pregatire pentru analize

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

In cazul nostru, tati ar fugi sau ar lesina inaintea copiilor la vederea acului ...Deci depinde si de tati .
Fii'mea cand a trebuit sa ii fac analize ultima data (la aproape 6 ani) a plans, a tipat, a facut scandal (le-a facut urate si grase pe toate asistentele), a fost tinuta cu forta de mine si inca o asistenta pt a reusi sa ii ia sange. Asta desi are trusa de medic, i-am explicat inainte, i-am povestit, i-am promis diverse.



Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Ah da...si la sfarsit si aici primesc o recompensa de la spital...ori o bomboana, ori o jucarie mica. In plus, in salile de asteptare pentru copii, sunt jucarii de tot felul, carti...copiii stau acolo si asteapta in timp ce adultii le citesc, se joaca cu ei...cum spuneam, e foarte important pentru rezultatele analizelor ca ccc copilul sa fie cat se poate de linistit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria_alexia spune:

multumesc pentru raspunsuri

am facut-o si pe asta, a fost intr-adevar greu.
poate mai foloseste cuiva sa povestesc ceea ce cred ca ne-a ajutat:

mai ales pentru micuta, a fost important sa-i arat acasa dinainte, fizic manevrele, caci explicatiile sunt mai greu de digerat la varsta lor: strangem manuta, ne uitam unde apar venele, punem tubuletul unde o sa ajuga picaturelele de sange la care se va uita dna doctor la microscop sa caute microbii.
partea cu acul am sarit-o din poveste, n-am fost eu in stare de detalii, erau destul de speriati si fara ea . iar la momentul cu pricina le-am distras atentia.
ne-a laudat si asistenta pentru cooperare si curaj, laudat si eudin greu.
primit si ciocolatica premiu.

si pentru ca ne-am permis luxul, i-am lasat acasa la bunici in ziua cu pricina, unde au fost mega-rasfatati . erau prea palizi si impresionati ca sa-i depun direct la gradi.

sper sa nu mai avem nevoie sa repetam experienta prea curand...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natalia_nica spune:

Felicitari! Ma bucur ca ati trecut cu bine si peste asta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Eu - posesoare de copil fricos care abia asteapta sa imi aminteasca ce fricoasa este - imi permit sa afirm ca cel mai important lucru este ca cel mic sa stie dinainte ce urmeaza.
Apoi, dupa povestea cu acul/consultul/vaccinul/orice ii sperie, sa stie ca urmeaza...ceva. La noi nu e nevoie de ceva iesit din comun, este suficient sa ii povestesc ce facem dup-aia, intr-o zi de altfel normala.

Apoi, este extrem de important ca parintele sa fie ferm, empatic, sigur pe el si curajos. Daca te temi de reactiile copilului, acesta nu va face decit sa iti transpuna temerile in realitate - e ca si cum nu ar vrea sa iti insele asteptarile. Pe probate.
Recoltarea de singe pt analize este o intepatura minuscula, doare extrem de putin, totul e perfect simplu si normal. Daca parintele e din categoria celor carora li se face rau numai la gindul unor analize...desigur ca si copilul va privi asta ca pe un capat de tara.

Eu i-am spus copilei mele, la controalele periodice la ORL, ca de-acum este fetita mare si de-acum stie ce i se face si ca nu o doare nimic, ca e doar putin neplacut cind i se uita in git. Dar de cite ori imi spunea ca ea vrea sa plinga, ca o sa plinga, ca o sa-i fie frica etc, ii spuneam ca e ok si sa plinga si sa-i fie frica, ca eu oricum stau cu ea, ca medicii aia au vazut destui copii, si cuminti, si plingaciosi. Ca daca alege sa stea cuminte si sa asculte ce o roaga medicul, consultul se termina mai repede, poate sta de vorba cu asistentele etc etc. Nu i-am spus niciodata ca e prea mare ca sa plinga, ca o pedepsesc daca plinge degeaba, ca n-o s-o mai placa medicii de acolo etc etc.

Incet, copiii invata - sau ar trebui sa invete - sa isi controleze emotiile legate de manevre de-astea medicale de rutina, dar nu o pot face fara ceva sprijin din partea unui adult increzator, rabdator etc.



http://scrisoaredelamosul.blogspot.com/

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natalia_nica spune:

Perfect de acord cu Pisigri

Mergi la inceput