exista alergie de la nisip?
Am observart un fenomen ciudatel la baietelul meu de 1 an si 11 luni. Ieri am fost la parc, la nisip. A inceput imediat sa stranute cum s-a asezat in groapa cu nisip. Cand am ajuns acasa muci, dimineata, la fel...Dar spre pranz nu mai avea nimic. Azi, dupa-amiaza,dupa o plimbare prin oras, iar in parc-la nisip, cum am ajuns, nasul a inceput sa-i curga ca un robinet.
Poate sa-i provoace alergie nisipul?
Raspunsuri
ary_v spune:
Da, baietelul meu face. Numai ca lui ii ies bubite pe zona care intra in contact cu nisipul. La voi ma gandesc mai degraba la o alergie la polenul vreunul copac aflat in apropierea parcului.
Darria spune:
Da, eu fac dar pe piele in contact cu nisipul.
Secretiile sunt ca apa? daca da: posibil alergie.
La manifestare cu stranut, secretii(nas) m-as gandi la un alergen inhalator. Aerul din jur(polen de la copaci, etc...), poate chiar nisipul a fost stropit cu vre-o substanta. Nisipul e curat sau amestecat cu praf(pietricele si praf)? Daca este si praf: alergie la praf.
softurela spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Darria Da, eu fac dar pe piele in contact cu nisipul. Secretiile sunt ca apa? daca da: posibil alergie. La manifestare cu stranut, secretii(nas) m-as gandi la un alergen inhalator. Aerul din jur(polen de la copaci, etc...), poate chiar nisipul a fost stropit cu vre-o substanta. Nisipul e curat sau amestecat cu praf(pietricele si praf)? Daca este si praf: alergie la praf. |
Nisipul contine praf, daca nu e alergic atunci poate fi ceva doar pe fond iritativ.
Diana incepea sa haraie (Wheezing) cand alerga la mare in nisip si nu e alergica la nisip.
Ea tusea si cand simtea miros de parfum si la fel, parfumul nu e alergen. Mecanismul era pur iritativ.
Mami de fetite: Diana (15.dec.2007) si Bianca (15.iun.2010)
Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518
Lali spune:
In cele mai multe cazuri nisipul din locurile de joaca este amestecat cu praf, iar joaca celor mici face acest praf sa se ridice si sa le intre in nas, ochisori, etc. Asa ca poate ca alergia sa fie foarte bine la praf, nu la nisip.
Mada spune:
sa nu fie vreun tei prin zona, e perioada de inflorire, stu ca sunt multe persoane alergice la tei.
Ilinca si Rares
CorinaDani spune:
citat din mesajul lui Lali In cele mai multe cazuri nisipul din locurile de joaca este amestecat cu praf, iar joaca celor mici face acest praf sa se ridice si sa le intre in nas, ochisori, etc. Asa ca poate ca alergia sa fie foarte bine la praf, nu la nisip. |
pe langa praf, nisipul din parc mai (poate) contine si coji de seminte, scuipati, rahatei si pisatei de caini si pisici. depinde si de unde a fost adus nisipul respectiv. intr-un parculet din cartierul nostru au adus un fel de pietris marunt, care e plin de un praf fin, innecacios, care se ridica in aer la cea mai mica miscare, si lacrimi mici de sticla, presupun ca a fost adus de la vreo fabrica de sticla.
cat despre ce descrie angie, poate sa fie alergie la polen (in perioada asta este inflorit teiul) sau a fost stropit parcul cu substante impotriva tantarilor/mustelor/capuselor.
daca era alergic la nisip, stranutul si secretiile nazale ar fi aparut si cu alte ocazii in care s-a jucat in parc, in nisip, nu fix de ieri.
marius spune:
Poti sa verifici (si sa excluzi alte variante) daca mergeti intr-un loc cu nisip diferit (alta locatie) dar total diferit ca si vegetatie.
Daca si in acest caz revin manifestarile raspunsul devine destul de clar. Nisipul sau componente(praf) sunt factorii alergenici.
Daca insa nu manifesta nici o reactie, cel mai probabil altceva produce la acel loc de joaca reactia respectiva (puf, polen etc).
www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
Victoria_mami spune:
Nisipul contine praf, daca nu e alergic atunci poate fi ceva doar pe fond iritativ. Diana incepea sa haraie (Wheezing) cand alerga la mare in nisip si nu e alergica la nisip. Ea tusea si cand simtea miros de parfum si la fel, parfumul nu e alergen. Mecanismul era pur iritativ. Mami de fetite: Diana (15.dec.2007) si Bianca (15.iun.2010) Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518 |
O, ba da! Este!
Edit: http://en.wikipedia.org/wiki/Perfume_allergy
_
Mami Nadia si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008
VICTORIA
www.facebook.com/pages/Acute-Lymphoblastic-Leukemia/178051842277685" target="_blank">Acute Lymphoblastic Leukemia
softurela spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Victoria_mami
O, ba da! Este! Edit: http://en.wikipedia.org/wiki/Perfume_allergy _ Mami Nadia si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008 VICTORIA |
Eu nu stiu ce element din nisip ar fi constituit un factor alergen pentru ea. Din cate stiu acarienii nu supravietuiesc in praful de exterior.
Mami de fetite: Diana (15.dec.2007) si Bianca (15.iun.2010)
Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518