FIV in Ungaria 164
Raspunsuri - Pagina 9
Amina84 spune:
Olimp imi pare rau de analize.Asa ma gandesc si eu,ca am si la fel probleme cromozimica,si eu cu 3 sarcini pierdute.Vroiam sa te inteb:
1)Unde le-ai facut?
2)Cat te-a costat?
3)In cate zile ai raspunsul/rezultatul?
4)Cu ce te ajuta doamna doctor Avram?Pentru ce i-ai scris?Asa ii scriu si eu.Unde e dansa,asa poate ne ajuta si pe noi.
Iarta-ma daca te-am deranjat cu atatea intrebari.
Eu am avut ciclu,si in 2 zile jumate mi-a trecut.Azi sunt in a 3 a zi.
Va pup pe toateeeee.
amaradia spune:
Raissa, eu am facut primul FIV cu PK cu hidrosalpinx stanga si nu mi-a reusit. Si mie mi-a spus ca sansele sunt mici, dar ca decizia imi apartine.Cand i-am trimis rezultatul la beta mi-a spus: "scoate trompa".
Asa ca mai gandeste-te. Te pup si bafta in tot ceea ce iti propui.
"Pluteste drept inainte si, daca pamantul pe care-l cauti nu exista, fii sigur ca Dumnezeu il va crea intr-adins pentru a-ti rasplati indrazneala." (Regina Izabela catre Cristofor Columb)
olimp spune:
amina
1. analizele le-am facut la Cluj la centru de genetica de pe strada observatorului 109
2.am facut pachetul B de analize trombofilie , pachetul extins in care se analizeaza 6 mutaii care pot determina deficiente in coagularea sangelui si anume :
- factor V leiden
- factor XIII Val34Leu
- factor TT G20210A ( protrombina)
- mutatia PAI 1
- mutatia MTHRF C677T
- mutatia MTHRF A1298C
3. pretul este de 650 ron
4. De D-na Avram am auzit si eu de la fete , este hematoloaga si iti poate expica mai bine ce face fiecare factor in parte si cum interactioneaza cu sarcina . Eu i-am scris e-mail si i-am povestit istoricul meu si de sarcina pierduta , mi-a spus sa o sun maine , luni dimineata sa discutam telefonic, posibil sa fie o consultatie telefonica sau sa ma cheme la dansa inca nu stiu. Dupa ce discut cu ea va anunt.
amina , nu stiam ca tu ai trei sarcini pierdute pana acum , imi pare tare rau , dar sa sti ca inainte de a face orice FIV fa analizele e cel mai bine asa .
februarie 2010 sarcina oprita din evolutie 8 saptamani
aprilie 2010 embolizare fibrom uterin
2011 - 3 IUI nereusite la Cluj
aprilie 2012 laparatomie fibrom uterin
Mutatia Factor XIII Val 34 leu - heterozigot
Mutatia PAI 1- heterozigot
Mutatia MTHFR C667T - heterozgot
jaguar spune:
neata fetelor
Raissa iti inteleg framantarea, este foarte greu sa renunti la un organ si iti pui sute de intrebari pana te hotarasti...
Ectazie-inseamna dilatare.
Tot ce pot sa-ti spun este ca hidro nu se trateaza prin "n" interventii, ci reapare dupa o perioada scurta.
Cunoastem f bine care sunt sansele reale de reusita la fiv, oare de ce sa le mai scadem si din cauza altor probleme?? iar hidro chiar e pacatos ptr o asemenea procedura,,, plus ca ne costa si banuti frumosi,si parca nu iti vine sa arunci banii pe "geam" cu buna stiinta...
Dora pumniorii stransi ptr tine! bafta
Mona cin' te-a suparat? eu nu imi aduc aminte sa fi vorbit ceva pe langa,,, sau poate hormonii mei
Ioana55 toate bune?
ptr restul fetelor, vad k sunteti ocupate cu trombofiliile,,,io nu prea ma pricep si sper nici sa nu fie nevoie vre-odata sa studiez.. mi-e destula teoria fiv-ului, k practica m-a omorat
sa avem o saptamana usoaaraaaa
Raissa_L spune:
amaradia,jaguar,in primul rand sa aveti parte de o saptamana cat mai placuta!Mersi amandorura pentru raspunsuri.Stiu ca cele care sunteti/ati fost in situatia mea ma intelegeti cel mai bine...gandurile,framantarile,zecile de intrebari care le pun,s.a.m.d.Framantarea mea este mare pentru ca implica ambele trompe,ma simt ca si cum am ajuns la un capat de drum fara cale de intoarcere.Eu tot mai sper,ca orice femeie,luna de luna ca se va intampla o minune.Ei...daca le scot pe amandoua (ceea ce voi face,evident,daca trebuie),sperantele mele odata cu fiecare C.M vor lua sfarsit.Poate,pana acuma ma imbatam cu apa rece,dar...oricum,mai exista o farama de speranta,cat de mica si mai puteam spera intr-o minune,pt ca minuni exista.De ce nu putea fi si la mine?Imi vine greu sa ma gandesc doar,ca toate astea vor lua sfarsit...si ma gandesc oare cum ma voi simti atunci?Ma voi mai simti femeie?Daca era vb doar de o trompa,evident , nu ma incercau toate aceste framantari,mai aveam pe ce sa sper.Insa...Imi cer scuze daca ma plang cam mult,insa simt nevoia sa ma descarc sufleteste si simt ca aici gasesc intelegere. pe toate.
jaguar spune:
Raissa da, este un prag psihologic dpdv anatomic pentru o femeie ca trebuie sa renunte la trompe..dar asta se depaseste
Eu de exemplu, am lalait-o ceva ani cu hidro sperand intr-o minune, facand instilatii al naibii de dureroase(lesin la propriu),facand "n" tratamente cu mii de balarii si tot felul de amaraciuni,,,,pentru ce? doar ptr a nu scoate trompa,,(bine,eu vazusem multe interventii de genu',,si era si mai naspa ptr creieras)
Pana la urma trompa s-a dilatat rau ajunsese la 77/57mm, riscam abdomen acut oricand,,,
Trompa ramasa nu m-a ajutat la nimic(lipita, infundata,stranghulata).
Am discutat cu PK daca s-o scot inainte de fiv, si o faceam fara nici o remuscare,,, dar a zis k nu este cazul, nu am hidro pe ea,e lipita si nefunctionala,,,, iar in opinia mea "degeaba ocupa spatiu pe acolo"
Mai vroiam sa-ti spun ca, o trompa permeabila, nu este intotdeauna si functionala! asta face marea diferenta,,iar pe o asemenea trompa se poate face si extrauterina f usor...
Eu iti spun din experienta mea, nu te fortez sa faci ca mine. Fiecare decide cum e mai bine. Pe mine trompetele nu m-au ajutat in astea 10 ani,,,
pooopiceiiii
LE; hidro distruge cilisorii interiori ai trompei..poti sa ai permeabilitate (proba cotte poziv), dar functionalitate ba,,,
ImiMS spune:
Buna fetele...o saptamana reusita sa aveti!
Tocmai am vb si eu cu dr Avram...imi sunt gata analizele facute lunea trecuta...Mi-a iesit deocamdata Factorul II heterozigot,restul sunt OK.A zis ca acest factor hetero reprezinta un risc usor,spre mediu in cazul meu si e bine de avut in vedere.Acum va merge mai departe pe aceasta linie,si-mi va face proteina c si s si inca ceva...nu am retinut exact...iar cand vor fi gata,voi merge la Cj sa le platesc si astea so sa-mi zica ce vom face mai departe.Cam atat deocamdata...Sincera sa fiu nu sunt suparata din cauza asta,din contra,ma bucur sa iasa tot ce nu e in regula si sa pot tine sub control.De FIV 2 nici vorba sa ma apuc pana nu rezolv tot ce s epoate omeneste rezolva inainte.
In rest...toate bune si frumoase la mine, am avut un weekend de vis: am primit de la sotul meu o masinutza numai ptr mine si sunt happylica de nu pot descrie.
Olimp...ai sunat-o pe dr Avram? La inceput de iulie vin la Cj,poate ne vedem atunci
Raissa...grea decizie,si numai tu o poti lua din pacate...Dar,stiu ca pana la urma va fi bine...ptr noi toate
Mona...cum ati sarbatorit? Cum a iesit tortul, de care ai facut pana la urma?
Pupici tuturor
---------------------------------------------
"Atata timp cat nu incetezi sa urci, treptele nu se vor termina; sub pasii tai care urca, ele se vor inmulti la nesfarsit"- Franz Kafka
AJUTA-MA DOAMNE!!!
FIV1 Szeged,aprilie 2012, dr.Zadori...nereusit!
FIV2...urmeaza in toamna
mona19 spune:
Salutari!
Jaguar - Stai linistita. Nu am fost suparata pe nici una dintre aspirante. Ai PM. Esti bine? Bafta! Tinem pumnii!!!
Your Dora, Ioana55 - Multa, multa bafta!!!
Olimp - Mutatiile homo sunt mai rele decat cele hetero. Ai vorbit cu dr. Avram?
Imi - La fel si eu, desi am trei mutatii, dintre care una e rea ca e homozigota, nu sunt suparata deloc. Din contra, imi pare bine ca le-am descoperit si stiu ca trebuie sa iau tratament. Din pacate cu analizele m-am oprit deocamdata, dar sper ca nu definitiv. Vreau sa iau pas cu pas, tot ce pot sa fac pentru un nou FIV.
Felicitari pentru masinuta si sa o stapanesti sanatoasa! Plus inca o urare masinutei tale: "Viata lunga fara reparatii!"
Tortuletul a iesit excelent. Am facut un tort usor de vara cu crema de iaurt si fructe. De transportat mi-a fost mai greu ca abia am gasit o cutie pe masura lui. Cutiuta am imbracat-o toata in staniol. In ea l-am si pastrat. Daca l-as fi scos asa intreg afara, i-as fi stricat aspectul comercial cu totul din cauza ca era cam fix pe dimensiunile cutiei respective. De dimensiune a fost ceva mai mare decat laditele alea de la aprozar cu fructe din import. Am pus si fundita din aluat si crema pe el. A fost foarte frumos, dar si foarte bun. A trecut. Toti mi l-au laudat. Cumnata, adica sora lui, a zis ca-mi da comanda sa-i fac si ei unul. Apoi, alt cumnat, dupa ce mancasera toti o felie si deja cereau a doua portie, le zice: "Cutia e a mea. Farfuriile sunt ale voastre. Mancati ceea ce mai aveti in farfurie si nu mai cereti ca nu va dau!" Bine a glumit.
Totul a fost OK. Am inceput sambata seara pe la orele 17 si am ajuns in patuc, duminica dimineata pe la orele 3-4.
Va pe toate si o saptamana cat mai faina!!!
olimp spune:
buna fetelor
mona ma bucur ca ai avut parte de un w-kend reusit si imi felicitari pentru masinuta , so o folosesti sanatoasa !
am discutat cu d-na Avram si mi-a spus sa nu ma speriu ca sunt bine, m-a linistit , avand in vedere ca sunt heterozigote nu este de sarit in aer , ea imi zicea ca factorul V si factorul II sunt cele mai perfide mutatii si mai ales daca sunt in homozigotie, la mine nu este cazul caci siunt negative.
mai imi spunea ca eventual daca doresc pot face si proteina S si C , homocisteina si antifosfolipidic , dar pentru ca MTHRF A1298C este negativ nu prea crede ca ar fi probleme si pentru celelalte proteine , imi spunea ca in cazul in care proteina s sai c sau homositeina sunt cu probleme atunci sa iau acid folic , aspenter si magneB6 .
deocamdata zicea ca nu necesit tratament dar eu oricum iau si acid folic si magneziu si aspenter.
sunt linistita acum , imi zecea ca mutaia PAI1 in forma heterozigota si MTHRF C667T heterozigota este prezenta la 50 % din populatie si fara probleme semnificativa.
februarie 2010 sarcina oprita din evolutie 8 saptamani
aprilie 2010 embolizare fibrom uterin
2011 - 3 IUI nereusite la Cluj
aprilie 2012 laparatomie fibrom uterin
Mutatia Factor XIII Val 34 leu - heterozigot
Mutatia PAI 1- heterozigot
Mutatia MTHFR C667T - heterozgot