Bravo Delia!Bun venit Laila! Piersicute2012(42)
Raspunsuri - Pagina 14
balanta_tm spune:
haideti fetelor, nu va suparati pt o banala discutie .
fleur, ar fi pacat sa pleci de aici, fie si pt o perioada.
la noi a tunat, fulgerat si plouat f f tare vreo 3 ore - a fost furtuna in toata regula, asa ca pana la 3 n-am putut dormi (nici eu nici sotul, care sot de obicei doarme bustean). bb1, (cel care are capul langa col) cred ca s-a speriat f tare de zgomotele furtunii, ca a devenit f agitat. am vorbit cu el (am inteles ca la varsta asta a sarcinii recunoaste vocea mamei) si am pus usor mana unde tot lovea cu piciorusele. sper ca s-a simtit mai in siguranta asa, fiindca la un moment dat s-a linistit desi de afara continuau sa se auda zgomote f puternice.
chiar daca mi-a fost si imi este greu in perioada sarcinii, cred ca o sa imi lipseasca tare mult burtica dupa ce am sa nasc. in sensul ca imi e f drag sa ii stiu in burta si sa ii simt mereu.
carmen, miruna, ali, cum ati trecut de noaptea asta?
Carmen_80 spune:
Neatza, n-am nascut... Ba chiar am avut o noapte relativ decenta. N-am fost la baie decat de vreo 3 ori. Acum m-am trezit sa ma dezmortesc un pic ca nu-mi mai simt soldurile. Dar ce sa ma plang eu... Balanta tu cum rezisti numai in pat? Ca eu dupa o zi si o noapte de stat numai pe stanga sau pe dreapta deja sunt cu dureri pe toate partile. Iar bebe mi se pare mai mare de la o ora la alta, nu de la o zi la alta. In 2 zile mi-a crescut burta cat in 2 sapt.
Fetelor, Fleu, Delia, pe un forum parerile vor fi intotdeauna impartite. Asta nu inseamna ca tre sa dam cu pietre de fiecare data cand una din noi are alta parere diferita de a noastra. Daca nu va puteti accepta parerile, macar ignorati-va, dar continuati sa scrieti! Doar nu suntem copii ! Haideti ca mai e putin si vom avea alte probleme de impartasit....
36 sapt + Patrick Andrei
AMR 2 saptamani
Kimmy spune:
Buna dimineata!
Nu ma speriati cu crampele de cm,ca eu ieri simteam de parca acusi trebuie sa-mi vina .Azi vad ca e mai bine,dar am ramas tot cu durerea crunta de col,sau ce o fi,mai nou ma doare intr-una,nu doar cand ma misc .
Sambata am avut si eu scurgere foarte apoasa si mai multa,initial m-am panicat,apoi am schimbat tamponul zilnic si am tot verificat,si a fost ok.
Fetele care aveti deja o cezariana la activ,nu va jeneaza taietura?De cateva zile,mai ales cand ma intind,ma sageata destul de urat pe interiorul taieturii...
Si eu am avut epi cam 2 zile,si-mi bagau anestezice daca ma plangeam .Dupa ce mi-au scos cateterul,imi faceu ceva injectabil,daca ma durea tare.
Am citit si eu pe la odiseea de mai-iunie ca a doua cezariana ar durea mai tare.Sper sa nu fie cazul si la mine.Daca o fi,stiu ca nu mor cateva zile...
Eu in maternitate am avut destul de putina treaba cu Timi,adica pana in ziua externarii nici macar nu i-am schimbat scutecul.M-am trezit singura,trebuia s-o schimb si s-o imbrac in vesminte de mers acasa.Am crezut ca mor.Fata plangea,nu stiam cum s-o tin,cum sa-i bag body peste cap,etc...ii tot ziceam iart-o pe mami,ca nu stie ce face,hahaha.Pana la urma cu astea iti intri in ritm,dar nu a fost nici pe departe cum ma asteptam eu sa fie.Nu te pregateste nici un curs,nici o carte,sa fii mama.Eu cel putin ma credeam foarte pregatita si informata,si ma asteptam sa fiu super-mama,si practic aproape nimic nu a fost asa cum ma asteptam sa fie...incepand de la nastere,la recuperare,la alaptare...
Ieri am avut o zi tare plina,am fost si noi la votat,apoi in parc cu fata,apoi la cofetarie.Seara am profitat ca am avut sitter,aka sora-mea,si ne-am dus la film ca doi porumbei.Sonorul la maxim,va dati seama ce tumbe facea gaza mica in burta
A urmat o noapte de kko,dar cred ca nu are rost sa va mai spun ...ma tem ca noptile normale au intrat in sac...
Saptamana frumoasa va doresc,mai revin,ca doar sunt acasa,azi am program de bucatarit in principiu,mi-am propus sa fac o gramada de chestii,acuma sa vedem daca ma tin de plan
_
Mamica mandra 31+
Povestea noastra
ali24 spune:
buna dimi
nici eu nu am nascut )))))))).am scapat cu bine peste noaptea asta.nu a mai curs nimic.doar ca m am trezit din 5 in 5 min sa verific daca e totul ok.
miruna sper ca si tu esti ok.asteptam vesti
hai mai fetelor sa nu ne certam acum pe ultima suta de metri.nu vedeti ca avem cat de curand nevoie de sustinere maxima ?cu majorete?lasati supararile si hai sa ne incepem saptamana cu zambetul pe buze
am si eu o intrebare...de la cate saptamani daca ar fi sa nasc nu mai e nevoie de injectia de maturare a plamanilor?si nu ar mai fi nici un risc?eu miercuri fac 36 sapt.
35+ amr 4 sapt+
rafael albert(25.05.2007)
ali24 spune:
aaaaaa si mai vroiam sa va intreb la cezariana se face clisma?si e musai sa ti se puna sonda????mie de astea mi e mai urat si mai frica ca de nastere
35+ amr 4 sapt+
rafael albert(25.05.2007)
ARUBA spune:
Neata! Am intrat curioasa sa vad cum au trecut noaptea fetele care aseara se plangeau de diverse pierderi de lichid. Mai tre sa ne zica si Miruna ca e ok si gata! bravo!
Fleur: mie mi-ar parea rau sa nu mai scrii, chiar si o perioada, desi nu impartasim mereu aceleasi pareri, imi place optimismul tau.
32+
maria0408 spune:
Buna dimineata fetelor.
Carmen ma bucur ca esti mai bine.
Ali, Miruna voi ce faceti?
Fleur desi am revenit la.serv. si am o tona de lucrari am intrat special pt. ati spune ca tas simti tare mult lipsa conversatiilor
cu tine si a optimismului pe e care il trasmiti.
Inteleg ca pe ultima suta suntem toate un pic nervoase si sensibole, dar aici schimbam impresii si nu impunem judecati asa ca nu cred ca e ok sa se raspunda de o asa maniera celui care nu e de acord cu ce recomandam noi.
Sper sa aveti o saptamana buna si cu bebei veniti la termen
ARUBA spune:
Am uitat sa intreb fetele care au numarul Deliei, i-a dat cineva vreun sms ceva? Sunt curioasa ce face micuta Laila, si ea nu a mai intrat sa ne spuna.
Ada: mai zi-ne de Nectarel, ce face, cum mai arata, ce greutate mai are... eventual mai arata-ni-l si noua in cate o poza, ca tare ne e drag de el!!
33+
maria0408 spune:
Cat am scris am vazut ca Ali a raspuns la apel. Eu nu am facut clisma la cezarian si nici sonda nu am avut.
Kimmy din fericire eu nu simt locul operatiei dar sa nu zic hop ca sarcina e mai mica si mai e timp.
freedelia spune:
Ali, nu se face clisma, iarnsonda poti sa ii rogi sa ti-o puna dupa amestezie.
Cat despre pareri, toate avem dreptul la o parere, sa credem ca ceva va fi intr-aun fel sau altul, dar de aici si pana la a contrazice pe cineva care chiar a facut treaba respectiva e maaaare distanta. Cum ar fi sa vin io acum sa o contrazic pe Fleur despre cum e in Canada? Sa ii zic ca nu e nevoie sa ia scaunul de bebelus la spital, ca poa sa plece si cu copilul in brate, sa ii spun ca de fapt e foarte lejer cu luatul de concediu medical sau prenatal, ca la serviciu toata lumea se poarta frumos cu gravidele, etc etc. Asta in conditiile in care eu nu am facut toate chestiile astea in Canada, dar cunosc o gramada de Canadieni si din discutiile cu ei, vazand cum se descurca cu copiii, etc, pot sa am o parere...
Recunosc, am si nervi si hormoni si o doza de orgoliu, insa chiar mi se pare sarit calul sa contrazici experienta cuiva fara sa ai experienta.
Si nu, nu sunt condescendenta fata de masurile de siguranta, spun doar ca sunt multe si ingreuneaza si adauga stres calatoriei cu avionul.
Putem sa agree sa disagree la ceva la care fiecare om/copil are o experienta diferita -- ce fel de scutece sunt cele mai bune, daca trebuie sa ii faci copilului program sau nu, daca sa il dai la gradi de mic sau nu, cate si mai cate. Dar cand cineva se pronunta ca ceva este cum nu este, atunci nu mai poti sa agree sa disagree -- ca si cum ai spune ca formula e mai buna ca laptele de mama sau ca trebuie sa pui miere pe suzeta ca sa o suga copilul -- astea sunt chestii eronate unde nu merge cu fiecare cu parerea lui. Si fel este si calatoritul cu avionul cu copii, nu e o placere pentru nimeni, nimeni nu astrapta cu nerabdare sa se urce in avion cu copilul, este greu si stresant...
Si cu asta am terminat, sau am sa incerc sa termin cel putin, la acest topic. Am vrut doar sa ma explic, sa nu ziceti ca sunt intoleranta (desi nici foarte toleranta nu sunt)...
Delia, 35+ cu si mami de John (11 Martie 2004), Jodie (16 Martie 2006), Jane (2 Martie 2010)
POZE