Bv Elena!Hai aever,2liniute,stefulici,addya!(58)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tigruta spune:

Buna dimi, n-am mai dat de mult cafeaua cine doreste?
As fi vrut sa am mai mult timp sa stau pe forum dar timpul meu e ocupat mereu de copii, pur si simplu nu am timp de nimic Matei e complet diferit de cum a fost Luca, e la extrema cealalta, are cam2 reprize de somn mai seris in casa, in rest sta treaz foarte mult timp si nu asa, numai in brate, si colici la greu e si iritat rau la fundulet si nu mai stiu cu ce sa il dau iar pe fata la fel e plin de bubite.noaptea il pun langa mine si sunt pe post de suzeta Luca la fel e suparat rau si cumil prinde ii trage cate una, iri afara dormea in carut si venea si tipa la el si se speria asta mic..ufff
Acum e la san, eu scriu cu stanga

Elena te felicit mamico, uite ca a venit momentul mult asteptat..

Fetele imi paRE tare rau ca vnu v-am facut galerie, ca eu am avut parter cansd ma plangem pe aici ca nu mai nasc odata dar pur si simplu aprind laptopul dar nu apuc sa postez, trec de la un copil la altul..de multre ori il las pe MATEi sa planga sa pot sa ma ocup de Luca sin jonglez asa de la unu la altul..

Pup fetele care urmeaza sa nasca, le doresc nasteri usoare nu nominalizez sa nu uit pe cineva

Andreea aever ce faci cum esti? iti multumesc pt acel mesaj, mi-a mers la suflet si m-ai facut sa ma simt mai bine
Mamici pupici si nervi de otel

Ylari felicitari mamico!! cum se mai comporta Eva??

Nu mai stiu pe cine am felicitat pe cine nu, sunt in urma rau nu va suparati pe mine

trimit ca n-as vrea sa il pierd

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aever spune:

Neata fetelor! Cam liniste pe aici!

Bytza nu stiu exact cum e cu ruptul apei, pot sa-ti spun ca si mie vreo cateva zile mi-a curs un lichid incolor ca si apa. Curgand din vagin nu se poate opri curgerea lui, insa se pare ca nu era lichid amniotic. Mie lichidul asta imi umplea un tampon zilnic, insa doctorita a spus ca e normal si ca nu e lichidul amniotic. Ea spunea ca trebuie sa fie in cantitate mai mare, cam cat o cana de apa, sa umple un tampon de-ala care se foloseste la menstruatie. Eu am avut scurgeri de-astea mai multe zile la rand. Daca totusi ti se pare suspecta treaba poti merge la un control ca sa verifice medicul care e situatia acolo si sa-ti explice ce s-a intamplat in cazul tau. Multa bafta si sa ne tii la curent!

Fetelor sa nu dati cu bolovani..., sa va zic ce-am mancat eu de dimineata. Cartofi noi prajiti cu ou ochi si o salata mica din rosie, castravete si ardei gras plus usturoi nou. Si un pahar de cola cu gheata. Imi fac de cap acum pana mai pot. Bun a fost!
Dar ca sa nu ma invidiati prea tare va spun ca eu nu reusesc sa scap de chestiile de pe piele, ba tot apar alte chestii, cu tot Claritinul pe care il iau. Ma mananca pielea prin diverse zone, nu neaparat unde am iritatiile. Ca sa nu mai zic ca iritatiile astea n-arata foarte clar ca alergiile si sunt din ce in ce mai convinsa ca sunt pe fond hormonal, plus soare si transpiratie. Nu-mi mai bat capul, am facut ce mi-a stat in putere. Azi e ultima zi de Claritine, am luat pana acum 4 zile. Trebuie sa mai continui cu Polyginaxul. Oricum eu sunt multumita daca fac macar 3 zile de tratament(adica daca apuc sa pun si azi unul) desi doctorita a zis 5. Noaptea dorm cam dificil desi somn am cu carul. Si dorm pana la urma, doar ca ma trezesc sa ma intorc de pe o parte pe alta si fac asta foarte greu si cu durere de burta. In rest ma descurc bine. Stiu ca nu mai e mult, insa chiar uneori am impresia ca n-o sa mai nasc(oricat de stupid si ireal ar suna asta).

Vroiam sa intreb mamicile cu bebici mici, ati incercat metodele din cartea lui Karp? Si in afara de incercat, este cineva care chiar a vazut efecte clare? Stiu ca multe ati luat cartea, nu stiu daca ati si apucat sa o cititi si sa aplicati. Eram curioasa daca a obtinut cineva rezultate cu tehnicile de acolo.

Andreea, 39+ cu BebeLUnu care vine in curand...

Mergi la inceput

Tigruta ma bucur ca ti-am putut fi de folos. Nu-ti fa griji ca nu apuci sa ne scrii sau sa incurajezi, stim ca e foarte greu cu bebe mic si cu atat mai greu trebuie sa fie cu 2 micuti in casa. Asta e valabil pentru toate mamicile. Eu personal stiu ca ne sustineti acolo in sufletul vostru si ca va ganditi la noi, chiar daca nu apucati sa intrati pe forum sa ne scrieti. Si cred ca toate stim asta si ne dam seama ca in curand nici noi n-o sa avem timp sa mai intram pentru ca o sa fim pe post de biberoane, suzete si leagane. Aveti tot respectul si admiratia noastra pentru tot ce faceti. Noi intram mai des pentru ca ne cam plictisim in asteptarea asta, dar o sa vezi ca dupa ce o sa tinem si noi bebeii in brate n-o sa mai avem timp nici noi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tigruta spune:

Andreea eu cred ca te inteleg cel mai bine cu nascutul

Crezi ca am avut timp sa citesc cartea, am inceput intr-o zi dar o tot mut de colo colo de atunci..singurul lucru incercat e dormitul impreuna..in prima parte a noptii il pun in patut, se trezeste pe la 1 jum cand ii dau sa suga, apoi tre sa il schimb de obicei si se intampla sa nu prea adoarma asa ca il pun langa mine si sta cu nasul la san pana dimineata pe la 4 jum 5 cand iar se trezeste si trebuie schimbat..mai greu e ca e si Luca cu noi in pat si daca vede ca il pun langa mine vrea si el langa Matei doar ca se cam aseaza pe el spre exemplu azi dimineata pe la4 jum nu mai avea nici Luca somn asa ca va dati seama cum a fost

S-am trezit si Luca, merg sa il pregatesc sa merg cu el la doctor..are inflamati ganglionii si nu mi se pare in regula..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana85 spune:

Elena, felicitari! Sa fie puiul sanatos, lapticul din belsug si recuperare usoara. Imi pare rau pentru problemele de mufare a puiului la san, insa cere cat mai repede ajutor, e esential sa il asezi corect cat mai repede. Sfarcul trebuie bagat adanc in gurita lui, sa nu simti nicio durere cand mozoleste, trebuie sa fie dincolo de gingii. Poate o perna de alaptat te ajuta sa-l pui si la sanul pe care zici ca nu-l accepta. Lapticul soseste el, stai linistita.

Ylari, ma bucur ca sunteti acasa si sunteti bine. Imi amintesc cand scriai cat regreti ca pe Eva nu ai alatat-o mai mult, sa nu renunti si sa mai incerci pana accepta sanul, eventual cand e satul ca sa nu se enerveze, pe post de suzeta.

Virgi, feicitari pentru micul crestin . O trecut si asta.

Anitta, sunt convinsa ca aparenta ironie a fetelor era de fapt o mare admiratie pe care toate ti-o purtam. Stiindu-te, ai fi interpretat-o negresit ca atare daca nu ai fi fost asa de obosita si indurerata. Ma bucur tare mult ca ti-e mai bine .

Tigruta, enorm de greu cred ca iti e. Nici nu stiu ce sa te sfatuiesc, ar fi multe si marunte dar cred ca si tu stai bine la teorie. Cu practica e alta poveste. Nu stiu daca la fundic il stergi cu servetele umede, dar ti-as recomanda ca pentru cateva zile sa incerci sa il speli la fiecare schimbat de scutec cu un pic de vata/servetel inmuiate in ceai caldut de musetel si galbenele ori apa calduta, sa il lasi cateva minute fara scutecel la bai de aer si apoi o crema de galbenele eventual. Miciulica nu a avut nicio iritatie, decat la incheietura piciorului cu bazinul s-a dus un prim stat de piele, ca si cum ar fi fost ars de soare, cat a fost in spital. L-am dat acasa cu ceai si Sudocrem fara efect, apoi doar ceai si crema de schimbat scutecele cu ulei de migdale si si-a revenit perfect.

Aever, eu nu am citit cartea lui Karp dar am vazut filmul. In principiu, zice ca pentru a-i linisti trebuie sa ii infasezi, sasai, asezi pe o parte, dai suzeta si legeni caputul. Noi folosim din prima zi sasaitul cu enorm de mult succes, nu stiu ce m-as face fara el. Oricat de nervos e, sasait si mangaiat tace! Daca e enorm de nervos (plans fara aer cu invinetire - fff rar dar se intampla), functioneza dar trebuie sasait constant pana ii rezolvi problema. La fel functioneaza si leganatul caputului dar aia o folosesc rar. De infasat il infasam in fiecare seara si doarme cam 12 ore, doar cu treziri la 3 ore pentru mancat, insa prin somn. Cand il scot din Swaddle-me-ul cu care-l infasez dimineata, se intinde si face ginastica vreo ora pana adoarme de oboseala. Deci pentru mine da, functioneaza si sunt de nepretuit.

Mergi la inceput

Am uitat motatele pentru ultimele burtici.

Curaj, mult a fost, putin mai e. Bucurati-va de ultimele zile cu burtica - e o perioada magica, careia ii veti duce lipsa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anitta_O spune:

Buna dimineata! Alma si Virgi, multumesc de explicatii. Ma gandeam eu, dar na, se mai suprpun unele peste altele in capul meu...
Ylari, bine ati venit acasa! Poate micutului ii e prea cald sau foame de plange mult, cum ati trecut peste noapte? Of, si a trebuit sa faci tu de mancare, nu ti-a pregatit nimeni... Doamne, draga de tine!... Azi esti singura cu copiii sau si-a luat sotul tau cateva zile libere? Ce medicamente impotriva durerii ti s-au recomandat? Eu cred ca nu mai rezist multa vreme cu supozitoarele de dicolenac, imi face varza fundu', iau cam 2 pe zi, si asta chiar cand ma doare rau, nu asa usurel.
Elena, ati ajuns si voi acasa? Eu n-am avut nevoie de pompa, mi-adesfundat bebelina canalele. sa ii bagi bine sfarcul in gura, cu tot cu o mare parte a mamelonului,ca sa nu faci ragade. Daca iti simti sfarcurile foarte sensibile, intre alaptari poti sa te ungi cu bepanthene si sa stai cu sanii la aer. sa speli bine apoi bepanhtenul, sa nu il inghita bebele. In timpul suptului poti sa ai lanolina pe sfarcuri, nu e periculos pentru copil. O sa vezi ca o sa-ti fie mult mai bine. O sa vina si lapticul, mie mi-a venit in ziua a cincea.
Aever, eu n-am citit cartea lui Karp, dar poti sa scrii pe scurt care sunt metodele de care spuneai si-ti zic ce aplicam noi de acolo. Imi pare rau de mancarimile tale, bine ca o sa treaca in curand.
Tigruta, cred ca e tare-tare greu cu doi copii mici, mai ales daca intervine si gelozia, of... nici nu trebuie sa te justifici ca intri mai rar. Eu nu stiu ce ma faceam cu inca unul de 2-3 ani pe langa iulia, cu durerile astea.
Bytza, ceva motzate cred ca iti lipsesc! Ce faci, ai sunat intre timp medicul sau te-ai dus la spital?

Voiam sa va intreb ceva: voi calcati hanutele bebelusilor? Baiatului i le-am calcat pana pe la 9 luni, fetitei i le calc, dar e mult de munca, uneori o schimb de 3-4 ori pe zi daca regurgiteaza 'laptos', plus prosopele la greu, paturici...

Mergi la inceput

Diana multumesc pentru raspuns! Deci functioneaza si se poate. Eu citesc acum ca am timp, nu citesc foarte mult de-o data ca sa se sedimenteze. Din ce zice acolo trebuie aplicate foarte corect tehnicile astea ca sa functioneze si cel mai greu acum mi se pare de realizat infasatul. Daca spuneati ca nu functioneaza la voi existau doua variante: ori metodele nu functioneaza la toata lumea, ori sunt greu de aplicat corect. In orice situatie insemna sa nu-mi fac prea mari iluzii ca o sa-mi iasa. Acum ma tot uit la infasatul ala, dar in lipsa "obiectului" nu imi dau seama daca o sa ma descurc sau nu. Dar am sperante ca se poate.

Mergi la inceput

Anitta metodele de linistire le-a trecut in revista Diana in mesajul ei. Prima e infasatul strans cu manutele drepte pe langa corp(picioarele sunt lasate sa se miste libere inauntru), apoi pozitia pe o parte sau usor pe burta(cu accent pe faptul ca nu trebuie lasat copilul sa doarma asa ci doar se foloseste pentru linistire pe o perioada de timp limitata, sub supravegherea adultului),a treia e sasaitul(producerea unui zgomot alb fie prin sasaitul adultului, fie prin intermediul unui aparat electrocasnic gen uscator de par, aspirator, aparat radio fixat intre posturi), a patra este leganatul pe genunchi destul de energic si a cincea suptul(suzeta). Postase la un moment dat aici cineva un link cu transferul unui filmulet cu doctorul Karp si metodele lui. Eu l-am downloadat atunci, dar acum nu am conexiune buna si nici nu ma pricep sa-l pun pe un transfer. Poate il mai are cineva si te poate ajuta in sensul asta.

Mergi la inceput

Bytza, eu zic ca s-a rupt apa, cred ca deja esti la spital, te asteptam cu noutati .

Anitta, eu nu le calc pentru ca efectiv nu am cand. Cum spui, il schimb de cateva ori pe zi si spal pentru el o masina la doua zile daca nu chiar zilnic. Acum cel putin, fara niciun ajutor, chiar nu pot.

Nu am apucat sa va povestesc ca ne pegatim de repatriere. Enorm de multa umblatura cu actele (zilnic cateva ore lipsesc ca sa ma ocup de ele), de impachetat toata casa... e o "distractie" de nu am cuvinte. Si noi, evident, singuri cuc. Puiul doarme bine noaptea dar ziua e treaz tot timpul si mai mereu vrea atentie. Mai sta si singurel dar putin. Bine ca nu mai e mult ca ne luam campii. Sambata sosim.

Mergi la inceput