Concluzii dupa alegerile locale

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui eumada

.....ca astia noi sunt de o luna abia...

Noi? Care-s noi din astia de acum?

Rufus, Tora si iadele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

Rectific.... din nou la guvernare de o luna,na,e bine?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns glimmer spune:

Citat:
citat din mesajul lui Rufus

Citat:
citat din mesajul lui glimmer

Revenind la concluziile dupa alegeri, ca nu m-am putut abtine de la un comentariu off-topic, intrucat ma afecteaza tare situatia invatamantului, parerea mea este: toti o apa si-un pamant.

Deci parerea ta este ca legea invatamantului si toate deciziile in invatamant au fost proaste pentru ca n-au produs un efect imediat sau n-au gasit un cadru adecvat; plagiatorii nu trebuiau scosi la lumina decat toti sau nici unul; camere de supraveghere nu ne trebuiesc, pentru ca in primul an n-au dovedit ca pot contribui la schimbarea calitatii invatamantului,
Am inteles bine?
Dar macar poti spune (dupa parerea ta) cam ce ar trebui facut, ceva, orice, pentru cresterea instantanee a calitatii invatamantului?

Nu este vorba de a astepta imbunatatiri imediate in sistem, dar parerea mea este ca deciziile luate nu vor aduce nici in viitor evolutii macar multumitoare. Pentru ca a lipsit si lipseste buna-credinta ori buna intentie (aici includ si chestiunea cu plagiatul, faptul ca "descopera" plagiate vechi de ani de zile numai in momentul cand respectivul devine ministru). Nu am spus nicaieri ca nu e buna masura cu acele camere de supraveghere, ba din contra. Este probabil una dintre putinele masuri bune si de efect, insa e prea putin.

Nu exista masuri cu efect instantaneu, asta stim cu totii, faptul ca nu pot eu veni cu niste masuri concrete care ar imbunatati pe loc sistemul nu dovedeste nimic. Dar cred ca gresim cand gasim astfel de scuze celor care ajung sa ne conduca.

Poate sunt pesimista, insa vom vedea cum vor mai merge lucrurile pe masura ce vor iesi la pensie profesorii formati in vremurile cand facultatea era "pe bune" si care au ales profesia asta in mare majoritate din pasiune pentru disciplina respectiva sau pentru meseria de profesor. Desigur, nu toti cei din "garda veche" erau buni, nu toti cei din noua generatie sunt catastrofe, doar ca proportia, dupa parerea mea, s-a inversat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui Rufus
cam ce ar trebui facut, ceva, orice, pentru cresterea instantanee a calitatii invatamantului?

Iaca USL-ul ce face:
- anuleaza scaderea cifrei de scolarizare in invatamantul superior bugetat (oare stiu ei despre bacul care abia a inceput ceva ce noi doar banuim? - cresterea instantanee a promovabilitatii)
- dubleaza numarul de doctoranzi

Asadar o crestere instantanee a numarului de studenti si doctori pe care Romania ii scoate la foc automat. Insotita de cresterea instantanee a numarului de articole, referate si teze de doctorat publicate in analele sereleurilor universitare. Si reducerea instantanee a numarului de plagiate prin suspendarea accesului suspiciosilor la revistele stiintifice internationale.
- repune dijma sindicala pe salariul profesorilor - cresterea instantanee de circa 5 ori a veniturilor liderilor de sindicat, serios ciopartite de Funeriu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
Am vrut sa subliniez ca era invatamant de calitate,nu industrial unde intrau..ma rog toti.

Invatamantul industrial a scos in anii de dinainte de revolutie absolventi la fel de bine pregatiti ca cei din invatamantul real sau uman.
Cine a distrus invatamantul industrial? Iliescu&Co. Si sa n-o uitam pe abramburica care a desfiintat invatamantul profesional.

Mergi la inceput

Ce ai cu sindicatele?Ca nu le baga nimeni mana in buunar.Nu vrei sa fii membru,nu esti.

Ca se opreste pe statul de plata?Din cont se face viramentul automat in contul sindicatului.
Unde e problema?Indemnizatia liderului de sindicat?

Daca face treaba buna o merita daca nu,il lasi in plata domnului.
.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns glimmer spune:

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul

Citat:
citat din mesajul lui glimmer
Mult-auto-laudatul om de stiinta multivalent Funeriu, care nu si-ar lasa niciodata copilul sa invete in sistemul reformat de el, ma intreb de ce nu se intoarce din cercetarea din care a fost smuls pentru a ne aduce numai bine. Nu inteleg de ce a preferat sa lase balta cercetarea pentru a fi consilier. Nu stiu cum se face ca sunt valorosi cu totii numai in functiile politice.

Daca este sa ne plangem, toti ne plangem ca oamenii valorosi nu se baga-n politica si de aceea se duce Romania de rapa.
Daca se baga insa vreunul, toti sar cu gura pe el, ca de ce nu-si vede de cercetare, de ce se baga, sigur nu-i valoros daca se baga etc.

Pai in ritmul asta, nici la pastele cailor nu se va urni ceva in Romania. Si nu din vina politicienilor, ci din vina cetatenilor care ... nu vor de fapt nimic.

Daca si Funeriu ne pare fara valoare stiintifica inseamna ca antenele si realitatiletv gandesc deja in locul nostru ...

Dupa parerea mea, d-nul Funeriu a avut unele "iesiri" si "autoevaluari" care nu ii confirma valoarea. Faptul ca am avut ocazia sa ascult sau sa cunosc oameni cu adevarat valorosi ma face sa gandesc asa. Este, desigur, punctul meu de vedere.
Da, problema este ca oamenii cu adevarat valorosi stau deoparte sau chiar foarte departe.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul

Citat:
Am vrut sa subliniez ca era invatamant de calitate,nu industrial unde intrau..ma rog toti.

Invatamantul industrial a scos in anii de dinainte de revolutie absolventi la fel de bine pregatiti ca cei din invatamantul real sau uman.
Cine a distrus invatamantul industrial? Iliescu&Co. Si sa n-o uitam pe abramburica care a desfiintat invatamantul profesional.

Dinainte de revolutie,stiu.Dar io-s generatia imediat urmatoare,prima de dupa revolutie.Si ne-a venit un coleg de la un liceu de avioane.Noi clasa de reala.Nu a facut fata,nu putea sa invete cum se cerea.Si a plecat...inapoi.

Acu`....e politist.....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

daca tot se vorbeste de invatamantul pe vremea PSD-ului si cel de pe vremea PDL-ului, cred ca cel mai graitor exemplu ar fi cei de acum un an, cand Funeriu (PDL) a facut ce a facut la bacalaureat, iar madam Andronescu (PSD) a venit imediat cu propunerea ca absolventii de liceu care nu au luat bacul sa se poata inscrie la facultate chiar si fara diploma de bac... cea mai mare ineptie din istoria invatamantului romanesc de la origini si pana in prezent.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

USL are treaba in toate domeniile:

http://www.gandul.info/puterea-gandului/usl-da-cu-parul-9748145

Rufus, Tora si iadele

Mergi la inceput