Deshumare

Deshumare | Autor: nikole

Link direct la acest mesaj

Imi cer scuze, daca postul meu e nepotrivit aici, e vb despre ceva f important ptr mine, nu stiu pe cine si unde sa intreb.

Pe acest forum intra multi oameni, poate cineva ma poate indruma.

As dori sa stiu, comform legislatiei tarii, de ce aprobare am nevoie, ptr a deshuma un copr?stiu ca suna ciudat...este vb despre mama mea, decedata in conditii suspecte,inmormantata cu sicriul sigilat, in fine...

in momentul in care a ajuns in tara, sicriul era sigilat(a decedat in Italia), nici macar nu se stie exact daca era ea sau nu, nu stim cuma murit si de ce...

ideea ca ceva i s-a intamplat, ma termina, nu am liniste...recent am aflat ca iubitul ei mi-a amenintat familia din tara , el vrea certificatul de deces...asta a pus capac, vrea sa stiu ce i s-a intamplat, si nu stiu cu ce sa incep.

va rog din suflet,daca cineva ma poate indruma,ce am de facut, unde am de mers, de ce acte si aprobari, sau cum e legislatia, ce spune vis a vis de astfel de cazuri...

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Legea spune ca dupa 7 ani nu exista interdictii de exhumare; inaintea celor 7 ani, exhumarea se face la solicitarea unui procuror sau a unei instante judecatoresti.
Practic, administratiile cimitirelor au reguli care trec si pe langa lege, in functie de caz. De aceea te sfatuiesc sa incepi cu administratia cimitirului, careia sa-i ceri sprijinul. Daca refuza, ai varianta procuraturii sau instantei, insa trebuie sa vii cu ceva probe la solicitarea ta.

Rufus, Tora si iadele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikole spune:

Multumesc Rufus pentru raspuns, am cautat si eu pe net, dar e totul cam ambiguu, nu am inteles mare lucru, am sa vorbesc cu un avocat cand ajung in tara.

Nu am nici o proba decat ca totul e extrem de ciudat, de neclar in ce priveste moartea ei, si ca tipul imi ameninta subtil familia cerand certificatul ei de deces in care nu este specificata cauza mortii...mi se pare totul cusut cu ata alba, nu stiu cum D-zeu sa dovedesc, dar ...gasesc eu o cale

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadaflorilor spune:

Citat:
citat din mesajul lui nikole

Multumesc Rufus pentru raspuns, am cautat si eu pe net, dar e totul cam ambiguu, nu am inteles mare lucru, am sa vorbesc cu un avocat cand ajung in tara.

Nu am nici o proba decat ca totul e extrem de ciudat, de neclar in ce priveste moartea ei, si ca tipul imi ameninta subtil familia cerand certificatul ei de deces in care nu este specificata cauza mortii...mi se pare totul cusut cu ata alba, nu stiu cum D-zeu sa dovedesc, dar ...gasesc eu o cale

Nikole, mami de Albastrel si Albastrica

And I saw the river
Over which every soul must pass
To reach the kingdom of heaven
And the name of the river was suffering –
And I saw the boat
Which carries souls across the river
And the name of that boat was
Love.

---Saint John of the Cross

nu cred ca in certificatul de deces se precizeaza cauza mortii, poate in certificatul constatator al decesului (in Romania, nu am idee cum o fi in Italia, cauta pe forum fete care traiesc in italia si poate afli de la ele...in caz ca au avut vreun deces de cand sunt plecate)...

pote are omul nevoie de certificat pentru inchis ceva situatii administrative...vreo chirie, contracte de utilitati...sau conturi bancare, asigurari ...sau poate a avut cheltuieli si are ocazia sa-si recupereze banii dar trebuie sa aduca dovada ca persoana la care se face referire este decedata...

in italia trebuie studiat terenul si anume de ce vreaa certificatul de deces...

Mergi la inceput

si ameninti cu violenta fizica, moartea, ptr un certificat?...ma indoiesc...ea locuia intr-un apartament inchiriat pe numele fratelui ei, nu e cazul de incheiat nici o situatie de acest gen:(...

de cont bancar, nici nu se pune problema:(

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Nikole, s-ar putea sa gresesc, dar eu cred ca atunci cand o persoana decedata este transportata dintr-o tara in alta sicriul se sigileaza intotdeauna.

_
Mami Nadia si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

VICTORIA

www.facebook.com/pages/Acute-Lymphoblastic-Leukemia/178051842277685" target="_blank">Acute Lymphoblastic Leukemia

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Victoria_mami

Nikole, s-ar putea sa gresesc, dar eu cred ca atunci cand o persoana decedata este transportata dintr-o tara in alta sicriul se sigileaza intotdeauna.

_
Mami Nadia si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

VICTORIA

www.facebook.com/pages/Acute-Lymphoblastic-Leukemia/178051842277685" target="_blank">Acute Lymphoblastic Leukemia

asta asa e, si nu sigileaza sicriul o "persoana" anume

Mergi la inceput

Da, este sigilat in 4 locuri, dar familia ar trebui sa aiba dreptul sa deschida sicriul.
legea Romaniei nu cred ac e totuna cu legea Italiei, alt teriotoriu , alta treaba, problema ca buncii in varsta, vai de ei, nu le-a dat prin minte sa solicite desigilarea sicriului...

Mergi la inceput

Rog moderatorii sa inchida acest subiect, multumesc ptr raspunsuri.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui nikole

Da, este sigilat in 4 locuri, dar familia ar trebui sa aiba dreptul sa deschida sicriul.
legea Romaniei nu cred ac e totuna cu legea Italiei, alt teriotoriu , alta treaba, problema ca buncii in varsta, vai de ei, nu le-a dat prin minte sa solicite desigilarea sicriului...

Nikole, mami de Albastrel si Albastrica

And I saw the river
Over which every soul must pass
To reach the kingdom of heaven
And the name of the river was suffering –
And I saw the boat
Which carries souls across the river
And the name of that boat was
Love.

---Saint John of the Cross

legile internationale se aplica in romania la fel ca si in oricare alta tara, nu sunt diferite, ca e aceea sunt internationale

Mergi la inceput