Electric versus gaz

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cristinuk@ spune:

PIROLIZA se numeste autocuratarea... e o ardere la temperatura foarte mare a tuturor grasimilor si ce mai ramane intr un cuptor se transforma totul in cenusa si se sterge cu o carpa umeda

e safe pt ca usa se blocheaza si se deblocheaza singura cand s a racit

prima piroliza i am dat o cu cartea tehnica inauntru ardea ca in chemineu am oprit curentul in toata casa ca sa opresc cuptorul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ni-na spune:

Tot ce am sa va spun despre autocuratare am gasit sintetizat aici..http://electrocasniceincorporabile.blogspot.ro/2009/01/sisteme-de-autocuratare-la-cuptoarele.html ,si DA,nu m-as intoarce niciodata la cuptor pe gaz...si le pot compara oricand,in oras am electric,la tara cu aragaz.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catrinik spune:

Citat:
citat din mesajul lui Rufus

se gateste mai bine in cuptor/plita electrica decat versiunea pe gaz?


La cuptor: categoric da.

La plita inca nu mi-am dat seama.
Am plita jumi-juma: o parte gaz, o parte electrica.
Dar inca nu mi-am dat seama daca e vreo diferenta.
Din obisnuinta aprind ochiurile cu gaz, poate si in ideea de a nu mai consuma si acolo curent.
Dar in principiu mincare se face la fel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

Cuptor electric,clar.Tempersatura e constanta ,se fac niste fripturi si orice fel de preparate ...super,ce mai.
Merita.Si plita de ceramica cu inductie.Merita banii,dar daca esti ametita ca mine..trebuie avut gfrija sa nu scapam pe ea obiecte.Eu o prefer ca daca nu e metalul pe ea,pot pune si mana si nu ma frig.Am optat pt.ea dupa ce a patit Eva anul trecut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Cristi, merci
nu mai vazusem modelul, e interesant.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui eumada

Cuptor electric,clar.Tempersatura e constanta ,se fac niste fripturi si orice fel de preparate ...super,ce mai.
Merita.Si plita de ceramica cu inductie.Merita banii,dar daca esti ametita ca mine..trebuie avut gfrija sa nu scapam pe ea obiecte.Eu o prefer ca daca nu e metalul pe ea,pot pune si mana si nu ma frig.Am optat pt.ea dupa ce a patit Eva anul trecut.

Madalina


Copiii gasesc de toate în nimic. Adultii, nimic în toate."



Buna alegere ai facut cu sistemul inductie.

Rufus, daca va hotarati asupra plitei ia una cu inductie.
Avantaje:
-porneste doar cand pui oala pe ea. Daca iei oala si uiti sa o opresti, se opreste singura. E super buna pentru uituci
-poti fierbe apa in 30 de secunde
-nu arde. E calda, f calda, dar nu arde, pentru ca in momentul in care indepartezi oala/tigaia nu se mai genereaza caldura.
-caldura e distribuita uniform si doar acolo unde e contactul cu oala/tigaia

Dezavantaje:
-aveti nevoie de oale/tigai speciale ( pe fundul oalelor e trecut semnul inductie). O oala..simpla nu merge pentru ca nu se va aprinde plita.

http://www.pentruacasa.com/blog/2008/05/plite-inductie-incorporabile/


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

In Bucuresti, nemernicii de la GDF Suez ne dau, mai ales de sarbatori, aer in loc de gaz, asa ca de cand am cuptor electric am si copturi cum trebuie!
Dupa mine daca vrei sa ai o reusita cu un preparat la cuptor folosesti un cuptor electric sau unul cu lemne.
La plita inca nu ne-am hotarat dar nici mult nu mai avem ca sa trecem pe una electrica.
Lady J, vasele Zepter merg pe plita de inductie?
Eu am numai vase din inox sau din "tuci".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcoca spune:

b.nica, poti incerca vasele cu un magnet : pui un magnet pe fundul oalei, si daca sta :), merge la inductie in 90% din cazuri.

Rufus, atentie cu plita electrica : ia sau una cu inductie, sau vitro, nu o plita normala.
De cuptor nu mai vorbesc, ca electric e the best.


Vicky si Printzesone


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alintaroma spune:

Cit am locuit in ro gateam la aragaz cu butelie Electrolux si am fost foarte multumita de el. Mama in schimb cocea doar la cel electic ca doar ala coace cum trebuie si mai mereu tot asta am auzit incit am si crezut ca asa e:)). Apoi aici cind am tot stat pe la apartamente inchiriate am avut parte si de una si de alta (si gaz si curent) astfel incit atunci cind ne-am luat casa ne-am hotarit la gaz. E cu inductie si coace absolut perfect. Are si auto curatare care intradevar face toti banii Sunt super multumita de el.
Drept e ca aici nu sunt probleme cu presiunea la gaz asa ca probabil si asta conteaza (?) nu stiu ce sa zic.
http://www.frigidaire.com/products/Kitchen/gas-electric-ranges/FGGF3054MF.aspx



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Am inteles.
Clar electric la cuptor, electric (eventual cu inductie) la plita.
Ma gandeam si la consum, ca sa fiu sincer. Si la timpul de lucru. Dureaza mai mult ciorba pe plita sau friptura in cuptor?

Rufus, Tora si iadele

Mergi la inceput