Concluzii dupa alegerile locale

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui eumada
pdl-eii au facut varza sistemul de invatamant.

Mai precis, cum?
Pentru ca au scos la pensie fosilele? Pentru ca au scos plagiatele la vedere? Pentru ca au pus camerele pe cei care copiaza? Pentru ca au redus cifra de scolarizare umflata cu pompa? Pentru ca au inchis scoli cu doi-trei elevi? Pentru ca au lasat o multime de directori si de inspectori din opozitie? Pentru ca au facut primii o ierarhie calitativa a sutelor de universitati? Pentru ca au taiat dijma sindicala de pe fluturasii profesorilor?

Sistemul de invatamant este varza din cauza calitatii foarte slabe a cadrelor didactice care nu doresc, in marea lor majoritate, nicio reforma (ci doar mariri de salarii), a opozitiei vehemente a sindicatelor corupte pana-n maduva oaselor si, nu in ultimul rand, a calitatii foarte slabe a multor parinti.

Funeriu, in special, a reusit sa zdruncine staus-quo-ul ce dainuia de zeci de ani in gradina paleozoologica din invatamant, dar asta a durut foarte tare.

SI ce pune USL-ul in balanta cu Funeriu? O buticara, sefa de UniversitateSRL, cu CV imaginar? Apoi un plagiator cu zeci de plagiate, dintr-o universitate in care 80% din profesori se dovedesc acum a fi plagiatori pe banda rulanta? In cele din urma, un lider de sindicat analfabet? Cu astia vrea USL sa faca ce? Ce altceva decat restauratie?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

Taci mai,ca eu ma referam la sistemul de invatamant din vremea mea....serios..las` ca nici cu ai tai nu mi-e rusine.....ca parca in vremea portocaliilor au micsorat salariile profesorilor cu 25%......

Normal ca nu mai exista interes...ia munceste tu pe degeaba,pentru partid,vrei?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns glimmer spune:

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul
Pentru ca au scos la pensie fosilele?

De acord, dar asta nu a garantat calitatea celor care au venit "din urma" tot pe criterii indoielnice. Fiica-mea, de exemplu, are la scoala niste specimene de profesori tineri in locul carora as prefera oricand niste pensionari cu respect pentru meserie.

Citat:

Pentru ca au scos plagiatele la vedere?

O sa ma conving de buna lor credinta cand nu o sa le mai scoata numai pe cele pe care au interes politic sa le scoata.

Citat:

Pentru ca au pus camerele pe cei care copiaza? Pentru ca au redus cifra de scolarizare umflata cu pompa? Pentru ca au inchis scoli cu doi-trei elevi?

Si cum au dus masurile astea, mai putin camerele de luat vederi, la imbunatatirea calitatii invatamantului?

Citat:

Pentru ca au lasat o multime de directori si de inspectori din opozitie?

Nu stiu pe ce planeta s-a intamplat asta, ca la noi nu. Au ramas probabil numai cei care au stiut sa se "invarta", cum s-a mai intamplat si in alte unitati bugetare. Dau din nou exemplul scolii unde invata fiica-mea si unde noul inspector general dorea sa aduca o directoare care nici nu preda in scoala. Numai scandalul care a iesit cu profesorii si parintii l-au oprit. Dar directorul tot a fost schimbat cu cineva mai convenabil din punct de vedere politic.

Citat:

Pentru ca au facut primii o ierarhie calitativa a sutelor de universitati? Pentru ca au taiat dijma sindicala de pe fluturasii profesorilor?

Si cum a dus asta la imbunatatirea invatamantului in universitatile... stim noi care?

In plus, stim cu totii cum a decurs inscrierea in clasa pregatitoare si faptul ca nu exista conditii pentru implementarea multora din noile prevederi legislative. Aplicarea asta fortata a legilor care s-a practicat in ultima vreme, fara existenta conditiilor necesare a facut rau in mai multe domenii. Mult-auto-laudatul om de stiinta multivalent Funeriu, care nu si-ar lasa niciodata copilul sa invete in sistemul reformat de el, ma intreb de ce nu se intoarce din cercetarea din care a fost smuls pentru a ne aduce numai bine. Nu inteleg de ce a preferat sa lase balta cercetarea pentru a fi consilier. Nu stiu cum se face ca sunt valorosi cu totii numai in functiile politice.

Revenind la concluziile dupa alegeri, ca nu m-am putut abtine de la un comentariu off-topic, intrucat ma afecteaza tare situatia invatamantului, parerea mea este: toti o apa si-un pamant.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:

Sistemul pana au venit aia la putere era perfect.Se intra pe meritul propriu.....fara cadouri la invatatoare ca sa dea note mari sa fie media buna.....invatam si gata.Regret vremurile cand intrau la facultate doar cei care invatau...na,ia de aici.Si nu te da lovit....

Mada, asta e gluma zilei. Ba nu, a lunii.
Ba nu..cred ca a anului.

Rufus, Tora si iadele

Mergi la inceput

Cum adica?
Sper sa se revina la invatat.Au promovat non valori in locul celor cu experienta...bine a zis Glimmer...
Eu am invatat si am dat admiterea cand era greu.Am intrat la liceu de renume in primii 10.Garantat am invatat.La facultate la fel.....cand am terminat-o stiam meserie deja.

Acum e o varza.Ai mei nu s-au dus cu flori si cadouri....
Doar am invatat.

Si cred ca in 91 era greu zic eu.Acu` 21 de ani.
Acum mi-e rusine de ceea ce a ajuns liceul meu.
Pipitze care nu stiu decat de club...
No,da acu`.....mai ai de aruncat sagetutze

Astept,na.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui glimmer

Revenind la concluziile dupa alegeri, ca nu m-am putut abtine de la un comentariu off-topic, intrucat ma afecteaza tare situatia invatamantului, parerea mea este: toti o apa si-un pamant.

Deci parerea ta este ca legea invatamantului si toate deciziile in invatamant au fost proaste pentru ca n-au produs un efect imediat sau n-au gasit un cadru adecvat; plagiatorii nu trebuiau scosi la lumina decat toti sau nici unul; camere de supraveghere nu ne trebuiesc, pentru ca in primul an n-au dovedit ca pot contribui la schimbarea calitatii invatamantului,
Am inteles bine?
Dar macar poti spune (dupa parerea ta) cam ce ar trebui facut, ceva, orice, pentru cresterea instantanee a calitatii invatamantului?

Rufus, Tora si iadele

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui glimmer
Mult-auto-laudatul om de stiinta multivalent Funeriu, care nu si-ar lasa niciodata copilul sa invete in sistemul reformat de el, ma intreb de ce nu se intoarce din cercetarea din care a fost smuls pentru a ne aduce numai bine. Nu inteleg de ce a preferat sa lase balta cercetarea pentru a fi consilier. Nu stiu cum se face ca sunt valorosi cu totii numai in functiile politice.

Daca este sa ne plangem, toti ne plangem ca oamenii valorosi nu se baga-n politica si de aceea se duce Romania de rapa.
Daca se baga insa vreunul, toti sar cu gura pe el, ca de ce nu-si vede de cercetare, de ce se baga, sigur nu-i valoros daca se baga etc.

Pai in ritmul asta, nici la pastele cailor nu se va urni ceva in Romania. Si nu din vina politicienilor, ci din vina cetatenilor care ... nu vor de fapt nimic.

Daca si Funeriu ne pare fara valoare stiintifica inseamna ca antenele si realitatiletv gandesc deja in locul nostru ...

Mergi la inceput

Ce te tot legi de realitati si antene Capcaune?
De exemplu realitatile ii fac varza pe Usl-ei...
Antenele.....nu stiu dar nu le e moale deloc actualilor....

Iaca probabil iti place 0TV...NA DACA ti-a promis "senzational,20000 de euro..."....

Mergi la inceput

Citat:
Eu am invatat si am dat admiterea cand era greu.Am intrat la liceu de renume in primii 10.Garantat am invatat.La facultate la fel.....cand am terminat-o stiam meserie deja.

eumada, un sfat sincer.
Nu stiu cum se face dar la fiecare subiect ajungi repede-repede sa te etalezi desi nu este deloc cazul. Fara sa vrei atragi antipatiile oamenilor. Nu reusita ta le atrage (oamenii nu-s invidiosi), ci faptul ca o expui peste tot (asta, da, sacaie).
Crezi ca daca intrai in ultimii zece s-ar fi schimbat esenta mesajului? Sau daca liceul nu era de renume?

On topic:
- fabricile de diplome sunt inventia tovarasilor de partid sub regimul Iliescu;
- proliferarea universitatilor in toate catunele si haltele cfr sunt de asemenea rezultatul politicilor iliesciene
- scaderea sau chiar eliminarea stachetei la toate examenele este creatia mediocrului profesor universitar Andronescu.

Prabusirea invatamantului se simte de prin anii '80. S-a intensificat in '90. Iar dupa 2000 nu mai avem cu cine sa-l reformam pe termen scurt, chiar de am vrea, caci tinerele "sperante" sunt absolventii fabricilor de diplome.

In treacat fie spus, Marga a mai facut ceva-ceva bun sub guvernarea CDR (masuri anulate sau distorsionate de Andronescu dupa 2000), dar intre timp s-a senilizat rau.

Mergi la inceput

Cred ca ti se pare.Vorbesc din experienta.
Am vrut sa subliniez ca era invatamant de calitate,nu industrial unde intrau..ma rog toti.
POT la fel de bine sa dau exemplul ...sa vedem unui coleg care a intrat in magistratura prin merit propriu....absolut.De trei ori a incercat si cand a stiut a luat.A avut bursa,INM -ul nu glumeste.
Acum...toate fufele se fac magistrati...vezi cazul aleia de la Curtea de apel cu interlopii.....hi hi hi....

Asa se face justitia in vremea PDL-ului......ca astia noi sunt de o luna abia...

Mergi la inceput