Clasa a II-a * 2012-2013 *

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Naty spune:

Vad ca ati fost la fel de ingrozite ca si mine.
In cele 5 ore au intrat numai teme la mate si romana + una la abilitati practice.
Nu a avut nimic de recuperat, scrisese tot in clasa.
De regula nu are asa de mult, dar in ziua aia s-a intrecut masura.

Ioana e foarte rezistenta, programul ei zilnic include 4 sau 5 ore scoala, in jur de 3 - 3,30 ore teme si o ora de engleza sau balet, deci minim 8 ore de activitati pe zi. Nu doarme niciodata la pranz, iar noaptea doarme 9 ore. In restul timpului, exerseaza de buna voie la balet cam o ora/zi, se plimba/joaca afara sau se alearga cu sora-sa. La TV sta maxim 45 minute/zi.

Insa in ziua aia chiar a fost super obosita, v-am zis, mai ca-i cadea capul in farfurie la masa.

Voi ridica problema acestor teme excesive chit ca imi pun iar parintii in cap si, probabil si pe doamna invatoare.

Azi le-a zis ca ii duce in parc dar pana la urma au stat in clasa si au vazut un film, apoi au colorat. Mai bine nu o duceam de loc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Fi`mea termina temele la after la scoala cu doamna, acolo fac si in plus si se si joaca :-)
Am stabilit si orarul : luni + vineri karate, miercuri pictura, joi chitara.
Vom incepe sa lucram cate putin si acasa, la evaluari a luat -Fb la mate din neatentie, iar la romana idem, insa nu din neatentie, ci mai trebuie lucrat un pic ... de citit citeste in continuare zilnic, a icneput sa mi povesteasca si ce citeste, dar la fel de muta in general si io la fel fac cu nervii :D

Copiii crescuti in familii monoparentale sunt la fel de iubiti, ingrijiti si educati, empatici,
inteligenti, isteti, destepti, stralucitori, fantastici si bine-nteles superbi ca restul copiilor de pe Terra
obtinuti natural sau prin FIV sau adoptati, nascuti natural sau prin operatie de cezariana,
botezati sau nu, hraniti cu LM sau LP.
_

Au nevoie de noi: Iulia Copiii Monicai Alex Luca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelicuta spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mada

... avem teme inclusiv la muzica...

In ce constau temele la muzica?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anka74 spune:

Citat:

In ce constau temele la muzica?

Banuiesc ca au de invatat vreun cantecel...
Si la noi au caiet de muzica pe care scriu cantecele...au deja doua catecele scrise dupa 2 ore de muzica! Cu ocazia asta mi-am dat seama ca nu vor fi probleme la trecerea pe caietele dictando...ca scrie destul de placut la vedere (nu as spune chiar frumos sau caligrafic, dar placut)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mada spune:

da, la muzica au de invatat cantece
a avut exagerat de mult iar in we , dar asta e macar am avut mult timp la dispozitie sa le facem
dupa viroza de saptamana trecuta am dus-o dimineata la scoala desi inca mai tusseste si ii mai curge un pic nasul...
o saptamana usoara va doresc

Ilinca si Rares

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Naty spune:

Si Ioana are teme la muzica ... la fel, de invatat cantecele, sau de decorat caietul.
In weekend am facut eu temele cu ea (in timpul saptamanii le face cu mama). La mate a avut 18 exercitii; la romana a avut 12, din care vreo 4 cu "compuneti un text", foarte greu mi s-a parut pentru clasa a II-a.
La voi ce auxiliare se folosesc?
Ioana la romana are 2 caiete speciale de la Editura Carminis parca, unul de "redactare", unul de "comunicare" si o culegere de la Paralela 45, pe care lucreaza la "suplimentar".

In alta ordine de idei, am fost ieri cu fetele la film, Aventurile lui Sammy 2, e tare dragut, vi-l recomand.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eveline spune:

NATY - vai ce mult mi se pare; si la noi peste we se dau un pic mai stufoase temele dar parca nici asa, totusi we e we si trebuie sa aiba si ei un pic de liber.

Mergi la inceput
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mmmaria spune:

Mina, am citit "epopeea" clasei a I-a si parca voi aveati probleme cu durerile de burta. Ati incheiat subiectul asta cu bine? Cum ati reusit ?
Vad ca de saptamana trecuta, cum e ceva mai complicat la noi la scoala, cum o apuca pe fie-mea durerile de burta...
Multumesc,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mina spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mmmaria

Mina, am citit "epopeea" clasei a I-a si parca voi aveati probleme cu durerile de burta. Ati incheiat subiectul asta cu bine? Cum ati reusit ?
Vad ca de saptamana trecuta, cum e ceva mai complicat la noi la scoala, cum o apuca pe fie-mea durerile de burta...
Multumesc,

Maria, da, noi am avut probleme cu durerile de burta...dar parca au mai fost si altii, nu mai stiu.

Oricum, tare greu. Nu pot spune ca s-a rezolvat intr-un fel, cu ceva anume, dar pe masura ce s-a acomodat si a inceput sa se simta mai confortabil vis-a-vis de scoala au disparut.... Anul asta (mi-e si frica sa spun...) n-am mai avut probleme. Tot nu prea mananca dimineata si-l vad ca e un pic cu stomacul in gat insa clar e mai sigur pe el ca anul trecut. Ba chiar mi-a spus ca nu-i place la scoala dar daca trebuie.....Pe undeva m-am bucurat ca mi-a spus asta, macar isi constientizeaza unele chestii....

In fine, una peste alta, nu am o metoda anume de "trecut" durerile de burta. Trebuie rabdare. Niciodata sa nu ii spuneti "nu e adevarat, nu te doare nimic". Asa e, te doare, dar sunt sigura ca o sa-ti treaca foarte repede.
De asemenea, trebuie multa incurajare. Chiar daca ea nu se exprima clar ca nu poate/nu are curaj/nu stie, probabil ca de la asta i se trage, plus emotiile. Trebuie convinsa ca nu e greu, ca e in stare chiar daca e greu, si tot asa.
Cand eram in perioade foarte grele cu durerile de burta, eu mai foloseam si metoda placebo, ii dadeam de supt ceva tabletute inofensive (de ex gastrocynesine de la Boiron, care chiar sunt pt disconfort gastric). Uneori mergea, uneori nu....
Testul suprem care stabilea daca durerile de burta sunt de la burta sau de la cap era cand ii spuneam ca nu-l mai duc la gradi, imediat ii treceau. Dar asta e mai greu de aplicat la scoala.

Cam asa a fost (este) la noi, sper ca ti-am fost de ajutor. Daca ai intrebari iti stau la dispozitie.

Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
www.tocanadecuvinte.blogspot.com" target="_blank">TocanaDeCuvinte
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it

Mergi la inceput