Alergie la lotiunea de plaja
Baiatul meu are 7 ani si in fiecare vara am folosit lotiuni de plaja in general produse de la nivea speciale pentru copii.
In iarna am fost la ski si intr-o zi insorita l-am dat pe fata cu o lotiune de-a mea pentru ten sensibil -pana seara era rosu, a doua zi avea niste bubite marunte care abia se vedeau si se simteau putin la mana.
Am crezut ca este de la gerul de afara.
Pe la inceputul lui mai (in zilelea alea insorite) l-am dat din nou pe fata si pe gat -iar a facut bubite -am zis ca de la caldura.
Duminica l-am dat cu o crema speciala de la nivea, nou achizitionata ca am vazut ca e soare si el urma sa stea cam mult cu bicicleta pe afara cand s-a intors in casa avea niste pete rosii pe fata , ziua urmatoare iar era plin de bubite pe unde l-am dat cu crema.
Deci sapte ani de zile nu am avut probleme si devine alergic acum la cremele de plaja? la alte creme nu face nimic
Ce as putea sa fac? Ce creme exista pentru copii alergici? Cum as putea sa aflu substanta la care este alergic -la dermatolog sau alergolog?
Eu una sunt disperata sa-l protejez de soare deoarece are f multe alunite si sincer nu vreau sa-mi iau adio de la mare (in conditiile in care respectam mereu orele de plaja)
Scuzati-ma ca m-am intins cat o placinta
Raspunsuri
aschiutza spune:
Gabitza, tot ce-i posibil ca lotiunea ta sa fii continut o substanta sensibilizanta, care duce la folosiri ulterioara la dermatite de contact.
Incearca la o farmacie buna. Sunt atitea persoane cu probleme de piele, trebuie sa existe ceva si pt ei. Daca si la cremele de la farmacie nu raspunde bine, e musai sa mergi la un dermatolog. Cam greu sa iti spuna un alergolog fix la ce substanta are baiatul alergie, pt ca ar trebui sa il testeze la fiecare substanta continuta in parte, si cum multe sunt date sub nume generic, de unde sa faca el rost de ele? Eventual , daca are experienta mare, poate sa aiba o parere ce clasa de substante ar putea fii responsabile.
Darria spune:
Citat: |
citat din mesajul lui gabitza2005 Ce as putea sa fac? Ce creme exista pentru copii alergici? Cum as putea sa aflu substanta la care este alergic -la dermatolog sau alergolog? |
1. Asa cum spui: vizita la alergolog. La dermatolog rezolvi pe moment. Sau la un homeopat bun.
2. poti incerca(testat pe suprafata mica) cu o crema dermato, gen Bioderma, etc...sau bio. Din pacate poti afla prin testare care crema se potriveste.
3. Nu stiu unde poti face analize sa afli substanta/substantele.
Eu am deventi alergica la multe(printre care si cosmetice) dupa repetate tratamente cu antibiotic(adm. dupa analize). Antibiotic -> scaderea imunitatii - > alergie multipla in cazul meu.
roxanaz spune:
schimba crema cu protectie solara, in primul rand. este posibil intr-adevar sa fi capatat sensibilitatea in timp. sunt mai multe marci de dermato-cosmetice care au si creme cu protectie solara, chiar pentru copii.
Roxana
anya spune:
Unul din baietii mei e alrgic la lotiunile de plaja, in combinatie cu soarele. Singura pe care i-o pot da si doar pe pielea curata, dimineata, e cea de la Avene. Daca mergem, sa zicem, la mare, il dau cand ajungem pe plaja si atat. Dupa ce intra-iese din apa, daca il mai dau se irita iarasi.
histamina spune:
gabitza,
1. vizita la alergolog.recomand pe dr Irina Bucur de la Malaxa/Mediclass.se pricepe f bine si la copii si e f buna profesional.
2.orice crema se testeaza pe antebrat, pe o suprafata de cca 1 cm diametru.se asteapta 10 min,apoi se da pe tot corpul.
3. exista xyzal picaturi pt copii cu o eficienta f mare intr-o arie mar ede alergii:rinite,urticarie.
4.nu stirca si niste investigatii mai manuntite.in niciun caz nu cere sfat dupa ureche si cu atat mai putin nu lua ceea c eprima farmacista iti da,pt ca,de obicei,ele dau substante f scumpe car enu sunt intotdeauna bune.de obicei se arunca imediat la cele cu cortizon,ceea ce nu e deloc ok pt sistemul lui imunitar si banuiesc ca vrei un strumf sanatos,nu plin de par si cu imunitatea la pamant.deci,singurul in masura sa te ajute e doar alergologul.
5. uita-te bine la ce substante erau continute in crema aceea.noteaza-ti-le si evita-le ulterior.umbla cu hartiuta dupa tine si citeste prospectul fiecarei creme pe care vrei s ai-o iei.
reactia alergica ulterioara paote fi mai grava ca prima.
sanatate multa!
Cafea spune:
Baietelul meu de 15 luni a avut eczema (inca ii mai apare uneori) si are pielea foarte sensibila. Se poate face alergie dupa mai multe expuneri la aceeasi crema, pielea se sensibilizeaza in timp (noi am patit-o cu o crema hidratanta cu care il dadeam pentru eczema). Pentru noi merge foarte bine crema de protectie solara Eucerin Kids, FP 50+. Am luat-o din Romania din farmacie, aici nu se gaseste. Din pacate insa, trebuie sa incerci ca sa vezi ce se potriveste pentru baietelul tau, ce e bun pentru un copil poate fi rau pentru altul.
Sper sa rezolvi problema cat mai repede.
Cafea spune:
Histamina, off-topic. Daca sunt date de un dermatolog bun, si administrate cum trebuie, cremele cu cortizon pot face si bine. E prima oara cand aud ca le poate da farmacista insa, aici nu se gasesc fara reteta, si de acord ca trebuie consultat doctorul neaparat, si nu folosite dupa ureche, si cand altceva mai putin puternic ar avea efect.
Eu am folosit cortizon numai in strat ff subtire si timp de cateva zile maxim, cand a trebuit sa ii tin eczema un pic in frau, apoi numai crema hidratanta. Fara cortizon nu ii trecea deloc, se usca pielea si mai rau, se scarpina, se inflama, de dormit nu putea sa adoarma, etc. Asa ca dintre doua rele... in nici un caz nu are imunitatea la pamant si nici nu e plin de par.
histamina spune:
cafea, ai mare dreptate.
insa, de cate ori m-am nimerit eu la coada la farmacie, nu am auzit sa dea decat dermovate cu 3 sau 5% cortizon.parca nu auzisera de locoid cu 1% cortizon ,mult mai indicat copiilor.
si stii cum e,daca farmacista iti da, o iei si tratezi efectul nu cauza.
da, poti face alergie si la a zecea administrare, consumare a unui aliment.
Zina spune:
La produsul Nivea, a facut si baietelul meu alergie. Lotiunea aceea albastra.
Anul trecut i-am luat lotiunea de la Avene, care se presupune a fi foarte buna, dar si la ea a facut o alergie foarte mare. S-a umplut de bubite, il mancau, de-a trebuit sa-l duc la spital sa-i dea intravenos hemisuccinat, apoi aerius cateva zile. Mi s-a recomandat Bioderma, inca nu l-am incercat, sper sa fie ok.
Cafea spune:
Sunt uimita ca se da cortizon asa... 5% e enorm, eu am 0.5% si 1%, si eumovate pentru corp, cand e nevoie.
Gabitza, am gasit un link f util in engleza, sper sa te ajute.
http://www.eczema.org/Factsheet_Sunscreens_Ingredients_List.pdf