Ce-a rulat la Minimax in 6 iunie dupa 19:30?
Bun regasit!
Stie cineva firul epic de la desenele de ieri de dupa ora 7:30? Am vazut la un moment impreuna cu ei cateva secvente si am zis "Oau, e Micul print", zbura pe aripa unui avion printre corpuri ceresti si desenele (grafica) erau foarte dragute.
Dar la 7:50 fix au inchis televizorul terifiati, plangand ca-s foarte urate, "au fost cele mai urate desene pe care le-am vazut, o sa avem cosmaruri la noapte", s-au succedat dupa asta diverse frici, de a ramane singuri in circumstante de spalat de dinti sau o cana cu apa la bucatarie, de intuneric, de vise urate. Scena era ca ceva personaje au fost prefacute in stana de piatra din cate mi-au relatat, baiatul (6 ani) zicea ca stie ca se va termina totul cu bine dar n-a putut sa vada mai departe, si ca acum intelege de ce a fost atentionare la inceput ca acest film se recomanda copiilor de peste 5 ani.
La ora 19 a fost ceva cu micii ponei in care linia sonora nu mi-a placut deloc, ceva cu blesteme in stanga si-n dreapta, ca exista ca nu exista, ca au efect ca n-au. Ei au sesizat ca n-au fost tocmai dragute, dar din discutie nu se compara cu faza aceea groaznica de la 19:50. La Micul print n-am mai avut ocazia sa aud, doar dupa cum am spus am vazut cateva secvente.
Acum nu stiu daca s-au sugestionat bine ca o sa aiba vise urate sau ce s-a intamplat, dupa desene le-am citit povesti pana au adormit si le-am zis ca dorm cu ei, la miezul noptii m-a trezit un telefon de servici, apoi am mers la baie, cand am iesit erau amandoi in fata usii de la baie asteptandu-ma. Era cam la o jumatate de ora dupa ce am plecat de langa ei.
Deci, intrebarea e: stie cineva ce fel de varianta de Micul print a fost si daca chiar a avut acea atentionare inainte?
Mai este vreun topic despre Minimax in general pe-aici? Am simtamantul general ca seara in ultima ora de Minimax sunt programate cele mai "ofensive" desene. Cu ceva timp in urma erau Spiridusii nazdravani, nici acelea nu mi-au lasat o nota pozitiva. Nu am o privire de ansamblu bine formata pentru ca suntem consumatori ocazionali de desene animate de la TV, exclusiv de la acest Minimax.
Va multumesc.
Raspunsuri
maria_alexia spune:
si ai mei erau aseara intre 19.30 si 20 pe minimax, eu in aceeasi camera dar nu ii dadeam atentie. intr-adevar rulau desenele cu micul print.
imediat dupa, s-a terminat programul minimax si cel mare a comutat pe cartoons unde intr-adevar erau niste desene sinistre, cea mica a venit plangand la mine. inchis Tv-ul si cam asta a fost tot.
nu cumva a intrat altceva pe frecventa dupa minimax? pe vremuri incepea animax, parca.
(noi nu mai avem cablu de ani de zile, aseara eram intr-o vizita cand cu vizionarea...)
maria_alexia spune:
azi de la 10 a fost reluarea episodului de aseara!!!
acum sunt chiar ultimele minute!
la 13.30 inca o data.
anya spune:
Pe Minimax ai mei nu se mai uita (sunt mai mari), dar pe Cartoon la ora aia e Razboiul Stelor si Insula dramei totale care sunt preferatele lor. Razboiul stelelor e in stilul filmului deja clasic iar Insula dramei totale e un reality show.
alexandrina spune:
De dimineata mi-a povestit baiatul cu lux de amanunte tot episodul, pana la punctul Z, povestea a durat mai mult decat animatia cred .
Am dedus ca povestea e mult inflorita fata de original, adica se pastreaza stilul, dar adaugirile nu fac parte din cartea omonima.
Ceva "globi" care se credea ca pietrifica si erau ceva lampi care se credea ca feresc de puterea globilor si cea la care statea micul print si vulpea (sau pisica ?) n-a luat felinar din acela si pana la urma i-a pietrificat sarpele, ca el de fapt pitrifica fapturile. Ceva foarte incalcit, n-am avut destula prezenta de spirit sa urmaresc toata relatarea pentru ca nu eram lucida cand am ascultat-o. Din relatare nu mi s-a parut asa de horror precum s-au manifestat ei.
Dar recunosc ca am citit senina pagini de literatura foarte dure, dar imi spuneam ca n-as vrea sa le vad ecranizate, deci intr-un fel asa se poate explica.
N-am reusit sa privesc reluarile, desi din cate stiu nu se da a doua zi reluare la episodul de cu seara, ci le tot amesteca, dar cu siguranta m-ar fi lamurit despre stil.
Pana la urma deduc ca ei s-au ales cu o anumita sensibilitate de la educatia anti-violenta pe care am sustinut-o. Ce m-a frapat aseara a fost unanimitatea lor (si azi noapte iar) si intensitatea disperarii.
La un moment dat chiar au hotarat sa nu mai deschida Minimax un an de zile, dar si-au revizuit rapid declaratiile. Ar fi un vis implinit sa taiem cablul definitiv, dar depinde de alti adulti din casa si ei nu concep. Nu stiu exact ce alte posturi de desene mai avem in grila, stiu doar ca Minimax e cel mai bland si e singurul setat.
Biara spune:
Buna, Minimax nu e cel mai bland , acum daca ai cablu de la RDS vezi ca au introdus in grila de programe DISNEY JUNIOR, canal separat de disney, iar daca ai upc, iti recomand cu mare drag JIM JAM.
Bianca, mami de Maia Teodora (28.11.2009) Maia Teodora minunea noastra cu ochi de peruzea
natalia_nica spune:
Disney Junior - la asta ne uitam noi, sunt chiar inofensive, in opinia mea, dar ma tem ca li se vor parea cam de... bebe... (desi mie nu mi se pare, dar asa mi-a spus copilul meu, 6 ani)
alexandrina spune:
Upc avem, n-am stiut ca au Jim Jam. Pe site la ei arata rezonabil, s-ar putea sa fie de prea mic nivel pentru fecior, care e mai mare dar putem suplimenta cu dvd-uri la alegere.
Foarte mult multumesc pentru sugestie, sa vad daca reusim sa-l si descalcim din grila Upc, pentru ca nu l-am vazut niciodata.
szivarvany spune:
Fi`mea are Disney Jr de 2 saptamani, a spus ca sunt cele mai faine desene :-)
_
Copiii crescuti in familii monoparentale sunt la fel de iubiti, ingrijiti si educati, empatici,
inteligenti, isteti, destepti, stralucitori, fantastici si bine-nteles superbi ca restul copiilor de pe Terra
obtinuti natural sau prin FIV sau adoptati, nascuti natural sau prin operatie de cezariana,
botezati sau nu, hraniti cu LM sau LP.
Naty spune:
Sincer mie desenele de la Minimax nu mi se par agresive. E drept, nu am vazut "Micul print" de loc.
La Disney Junior au desene pentru copii mai mici, Nadia mea (de 3 ani jumate) se uita, dar Ioana (de 7 ani jumate) nici sa nu auda, zice ca-s de bebe.
Biara spune:
pe UPC jim jam e la pozitia 507
Bianca, mami de Maia Teodora (28.11.2009) Maia Teodora minunea noastra cu ochi de peruzea