Bv Elena!Hai aever,2liniute,stefulici,addya!(58)
Raspunsuri - Pagina 15
virgiL spune:
Vai,Andra imi pare tare rau de faza cu raceala.Pune-i termometrul puiului,nu te lasa amagita doar de atingere,ca nu-i ca la cei mari..pot chiar sa aiba extremitatile reci si sa aiba de fapt febra.Nu mai stiu cum il hranesti dar trebuie sa te asiguri ca e bine hidratat(pune-l cat mai des la san daca-l alaptezi).orice ti se pare suspect fugi in urgenta,nu astepta programarea de maine(sau insista sa fie vazut azi).Pana la 2 luni nu le putem da nik de febra pe guritza de aceea e bine sa mergi cu el la medic.Si eu am patit aceeasi faza cu puiul acum cateva saptamani,cand a adus Ioana o raceala urata de la scoala,de ne-a imbolnavit pe toti,dar puiul a scapat doar cu nasucul infundat cateva zile(am zis ca laptele asta matern face minuni).
Multumesc inca o data fetelor pt urarile adesate puiului crestin!.Cu adevarat sa stiti ca s-a mai linistit.Are doar un moment sau doua in zi cand se plangaceste,ziua cand sunt la treaba(plange 15-20 de minute,zice sotul) si seara ininte de culcare(circa 2 ore de scartaiala).Apoi papa toata noaptea din 2 in 2 ore,dar fara urlete.
Eu calc hainutzele puiului pt ca le calca soacra-mea.Daca tot are puiu dermatita asta alergica...dar si asta parca se remite dupa botez
ELLY,imi pare rau sa aud ca va descurcati asa greu.Puiul tau nu-i inca botezat,nu-i asa?
ANITTO,unde era ieri puiul cel mare de nu nu mai ajungea acasa?Cred ca ti-a sarit inima din piept.Cum ti-e fundul,mai pui supozitoare sau au devenit suportabile durerile?Hematomul Iuliei s-a mai retras?Pune si tu o poza cu printzesa,nu fi zgarcita
ELENA,dar au fost si la nastere ceva probleme vis a vis de prolaps?treebuie neaparat sa te vada medicul,daca nu-i vorba doar de un simplu hemoroid.esti sigura ca e ”in spate” si nu e genitala chestia?si nu-i nik rushinos in asta,e doar fff dureros .si eu cred ca m-am ales cu o fisura anala acum,hemoroidul pe care il aveam inainte nu-l mai simt,in schimb la fiecare scaun simt intep#259;turi,usturime si sangerez o picatura -doua.De vreo 3 zile ma dau cu
garmastan si bepanten si e mai bine.
AEVER,fiecare perioada e grea si minunata in felul ei,in acelasi timp!Clar exista tendinta de a dramatiza mai mult ceea ce se intampla in prezent,ce e in trecut se estompeaza usor si nu mai pare asa tragic,ramane doar ce e frumos(daca n-au fost traume prea mari)
Pup,mamicile cu doi pui mici,chiar nu stiu cum rezistati!Sa va dea Dumnezeu forta maxima si rabdare de fier!
Bafta nascatoarelor!
Virginia ,mami de Ioana si de Lucas
virgiL spune:
nici supozitoare cu paracetamol sau algocalmin nu se administreaza mai devreme de 3 luni.cel mai devreme stiu ca-si da acordul medicul de fam la vaccinul de la 2 luni...dar mai curand de atat primesc doar tratament injectabil
Andra_C spune:
Da, Anitta, si eu tot citesc, cica pana la 38 e o temperatura normala la nou nascuti, m-am mai calmat
----------------------------------------
Andra, mami fericita de Amana si de Robin
Ellyshor spune:
Anca probabil la ora asta esti deja mamica!
Doamne ajuta, sa fiti sanatosi amandoi!
Virgi, am tot uitat sa te felicit pt micul crestin! Sa-i dea Dumnezeu sanatate, noroc si curaj in viata!
Noi inca n-am fixat botezul, dar as vrea sa-l facem ceva mai tarziu. In august-septembrie, cam asa.
Sper sa nu imi albeasca parul in cap pana atunci.
Tigruta, da, crema este de la Himalaya, se numeste Nappy rash cream. E pe baza de plante si contine si Zinc. Lui Boom cu asta i-a trecut iritatia. Bepanthenul ala nu-i facea nimic pt ca nu intra in piele ca lumea.
Nici eu nu il schimb noaptea, pt ca la fel, il tin infasat si imi e ca se trezeste. Dar al meu nu face caca, doar pishu. Fiind alaptat mai mult cu LP, face caca 1-2 pe zi.
Dar pishu...muuuult, e pampersul full dimineata. Cand ne trezim il spal la fundulet si il dau cu cremutza.
Nu s-a mai iritat deloc.
Fetelor, noua ne-a copt primul vaccin, cel facut in brat, sus, la 2 zile de viata, in maternitate.
Am inteles ca e normal sa coaca, pt ca inseamna ca si-a facut efectul si o sa ramana cicatricea de vaccin.
Cu colicile tot asa suntem, asta este, facem fata, ca doar nu puteam sa facem spate!
Andreea....colicileeeeeeeeeeeeeeeeeeee...de departe, muuult, muult mai greu decat sarcina!
Poooop, hai ca mai e un pic si vine si puiul tau! Sa te vedem dupa daca mai ai timp sa te plictisesti! Hiihiiii
Andra_C spune:
Daca ii creste peste 38 merg cu el la spital, eu oricum nu sunt de acord cu medicamentele
Ellyshor spune:
Andra, de supozitoare cu paracetamol stiu si eu, pt febra. Dar doar dc trece de 38 de grade.
Chiar asa, sosetzele cu otet nu putem folosi? Otzet, diluat in apa, evident.
Oare se irita bb de la otzetul ala?
Intreb, ca sa stiu pe viitor. Eu sunt pro metode alternative, inainte de a apela la medicatie.
Sa aveti o zi minunataaaaa!
virgiL spune:
ELLY,multumim!
FELICITY,ce frumos creste puiul de urs!
MAMIT(IC)O,cum sunteti?,SHOSHO,ONUTZA,IONELU,voi,cum va mai distrati?
MIRINA,gata examenele?
YLARI spune:
Buna fetelor! Nu am mai scris demult ptr ca ne acomodam si noi. Prima zi a fost mai grea a plans continuu ma socase, acum e mai ok, noaptea trecuta iar a fost bine, a avut un episod de plans rau dar am trecut la operatiunea despuierea si eu si el, tzitzi si dormit pe burta mea la greu.
Eu am dureri de burta si mijloc desi parca mai estompate decat ieri. Sper sa ma vindec cat mai curand ca sa fiu mai sprintena ca asa leguma nu se poate. Sotul va mai fi cu mine pana miercurea viitoare, sper sa fie suficient timp ptr convalescenta. La prima cezariana mi-am revenit destul de repede parca (sau memotia o fi selectiva) cert e ca atunci ne-am dus la mama si nici un pahar de apa nu am ridicat, mi se date fata la san, cineva facea laptele praf altcineva spala si steriliza, eu eram ca o mimoza. Acum deh am avug si complicatiile cu vezica si treaba acasa si bb rautacinos in prima zi, si l-am tot purtat/plimbat prin toata casa, etc etc. acum asta e singurul lucru de care ma tem, vreau sa imi revin mai repede sa ma simg stapana pe mine ca sa pot sa ma descurc. Mijlocul ma doare de la cotrobaiala cu acul cred. Pana la urma mai multumita am fost de rahia de la prima ceza decat de peridurala asta. Dar repet poate eram mai tanara atunci, poate am retinut doar ce a fost frumos, nu stiu.
Andra imi pare rau de raceala di sper sa nj faceti febra, of.
Fetelor pana imi revin nu am sa msi scriu ptr ca trebuie sa imi pastrez fiecare strop de energie.
Ptr fundic in maternitate l-au dat cu melkfett (crema de galbenele) eu cumparasem nivea. Cu asta am dat-o pe Eva dar i-am luat de ieri si eu melkfett.
Felicity multumim de ponturile ref la icter, mie imi sunt de mare ajutor. Pupici tututor si scuze ca nu am facut decat sa ma plang de mine.
YLARI si EVA alaturi de Desiree si printesa VICTORIA
POZE
Mami de Eva scumpa
Si AMR 9 zile!!!
Lucas Mathias
Trombofilie, Gena MTHFR Mutatia C677T genotip heterozigot si A1298C genotip heterozigot
Andra_C spune:
Virginescule, acum am citit ce mi-ai scris
Nu ii dau diresct de la sursa, dar papa lapte de la mine, ceea ce cred ca il ajuta mult cu hidratarea, il monitorizez non stop si daca mi se pare ca e nevoie nu astept, iti dai seama. Pai si cu Amana la fel, cum ni se parea noua ceva suspect hop-top cu ea in masina la spital, cu sanatatea celor mici nu e de joaca.
Elly un pup mare si pentru tine!
Elena, imi pare rau de "monstrul" tau, offffffffff
Ylari, stai cumintica acolo sa-ti intri in ritm si apoi palavragim noi toate pe net, va fi din ce in ce mai simplu.
aever spune:
Ma bag si eu in discutia cu febra. De obicei bebicii care papa lapte de la san nu fac chiar asa usor infectii respiratorii pentru ca laptele e plin de anticorpi care-l feresc. Daca totusi treaba e urata de tot, evident ca se pot da medicamente, inclusiv antibiotice, insa ideal e sa se intarzie introducerea astora. Pentru febra foarte mare metoda traditionala e este cu impachetari cu apa rece. Fara otet pentru ca ei au pielea extrem de fina si pur si simplu se arde. Impachetarile cu apa rece se fac dupa 38,5-39 grade si procedura e asa: se inmoaie un prosop curat in apa rece, se stoarce, se inveleste copilul de la picioruse pana la brau(atentie sa nu impachetati si toracele pentru ca afecteaza rau plamanii) apoi deasupra se impacheteaza intr-un prosop uscat. Si se poate repeta procedura. Metoda e foarte eficienta, insa totusi sa nu o faceti pentru temperaturi mai mici.
Andreea, 39+ cu BebeLUnu care vine in curand...