalo spune:

Foarte foarte interesant si obiectiv scris! Felicitari! Si astept continuari daca mai exista! Asa intr-o visare am cazut ca pe likul dat de tine faceam simulari de motorhome-uri:)...Pe alocuri simteam mirosul celor descrise de tine desi nu le-am vazut niciodata !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

Mai ca imi vine sa ma duc cu rulota in excursie, asa frumos ai descris. Ma intrebau zilele trecute colegii mei angolezi ce oras din europa le-as recomanda sa vada. M-am gandit putin, am calatorit mult, cred ca am vazut tot ce se putea vedea turistic in Europa si nu numai dar daca ar fi sa zic pe nerasuflatelea ce mi-a placut mai mult as zice Roma. Mi s-a parut murdara, un metrou infect dar turistic vorbind a fost cea mai minunata experienta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marumiha spune:

Foarte frumos ,ce bine ca nu a-ti ajuns la Napoli.Parerea mea e ca iti trebuie mult ,mult curaj ca sa ajungi acolo.
Poate ca daca mergeati in nordul Italiei ,zona de munte (Dolomiti),va facea o frumoasa impresie ,ei sint mult mai organizati ,curati si corecti .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi2003 spune:

Ar fi interesante si niste poze - peisaj din calatorie, daca ai si daca vrei sa ni le-arati.
Oricum, multumesc pentru relatari. Ador sa citesc jurnale de calatorie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Eu astept cu nerabdare povesti din Valea Rinului pentru caas vrea sa ajungem prin zona la anul si tare as vrea sa aflu impresii de acolo. Vrem sa ducem fetele la Europapark in Rust si apoi sa ne mai plimbam vreo 2 zile prin zona daca avem ceva interesant de vazut.

Multumim tare mult!

Mergi la inceput