Admiterea la liceu - primul prag - emotii

Raspunsuri - Pagina 22

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns histamina spune:

inca nu s-au deschis lucrarile la mate pt a se face centralizarea.
inca se recorecteaza la romana.
a inceput centralizarea la putine inspectorate.
asta e ce stiu pana acum.

helbi,te inteleg perfect.
tata nici acum nu accepta ca eu am detestat si detest matematica din tot sufletul si cu toata sinceritatea.
ma duceam pe ascuns la olimpiadele umaniste si ma chinuiam sa fac 40 de grade la olimpiada de matematica.
a mers ok cu rezultatele,chiar premii pe capitala la matematica pana am realizat ca ai mei sunt in stare sa imi impuna un liceu de mate fizica si atunci am luat un 5 la olimpiada,menit sa il puna pe ganduri pe tata.
dar nici acum nu accepta ca habar nu am de serpisorii aia integrati sau integrale sau cum Doamne iarta-ma le-o mai fi spunand.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_nicolae spune:

buna, si noi am revenit.

vero spera la vreun 8 la rom si la peste 9 la mate, dar om vedea. Ea ar vrea la Neculce, pe motiv ca e un liceu de mijloc, destul de ok, si are niste activitati, in plus de materiile clasice, de arta fotografica.

Legat de faza cu romana, ce ma deranjeaza este nu atat faptul ca se schimba o decizie [a unui minister, nu al unui vanzator in piata], ci motivatia acestei schimbari. Daca un barem ar fi fost gresit, era ok sa se modifice, spre a fi corect, dar cand un barem este corect, nu e normal sa-l modifici spre semi-corect, doar pentru ca e deranjant un anume procent de elevi cu raspunsuri gresite.

Cand eu am dat la facultate, in 89, pe timpul lui Ceausescu, la mate analiza, a fost gresit COMPLET un subiect intreg si deci, nota maxima era de 7,80 sau 8, nu mai retin. Cu toate astea, desi 100% din elevi "nu aveau cum sa rezolve corect", si notele de admitere au fost evident mai mici decat in anii trecuti, nu s-a modificat baremul. Doar a fost sanctionat prof Boboc, cel care gresise subiectul.

In cazul nostru de acum, schimbarea baremului aduce 2 mari consecinte f negative:

1. dintre elevii care au raspuns subectiva, prin proprie gandire, majoritatea au cheltuit un anume timp pentru a da rapsunsul corect.

La vero, TOTI colegii ei care au raspuns subiectiva, cand au iesit din examen, povesteau ca au stat si s-au tot gandit, pe TOATE PARTILE SI INTREBARILE posibile, minim 5-10 minute. Ceea ce era normal, subiectul fiind discutabil, acest subiect chiar necesita profunzime.

Cei care au bifat predicativa, au zis ca au bifat instant, au vazut verbul este, nu au mai stat pe ganduri, si au trecut mai departe, la alte subiecte.

Eu, din afara, fara sa am o Vero de nota 10, nu [sper la un 8], am observat aceasta statistica: toti cu subiectiva si-au consumat niste minute bune pt a da raspunsul corect, iar cei cu predicativa au bifat mult mai in graba si au avut astfel, acele 5-10 minute, IN PLUS, pt alte subiecte, unde, la literatura sa zicem, au avut un timp mai relaxat pt a scrie ingrijit, nu in graba, si deci, a obtine puncte si pt aspectul frumos al scrisului. In schimb, cei su subiectiva, consumand acele minute de profunzime, poate au scris mai in graba la restul subiectelor, putand pierde puncte la aspectul scrisului.

Din acest motiv, schimbarea baremului dezavantajeaza clar pe cei care s-au IMPLICAT mai profund ca sa rezolve corect subiectul disputat, si ii avantajeaza pe cei mai putin profunzi, si mai grabiti.

Astfel, este DESCURAJATA profunzimea si este incurajata superficialitatea si expresia "las' ca merge si asa".

2. Increderea in invantamantul romanesc scade dramatic. Si pentru ca profesorii se contrazic intre ei, si pentru ca decizia ministerului de schimba de la o zi la alta, dar nu pt a promova corectitudinea, ci doar pentru "a proteja" anumiti elevi cu raspuns gresit...

Eu, daca as fi elev in clasa a 7-a si as trece in clasa a 8-a, in acest prezent, as fi descumpanita, nu as mai stii in ce profesor sa am incredere, pt ca iata, oricand, un barem se poate schimba cum vrea x si y, ignorand complet nspe manuale si reguli.

Daca literatura e normal a fie punctata mai "artistic", mai putin constrans de reguli, gramatica este cea care beneficia de concretetea matematicii, raspunsurule ar fi trebuit sa fie clare, fara nuante. Astfel, acei elevi inclinati spre matematica, se bazau clar pe gramatica, sunt putini elevi fff buni la mate si sa fie ff buni si la literatura [mai ales printre baieti]. Deci, din start, aceasta schimbare a baremului dezavantajeaza pe acei copii mai talentati spre tehnic, si nu ii dezavantajeaza cu 1-2 sutimi, ci cu mai mult de juma de punct. Pt acei copii "mai tehnici" ce visau la licee de top, un sava, un Vianu, acest 0,6 poate atarna ffff mult.

Foarte, foarte nedrept.

Eu nu citesc presa si nici TV, dar credeti ca mai e vreo sansa sa se revina la baremul CORECT?

Succes tuturor copiilor sa ajunga la liceele dorite!

anca
.

Poze cu noi

Veronica-Elena 14 ani, Tudor-Iulian 11 ani, Robert-Adrian 3 anisori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Nu, nu mai este nicio sansa sa se revina la baremul initial.--------------------------------------------------------------------------------------------------
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns histamina spune:

nu, clar nu mai este nicio sansa,insa se poate da in judecata frumos ministerul pentru ca a favorizat pe cei care au raspuns in mod incorect doar pt ca erau mai multi, hotararea incalcand grav normele de baza ale gramaticii limbii romane in ceea ce priveste sintaxa frazei.se incalca si principiul liberei concurente.e un concurs, conditiile sunt egale, rezultatul corect face departajarea.
de acord cu anca nicolae .
nu m-ar mira sa fie procese intentate ministerului si despagubiri consistente cerute.
daca nu era an electoral, nu s-ar fi modificat nimic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Citat:
citat din mesajul lui histamina

nu, clar nu mai este nicio sansa,insa se poate da in judecata frumos ministerul pentru ca a favorizat pe cei care au raspuns in mod incorect doar pt ca erau mai multi,

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=167651&nm=Sebastian-Minunea-mea


Nici macar nu au fost mai multi
Peste 40 % din candidati au raspuns corect, vreo 20 % au spus predicativa, restul nu au raspuns deloc sau au ales varianta atributiva.
Asta tot de la dl ministru "citare".
Asa ca ...e strigator la cer.
Eu as da in judecata ministerul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

Cand am auzit ca se modifica baremul, am crezut ca procentul predicativilor este coplesitor, dar nu este deloc asa. E ingrijorator cum s-a putut schimba un barem la presiunea unor guralivi.
Sunt copii care au raspuns corect la acest punct si poate au gresit in alta parte, practic ei pierd in acest moment puncte si inevitabil o pozitie mai buna in ierarhie.
Multa bafta la repartizare, sa ajungeti unde va doriti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns histamina spune:

au cerut avizul Academiei Romane.

in sectorul 6 in cateva ore se termina totul,inclusiv de centralizat.
la alte sectoare nu m-am intersat,pt ca pe mine asta ma streseaza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxana c. spune:

Citat:
citat din mesajul lui histamina

insa se poate da in judecata frumos ministerul pentru ca a favorizat pe cei care au raspuns in mod incorect doar pt ca erau mai multi, hotararea incalcand grav normele de baza ale gramaticii limbii romane in ceea ce priveste sintaxa frazei.se incalca si principiul liberei concurente.e un concurs, conditiile sunt egale, rezultatul corect face departajarea.


Daca se va face ceva in sensul asta sunt gata sa ma bag si eu,asa ca scrieti pe-aici, va rog, sau vreo petitie, ceva, ca vad ca e la moda. Macar daca le-ar fi dat celor cu predicativa jumatate din punctaj si tot era ceva, nu punctaj intreg ca unuia care a raspuns corect .

Histamina, ai vreo idee: pe Prahova cum se sta cu corectatul, afisatul? (ca-i tot pe langa Bucuresti)Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns histamina spune:

am aflat nota la romana.e cam cat am anticipat.e bine.
astept la mate cu 3 magne B6 la bord si inca 3 langa mine.

pana la ora 21 toate listele sunt in scoli.
vrancea a terminat deja.
prahova nu stiu,dar pot intreba.
eu plec acasa in 10 min, unde e putin probabil sa intru pe net.

ce stiu sigur e ca acum s-a terminat cu recorectatul si se desigileaza matematica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxana c. spune:

Histamina, cand am citit ca se desigileaza matematica m-au trecut fiori: mai e asa putin....

Cred ca maine la prima ora imi iau scaunelul si un rebus (cu toate ca ma indoiesc sa-mi mai arda de rebus) si ma instalez langa avizierul scolii

Mergi la inceput