Electric versus gaz
Raspunsuri - Pagina 3
eumada spune:
Mai putin la ambele.Plus ca poti seta temperatura si faci totul perfect.Ir la inductie,nu faci caldura aia nebuna ca la aragaz...dar vezi ca oalele cam costa..insa merita.
Plus ca pentru cascati(ca mine) se inchide singura si nu mai stau cu grija daca am inchis sau nu aragazul.
sdcristian spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Rufus Am inteles. Clar electric la cuptor, electric (eventual cu inductie) la plita. Ma gandeam si la consum, ca sa fiu sincer. Si la timpul de lucru. Dureaza mai mult ciorba pe plita sau friptura in cuptor? Rufus, Tora si iadele "EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde |
nu dureaza deloc mai mult, plus ca daca ai grija ca oala sa depaseasca putin cercul unde se incalzeste nu risipesti deloc energie
cuptoarele au atatea functii, ca nu se poate compara cu gaz. daca vrei rapid de tot poti da coacere pe 3 niveluri
de ex la cozonaci eu fac cate 6 odata, ca ii pun pe mai multe tavi. asta in timp ce la gaz ar trebui sa pun 2 ture. asa consum curent 40 de minute, altfel as consuma macar 80 de minute gaz
cand am calculat noi, o ora dat la maxim ambele, cuptor + plita, costul iesea egal. intre timp, din 2008, nu stiu care s-a scumpit mai tare, gazul sau curentul, dar cred ca totusi gazul.
saskia spune:
Eu nu as mai opta pentru inductie nici batuta . Am avut timp de 4 ani si m-am reintors la gaz obisnuit.
Doar ganditi-va ca pana si Jamie Oliver tot asa gateste, eu n-am vazut aproape niciodata o emisiune culinara in care sa vad o placa pe inductie.
Are avantajele spuse de ladyj, nu le mai repet si eu, cel mai usor mi se parea curatarea, luai o carpa si stergeai, rapid, tac-pac.
Dar chiar si daca are trepte de caldura, nu poti schimba rapid, ca la gaz, nu vezi decat ce se intampla in mancare, ma rog eu am simtul asta al "dat mai incet, mai rapid".
La noi mai e ceva, gazul e mult mai ieftin decat curentul, am un aragaz, cu cuptor electric dar plita pe gaz si nu stiu eu "il simt" mai bine decat atunci cand am avut inductie.
eumada spune:
Hi,hi,rade sotul meu de mine ca plita cu inductie care sa faca si mancare,nu gasesc.
Mie-mi place......
aschiutza spune:
Cu inductie nu am incercat. Cuptor - clar electric.
La plita, de exemplu mie nu imi iese mamaliga la plita electrica ca la ochiul cu gaz si pace. In rest alta deosebire nu am gasit. La noi in Germania nu prea ai de ales. Fie ai legatura de gaz, fie nu, asa ca te iei dupa ce ai. Dar gazul mi-i se pare mai periculos, desi sunt acu aragaze destepte care se inchid singure daca tisneste numai gazul dar fara flacara. In schimb la plita electrica daca iti pica curentul nu prea ai ce face (noi avem un aparat din ala pt camping cu butelii de gas pt urgente).
michelle-usa spune:
si eu am avut citiva ani aragaz cu plita inductie, dar nici mie nu mi-a placut.
-o data mi-a scapat un pic de zahar pe ea si au ramas pete vesnice.
-temperatura nu se ridica asa repede.
-atentie la ce solutii de curatat si bureti folosesti ca se zgirie usor.
-unei prietene i-a scapat sticla de ulei si praf s-a facut plita.
-nu poti sa fluctuezi, controlezi temperatura cum vrei.
-mie mi s-a parut ca dureaza mai mult sa gatesti pe plita decat pe aragaz cu gaz.
acum am pe gaz si e super. asa cum spunea cieva mai sus, nu am vazut bucatari celebrii sa gateasca pe astfel de plita, toti folosesc gaz.
-la cuptor definiv electric si cu ventilatie (reduce timpul de coacere) e cel mai bun.
ce am vazut ca face diferenta la aragaz pe gaz e ca daca gratarele sunt mai aproape de flacara dureaza mai putin sa fiarba apa de ex.
dar nu stiu de ce majoritatea gratarele sunt prea sus si se pierde caldura pana la ibric.
michelle
ladyJ spune:
Mie cu siguranta imi fierbe apa mai repede pe inductie decat pe gaz. La pragul maxim ( 9) , apa incepe sa fiarba in 30 de secunde. Si chiar simt ca am un control al temperaturii mult mai exact.
Cred ca o sticla de ulei (plina) scapata pe plita este intr-adevar o problema
B.nica, eu am o singura oala de la Zepter si merge. Nu stiu daca merg toate.
andacos spune:
Plita cu inductzie e mult mai rapida/economica decit plita electrica obisnuita!
Itzi trebuiesc oale speciale,de fapt Lady a sintetizat bine tot ce inseamna plita cu inductzie magnetica!
Eu dupa 10 ani de plita cu inductzie,as merge pe gaz la plita!
Cel putzin asa cochetez cu ideea acum ,ca atunci cind va fi(sper sa ma mai tzina macar 10 ani insa)sa schimb ,sa revin la gaz pe plita!
Eu zic ca e mai bun gazul,la multe mincaruri mult mai rapid!(vezi mincare chinezeasca)
Nu am nimic de reprosat plitei cu inductzie insa as vrea gaz!
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit
terry spune:
ca sa nu mai deschid alt subiect, ma bag si eu aici, Rufus.deja m-a enervat vechiul meu aragaz cu gaz si la arzatoare si la cuptor. de fapt l-am urat de cand l-am luat:)) ca nu coace deloc bine.asa ca am decis: vreau un aragaz combinat (mobila de bucatarie nu-mi permite incorporabile) sus gaz si cuptor electric.
din tot ce am citit la voi, e buna autocuratarea pirolitica (pe care eu am gasit-o doar la cuptoarele incorporabile).pana acum am gasit un model http://www.gorenje.ro/masini_de_gatit/aragazuri?c=330653 care intruneste cat de cat calitatile pe care vreau sa le aibe (mai putin curatarea)acum vin si va intreb ce modele aveti, daca aveti combine din astea?
am auzit ca bosch ar avea ceva de genul asta si cu autocuratare dar nu gasesc pe net deloc. helpuiti-ma si pe mine, va rog:)
eumada spune:
Nu renteaza ca pret,clar...un cuptor electric e in jur de 995.....iar o plita cu inductie,pe care doar s-o incastrezi in bilatul existent e in jur de 1000 ron.