BULGARASI DE IAN-FEB 2013 (5)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns vikisor spune:

buna fetelor,
Blue, felicitari
Laura, si eu m-am speriat cand am vazut ce ai patit incearca sa eviti sa faci efort si ai grija de tine si de bebelin
Lorena, imi pare rau ca ai dureri
Deny, imi pare rau ca nu a iesit luna asta... poate luna viitoare este cu noroc si apare
eu azi am o stare tare "frumoasa"... sunt foarte foarte sensibila... ma impresioneaza orice si imi vine sa plang din orice au curs rauri de dimineata cand am citit pe un site ca la 10 saptamani (cat fac azi), bebelinul are 3,18 cm si are unghiute si incepe sa ii creasca parul m-a terminat

10+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vikisor spune:

Citat:
citat din mesajul lui lorena_86

am schimbat si eu

7+

felicitari!!!!

10+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bubblegum spune:

Laura eu am patit asa sambata si duminica. Am fost la urgenta si bebe era bine dar iti inteleg sperietura. Nu stiu ce tratament de sustiere iei tu mie doctorul mi-a spus ca in 50% din cazurile femeilor insarcinate care iau peste 4 utrogestane pe zi pot aparea îerderi maronii si sa nu ma panichez.

Prettysunshine te astept cu vesti de la ecografie!

Deny sooo sorry! Nu iti pierde speranta insa

Cu celulele stem habar n'am pentru mine este lectura pentru mai tarziu nu stiu inca nimic despre asta.
Pe mine m-a pus nu's cine ieri sa ma apuc sa citesc despre anticorpii anticardiolipidici pe care mi i-au descoperit mie...e fix ce nu vrei sa ai cand esti insarcinata si ca de obicei in cazul meu trebuia sa fie ceva rar, doar 1% din populatie are asta.....deci incredibil. Din fericire exista tratament se cheama prednison daca nu ma insel. Azi am intalnire cu ginecoloaga sa vedem ce zice de asta..pffffff

7+ cu little bubble

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Blue_sea spune:

Bubble, cum ti-ai descoperit anticorpii astia? Si ce fac ei?

8+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns prettysunshine spune:

Deny,imi pare asa de rau!Dar capul sus,ai sa vezi ca va fi luna viitoare.
Bubble,m-ai speriat cu anticorpii astia,spune-ne mai multe!
Eu am fost la doctor,mi-a facut eco,s-a vazut si sacul si embrionul,din pacate e prea devreme pentru a putea a auzi bataile inimii.Nivelul HCG e ok,progesteronul la fel,asa ca nu mi-a dat nimic in afara de acid folic.Peste doua saptamani ma duc din nou pentru o noua ecografie si pentru analizele de sange.La sarcina trecuta n-am avut anticorpi la cytomegalovirus si la rubeola.Intre timp am facut vaccin contra rubeolei,vedem ce-o sa iasa acum.Ne-a speriat bine cu riscul de sindrom Down care e destul de mare la varsta mea si cum nu mai fac nici teste genetice...Sotul era foarte speriat cand a vazut cat de mare e riscul.Mi-a dat voie sa plec in Romania,doar ca dublul test trebuie sa-l fac in Romania sau sa aman plecarea cu doua saptamani.O sa ma gandesc sa vad ce sa fac.Cam asta despre noi,cred ca o sa ma intind putin,simt cumva parca ar fi uterul contractat,dar cred ca mai degraba sunt eu balonata,nu?Of,cate griji imi fac.

Mami de Cosmin (03.07.1997) si de ingeras Lucas (15.02.2011-17.04.2011)

5+

Mergi la inceput

Pai le-am descoperit cand am cerut medicilor sa imi faca analize pentru orice stiu ei ca poate provoca intreruperea evolutiei unei sarcini. Mi-au luat 8 eprubete de sange totul a iesit perfect mai putin asta.

Cardiolipina este un fosfolipid are se gaseste in membrana tuturor celulelor.
E eu am ceea ce se cheama anticardiolipina adica organismul meu lupta fara motiv impotriva sa in loc sa lupte contra virusilor si bacteriilor.Si uneori in lupta asta confunda embrionul cu un dusman si il ataca- asta in orice trimestru als sarcinii din pacate.
Acum vestea buna este ca valorile mele sunt crescute dar nu sunt foarte mari (eu am 12 si de abia de la 25 in sus este stiintific dovedit ca produce oprire de sarcina).

Problema este ca mi-au luat din nou sange marti dar ca trebuie sa astept pana pe 18 sa vada daca au crescut valorile (daca au crescut inseamna ca 'au inceput lupta'..si ca trebuie sa ma treaca pe alta medicatie)Si mor de frica sa nu patesc ceva pana pe 18 de asta ma duc azi la ginecoloaca asta (noua, nu o cunosc nu stiu ce poate) si sper sa aiba vreo solutie temporara eventual doza crescuta de aspirina si o cura cu vitamina d poate clexane habar n-am.
Deci 1% din populatie are asta si din astia 1% multi traiesc cu asta fara sa stie insa la unii se declanseaza si provoaca tromboza, atac de cord, embolie pulmonara sau intrerupere de sarcina

Prettysunshine nu vreau sa te sperii insa eu cred ca e mai bine sa previi decat sa tratez..desi ca na acum caut sa ma tratez! Vb pe pm sau te sun si iti spun dupa ce vb eu cu doctora

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lauraf89 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Bubblegum

Blue, iti scriu Pm sa nu stresez lumea pe aici :)

7+ cu little bubble

scrie sa vedem si noi..cum altfel sa mai invatam si noi cate ceva

7+

Iti multumesc tie Doamne, Sf Efrem cel Nou, Sf Nectarie si Maicii Domnului pentru aceasta binecuvantare!

Mergi la inceput

Bine, am scris mai sus, dar repet nu vreau sa va strezez daca am eu nu inseamna ca are toata lumea!
Daca insa aveti vreo sarcina intrerupta din evolutie (fie si in saptamana 34, 36!!) testati nemernicia asta!

7+ cu little bubble

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lauraf89 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Bubblegum

Bine, am scris mai sus, dar repet nu vreau sa va strezez daca am eu nu inseamna ca are toata lumea!
Daca insa aveti vreo sarcina intrerupta din evolutie (fie si in saptamana 34, 36!!) testati nemernicia asta!

7+ cu little bubble

e bine de stiut..daca e bebe ok acum, da Doamne, o fac si eu

7+

Iti multumesc tie Doamne, Sf Efrem cel Nou, Sf Nectarie si Maicii Domnului pentru aceasta binecuvantare!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Blue_sea spune:

Pretty, iti spun parerea mea, dar sa nu te superi . Voi deja stiti ca aveti risc mare, iar amniocenteza cade din discutie. Asa ca, mai bine sa nu faci dublu testul. Stii la ce sa te astepti, adica ca aveti risc mare si cu asta basta. Am vazut pe forum un cuplu care avea risc de 1/50 si bb a fost sanatos, iar cineva povestea de o graviduta cu risc 1/8 care a fost binemerci.
Evident ca voi decideti ce si cum, dar daca toti stii ca aveti risc mare nu vad de ce v-ati stresa in plus

8+

Mergi la inceput