zymaflour
Fetitei mele de 4 ani medicul stomatolog mi-a recomandat zymaflor (scuze daca nu scriu corect) pt ca are deja multe carii si se gandeste ca ar ajuta pt dezvoltarea ulterioara a dentitiei permanente.Eu am asa un dubiu nici macar nu stiu de ce .
Pediatrii Dvs cum recomanda?
Raspunsuri
anca_vlad spune:
un medic cunoscut mi-a spus ca zimaflorul se da din prima saptamana de viata a copilului si in tarile dezvoltate mamicile pleaca cu zymaflorul acasa din spital, eu i-am dat baietelului acum 8 ani si are o dentitie ff buna!
nu cred ca exista vreo reactie adversa si nu cred ca i-ar putea dauna!
Vorba cuiva ce e bun pentru altii nu noi trebuie sa facem in asa fel incat sa demonstram ca nu e bun!
Tala spune:
a fost un curent cu mai mult de 10 ani in urma cand se recomanda administrarea inca din timpul sarcinii. Insa medicul neonatolog al primului meu copil a spus ca nu se cunoasteau pe atunci urmarile (nu stiu cum se face) si ca el cunoaste cazuri concrete de copii cu probleme osoase (nu numai a dentitiei) din cauza acestui medicament. Nu stiu sa ma exprim mai academic insa poate nu e rau sa te mai documentezi.
bird70 spune:
Eu am dat copiilor mei zymaflour. Eu am probleme cu dintii si am vrut sa fac tot ce pot pentru copii. La primul copil a trebuit sa mi-l trimita din Germania ca nu se gasea in Romania. I-am dat de la nastere pana la 8 ani, zilnic. Dentitia de lapte a fost perfecta, iar pana acum (17 ani)a avut o singura carie micuta pe care am depistat-o la control. La cea mica i-am dat pana la 7,5 ani, dentitia de lapte fara probleme, pana acum (10 ani) dintii sunt ok.
Eu am auzit de zymaflour cand eram gravida prima data de la mama unui prieten care era dentista. A fost o aventura sa imi fac rost de el pana a aparut si in Romania. Dar cred ca a facut minuni la copiii mei.
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper
jozsaerika spune:
noua ne-a recomandat pana pe la 12 ani de aceea stau in dubii.Acum are 4 ani deci atunci se fac 7 ani de utilizare.
Mai cantaresc treaba .
Va multumesc pt raspunsuri
Erika
ReginaMaria spune:
Citat: |
jozsaerika Posted - 06/06/2012 : 10:18:36 Fetitei mele de 4 ani medicul stomatolog mi-a recomandat zymaflor (scuze daca nu scriu corect) pt ca are deja multe carii si se gandeste ca ar ajuta pt dezvoltarea ulterioara a dentitiei permanente.Eu am asa un dubiu nici macar nu stiu de ce . Pediatrii Dvs cum recomanda? |
Buna ziua,
Problema dvs nu se rezolva cu Zymafluor si sa va explic de ce. Daca fetita are carii pe dintii temporari trebuie sa le tratati ( deci faceti tratamentul simptomelor) si obligatoriu trebuie descoperita cauza producerii acestor carii. In acest sens va invitam la o consultatie stomatologica unde putem descoperi acest lucru ( cauza).
In al doilea rand, referitor la dintii permanenti si la administrarea de Zymafluor, este putin cam tarziu sa mai administrati acum fluor. Cea mai recenta schema de administrare a fluorului presupune ca acesta sa se administreze zilnic de la 3 ani si pana la 12,13 ani, fara intrerupere.
Cel mai bine ar fi, repet, tratamentul cariilor, igiena corecta si riguroasa si controale periodice pentru a preveni aparitia unor eventuale carii in ambele dentitii. Dupa tratamentul cariilor, daca se considera ca este nevoie se pot face fluorizari locale (aplicarea pe dinti a unui gel ce contine fluor).
Sper ca am putut fi de ajutor.
Dr Cristina Chis
CorinaDani spune:
pediatra fetitei mele mi-a spus ca, daca ar putea da timpul inapoi, nu ar mai administra zymafluor copiilor ei, deoarece au aparut intre timp studii care sustin ca produsul are potential cancerigen.
cumnata mea le-a administrat fetitelor ei inca dupa nastere (la recomandarea medicului pediatru, care i-a spus ca trebuie administrat zilnic, pana la 14 ani sau mai mult), cea mare a avut mari probleme la schimbarea dentitiei, dintii de lapte au fost foarte rezistenti, nu voiau sa cada , a fost nevoie sa mearga la stomatolog sa-i extraga pentru ca incepusera sa creasca dintii permanenti pe langa cei de lapte. fetitei i-au crescut dintii permanenti destul de aiurea, strambi, nealiniati, din aceasta cauza este nevoita sa poarte aparat dentar, un adevarat chin pentru ea si cheltuieli pe masura pentru parinti. cea mica ar 5,5 ani, inca nu i s-a schimbat dentitia de lapte.
Elfishorella spune:
Buna tuturor, am si eu o fetita de 3 anisori si 9 luni.
I-au iesit toti dintisorii si toate maselutele insa mi se pare ca au inceput cateva cariute pe la maselutele de pe maxilarul inferior. Am citit undeva un articol despre sigilarea dentitiei de lapte. Stie cineva ceva in plus pe aceasta tema? In ce consta, cat ar costa si ce presupune mai exact aceasta sigilare.
Nu am fost niciodata pana acum la dentist cu ea din cauza ca nu am gasit un medic devotat si pasionat de meseria sa in acest domeniu. Dentistii(ele) la care am fost eu pentru problemele mele s-au dovedit ineficienti si total lipsiti de grija pentru pacient, ca majoritatea medicilor din Romania, din pacate.
Aveti vreo recomandare despre un cabinet nu foarte scump? Oare spitalul G. Alexandrescu are si stomatologie? Ma indrumati si pe mine in vreun fel, va rog?
Multumesc frumos
bird70 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui CorinaDani pediatra fetitei mele mi-a spus ca, daca ar putea da timpul inapoi, nu ar mai administra zymafluor copiilor ei, deoarece au aparut intre timp studii care sustin ca produsul are potential cancerigen. |
Nu cred ca exista ceva pe lumea asta care sa nu aibe potential cancerigen. La noi in apa de la robinet se adauga flour pentru dinti.
Citat: |
cumnata mea le-a administrat fetitelor ei inca dupa nastere (la recomandarea medicului pediatru, care i-a spus ca trebuie administrat zilnic, pana la 14 ani sau mai mult), cea mare a avut mari probleme la schimbarea dentitiei, dintii de lapte au fost foarte rezistenti, nu voiau sa cada , a fost nevoie sa mearga la stomatolog sa-i extraga pentru ca incepusera sa creasca dintii permanenti pe langa cei de lapte. fetitei i-au crescut dintii permanenti destul de aiurea, strambi, nealiniati, din aceasta cauza este nevoita sa poarte aparat dentar, un adevarat chin pentru ea si cheltuieli pe masura pentru parinti. cea mica ar 5,5 ani, inca nu i s-a schimbat dentitia de lapte. |
Nu cred ca dintii strambi au legatura cu flourul administrat, mai degraba cu genetica. Nu vad de ce e asa o problema ca a trebuit sa ii extraga dintii de lapte. Si fiica mea cea mare a avut dintii permanenti iesiti pe langa cei de lapte. I-am scos la dentist si gata. Dintii sunt strambi cand maxilarul este prea mic si dintii nu au loc. Fiica-mea cea mica a avut intotdeauna o gramada de loc intre dintii de lapte si cei definitivi au crescut frumos. Oricum daca ar fi sa aleg, prefer dinti stambi si sanatosi decat dinti aliniati si distrusi.
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper
CorinaDani spune:
bird, stomatologul care i-a extras dintii de lapte nepoatei mele a afirmat ca, din cauza administrarii de zymafluor, dintii de lapte au fost foarte "vigurosi" ca sa zic asa, nu au cazut la timp, cum se intampla in majoritatea cazurilor, ceea ce a dus la deformarea/strambarea dintelui permanent, care s-a chinuit sa iasa pe langa cel de lapte. cumnata le-a dat fetelor zymafluor tocmai din cauza faptului ca ea si sotul nu stau prea bine cu dantura, in sensul ca le apar carii foarte usor; altfel, dintii lor, ai parintilor, sunt aliniati.
acu', daca nenea stomatologul a facut niste afirmatii nefondate, nu am de unde sa stiu.
bird70 spune:
In foarte multe tari se adauga flour in apa potabila de foarte multi ani. Nu s-a observat un proportie mai mare de dinti strambi la copii. Unele tari au raportat o scadere cu pana la 90% a cariilor la copii dupa administrarea flourului. Pacat ca sunt dentisti si doctori care vorbesc prostii si raspandesc tot felul de zvonuri. In Romania este destul de obisnuit ca un medic sa se informeze din Formula As si asta este extrem de trist.
Din nou, eu am folosit zymaflour cu rezultate nemaipomenit de bune. Evident ca si igiena a fost pe masura, copiii se spala pe dinti dimineata si seara, se dau cu floss seara inainte de culcare, nu beau bauturi carbogazoase decat ocazional si merg la dentist la control la 6 luni.
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper